Strategi for ligestilling i byens faciliteter og puljer på folkeoplysningsområdet
Folkeoplysningsudvalget skal godkende forvaltningens forslag til, hvordan ligestilling tænkes ind i de puljer, som foreninger og aftenskoler kan søge.
Indstilling
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
- at Folkeoplysningsudvalget godkender, at ligestilling indarbejdes i kriterierne for henholdsvis forenings- og aftenskolepakken og de to udviklingspuljer.
Problemstilling
Forvaltningen forelagde sagen for Folkeoplysningsudvalget den 11. juni 2022. Udvalget anmodede forvaltningen om at vende tilbage med en ny indstilling.
Løsning
Forvaltningen foreslår, at der i kriterierne for henholdsvis Udviklingspuljen for børn og unge og Udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler samt for Forenings- og Aftenskolepakken indarbejdes et nyt kriterie, der stiller krav til ansøgere om at reflektere over ligestillingsforhold i henhold til det formål, der ansøges om støtte til.
Ligeledes vil det fremgå af kriterierne for de tre puljer, at Folkeoplysningsudvalget prioriterer ansøgninger, hvor ansøger med projektet ønsker at tiltrække, engagere og aktivere medlemmer/deltagere uanset køn, etnicitet og alder.
Ansøgere vil i deres ansøgning blive bedt om at krydse af, om der i det fremsendte projekt er indtænkt ligestilling af køn og – i givet fald – om at redegøre for konkrete ligestillingsperspektiver i projektet herunder ligestillingsinitiativer i organisationen og vurdering af målgrupper (mænd, kvinder, andet).
Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.
Videre proces
Hvis udvalget godkender indstillingen, vil forvaltningen indarbejde ovenstående i kriterierne for de nævnte puljer.
Mads Kamp Hansen
/Rikke Lauritzen
Beslutning
Folkeoplysningsudvalgets beslutning på mødet den 30. august 2022:
Der var i udvalget enighed om at evaluere ordningen efter et år.