Mødedato: 30.01.2008, kl. 15:00

Udviklingspuljen for børn og unge

Udviklingspuljen for børn og unge

Folkeoplysningsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 30. januar 2008

 

 

6.      Udviklingspuljen for børn og unge(FOU   6/2008)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

 

Folkeoplysningsudvalget skal tage stilling til ansøgninger til Udviklingspuljen for børn og unge samt orienteres om administrative bevillinger.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

1. at Folkeoplysningsudvalget godkender de indstillede ansøgninger (bilag 1 og 2).

2. at Folkeoplysningsudvalget tager de administrativt bevilgede ansøgninger til

    efterretning (bilag 3).

 

 

Folkeoplysningsudvalgets beslutning i mødet den 30. januar 2008:

 

Udvalget godkendte indstillingen med anmodning om fremover at få ½ sides orientering om arbejdet hidtil for ansøgninger til projekter, der tidligere har fået støtte fra udviklingspuljen.

 

 

Problemstilling

2 projekter har søgt Folkeoplysningsudvalget om midler fra Udviklingspuljen for børn og unge (indstilles til mere end 100.000 kr.). Udvalget skal tage stilling til ansøgningerne.

 

Kultur- og Fritidsforvaltningen har administrativt bevilget 7 projekter midler fra puljen (under 100.000 kr.). Forvaltningen orienterer om dette.

 

Alle ansøgninger ligger indenfor Retningslinierne for Udviklingspuljen for børn og unge.

 

 

Løsning

DGI Storkøbenhavn er indstillet til en bevilling på 210.0 00 kr. som støtte til projektet "Urban Squad – Street-aktiviteter i byens rum, fase 2" (se bilag 1). De samlede udgifter for 2008 er i alt på 392.200 kr. Projektet har søgt under Fokusområde "Street". Folkeoplysningsudvalget godkendte i 2007 en ansøgning på 103.850 kr. til fase 1. Ifølge ansøgningen fra 2007 var tilskudsbehovet for 2008 fra Udviklingspuljen 142.200 kr.  I ansøgningen for 2008 er der ansøgt om 292.000 kr. Grunden til stigningen er, at projektlederens timetal ændres fra 15 til 20 timer om ugen + der tilføres 2 x 5 timer om ugen til projektkoordinatorer i de 2 nye områder Vesterbro og Nørrebro. Der ydes et tilskud på 125 kr. i timen til disse udgifter da det skønnes, at de ekstra timer en nødvendige for projektets gennemførelse.

 

 

 

Formål og målgruppe

Formålet er at afprøve nye organiseringsformer for foreningsidræt med henblik på at udfordre foreningsbegrebet og understøtte unges samt nye grupperingers idrætsudøvelser. Målgruppen er unge, som har lyst til at dyrke street-aktiviteter omkring faciliteterne Prismen, Idrætsfabrikken og Nørrebrohallen. Der lægges særlig meget vægt på at få pigerne ind i projektet.

 

 

 

Varighed

Projektperioden for fase 2 er 1. marts 2008 til 28. februar 2009.

 

Succeskriterier

At målet om at etablere Urban Squad SSB (Idrætsfabrikken) og Urban Squad Nørrebro (Nørrebrohallen) bliver en realitet og at de kan tiltrække pigerne. At forældrene bliver aktive og involveres i projektet, samt at der gennemføres en hjælpeinstruktøruddannelse. Et af målene er også at iværksætte en sponsorstrategi i relation til Urban Squad.

Projektet forventer at satsningen giver 50 nye medlemmer i de 2 foreninger i alt.

 

Metode

Ved at igangsætte fleksible street-aktiviteter med dygtige voksne trænere, vil de unge opleve en kvalitet i at være med i aktiviteter, hvor de udfordres, involveres, har det sjovt og oplever succes gennem idræt, kamp og leg – et oplagt tilvalg i stedet for "Bare at hænge ud". Ud over de unge vil facilitetsansatte og lokale ressourcepersoner i lokalområdet opleve flere aktivitetstilbud. Det bidrager til gode oplevelser, som gerne skulle betyde en positiv stemning blandt de unge, som har den afledte effekt, at de bliver indmeldt i foreningen.

Samarbejdet med SSB starter ca. 1. marts 2008. Her bliver Urban Squad en underafdeling af den eksisterende idrætsforening SSB, hvor man via opsøgende arbejde på gaden, forsøger at få fat i målgruppen og bruge Urban Squad SSB som springbræt videre til andre etablerede foreningstilbud i SSB. Dette betyder også, at der ikke skal afholdes stiftende generalforsamling, da Urban Squad bliver forankret under SSB.

Urban Squad Nørrebro - i samarbejde med Nørrebrohallen.

Nørrebrohallen er i gang med en omfattende udvikling og fornyelse, og denne udvikling skaber gode rammer for at kunne understøtte udviklingen af, og arbejdet med nye aktivitetsmønstre og foreningsformer. Der afholdes indledende møder med Nørrebrohallen snarest, men der forelægger endnu ikke nogen skriftlig aftale med stedet.

 

Copenhagen Music er indstillet til en bevilling på i alt 275.000 kr. fra den "Åbne pulje". Til projektet "Copenhagen GirlBand" (se bilag 2).  Projektet skal igangsætte en moderne pigegarde som er yderst bekosteligt, da der skal aflønnes instruktør, indkøbes ens tøj/kostumer/dragter, noder og ikke mindst instrumenter. En aktivitet som er unik i København.  De samlede udgifter til projektet er 674.300 kr. Ud af dette beløb har foreningen indtægter på 399.000 kr. hvor af de 31.300 kr. p.t. er ukendte. Der skønnes, at projektet vil være svært at gennemføre med et mindre tilskudsbeløb.

 

Formål og målgruppe

Ønsket er, at lave en moderne pigegarde i København (Copenhagen GirlBand), og dermed udvikle nye musikalske initiativer, som kan tiltrække flere unge (piger) til foreningen, som foreningen har haft svært ved at fastholde, tiltrække og udvikle. Det skal gøres ved at kombinere motion med musik. Ved at have fokus på motion i forbindelse med øvning, og udover musikken også træne fysisk udfordrende shows/tattoos. Formålet er endvidere at inspirere foreningen Copenhagen Music til fremtidige nytænkende holdtilbud. Målgruppen for projektet er piger primært i aldersgruppen 16-25 år.

 

Varighed

Projektperioden er 1 år fra 15. februar 2008 til 14. februar 2009.

 

Succeskriterier

Foreningen forventer at satsningen i det første år vil give 30-50 nye medlemmer, samt fastholde de nuværende piger i Copenhagen Showband.

 

Metoder

På det nuværende hold, Copenhagen Showband, som består af ca. 28 unge, har det vist sig vanskeligt at skabe plads til piger, da blæsermusik traditionelt er meget mandsdomineret. Når børn bliver unge, sker en fysisk udvikling, som betyder at drenge får en større gennemslagskraft i blæsermusikken, simpelthen pga. større lungekapacitet. Foreningen Copenhagen Music oplever, at hele foreningens udtryk er meget domineret af drenge (både musikalsk og menneskelig) og at tonen bærer præg af at være opstartet af drenge. Foreningen tror derfor på, at det handler om at skabe et frirum for piger, hvor pigerne kan videreudvikle musikken som genre og få skabt en kultur, der gør det normalt for piger at "føre" sig frem i samme stil som drengene til koncerter, stævner osv. Endvidere vil der blive satset på eliteudvikling, så pigerne får muligheden for senere at fo rtsætte med en musikalsk karriere. Der tilbydes træning 1 gang ugentlig (mod normalt 2 gange månedligt for showbandet) som et ekstra tilbud for disse medlemmer for at skabe kontinuitet og forpligtelse til aktiviteten fra start.

 

Økonomi

Udviklingspuljen har et budget på 6.340.000 kr. i 2008. Der indstilles på dette møde

2 projekter for i alt 485.000 kr. Disse + 7 administrative bevillinger + bevillinger fra sidste møde udgør et forbrug på 1.874.573 kr. Rest på budgettet, hvis indstillingerne godkendes er 4.465.427 kr. Bevillingerne er fordelt med et forbrug på:

Den "Åbne pulje" 1.092.473 kr., "Børn og unge med særlige behov" 319.000 kr., "Street" 463.000 kr., "Foreningsbaseret Fitness" 0 kr.

 

Videre proces

Fritid & Idræt meddeler foreningerne Folkeoplysningsudvalgets beslutning.

 

Bilag

1. Forudsætningsaftale for projekt "Urban Squad – Street-aktiviteter i byens rum".

2. Forudsætningsaftale for projekt "Copenhagen GirlBand".

3. Administrative bevillinger siden sidste møde.

 

 

         Mads Kamp Hansen                      

                                                                  /Anders Christensen

 


 

Til top