Sommeraktiviteter 2009 for børn og unge hos de folkeoplysende foreninger
Sommeraktiviteter 2009 for børn og unge hos de folkeoplysende foreninger
Folkeoplysningsudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde tirsdag den 16. december 2008
14. Sommeraktiviteter 2009 for børn og unge hos de folkeoplysende foreninger (FOU 92/2008)
INDSTILLING OG BESLUTNING
INDSTILLING OG Beslutning
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, 1. at Folkeoplysningsudvalget bevilger 250.000 kr. til sommeraktiviteter for børn 2009 hos de frivillige folkeoplysende foreninger, samt 60.000 kr. til annoncering, kursus og lokaleleje mm. Beløbet på i alt 310.000 kr. finansieres af Udviklingspuljen 2009. Folkeoplysningsudvalgets beslutning i mødet den 16.
december 2008: Udvalget godkendte indstillingen. |
Problemstilling
I 2008 blev der afholdt sommeraktiviteter støttet af Folkeoplysningsudvalget. Her tilbød 27 foreninger at holde en aktivitet, hvoraf 21 blev gennemført. To foreninger meldte fra inden sommerferien, mens tre foreninger aflyste pga. for få tilmeldte. Omkring 200 børn deltog i en uges sommeraktiviteter i foreningerne, og der har været positive tilbagemeldinger fra de deltagende børn og foreninger.
Der var ikke fulde hold (20 børn per hold), hvilket var ambitionen, og den primære årsag har været PR-delen. I 2008 var information omkring sommeraktiviteter primært gennem det store katalog "Sommer for børn", som alle københavnske skolebørn skulle få gennem deres skoler. Det viste sig dog, at mange børn ikke fik kataloget, eller at de først fik det lige op til sommerferien. Da der var meget få tilmeldte ved fristen, gjorde forvaltningen samt foreningerne en indsats med opslag lokalt, nyhedsbreve og pressemeddelelser for at få flere børn tilmeldt. Dette gav et rimeligt resultat.
Tilmeldingen foregik ved, at der var en tilmeldingsuge i starten af juni, hvorefter der ville blive trukket lod om pladserne i tilfælde af for mange tilmeldte på hvert hold. Det har formentligt fået mange til at tro, at de kun kunne tilmelde deres børn i den uge.
Tilbagemeldingerne f ra foreningerne var, at konceptet var en god ide og de økonomiske rammer var rimelige til at lave gode aktiviteter. Sommeraktiviteterne blev af nogle foreninger brugt til at udvide deres aktiviteter med en yngre målgruppe – foreninger som ikke selv har taget initiativ til at lave et udviklingspuljeprojekt.
Løsning
Der gennemføres et nyt forsøg med Sommeraktiviteter 2009, hvor der bliver lagt fokus på en effektiv PR kampagne, der rammer målgruppen. Samtidig bliver tilmeldingsdelen ændret således, at det bliver ved "først til mølle" med betaling direkte ved tilmelding, så forældre og børn med det samme får bekræftelse på, at de har en plads.
Efter sommeraktiviteter 2009 vil der blive lavet en evaluering, hvori der også vil blive taget stilling til, om sommeraktiviteterne skal fortsætte i fremtiden og i givet fald under hvilke forhold.
Økonomi
Der afsættes 310.000 kr. af Udviklingspuljen 2009 til sommerferieaktiviteterne, hvoraf 250.000 kr. går til de folkeoplysende foreninger, der udfører aktiviteterne, og 60.000 kr. afsættes til annoncering, kursus og lokaleleje mm.
Videre proces
Kultur- og Fritidsforvaltningen iværksætter projektet.
BILAG
1. Evalueringsnotat – Sommeraktiviteter 2008
Mads Kamp Hansen
/Anders Christensen