Mødedato: 16.06.2008, kl. 15:00

Udviklingspuljen for børn og unge

Udviklingspuljen for børn og unge

Folkeoplysningsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde mandag den 16. juni 2008

 

 

5.      Udviklingspuljen for børn og unge(FOU  37/2008)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Folkeoplysningsudvalget skal tage stilling til ansøgninger til Udviklingspuljen for børn og unge samt orienteres om administrative bevillinger

 

INDSTILLING OG Beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

1.      at Folkeoplysningsudvalget godkender de indstillede ansøgninger (bilag 1-2).

2.      at Folkeoplysningsudvalget tager administrativt bevilgede ansøgninger til efterretning (bilag 3).

 

 

Folkeoplysningsudvalgets beslutning i mødet den 16. juni 2008:

 

Udvalget godkendte indstillingen.

 

 

Problemstilling

2 projekter har søgt Folkeoplysningsudvalget om midler fra Udviklingspuljen for børn og unge (indstilles til mere end 100.000 kr.). Udvalget skal tage stilling til ansøgningerne.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har administrativt bevilget 5 projekter midler fra puljen (under 100.000 kr.). Forvaltningen orienterer om dette.

Alle ansøgninger ligger inden for Retningslinierne for Udviklingspuljen for børn og unge.

Løsning

1. Brydeklubben A.K. Hermod er indstillet til e n bevilling på i alt 104.000 kr. fra den "Åbne pulje" som støtte til projektet "Skolemesterskab i brydning i NV og Vanløse". I følge "Retningslinierne for Udviklingspuljen for børn og unge" § 4 kan der maximalt ydes 75.000 kr. i støtte til rekvisitter. Folkeoplysningsudvalget kan dog dispensere fra dette beløb. Denne ansøgning overskrider denne grænse, da aktivitetsgennemførelsen bl.a. kræver en mobil brydemåtte og 7 brydedragter. Det skønnes, at projektet ikke kan gennemføres uden disse ting.

Formål og målgruppe. Foreningen ønsker at øge sit medlemstal. Brydesporten er ikke stor i København (2 klubber), og der skal arbejdes for at rekruttere nye medlemmer. Man har med succes gennemført et lignende projekt for år tilbage. Målgruppen er børn hovedsagelig med anden etnisk baggrund end dansk (for mange er brydning kulturelt en nationalsport) fra 0. klasse til 6. klasse.

Varighed. Projektperioden er 1. maj – 30. november 2008.

Succeskriterier. Der arbejdes på i løbet af projektperioden at få en medlemsforøgelse på 20-40 nye medlemmer, samt 8-15 nye aktive forældre i klubben. Ligeledes betyder det også meget for klubben at opnå et godt samarbejde med de udvalgte skoler, så projektet kan være et årligt tilbagevendende arrangement, hvor der hverves medlemmer.

Metode. I august-oktober besøger klubbens instruktører 6-9 skoler i NV, Vanløse og måske ydre Nørrebro, med de mobile brydemåtter. Der undervises i dobbeltlektioner. Børnene vil på forhånd være fordelt på 3 hold, som passer til deres vægtklasse. Børnene vil have mulighed for at fortsætte træningen frem til skolemesterskabet på klubbens brydehold i Grøndal Centeret. Skolerne fortsætter også selv træningen. Der uddeles materiale om klubben og de nye tiltag, som sættes i gang.

Der gennemføres et Skolemesterskab i brydning i oktober-november, hvor hver skole stiller med hold (10 brydere fordelt på 10 vægtklasser). Skolerne kæmper mod hinanden, og der uddeles præmier til børnene og pokaler til skolerne.

Klubben tilbyder barn/forældre brydedag for bl.a. at rekruttere forældre til klubben.

 

2. GAM3 er indstillet til en bevilling på i alt 132.954 kr. fra Fokusområde 2 "Street" til projektet "GAM3 2008". Projektet gennemfører aktiviteter i 22 boligområder over hele landet. Denne ansøgning dækker kun udgifter for 3 boligområder (Mjølnerparken, Lundtoftegade og Enghave-parken) af de 6 steder i Københavns Kommune. De resterende 3 områder (Tingbjerg, Sjælør Boulevard og Haraldsgade) finansieres af Indenrigsministeriet. GAM3 har tidligere modtaget tilskud fra udviklingspuljen (36.000 kr. i 2002 og 50.000 kr. i 2004), hvilket resulterede i vellykkede projekter.

Formål og målgruppe. GAM3's formål er: "Hvis de unge i socialt belastede kvarterer ikke vil komme til den organiserede idræt, så må den organiserede idræt komme til de unge". De appellerer til de unge gennem streetkulturelle elementer og aktiviteter. Mål-gruppen er unge under 25 år af begge køn.

Varighed. Projektperioden i dette projekt er med start 15. april og slutter 31. december 2008.

Succeskriterier. Projektet forventer et fremmøde på 15.000 deltagere, heraf 4.000 kr. i København. GAM3 fortsætter også sine aktiviteter i Cairo og Beirut i 2008. I 2008 er der fokus på at tiltrække flere piger til aktiviteterne, og målet er 30 % flere piger end i 2007.

Metoden. Aktiviteterne er GAM3 Zones (ugentlige aktiviteter) fra maj til september og Street GAM3, som er endagsarrangementer i de forskellige boligområder. Det hele sluttes med GAM3 Finale, en stor turnering primært på Rådhuspladsen. Aktiviteterne er street dance (specielt for pigerne), breakdance, hiphop. Der vil være forskellige gæsteinstruktører fra ind- og udland. Bl.a. samarbejdes der med den amerikanske NBA-stjerne Otis Loyd som cheftræner. Interesserede unge, som ønsker at fortsætte med linende aktiviteter, oplyses om evt. foreningstilbud.

 

Økonomi

Udviklingspuljen for børn og unge har et budget på i alt 6.340.000 kr. i 2008. Der ind-stilles på dette møde 2 projekter for i alt 236.954 kr. 5 administrative bevillinger + be-villinger fra tidligere møder udgør et forbrug på 3.663.588 kr. Rest på budgettet er 2.439.458 kr.  

Bevillingerne er fordelt med følgende forbrug:

Den "Åbne pulje" 20 bevillinger på i alt 2.232.488 kr. Fokusområde 1 "Børn med særlige behov" 2 bevillinger på 594.100 kr. Fokusområde 2 "Street" 9 bevillinger på i alt 1.024.954 kr. og Fokusområde 3 "Foreningsbaseret Fitness" 0 bevillinger. Offentlige lokaler 24.000 kr. samt Andet (fejl vedr. bevilling fra 2007) 25.000 kr.

Videre proces

Fritid & Idræt meddeler foreningerne Folkeoplysningsudvalgets beslutning.

Bilag

1. Forudsætningsaftale for projekt "Skolemesterskab i Brydning i NV og Vanløse"

2. Forudsætningsaftale for projekt "GAM3 2008"

3. Administrative bevillinger siden sidste møde

 

 

         Mads Kamp Hansen                       /Anders Christensen

 

 

 


 

Til top