Udviklingspuljen for børn og unge
Folkeoplysningsudvalget skal tage stilling til to ansøgninger om midler fra Udviklingspuljen for børn og unge.
Indstilling
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
- at Folkeoplysningsudvalget giver tilsagn til to ansøgninger om støtte fra Udviklingspuljen.
Problemstilling
En forening søger midler til første år af et toårigt projekt (bilag 1) og en forening søger midler til første år af et treårigt projekt (bilag 2).
Løsning
1. Amager Boxing Club
Foreningen Amager Boxing Club søger en bevilling på 332.000 kr. til første år af projektet "Struktur - udvikling”.
Midlerne skal anvendes til løn (80.000 kr.), boksering, lyd- og lysanlæg (180.000 kr.) samt diverse udgifter til afholdelse af stævner (72.000 kr.), (herunder f.eks. obligatoriske udgifter til lægetjek og officials fra Dansk Bokse Union.).
Foreningens egenbetaling er 590.000 kr. og består af bl.a. frivillige arbejdstimer, støttemidler fra andre puljer og fonde samt foreningens egne investerede midler. Hovedparten af projektets samlede udgifter dækkes dermed af egenbetalingen.
Til projektets andet år (2024) søger foreningen 80.000 kr., og den samlede støtte fra puljen vil derfor være 412.000 kr. over projektets toårige forløb.
Formål og målgruppe
Projektet er et rekrutterings- og udviklingsprojekt med fokus på at udvikle foreningens aktiviteter og tilbud, som kan tiltrække børn og unge, som ellers ikke deltager i organiserede foreningstilbud. Samtidig ønsker foreningen at udbygge sin kerne af frivillige gennem en udvikling af foreningens organisering og struktur med henblik på øget fastholdelse.
Baggrund og projektbeskrivelse
Foreningen har i de første år haft til huse i en gammel busgarage på Amager med udstyr, som foreningen selv har fremskaffet. Da busgaragen stod over for nedrivning, har foreningen søgt og fået tildelt tider i Multihallen i Jenagade (tidligere Kofoeds Skole), som nu udgør omdrejningspunktet for foreningens aktiviteter.
Foreningen har oplevet stor medlemsfremgang med en vækst på ca. 100 medlemmer årligt de seneste år – særligt blandt unge mennesker fra socialt udsatte områder, som det normalt er svært at få engageret i foreningslivet. Fremgangen har medført en væsentligt øget arbejdsbyrde på foreningens kerne af frivillige, og derfor har foreningen nu behov for at udvikle foreningsstrukturen samt basen af medlemmer, som deltager i det frivillige arbejde. Samtidig ønsker foreningen at udvide foreningens aktiviteter og tilbud, så medlemmer og frivillige kan fastholdes på sigt.
Særligt på turnerings/kamp-området har foreningen udviklet et tilbud, som søger at dække et hul i amatørboksningens aktiviteter:
Kamp- og turneringsafvikling er meget dyrt. Modsat en fodboldklub, som har en turneringsstruktur, der ikke kræver alverden at afvikle, er boksning meget omkostningstungt. Det er primært store stævner, med adskillige officials, arenaleje osv.
Foreningen ønsker at udvikle en metode for kampafvikling, så det ikke koster flere tusind at få sin første kamp for et medlem - især foreningens unge og mindre ressourcestærke har endnu ikke været i kamp. Store, dyre stævner kræver store etablerede foreninger. Dermed risikerer bokseoplevelserne at være forbeholdt de få, da høje stævneudgifter betyder, at det primært er børn fra ressourcestærke hjem, der har midlerne til at deltage i ”eksterne” stævner, fordi det koster op mod 3.000 kr. pr. bokser at deltage i disse.
P.t. findes der ikke en pendant til ”venskabskampe”/stævner af mindre format, hvilket foreningen nu vil lave om på ved at udvikle og afvikle egne stævner.
Målet med foreningens stævner ”Friendly Fight Night” skal ’omfavne’ oplevelsen, det sportslige og være tilgængelige for alle - uden entrébetaling, dyre officials og dommere, men baseret primært på frivillighed.
Foreningen har derfor udviklet en bæredygtig turneringsstruktur, hvor de selv afvikler tre stævner årligt, så omkostningerne holdes nede, for de mindre ressourcestærke unge. Udgiften ved indkøb af nødvendigt udstyr vil være tjent hjem igen efter 6 stævner, da lejepriser er forholdsmæssigt høje og derfor ikke er økonomisk fornuftigt. Engangsindkøbet sikrer laveste omkostninger samt en stabilitet i afholdelse af de fremtidige stævner.
Stævner har ifølge foreningen vist sig at tiltrække mange nye medlemmer samt motivere og fastholde eksisterende medlemmer og er derved en god investering for foreningen på både kort og lang sigt.
Projektets mål på lang sigt.
Den langsigtede vision og foreningens mål, der rækker ud over dette projektforløb, er både at kunne tiltrække og fastholde medlemmer gennem aktivitetstilbud og et stabilt foreningsliv, men også at inspirere andre klubber til at deltage i udviklingen af stævneformen, samt at dette nye koncept kommer til at være et fast supplement til officielle kampe i amatørboksemiljøet på landsplan.
Foreningen forventer at kunne rekruttere 200 medlemmer blandt børn og unge samt 8 nye frivillige i løbet af projektets to år.
Varighed
Projektperioden er fra 31. januar 2023 til 31. december 2024.
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at der bevilges 332.000 kr. i støtte til projektets første år.
2. Amager SK
Amager SK søger 142.666 kr. til første år af det treårige projekt ”Det trivselsfremmende pigemiljø”.
Midlerne skal anvendes til løn (80.000 kr.), rollemodelsinitiativer (1.833 kr.), udvikling af ny spilledragt (1.833 kr.), mental sundheds- og trivselsoplæg (10.000 kr.), gymnasiale rekrutteringsindsatser (9.000 kr.) og ”Første fredag” (40.000 kr.).
Formål og målgruppe
Projektets formål er at forstærke og forankre foreningens pigemiljø.
Baggrund og projektbeskrivelse
De seneste medlemstal for håndbolden viser en negativ tendens, og Amager SK ønsker at fastholde den positive udvikling, foreningen har været igennem. Foreningen vil analysere den hidtidige udvikling og forsøge at implementere strukturelle og kulturelle ændringer.
Projektets mål på langt sigt
Amager SK håber blandt andet at man gennem projektet kan løse udfordringen omkring frafald i U17-U19-årgangene, fjerne ventelisterne hos de yngre årgange, etablere et pigemiljø der er attraktivt hele livet, og udvikle og etablere en stærkere kultur i forbindelse med brug af alternative faciliteter.
Foreningen forventer at kunne rekruttere 120 medlemmer blandt børn og unge samt 40 nye frivillige i løbet af projektets tre år.
Varighed
Projektperioden er 2023-2025
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at der bevilges højst 142.666 kr. til første år af projektet. Forvaltningen vil i dialog med Amager SK afklare, om der poster i budgettet, der ikke kan dækkes – f.eks. yder puljen højst tilskud med 80.000 kr. til lønudgifter (det fremgår ikke tydeligt, om der også er lønudgifter i andre udgiftsposter), og der ydes ikke tilskud til bl.a. transport.
Foreningen søger samme beløb til projektets andet og tredje år (2024 og 2025). Den samlede støtte fra puljen vil derfor være maksimalt være 428.000 kr. over projektets treårige forløb.
Økonomi
Udviklingspuljen for børn og unge har i 2023 budget på 4.236.991 kr.
Der er til dette møde indstillet to projekter med et samlet forbrug på 474.666 kr.
Udviklingspuljens ramme 2023 |
5.231.194 kr. |
Indstillet til dette møde |
474.666 kr. |
Rest på budget |
4.756.528 kr. |
Videre proces
Kultur- og Fritidsforvaltningen meddeler ansøgerne Folkeoplysningsudvalgets beslutning.
Mads Kamp Hansen
/Rikke Lauritzen
Beslutning
Ansøgningen fra Amager Boxing Club blev behandlet på Folkeoplysningsudvalgets møde den 7. februar 2023 og indgik i denne indstilling ved en fejl. Ansøgningen blev således ikke behandlet.
Folkeoplysningsudvalgets beslutning på mødet den 11. april 2023:
Indstillingen blev godkendt.