Mødedato: 30.04.2003, kl. 19:00

Opnormering af fysio- og ergoterapi på specialskolerne (Bilag)

Opnormering af fysio- og ergoterapi på specialskolerne (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 30. april 2003

 

Sager til beslutning

11. Opnormering af fysio- og ergoterapi på specialskolerne (Bilag)

FAU 231/2003 J.nr. 231/2003

 

INDSTILLING

Familie og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender,

at det med den nuværende budgetramme er det ikke muligt, at opnormere fysio- og ergoterapien på specialskolerne.

at vedlagte brev fremsendes til skolebestyrelserne på Strandparkskolen og Øresundsskolen samt forældrebestyrelsen på Nordvestskolen som svar på brev om behov for opnormering af fysio- og ergoterapi på specialskolerne.

RESUME

Skolebestyrelserne fra Øresundsskolen og Strandparkskolen samt forældrerådet fra Nordvestskolen har overfor Borgmester Bo Asmus Kjeldgaard peget på behovet for en opnormering af fysio- og ergoterapiområdet i specialskolerne.

I lyset af, at området er under omorganisering, at der ved tildelingen af timer tages udgangspunkt i det enkelte barns behov samt, at den afsatte økonomiske ramme er udmeldt, vil der ikke aktuelt ske en opnormering.

Der sker løbende en udbygning af antallet af specialpladser. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen vil i samarbejde med Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen analysere i hvilket omfang udbygningerne medfører et øget behov for fysio- og ergoterapi.

Det indstilles, at vedlagte svarbrev afsendes til skolebestyrelserne samt forældrerådet.

SAGSBESKRIVELSE

Skolebestyrelsen ved Strandparkskolen og Øresundsskolen samt forældrerådet ved Nordvestskolen har skrevet til Borgmester Bo Asmus Kjeldgaard og bedt om en opnormering af fysio- og ergoterapien på de tre skoler. Konkret peges på følgende områder:

  • Strandparkskolen mangler 10 timers terapi ugentligt
  • På Øresundsskolen har mange forældre klaget over, at deres barn får mindre terapi i skolen end de gør i børnehaven.
  • I forbindelse med etablering af nye pladser skal der tages højde for, at der tildeles de nødvendigt fysio- og ergoterapitimer.

I brevet forslås det, at Københavns Kommune overvejer at opnormere, så det svarer til de nøgletal som anvendes i Københavns Amt.

Indledningsvis skal det nævnes, at der i tildelingen af terapitimer tages udgangspunkt i det enkelte barns behov. Det er forvaltningens vurdering, at denne praksis fortsat bør gælde fremfor at følge praksis for andre amter eksempelvis Københavns Amt.

Der er korrekt, at der forventes et øget behov for fysio- og ergoterapitimer som følge af en stigning i antallet af specialskolepladser. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen er opmærksomme på denne elevtilgang og det er mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Uddannelses og Ungdomsforvaltningen aftalt, at der skal ske en koordinering af de tiltag der laves således, at den fysio- og ergoterapi der gives, tager udgangspunkt i det enkelte barns behov. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen overtog i 1998 ansvaret for fysio- og ergo-terapeuterne på skolerne. Ved overtagelsen var der ansat personale svarende til 7,23 fuldtidsstilling. I dag er der ansat personale svarende til 11,68 fuldtidsstilling.

Aktuelt er området under omorganisering. Således har der med fysio- og ergoterapeuterne på skolerne været nedsat en arbejdsgruppe, der bl.a. har set på, hvorledes det kan sikres, at der ydes en tilfredsstillende indsats på området. Der er på den baggrund blevet ansat en koordinerende fysioterapeut til at varetage denne opgave. De 10 timer som Strandparkskolens normering er nedskrevet med, indgår i denne omorganisering.

I lyset af ovenstående vil der ikke aktuelt ske en opnormering af antallet af fysio- og ergoterapitimer.

MILJØVURDERING

Ingen

ØKONOMI

-

HØRING

Ingen

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

BILAG

  • Forslag til svarbrev fra Bo Asmus Kjeldgaard på vegne af Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget.

 

Grethe Munk

/

Carsten Stæhr Nielsen

 

Til top