Den politiske følgegruppe på beskæftigelsesområdet (Bilag) (Udsat fra mødet den 12. april 2000).
Den politiske følgegruppe på beskæftigelsesområdet (Bilag) (Udsat fra mødet den 12. april 2000).
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 26. april 2000
Sager til beslutning
8. Den politiske følgegruppe på beskæftigelsesområdet (Bilag) (Udsat fra mødet den 12. april 2000).
FAU 225/2000 J.nr. 59/00
INDSTILLING
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget drøfter, hvorvidt der er behov for en særlig politisk følgegruppe i forhold til Center for Aktivering og Beskæftigelse (CAB).
RESUME
I forbindelse med fremlæggelse af strategiplan for beskæftigelsesområdet nedsatte Borgerrepræsentationen i 1993 en politisk følgegruppe, der sammen med overborgmesteren skulle tage initiativer til en bred folkelig debat om afskaffelse af arbejdsløsheden i København og i øvrigt være rådgivende for overborgmesteren på beskæftigelsesområdet. Den Politiske Følgegruppe bestod af 3 medlemmer af Borgerrepræsentationen samt 2 repræsentanter for henholdsvis DA og LO.
Følgegruppen havde indtil strukturændringerne 1. januar 1998, hvor den må betragtes som ophørt, ansvaret for strategiplanerne for beskæftigelsesindsatsen og fremlagde senest planen af april 1997. I sammenhæng med etableringen af kommunens nye struktur blev det politiske ansvar for beskæftigelsesområdet placeret under Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget.
I forbindelse med nedsættelse af det lovpligtige koordinationsudvalg for den forebyggende arbejdsmarkedsindsats blev spørgsmålet om en videreførelse af Den Politiske Følgegruppe rejst fra DA- og LO-København, men man valgte at lade spørgsmålet afvente Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets behandling af spørgsmålet om nedsættelse af koordinationsudvalget og af beslutningerne om forretningsordenen og de indkomne høringssvar i den anledning. Udvalget tiltrådte i mødet den 9. december 1998 en indstilling om nedsættelse af et koordinationsudvalg med tilhørende forretningsorden, og at lade Borgerrepræsentationen udpege et medlem og en stedfortræder til udvalget blandt medlemmerne af Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget. Det blev samtidig besluttet, at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget skulle drøfte koordinationsudvalgets virke inden sommerferien 1999 med henblik på at vur dere, om systemet fungerer tilfredsstillende - også uden følgegruppen. Den 23. august 1999 blev der afholdt en fælles konference for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget, Koordinationsudvalget og repræsentanter for bydelene, hvor man bl.a. drøftede strategier og rammer for Koordinationsudvalgets arbejde i det kommende år. Den 8. september 1999 afholdt Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget et temamøde om beskæftigelsesindsatsen særligt set i relation til CAB.
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget har mulighed for at følge den beskæftigelsesmæssige indsats som CAB varetager gennem den årlige opfølgning på kontrakten og ved afgivelse af CABs beretning. Dette sikrer i sammenhæng med udarbejdelsen af de kvartalsvise nøgletal på arbejdsmarkedsområdet, der indgår i udvalgets arbejde, at der opnås en regelmæssig og bred drøftelse af aktiveringsindsatsen.
ØKONOMI
Ingen.
HØRING
Ingen.
ANDRE KONSEKVENSER
Ingen.
BILAG
- Brev af 29. sept. 1998 fra DA- og LO-København til borgmesteren og borgmesterens svar af 23. okt. 1998.
- Udskrift af beslutningsprotokol FA 82/98, 9. december 1998,
- Brev af 18. december 1998 fra Joan Jensen, LO-København til borgmesteren,
- Brev af 4. januar 1999 fra borgmesteren til LO-København
- Udskrift fra Københavns Borgerrepræsentations forhandlinger vedr. mødet den 28. januar 1999.
Grethe Munk
/
Torben Brøgger