Mødedato: 25.06.2003, kl. 08:00

Efteruddannelse og kompetenceudvikling (bilag)

Efteruddannelse og kompetenceudvikling (bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 25. juni 2003

 

Sager til beslutning

2. Efteruddannelse og kompetenceudvikling (bilag)

FAU 365/2003 J.nr. 365/2003

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager "Redegørelse om efteruddannelse og kompetenceudvikling i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i 2000-2003" til efterretning.

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder, at den nuværende praksis, hvor der til de lokale enheder udmeldes et samlet budget til løn, efteruddannelse og øvrig drift fastholdes

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder, at der hver år i forbindelse med regnskabsaflæggelse udarbejdes en tilsvarende redegørelse til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget over forbrug af uddannelsesmidler

RESUME

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget har i forbindelse med budgetseminar og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets møde d. 30. april (FAU 226/2003) bedt Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen om et notat om efteruddannelsesmidler i forvaltningen, og om hvor mange efteruddannelsesmidler, der er brugt i hele forvaltningen, samt hvilke evt. metodiske problemer, der er ved opgørelsesmetoden. Derudover ønsker udvalget løbende at følge udviklingen i efteruddannelsesmidlerne.

Forvaltningen har i den forbindelse samtidigt overvejet fordele og ulemper ved en mere konkret budgettering af efteruddannelse. Fordelen ved at overgå til en central udmelding af uddannelsesbudgettet er en bedre mulighed for central politisk styring af de ressourcer, der er afsat til kursusgebyrer. Ulempen er, at det vil være ufleksibelt for de lokale enheder og ikke i overensstemmelse med principperne for selvforvaltning.

Samtidig vil der være et administrativt merarbejde for både centralforvaltningen og lokale enheder ved at skulle udmelde og følge op på et mere specificeret detailbudget for ca. 750 budgetbærende enheder (heraf ca. 660 institutioner).

Samlet vurderer Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, at det er mest hensigtsmæssigt at fastholde en selvstændig lokal prioritering af løn , øvrig drift og uddannelsesbudget, da det sikrer større lokal fleksibilitet.

Uddannelsesmidler, der er afsat til særlige formål som følge af politiske beslutninger, vil kunne afsættes i selvstændige centrale puljer, der efterfølgende udmøntes konkret. Hermed vil der kunne sikres synlighed og mulighed for præcis opfølgning på disse midler.

SAGSBESKRIVELSE

Se resumé.

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Ingen.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Ingen.

BILAG

  • Redegørelse om efteruddannelse og kompetenceudvikling i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i 2000-2003.

 

Grethe Munk

/

Sven Bjerre

 

Til top