Mødedato: 24.10.2001, kl. 13:00

Kapitalbevilling vedrørende opførelse af en integreret daginstitution med 72 vuggestuepladser og 44 børnehavepladser (Bilag)

Kapitalbevilling vedrørende opførelse af en integreret daginstitution med 72 vuggestuepladser og 44 børnehavepladser (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 24. oktober 2001

 

Sager til beslutning

4. Kapitalbevilling vedrørende opførelse af en integreret daginstitution med 72 vuggestuepladser og 44 børnehavepladser (Bilag)

FAU 388/2001 J.nr. 388/01

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, at Familie og Arbejdsmarkedsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at der gives kapitalbevilling til opførelse af en integreret daginstitution på matr. nr. 1437 Utterslev, Bispebjerg Bakke 13 med 72 vuggestuepladser og 44 børnehavepladser kr.25.124.000.

RESUME

Efter branden i vuggestuen Bispebjerg Bakke 13 i august 2000, er der behov for at opføre en ny institution til erstatning for den brændte. For at opnå det optimale byggeri på grunden, har man valgt at nedrive den eksisterende børnehave, der var sammenbygget med den brændte, og som i øvrigt var opført af samme materialer.

Opførelsen af den nye institution forventes påbegyndt ultimo 2001 og institutionen vil kunne tages i brug sidst i december 2002.

Pladserne indgår i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens projektplan for 2002.

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Efter at vuggestuen Bispebjerg Bakke 13, med 32 pladser nedbrændte i august 2000, er de 24 af pladserne reetableret ved at sammenbygge og udvide de to institutioner på Tuborgvej 235. Reetableringen er financieret af brandforsikringssummen. Indstilling herom er godkendt i Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget den 7. februar 2001.

Den nedbrændte vuggestue lå på matr. 1437, der er udstykket fra Bispebjerg Hospital, og har et areal på 2.184 m2 .

Arealet er ikke omfattet af byplan eller lokalplan. Kommuneplanens rammebestemmelser åbner mulighed for en maximal bebyggelsesprocent på 60 og en friarealdækning på 100% af etagearealet.

For at give mulighed for at opføre et optimalt byggeri på arealet har man vurderet, at det ville være hensigtsmæssigt at nedrive den eksisterende børnehave, som er opført i lette materialer og opstillet i slutningen af tresserne. Selvom vedligeholdelsesstandarden er rimelig, trænger den til renovering.

Udover ovennævnte matr. på 2.184 m2 råder institutionen over et tilstødende areal på 542 m2, der er stillet vederlagsfrit til rådighed af Bispebjerg Hospital til legeplads. Tilsammen giver de 2 arealer mulighed for indretning af en særdeles attraktiv legeplads til den nye institution.

I byggeperioden får institutionen ophold i nødinstitutionen i Blågårdsgade 15. Der etableres midlertidigt opsamlingssted i lokaler i Bispebjerg Kulturcenter, således at de forældre, som møder tidligt, har mulighed for at aflevere børnene i nærområdet.

 

Projektet

Projektet er udarbejdet af arkitektfirmaet AA ARKITEKTER i samarbejde med RIA og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Den nye bygning placeres nord-syd, og den eksisterende adgangssti bevares. Hovedindgangen er fra Bispebjerg Bakke. Institutionen, der opføres til 8 grupper med 72 vuggestuepladser og 44 børnehavepladser får et samlet bruttoetageareal på 1.269 m2 og opføres i 2 etager med kælder. Adgangen til 1. sal sker via en intern trappe eller elevator. De to etager opføres stort set identiske med todelte grupperum forbundet med en skydedør. Til hvert grupperum hører puslerum og depot.

Der er direkte adgang til terrænet fra grupperummene i stueetagen, og fra 1. salen er der adgang til terrænet fra hvert grupperum fra en altan med trappe. I stueetagen indrettes desuden fællesrum, køkken med depot, vaskerum samt ekstra depot og handicaptoilet. De to børnehavegrupper bliver placeret i stueetagen.

Liggehallerne til grupperummene i stueetagen er integreret i bygningens gavle, umiddelbart udenfor de respektive grupperum, og til grupperummene på 1. sal er altanerne indrettet til liggehaller.

På 1. salen placeres udover 4 grupperum, kontor, samtalerum og personalefaciliteter.

I kælderen indrettes teknikrum og sikringsrum.

Institutionens ydervægge udføres som skalmur af gule sten, og stålkonstruktioner og trapper udføres med galvaniserede stålprofiler. Taget belægges med sort tagpap.

Legepladsen udformes med befæstede arealer tæt ved bygningen. Der etableres en lund af frugttræer i den nordlige del og et areal for mere aktiv leg i den sydlige. Det er med en enkelt undtagelse lykkedes at bevare alle de eksisterende træer.

Der er indhentet forhåndsudtalelse fra Bygge- og Teknikforvaltningen, Byggeri og Bolig, der den 8. oktober 2001 har sendt projektet i naboorientering, idet der i forhold til byggelovens bestemmelser skal gives dispensation for bebyggelsesprocenten.

Miljøkontrollen har ingen registreringer om forurening af grunden, men der skal oprenses for diffus forurening. Økonomi til dette er medtaget i indstillingen.

Normering

Den eksisterende børnehave som flyttes har 44 børnehavebørn fordelt på to grupper. Den nye institution indrettes til 72 vuggestuebørn og 44 børnehavebørn.

Dækningsprocenten i pladsanvisningsdistrikt Bispebjerg er pr. 1.4.2001 følgende:

Bispebjerg Hele kommunen

11 mdr.-2 årige 70 (77) 76

3-5 årige 96 (96) 95

Tallene i parentes viser dækningen efter tilvækst af de nye pladser på Bispebjerg Bakke 13.

 

MILJØVURDERING

Nedrivning af den eksisterende børnehave og bortskaffelse af affald, samt oprensningen af jorden vil blive anmeldt til Miljøkontrollen.

 

Da den nyopførte institution erstatter to tidligere institutioner i området, vil der ikke ske nævneværdig ændringer i påvirkningen af miljøet.

 

ØKONOMI

Byggeudgiften efter afholdt licitation pr. 28. september 2001.

Byggeudgifter inklusive omkostninger 20.772.500 kr.

Grundudgifter 2.782.500 kr.

Montering 846.000 kr.

Nødinstitution 723.000 kr.

I alt: 25.124.000 kr.

Pris pr. plads (omregnet til 96 vuggestuepladser) 261.700 kr.

Pladstallet er i overensstemmelse med projektplanens mål. Projektets vuggestue pris pr. plads på 261.700 kr. er forbundet med en merpris på 13.700 kr. (5,5%) i forhold til den budgetterede pladspris på 248.000 i 2002. Samlet er projektet således 1,326 mill. kr. dyrere end gennemsnittet for 96 vuggestuepladser.

Projektets meromkostning i forhold til gennemsnittet skal ses i sammenhæng med, at etagebyggeri er dyrere end byggeri i et plan. Projektet er desuden forbundet med ekstraudgifter til udskiftning af overfladejord og til nødinstitution i form af buskørsel fra opsamlingsstedet til Blågårdsgade, ekstra personaletimer i forbindelse med buskørsel, samt yderligere ekstra timer, da der ikke er legeplads i nødinstitutionen.

Der tages forbehold for udgiften til ekstraordinære vinterforanstaltninger.

Udgifterne forventes afholdt i 2001 med 3.000.000 kr. og resten i 2002 med 22.124.000 kr.

Kassemæssig dækning for udgiften kan anvises af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens budget post 5.14.3 afsatte beløb i 2001 og 2002.

 

Arbejdets udførelse

Byggeriet forventes igangsat i december 2001 og institutionen forventes at kunne tages i brug i december 2002.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

HØRING

Resultatet fra den iværksatte naboorientering om dispensation fra bebyggelsesprocenten foreligger ved Borgerrepræsentationens behandling af indstillingen.

BILAG

  • Tegninger.

 

 

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

Til top