Mødedato: 24.08.2005, kl. 15:30

Kortlægning og undersøgelse af erfaringerne med § 115-midlerne (Bilag).

Kortlægning og undersøgelse af erfaringerne med § 115-midlerne (Bilag).

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 24. august 2005

 

 

15.      Kortlægning og undersøgelse af erfaringerne med § 115-midlerne (Bilag).

 

FAU 344/2005  J.nr. 344/2005

 

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

 

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen om "Kortlægning og undersøgelse af erfaringerne med § 115-midlerne" til efterretning, samt

 

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets godkender, at der indledes drøftelser med Kontaktudvalget for det frivillige sociale arbejde om en fremtidig procedure for høring ved fordeling af økonomisk støtte i henhold til servicelovens § 115 i Københavns Kommune

 

RESUME

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget traf medio 2003 beslutning om, at der skulle iværksættes en kortlægning og undersøgelse af erfaringerne med § 115-midlerne m.v. Kortlægningen og undersøgelsen skulle gennemføres af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i samarbejde med Kontaktudvalget for det Frivillige Sociale Arbejde i Københavns Kommune.

 

Kortlægningen og undersøgelsen vedlægges. Undersøgelsens hovedkonklusioner fremgår af sagsfremstillingen.

 

SAGSBESKRIVELSE

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget traf medio 2003 beslutning om, at der skulle iværksættes en undersøgelse af erfaringerne med § 115-midlerne m.v. Undersøgelsen skulle gennemføres af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i samarbejde med Kontaktudvalget for det Frivillige Sociale Arbejde i Københavns Kommune. I efteråret 2003 blev der nedsat en følgegruppe med repræsentanter for Kontaktudvalget for det Frivillige Sociale Arbejde og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

 

Følgegruppen har bl.a. bidraget til at udforme og teste spørgeskemaet, derudover har de medvirket i vurderingen af ændringer efter en pilotundersøgelse.

 

Spørgeskemaet er udsendt til 190 organisationer som har ansøgt om økonomisk støtte i 2004. Ud af de 190 organisationer har 132 organisationer returneret spørgeskemaet, d.v.s. at undersøgelsens samlede svarprocent er 68.

 

Ud af de 132 organisationer, der har besvaret spørgeskemaet har 101 fået bevilget § 115-midler og 27 organisationer har fået afslag på ansøgning om økonomisk støtte, 4 organisationer har ikke besvaret dette spørgsmål.

 

Undersøgelsens hovedkonklusioner er

 

·        56 % mener at det tager for lang tid fra ansøgningen sendes til Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og til de har fået svar på ansøgningen, mens 46 % mener at tiden var tilpas

·        72 % er tilfredse med ansøgningsskemaet

·        36 % mener, at Kontaktudvalget for det Frivillige Sociale Arbejde i Københavns Kommune bør have høringsret

·        28 % svarer, at Kontaktudvalget for det Frivillige Sociale Arbejde i Københavns Kommune bør have uddelegeret bevillingskompetencen

·        52 % mener, at bevillingsperioden på 1 år er for kort

·        55 % mener, at der bør prioriteres bestemte indsatsområder ved fremtidige fordelinger

 

 

Vedrørende tidsrummet fra ansøgning indgives og indtil der foreligger svar fra Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget var ansøgningsfristen for økonomisk støtte i 2004 den 22. september 2003 og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget vedtog indstillingen den 14. januar 2004, dvs. 114 dage.

 

Ansøgningsfristen for økonomisk støtte i 2005 var den 17. september 2004 og ansøgningerne blev behandlet på Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgtes møde den 8. december 2004 dvs. 82 dage.

 

Vedrørende spørgsmål og høringsret eller uddelegering af bevillingskompetence indstiller Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, at der indledes drøftelser med Kontaktudvalget for Frivilligt Socialt Arbejde om en fremtidig procedure for inddragelse af udvalget.

 

Vedrørende spørgsmålet om at bevillingsperioderne er for korte, er det ikke på nuværende tidspunkt muligt at bevillige § 115-midler for mere end et år af gangen. På den baggrund kan forvaltningen ikke indstille til at der gives flerårige bevillinger.

 

Vedrørende spørgsmålet om hvorvidt bestemte indsatsområder skal prioriteres, tegner der sig et broget billede af, hvad der bør prioriteres jf. tabel 39 side 20 i lighed med besvarelserne vedrørende hvilke aktiviteter, der bør prioriteres jf. tabel 41 side 21. Det er på baggrund heraf ikke forvaltningens vurdering, at det er muligt at indstille bestemte områder til prioritering.

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af forvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

ØKONOMI

Denne indstilling har ingen økonomiske konsekvenser

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

 

HØRING

Kontaktudvalget for Frivilligt Socialt Arbejde i Københavns Kommune

 

BILAG

·        Undersøgelse af erfaringerne med § 115

·        Høringssvar fra Kontaktudvalget

 

 

 

                      Grethe Munk

                                                                                        /

                                                Torben Brøgger

 


 

Til top