Mødedato: 20.03.2002, kl. 19:30

Kapitalbevilling til renovering og ombygning af tidligere selvejende daginstitution i Rømersgade 27 (Bilag)

Kapitalbevilling til renovering og ombygning af tidligere selvejende daginstitution i Rømersgade 27 (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 20. marts 2002

 

Sager til beslutning

8. Kapitalbevilling til renovering og ombygning af tidligere selvejende daginstitution i Rømersgade 27 (Bilag)

FAU 114/2002 J.nr. 114/2002

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler

at der gives kapitalbevilling til renovering og ombygning af en tidligere selvejende integreret daginstitution i Rømersgade 27 til 24 vuggestuepladser, der tilknyttes udflytterbørnehaven Mikkelborg, i alt 3.900.000 kr.

RESUME

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen overtog den 1.oktober 2001 lokalerne i Rømersgade 27 efter at bestyrelsen for den selvejende daginstitution Svanen havde meddelt, at den ikke ville videreføre institutionen. De indskrevne børn blev pr. 8. oktober 2001 overflyttet til andre institutioner.

Da der er et stort behov for vuggestuepladser i området, ønsker forvaltningen at føre institutionen videre som en kommunal vuggestue med 24 børn. Pladserne tilknyttes udflytterbørnehaven Mikkelborg.

Projektet indgår i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens projektplan for 2002.

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tog den 31. oktober 2001 til efterretning, at den integrerede daginstitution Svanen, Rømersgade 27, er overdraget til Københavns Kommune pr. 1. oktober 2001.

Den tidligere daginstitution Svanen var en mindre selvejende daginstitution med 10 vuggestuepladser og 20 børnehavepladser. Den blev indtil den 1. oktober 2001 administreret af Børneringen.

I de seneste år har der været store ledelsesmæssige og pædagogiske problemer i institutionen og trods et stort antal klager fra forældre, var det ikke lykkedes institutionens bestyrelse at rette op på problemerne. På grund af disse massive problemer i institutionen meddelte bestyrelsen i september 2001, at den ikke ville videreføre institutionen. I konsekvens heraf blev de indskrevne børn flyttet pr. 8. oktober 2001.

Som led i virksomhedsoverdragelsen er Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indtrådt i lejemålet pr. 1. november 2001 og det er nødvendigt at foretage en gennemgribende istandsættelse af de noget nedslidte og utidssvarende lokaler.

Da der er et stort pladsbehov i bydelen, ønsker Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen at videreføre institutionen som en kommunal vuggestue med 24 pladser.

Pladserne vil blive tilknyttet den eksisterende udflytterbørnehave Mikkelborg i Indre By, som dagligt kører fra opsamlingsstedet i Nørre Farimagsgade i umiddelbar nærhed til Rungsted Strandvej. Det er erfaringen, at forældrene er meget interesseret i denne form for institutionstype, da den giver mulighed for et længere forløb med børn og forældre.

Projektbeskrivelse

Projektet er udarbejdet af Arkitektfirmaet MW i samarbejde med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Vuggestuen indrettes i 2 sammenlagte lejligheder på i alt 275 m2 i stueetagen i en beboelsesejendom. Til hvert grupperum hører puslerum og depot. Personalestue og alrum etableres med skydedør imellem, således at der er mulighed for at holde større møder og forældrearrangementer. Der etableres et stort soverum, da der i den eksisterende liggehal i gården, kun er plads til 6 børn.

Der etableres trappe direkte fra institutionen til ejendommens gård, hvor en liggehal står på legepladsen. Et legeredskab udskiftes. Legepladsen på ca. 190 m2 benyttes i øvrigt af ejendommens øvrige beboere udenfor institutionens åbningstid. Endvidere får de ældste børn mulighed for at tage med udflytterdelen på besøg, og H C Ørstedsparken og Botanisk Have, som ligger i umiddelbar nærhed af institutionen, vil også kunne benyttes.

Af Bygge- og Teknikforvaltningens forhåndsgodkendelse af januar 2002 fremgår det, at byggetilladelse vil blive givet, da lokalerne tidligere har været indrettet til daginstitution.

 

Tidsplan

Ombygningen forventes igangsat i juni 2002 og institutionen vil herefter kunne tages i brug i oktober 2002.

Normering

Der etableres 2 vuggestuegrupper, i alt 24 pladser. Pladserne tilknyttes udflytterbørnehaven Mikkelborg, der fremover bliver en integreret institution med 24 vuggestuepladser og 44 børnehavebørn.

Statistik

Dækningsprocenten er pr. 1.4.01 følgende:

Indre By Hele kommunen

11 mdr.-2 årige 102 % (105 %) 80 %

Tallene i parentes viser dækningen efter tilvæksten af de nye pladser.

Beregningen af dækningsgraden i Indre By er atypisk, bl.a. på grund af de mange virksomhedsinstitutioner, som ansatte har fortrinsret til, hvilket betyder, at Indre bys beboere belægger ca. 60 % af alle pladser i bydelen.

MILJØVURDERING

Det vurderes, at der ud over mindre støj- og støvgener i byggeperioden ikke er miljømæssige konsekvenser ved at ændre institutionen fra en selvejende integreret daginstitution til en kommunal vuggestue.

ØKONOMI

Byggeudgiften er beregnet ved indeks 165 pr. 1.10.2001:

Byggeudgifter, inklusive omkostninger 3.411.000 kr.

Løst inventar 329.000 kr.

Husleje i byggeperioden 160.000 kr.

Ialt 3.900.000 kr.

Pris pr. plads 162.000. kr. Gennemsnitsprisen for en nyetableret vuggestueplads er i budgettet for 2002 248.000 kr.

Da der er tale om videreførsel af en institution, er der ikke deponeringspligt for det lejedes værdi.

Kassemæssig dækning for den samlede udgift kan anvises af det på budgettet for 2002 under Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens post 5.14.3 afsatte rådighedsbeløb.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Ingen.

BILAG

  • Tegninger
  • Forhåndsudtalelse fra Bygge- og Teknikforvaltningen af 16. januar 2002.

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

 

Til top