Mødedato: 17.06.2003, kl. 17:00

Bevilling til gennemførelse af tiltag og arrangementer som led i Det Europæiske Handicapår 2003 (Bilag)

Bevilling til gennemførelse af tiltag og arrangementer som led i Det Europæiske Handicapår 2003 (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 17. juni 2003

 

Sager til beslutning

7. Bevilling til gennemførelse af tiltag og arrangementer som led i Det Europæiske Handicapår 2003 (Bilag)

FAU 363/2003 J.nr. 363/2003

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender,

at der bevilges i alt 2,0 mill. kr. i 2003 til finansiering af tiltag og arrangementer i anledning af Det Europæiske Handicapår 2003.

RESUME

I vinteren 2002 blev etableret en projektgruppe vedr. Københavns Kommunes initiativer i forbindelse med EU's Handicapår 2003. Projektgruppen har repræsentation af alle relevante forvaltninger i kommunen. Den tværgående projektgruppe har udarbejdet en arrangementskalender, der er vedlagt som bilag 1. Heraf fremgår de arrangementer, der er planlagt i forbindelse med EU's handicapår.

For en lang række af de planlagte aktiviteter gælder det, at udgifterne afholdes af den planlæggende instans inden for de nuværende økonomiske rammer. For de store arrangementer må der imidlertid påregnes udgifter til planlægning og gennemførelse, som ikke kan finansieres inden for handicapområdets budgetramme. Det drejer hovedsageligt om udgifter til planlægning og gennemførelse af aktiviteter for handicappede børn og deres familier i efterårsferien, modtagelse af den nationale og internationale buskaravane samt tilrettelæggelse og afholdelse af et visionsseminar om uddannelses- og jobmuligheder for handicappede.

Foruden de arrangementer, der er nævnt i arrangementskalenderen, har Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen samt Bygge- og Teknikforvaltningen besluttet, som led i handicapåret 2003, at iværksætte et fælles projekt om udvikling af et såkaldt "handi-map" for København. Handi-map er tænkt som et kort over Københavns Kommune, hvor der er markeret de bygninger, kulturtilbud m.m., som er særligt egnede for eller direkte målrettet handicappede borgere. Udviklingen af "handi-map" sker sammen med Bygge-og Teknikforvaltningen. Når der er udviklet et kommunalt "handi-map" vil forvaltningen tage initiativ til kontakt med parter med særlig ekspertise indenfor markedsføring, internetportaler mv. Dette sker med henblik på at sikre så omfattende og bred udbredelse af det københavnske "handi-map", som muligt.

Det har vist sig, at Bygge- og Teknikforvaltningen råder over en række oplysninger og informationer af relevans for et handi-map via oplysninger i GIS-systemet. Derfor er det hensigten at etablere et samarbejde mellem især Bygge- og Teknikforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen om at udarbejde et handi-map.

I april 2003 åbnes der for adgang til en ny "internetportal" og hjemmesider for handicapområdet i Københavns Kommune. Den foreløbige udgave af portalen er udviklet af en arbejdsgruppe med deltagelse fra handicapcentrene, Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens sekretariat og 8. kontor og Økonomiforvaltningens informationsmedarbejdere.

Der vil være behov for at afsøge om tilgængeligheden til portalen og hjemmesiderne er tilstrækkelig god og evt. foretage foranstaltninger i den anledning. Desuden vil det være nødvendigt at fortsætte udviklingen af indholdet på hjemmesiderne og udvikle nye hjemmesider for bo- og dagtilbud.

Der er desuden mulighed for at søge penge til et fem-by samarbejde om erfaringsudveksling på IT området. Der er ansøgningsfrist i juni 2003. Det er politisk vedtaget, at der skal være samarbejde med mellem København og Malmö. Bl.a. skal der være møde med de to byers Eurocity grupper i efteråret 2003. Dernæst er der en ny samarbejdsaftale undervejs mellem Berlin og Københavns Kommune. Derfor vil det være oplagt at tænke på de to byer, hvis Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skal gå ind i et projekt om erfaringsudveksling. Endelig vil det være oplagt at kontakte det internationale observatorium for tilgængelighed i Barcelona for evt. samarbejdspartnere.

SAGSBESKRIVELSE

Se Resumé.

MILJØVURDERING

Der vurderes ikke at være miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Arrangementer i anledning af EU's handicapår 2003 – herunder arrangement for handicappede børn og deres familie i efterårsferien og visionsseminar om uddannelses- og jobmuligheder for handicappede i anledning af EU's handicapår - skønnes samlet at ville kræve finansiering svarende til 0,7 mill. kr. Heri indgår løn til en projektmedarbejder til udmøntningen af projektgruppens forslag til arrangementer.

I forbindelse med etablering af et handi-map for Københavns Kommune skønnes der at være behov for et rammebudget på 0,1 mill. kr. til et fælles udviklingsarbejde med Bygge- og Teknik forvaltningen. Dette vil være afhængig af hvor mange oplysninger, der er registreret i dag elektronisk hos Bygge-og Teknikforvaltningen.

Til videreudvikling af portalen og hjemmesiderne, overførsel af midler til ajourføring af Handi-map i de kommende år, og deltagelse i EU erfaringsudveksling om handicapportal for Københavns Kommune, skønnes der at være behov for 1,2 mill.kr. Der vil endvidere blive ansøgt om EU midler til dette.

Det samlede finansieringsbehov udgør således 2,0 mill. kr. Midlerne kan finansieres ved en budgetoverførsel af uforbrugte midler på integrationsområdet fra 2002. Denne overførsel behandles på Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 28. maj 2003.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Ingen.

BILAG

  • Københavns Kommunes arrangementskalender for EU's handicapår 2003. De særligt udgiftskrævende arrangementer er anført med fremhævet skrift.

 

Grethe Munk

/

Carsten Stæhr Nielsen

 

Til top