Besvarelse af henvendelse fra Saxogårdens Rådgivning vedr. hjælpeprogram Timeout (Bilag)
Besvarelse af henvendelse fra Saxogårdens Rådgivning vedr. hjælpeprogram Timeout (Bilag)
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 15. januar 2003
Sager til beslutning
21. Besvarelse af henvendelse fra Saxogårdens Rådgivning vedr. hjælpeprogram Timeout (Bilag)
FAU 14/2003 J.nr. 14/2003
INDSTILLING
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder, at der ikke indenfor udvalgets indsatsområde kan findes plads til at realisere Saxogårdens projekt
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender, at der afsendes vedlagte brev med svar på henvendelse fra Saxogårdens Rådgivning vedr. hjælpeprogram Timeout
RESUME
Borgmester Bo Asmus Kjeldgaard modtog den 25. oktober 2002 en henvendelse fra Saxogårdens Rådgivning, hvori Rådgivningen udtrykte forundring over Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens behandling af Rådgivningens foreslåede projekt "Timeout" på Vesterbro. Forundringen skyldes, at Timeout ikke var inkluderet i forvaltningens projekter i Dannebrogsgade. Baggrunden for henvendelsen er som følger:
Forvaltningen modtog i november 2000 en henvendelse fra Settlementet Saxogården, hvori man beskrev et projekt som byggede på en kombination mellem et botilbud og et alkoholbehandlingscenter. Saxogården forventede at få tilskud fra Socialministeriets puljemidler til igangsættelse af projektet. Saxogården pegede samtidig på en tom grund til projektet i Dannebrogsgade 31, som ejedes af kommunen.
I samarbejde med Saxogården og boligselskabet KSB blev der udarbejdet et skitseforslag til en kombineret bebyggelse. Det viste sig imidlertid, at den foreslåede grund udelukkende måtte anvendes til boliger og ikke til behandlingstilbud.
Bygge- og Teknikforvaltningen pegede i stedet på en anden ledig grund i Dannebrogsgade nr. 12, som kunne anvendes til formålet.
Med udgangspunkt i denne beliggenhed fortsatte projekteringssamarbejdet. Forvaltningen regnede med at indrette to bofællesskaber til i alt ca. 10 personer. Saxogårdens Timeout projekt indeholdt tilbud om ambulant alkoholbehandling, samt afrusningspladser primært målrettet hjemløse.
Som ansvarsfordelingen er nu, hører alkoholbehandling imidlertid under Sundhedsforvaltningen. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen anbefalede derfor på et tidligt tidspunkt Saxogården at indrage Sundhedsforvaltningen i en fremtidig forankring af projektet, hvilket Saxogården forsøgte. I håb om at få et positivt svar fra Sundhedsforvaltningen, blev den videre etableringsproces forsinket i flere måneder.
Da det imidlertid ikke lykkedes Settlementet at få Sundhedsforvaltningen til aktivt at gå ind i projektet, valgte Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen at fortsætte med planlægningen af de opgaver forvaltningen havde til opgave at løse, nemlig etablering af boliger for socialt udsatte grupper. Processen fortsatte derfor uden medvirken af Saxogården og uden behandlingstilbud. De arealer, som ifølge den oprindelige skitse skulle være anvendt af Saxogården, bliver nu i stedet anvendt til bofællesskaber. Det betyder, at bygningen i stedet for at rumme 10 boliger, kommer til at indeholder 20 boliger fordelt på 5 etager. Bygningen forventes klar til indflytning ultimo 2004.
SAGSBESKRIVELSE
Der henvises til resumé.
MILJØVURDERING
Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser
ØKONOMI
Ingen.
ANDRE KONSEKVENSER
Ingen.
HØRING
Ingen.
BILAG
- E-mail fra Saxogårdens Rådgivning til Bo Asmus Kjeldgaard af 25. oktober 2002
- Brev til Saxogården med vedlagt notat fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen
Grethe Munk
/
Torben Brøgger