Orientering om opstart af metadonprojektet i Københavns Kommune (Injektionsprojektet) (Bilag)
Orientering om opstart af metadonprojektet i Københavns Kommune (Injektionsprojektet) (Bilag)
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 14. november 2001
Sager til beslutning
15. Orientering om opstart af metadonprojektet i Københavns Kommune (Injektionsprojektet) (Bilag)
FAU 414/2001 J.nr. 414/2001
INDSTILLING
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager orientering om opstart af metadonprojektet i Københavns Kommune til efterretning.
RESUME
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkendte på sit møde den 13. december 2000, at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen gennemfører to 3-årige forsøgsprojekter:
- Projekt til belysning af effekten af sustitutionsbehandling med intravenøst administreret metadon og
- Projekt til belysning af værdien af øget psykosocial støtte til brugere i subsitutionsbehandling med fuld statslig finansiering i projektperioden.
Der opstod i forbindelse med opstarten af projektet vedr. sustitutionsbehandling med intravenøst administreret metadon uforudsete problemer. Da Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i februar måned havde fået tilsagn fra Socialministeriet om finansiering af metadonprojektet, sendte forvaltningen hurtigt en anmeldelse til Den Videnskabsetiske Komité for København og Frederiksberg Kommuner. En beslutning strandede dog et sted mellem Den Videnskabsetiske Komité for København og Frederiksberg Kommuner og Den Centrale Videnskabsetiske Komité, hvorfor Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i september måned stadig ikke havde fået svar på anmeldelsen.
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen rettede derfor den 27. september 2001 henvendelse til Socialministeriet og bad ministeriet være behjælpelig med, at sagen ikke trak yderligere i langdrag.
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har efterfølgende, den 26. oktober 2001, modtaget svar fra Den Videnskabsetiske Komité for Københavns og Frederiksberg Kommuner. Komitéen skriver:
"Efter nøje at have gennemgået projektet var det komitéens opfattelse, at der i det foreliggende tilfælde ikke er tale om en sådan biomedicinsk forskning, som falder indenfor komitéens område. Komitéen har derfor ikke realitetsbehandlet projektet, som er henlagt uden videnskabsetisk bedømmelse. Den videnskabsetiske Komité for Københavns og Frederiksberg Kommuner har intet at indvende imod at projektet gennemføres efter protokollen."
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har orienteret Lægemiddelstyrelsen om dette og har den 31. oktober 2001 fået oplyst, at Lægemiddelstyrelsen godkender projektet.
Projektet kan hermed fortsætte uden problemer.
MILJØVURDERING
Ingen.
ØKONOMI
Ingen.
ANDRE KONSEKVENSER
Ingen.
HØRING
Ingen.
BILAG
- Brev af 26. oktober 2001 fra De Videnskabsetiske Komitéer for Københavns og Frederiksberg Kommuner
Grethe Munk
/
Torben Brøgger