Mødedato: 14.05.2003, kl. 15:30

Regnskabsprognose april 2003

Regnskabsprognose april 2003

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 14. maj 2003

 

Sager til beslutning

3. Regnskabsprognose april 2003

FAU 268/2003 J.nr. 268/2003

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender det forventede regnskab pr. april 2003 og første kvartalsregnskab 2003 (regnskabsprognosen pr. april 2003) med henblik på rapportering til og senere behandling af Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender, at det forventede regnskab nødvendiggør, at der samtidig fremsendes tillægsbevillingsforslag vedrørende bevillingsområderne "Børnefamilier med særlige behov" på 25 mill. kr., "Handicappede" på 7,4 mill. kr., og "Voksne med behov for serviceydelser" på –32,4 mill. kr. med henblik på viderebehandling af Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. (Forelægges FAU som en selvstændig sag).

 

RESUME

Det forventede regnskab på det styrbare område viser et mindreforbrug på drift og anlæg på 81,2 mill. kr. Mindreforbruget skyldes, at der forventes at skulle overføres 100,5 mill. kr. fra 2003 til 2004 som følge af daginstitutionernes opsparingsordning og pladsudbygning på handicap og psykisk syge området. Reelt viser det forventede regnskab således et netto merforbrug på 19,3 mill. kr. (jf. tabel 1)

Baggrunden for merforbruget på netto 19,3 mill. kr. er et merforbrug på anbringelsesområdet på 25 mill. kr., et merforbrug på handicapområdet på 17,4 mill. kr. og et mindreforbrug på serviceydelser til voksne (integrationsmidler) på 32,4 mill. kr.

På det lovbundne område forventes en merudgift på 8,8 mill. kr. Den væsentligste forklaring herpå er merudgifter til sygedagpengeområdet.

På finansposter forventes en finansforskydning på 119 mill. kr. (se tabel 2)

Det tekniske kvartalsregnskab (registreret forbrug pr. 1. kvartal) viser et mindreforbrug på 70,1 mill. kr., der hovedsageligt skyldes merindtægter fra forældrebetaling og refusion. På det lovbundne område er et mindreforbrug på 25,2 mill. kr., der skyldes mindreudgifter til jobtræningsordninger. På finansposter er der en stigning i beholdningerne på 2,2 mia. kr., der hovedsageligt skyldes indeståender på bank- og girokonti, der forklares af Økonomiforvaltningen.

Mål- og resultater viser, at ud af de 22 mål som forvaltningen skal følge op på i 2003, er 4 mål opfyldt, 14 mål er ikke opfyldt fuldt ud og 4 mål har ikke været mulige at følge op på.

SAGSBESKRIVELSE

Forventet regnskab pr. april 2003

Rammebelagte områder, drift og anlæg:

Tabel 1: Forventet afvigelse rammebelagte områder drift og anlæg, inkl. bundne overførsler

Bevillingsområder

I mill. kr.

Forventet afvigelse inkl. bundne overførsler

Bundne overførsler

til 2004

Forventet afvigelse efter bundne overførsler

Servicetilbud til børnefamilier

-80,0

80,01

0

Børnefamilier med særlige behov

25,0

0

25,0

Voksne med behov for serviceydelser

-32,4

0

-32,4

Voksne med særlige behov

-11,2

17,52

6,3

Stofafhængige

0

0

0

Handicappede

17,4

3,03

20,4

Administration

0

0

0

I alt

-81,2

100,5

19,3

  1. 80 mill. kr. vedrører daginstitutionernes opsparingsmulighed.
  2. 17,5 mill. kr. vedrører etablering af boliger til svage grupper, der ikke kan nå at blive anvendt i 2003.
  3. 3 mill. kr. vedrører etablering af nye pladser på Svanehuset.

Mindreforbruget på "Servicetilbud til børnefamilier" på ca. 80 mill. kr. forventes overført til budget 2004 og vedrører daginstitutionernes mulighed for at kunne spare op til større indkøb og vedligeholdelse via selvforvaltningsmodellen. Således har daginstitutionerne gennem de seneste år årligt opsparet og fået overført 60-80 mill. kr. til næste budgetår.

Merforbruget på området "Børnefamilier med særlige behov" på 25 mill. kr. er på niveau med vurderingen i januar prognosen 2003 og baseres på et forventet merforbrug til døgnpleje på 10 mill. kr. og et forventet merforbrug på 15 mill. kr. til forebyggende foranstaltninger for børn og unge. Forventningerne om merforbruget skyldes stigningen i enhedspriser på forebyggelse, og stigende efterspørgsel på forebyggende foranstaltninger. Merforbruget nødvendiggør, at der udarbejdes et tillægsbevillingsforslag for 2003, der foreslås finansieret af mindreforbrug på Integrationsområdet, (jf. selvstændig indstilling herom). Der gøres opmærksom på, at tillægsbevillingen kun vedrører 2003. En langsigtet løsning forudsætter, at budgetrammen på bevillingsområdet "Børnefamilier med særlige behov" forøges i forhold til budget 2004. Økonomiforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen udarbejder indstilling herom til budget 2004.

"Handicapområdet" forventes et samlet merforbrug på drift og anlæg på 17,4 mill. kr. Heraf udgør driften et merforbrug på 40,4 mill. kr., der hovedsageligt skyldes et forventet merforbrug til køb af pladser på 23,2 mill. kr. Der er igangsat en undersøgelse af køb/salg området med henblik på at afdække årsagerne og reducere merforbruget på køb/salg området. Anlægssiden udviser et mindreforbrug på 23 mill. kr., som er midler, der er afsat til udbygningsplanen. Alle tilbud i forbindelse med udbygningsplanen er anlagt, og de 23 mill. kr. anvendes således til drift af nye pladser, der er anlagt som følge af udbygningsplanen. Samlet er der således et forventet merforbrug på 17,4 mill. kr. på handicapområdet. Det foreslås, at en del af merforbruget finansieres af 7,4 mill. kr. af mindreforbruget på Integrationsområdet. Der udestår dog stadig et finansieringsbehov på ca. 10 mill. kr. Når undersøgelsen af køb/salg området er færdig, vil mulighederne for eventuelt at reducere merforbruget, blive beskrevet i forbindelse med juli kalkulen. Eventuelt vil Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen fremsætte forslag om en yderligere tillægsbevilling, såfremt merudgifter ikke afholdes indenfor Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens ramme.

Der gøres opmærksom på at køb/salg merudgifter forventes at fortsætte i 2004, hvorfor stillingtagen til et vedvarende bevillingsløft vil være nødvendigt i forhold til budget 2004.

Mindreforbruget på området for "Voksne med behov for serviceydelser" på 32,4 mill. kr. skyldes et mindreforbrug på Integrationsområdet. Der er reserveret 25 mill. kr. til dækning af forventet merforbrug på børnefamilier med særlige behov og 7,4 mill. kr. til merforbrug på handicapområdet, (jf. selvstændig indstilling herom).

Det forventede mindreforbrug på 11,2 mill. kr. p&ar ing; området "Voksne med særlige behov" skyldes primært, ikke iværksatte etableringer af boliger til svage grupper. Det forventes, at der skal overføres 17,5 mill. kr. til budget 2004. Dvs. reelt er der tale om et merforbrug, der skyldes merforbrug på køb og salg af pladser i andre amter og kommuner.

Lovbundne områder

På lovbundne områder forventes et merforbrug på 8,8 mill. kr.

Der forventes et mindreforbrug på 72 mill. kr. til kontanthjælp, der skyldes at den stigende ledighed i København ikke på nuværende tidspunkt har medført en stigning i antallet af kontanthjælpsmodtagere.

Der forventes merudgifter til sygedagpenge på 56,7 mill. kr. som følge af flere sygedagpengemodtagere, dels på grund af flere nye sager, og dels på grund af at den gennemsnitlige sagsvarighed er steget.

Endvidere forventes et merforbrug på boligydelse på 9 mill. kr., hvor udgifterne ikke er faldet som forventet. Da budgettet for 2003 blev udarbejdet forventedes det at udgiften ville falde, lig med det fald der havde været i boligstøtten de forgående år.

På husvildeområdet forventes der et merforbrug på 5 mill. kr. grundet manglende nødboliger, der har været nedsat en arbejdsgruppe i Økonomiforvaltningens regi, der så nærmere på styringen af husvildeområdet. Efter Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens vurdering skal området fastholdes som lovbundet, da det reelt er boligudbud og flyttemønstre, der er afgørende for udgifterne.

Finansposter

På finansposter forventes en nettoforskydning på 119 mill. kr.

Årsagerne hertil er en stigning i gælden på beboerindskud med 17 mill. kr., afregninger med Arbejdsformidlingen med 12 mill. kr. samt et fald i tilgodehavende på forældrebetalingen. For Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen betyder dette en stigning i kassebeholdningen.

Dernæst forventes et fald i forvaltningens kortfristede gæld på 155 mill. kr., der hovedsageligt skyldes udbetalinger af indeholdte beløb vedrørende førtidspensioner, der indeholdes via pensionssystemet i Sundhedsforvaltningen.

Kvartalsregnskab

Rammebelagte drifts- og anlægsområder

Kvartalsregnskabet udviser på rammebelagte drifts- og anlægsområder et mindreforbrug på 70,1 mill. kr., hvilket skal sammenholdes med et mindreforbrug i forventet regnskab pr. april 2003 på 81,2 mill. kr. Kvartalsregnskabet giver ikke anledninger til ændringer i det forventede regnskab pr. april 2003.

Mindreforbruget i kvartalsregnskabet skyldes hovedsageligt indtægter fra forældrebetaling for april måned 2003, der er konteret i marts måned. Herudover sparede driftsmidler som følge af ikke-etablerede daginstitutionspladser, institutionernes opsparing på daginstitutionsområdet, mindreforbrug vedrørende udgifter til selvejende døgninstitutioner samt merindtægter fra salg af pladser og mellemkommunal refusion på handicapområdet.

Lovbundne områder

Mindreforbruget på lovbundne områder på 25 mill. kr. skyldes hovedsageligt mindreudgifter til kontanthjælp og jobtræningsordninger. Mindreudgifterne på jobtræningsordninger vil senere på året opvejes af mindre refusion fra staten og forventes ikke at indebære nogen afvigelse ved årets udgang..

Finansposter

Finansposter viser en stigning i likvide aktiver på knap 2 mia. kr., hovedsageligt fra indbetalinger af refusion på bankkonti, der forklares af Økonomiforvaltningen.

Derudover ses en stigning i kortfristede tilgodehavender på 99 mill. kr., der skyldes udsendelse af regninger til andre amter og kommuner vedrørende 2003, der endnu ikke er betalt, samt et fald i tilskudsmidler i forbindelse med udmøntning af tilskudsmidler vedrørende 2003, der er modtaget i 2002.

Endelig ses et fald i kortfristet gæld i første kvartal 2003 på 112 mill. kr. i forbindelse med betaling af leverandørregninger vedrørende udgifter i 2002, der er forfalder til betaling i 2003.

Tabel 2 - Forventet regnskab 2003 pr. 25. april 2003

Bevillingsområder

Korrigeret budget

Forventet regnskab

Forventet afvigelse

Nettoudgifter i 1.000 kr.

Rammebelagte områder, drift

Servicetilbud til børnefamilier

2.153.274

2.073.274

-80.000

Børnefamilier med særlige behov

929.832

954.832

25.000

Voksne med behov for serviceydelser

399.059

366.659

-32.400

Voksne med særlige behov

611.836

600.636

-11.200

Stofafhængige

135.061

135.061

0

Handicappede

1.149.703

1.190.103

40.400

Administration mv.

572.208

572.208

0

5.950.973

5.892.773

-58.200

Rammebelagte områder, anlæg

Servicetilbud til børnefamilier

112.428

112.428

0

Børnefamilier med særlige behov

7.500

7.500

0

Voksne med særlige behov

5.255

5.255

0

Handicappede

19.306

-3.694

-23.000

Administration mv.

2.924

2.924

0

147.413

124.413

-23.000

Lovbundne

3.375.103

3.383.90 3

8.800

3.375.103

3.383.903

8.800

Finansposter

14.500

133.500

119.000

14.500

133.500

119.000

Sum

9.487.989

9.534.589

46.600

Tabel 3. Første kvartalsregnskab 2003

Bevillingsområde

Korrigeret budget

Regnskab

Afvigelse

Nettoudgifter i 1.000 kr.

1. kvartal

1. kvartal

Rammebelagte områder, drift

Servicetilbud til børnefamilier

542.527

529.280

-13.247

Børnefamilier med særlige behov

229.786

212.956

-16.830

Voksne med behov for serviceydelser

70.093

65.419

-4.674

Voksne med særlige behov

132.568

118.414

-14.154

Stofafhængige

20.440

17.885

-2.555

Handicappede

205.760

190.095

-15.665

Administration mv.

125.456

121.624

-3.832

1.326.631

1.255.673

-70.958

Rammebelagte områder, anlæg

Servicetilbud til børnefamilier

11.203

11.116

-87

Børnefamilier med særlige behov

0

0

0

Voksne med særlige behov

1.314

2.282

968

Handicappede

0

27

27

Administration mv.

88

0

-88

12.605

13.425

820

Lovbundne

908.604

883.384

-25.220

908.604

883.384

-25.220

Finansposter

3.625

2.233.148

2.229.523

3.625

2.233.148

2.229.523

Sum

2.251.465

4.385.630

2.134.165

 

Tabel 4. Mål og resultater (nøgletal) Forventet regnskab pr. april 2003

Mål og resultater

Servicetilbud til børnefamilier

Mål (resultatkrav)

Kilde

Resultat

Bemærkninger

1 besøg til gravide, 2 besøg til kvinder der føder hjemme, ambulant eller udskrives efter tidlig fødsel. 3-5 besøg i barnets første leveår, 1 besøg når barnet er 1½ og 3 år.

Lov om forebyggende sundhedsordning for børn og unge §8 stk. 1 og 2

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har endnu ikke statistik over sundhedsplejens besøg for år 2003, da statistikken indsamles og opgøres manuelt.

Forvaltningen forventer at kunne præsentere statistik over sundhedsplejens besøg medio maj 2003.

Alle børnefamilier, der har udtrykt ønske om et pasningstilbud skal ved udløb af barselsorloven modtage tilbud som modsvarer barnets behov.

Lov om Social Service §§ 7 og 16: Dagtilbud

På grund af de nye anvisningsregler kan Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen ikke umiddelbart opgøre resultaterne på dette indsatsmål. Der vil snarest blive udarbejdet en opgørelse.

Forvaltningen forventer at kunne udarbejde en opgørelse primo maj 2003.

Som led i bestræbelserne på integration forøges antallet af indvandrer- og flygtningebørn, der benytter sig af dagtilbud fra 60 pct. til 70 pct.

Socialplan 1997-2000

BR 280/97

73 pct. af de 1-5-årige børn af forældre med andet statsborgerskab end dansk er indmeldt i et dagtilbud pr. 14/2-2003. Målet er dermed opfyldt.

Børnefamilier med særlige behov

Mål (resultatkrav)

Kilde

Resultat

Bemærkninger

Inden der træffes en afgørelse om at anbringe et barn eller en ung uden for hjemmet jf. §40 stk. 2 nr. 11 og §42 skal der udarbejdes en handleplan.

Lov om Social Service §58 A stk. 2

I 42 pct. af sagerne var der udarbejdet handleplan før anbringelsen.

Målet er dermed ikke opfyldt.

Handleplanerne bliver først oprettet efter barnet er anbragt i størstedelen af tilfældene. Dette vil blive taget op med Lokalcentrene.

Resultatet er opgjort i første kvartal 2003.

Kommunen skal senest 3 måneder efter at barnet eller den unge har fået ophold uden for hjemmet vurdere om den i §53 eller i §59 nævnte handleplan skal revideres og skal herefter med højst 6 måneders mellemrum foretage en sådan vurdering.

Lov om Social Service §56

I 6 pct. af anbringelsessagerne bliver handleplanen vurderet 3 mdr. efter opholdets begyndelse og i 10 pct. bliver der foretaget en revurdering med 6 mdr. mellemrum.

Målet er dermed ikke opfyldt.

Målingen er først startet i år og Lokalcentrene har ikke nået at indtastet alle oplysningerne. Forvaltningen forventer at frekvenserne vil stige i løbet af året.

Resultatet er opgjort i første kvartal 2003.

Voksne med behov for serviceydelser

Mål (resultatkrav)

Kilde

Resultat

Bemærkninger

Krav om anvisning af bolig senest 3 måneder efter at kommunen har overtaget ansvaret for flygtninge som Udlændingestyrelsen har visiteret til kommunen.

Integrationsloven §14

Integrationslovens § 14 er med virkning fra den 1. januar 2003 ændret således, at der ikke længere gælder en 3 måneders regel. Kommunen skal herefter anvise permanent bolig snarest muligt.

Kontanthjælpsgraden blandt etniske minoriteter nedbringes fra 28 pct. til 20 pct. i perioden 2000-2002.

Sektorplan for beskæftigelsesområdet

FAU 533/2000

I 4. kvartal 2002 blev kontanthjælpsgraden målt til 26,1pct.. Målet er dermed ikke opfyldt.

Kontanthjælpsgraden har været svagt faldende fra 27 pct. i 1. kvartal 2002. I forbindelse med budget 2002 besluttede FAU, at kontanthjælpsgraden skulle nedbringes til 25 pct. i stedet for 20 pct..

Nye tal vil være tilgængelige d. 7. maj 2003.

Mindst 80 pct. af udlændinge omfattet af integrationsprogrammet modtager enten undervisning, aktivering eller begge dele.

Sektorplan for beskæftigelsesområdet

FAU 533/2000

I 4. kvartal 2002 blev andelen af udlændinge omfattet af integrationsprogrammet målt til 51,1 pct.. Målet er dermed ikke opfyldt.

I hele 2002 har andelen ligget stabilt omkring 50 pct.

Nye tal vil være tilgængelige d. 7. maj 2003.

Ingen kontanthjælpsmodtager over 30 år må forsørges i over 12 måneder af gangen uden at modtage et aktivt tilbud, medmindre en indsats med et arbejdsmarkedsrettet perspektiv har vist sig absolut udsigtsløs.

Sektorplan for beskæftigelsesområdet

FAU 533/2000

I 4. kvartal 2002 blev andelen af over 30 årige, der har modtaget et aktiv-tilbud inden 12 måneder målt til 82 pct.

Målet er dermed ikke opfyldt.

Andelen svinger meget over kvartalerne, men der synes ikke at være nogen systematik i udsvingene (højest målte i 2002 var i 1. kvartal – 94 pct.).

Nye tal vil være tilgængelige d. 7. maj 2003.

Andelen af kontanthjælpsmodtagere i et aktivt tilbud forøges fra de nuværende 30 % til 35 pct..

Sektorplan for beskæftigelsesområdet

FAU 533/2000

Aktiveringsgraden var i 1. kvartal 2003 steget til 43 pct.

Målet er dermed opfyldt.

70 pct. af de arbejdsmarkeds-parate ledige er ude af kontanthjælpssystemet, når de har afsluttet aktiverings-forløbet.

Sektorplan for beskæftigelsesområdet

FAU 533/2000

I 1. kvartal 2003 blev udslusningen fra kontanthjælpssystemet via aktivering målt til 76 pct.. Målet er dermed opfyldt.

60 pct. af deltagere i særlige aktiveringsprojekter eller forrevalidering kommer videre i ordinært arbejde, ordinær beskæftigelse, arbejdsmarkedsrettet aktivering eller revalidering.

Sektorplan for beskæftigelsesområdet

FAU 533/2000

I 1. kvartal 2003 blev udslusningen fra kontanthjælpssystemet via forrevalidering målt til 71 pct.. Målet er dermed opfyldt.

Den gennemsnitlige varighed pr. sygedagpengesag for alle løbende sager nedbringes fra de nuværende 36 uger til 33 uger.

Sektorplan for beskæftigelsesområdet

FAU 533/2000

Den gennemsnitlige sagsvarighed blev i 1. kvartal 2003 målt til 36,4 uger. Målet er dermed ikke opfyldt.

Niveauet har været stigende i 2001 og 2002.

Voksne med særlige behov

Mål (resultatkrav)

Kilde

Resultat

Bemærkninger

Psykisk syge med behov for en særlig boform tilbydes en bolig inden for 3 måneder fra visitationstidspunktet.

Sektorplan for området for psykisk syge

FAU 18/2000

En foreløbig vurdering fra visitationsteamet er at 10-15 pct. af ansøgerne får tilbudt bolig inden for 3 mdr. Målet er dermed ikke opfyldt.

Eksakt måling forelægges til den kommende rapportering i juli 2003.

Psykisk syge , der ønsker at få afprøvet deres arbejdsevne, tilbydes arbejde eller beskæftigelse på særlige vilkår inden for 3 måneder.

Sektorplan for området for psykisk syge

FAU 18/2000

Forudsætningen for måling af dette kvalitetsmål var, at der i budgetårene 2001/2002 blev bevilget midler til "Virksomheden København". I dag er det kun Fountain House der tilbyder afprøvning af arbejdsevne i form af overgangsarbejde. 15-20 personer får dette tilbud årligt ud af FH´s ca. 160 medlemmer.

Stofafhængige

Mål (resultatkrav)

Kilde

Resultat

Bemærkninger

Alle, der ønsker behandling, skal have et behandlingstilbud inden 14 dage efter henvendelse.

Sektorplan for stofafhængige

FAU 341/2001

334 visiterede ud af 364 er visiteret inden for 14 dage svarende til 92 pct. målopfyldelse. Målet er dermed ikke opfyldt.

I de tilfælde, hvor der er gået mere end 14 dage er der tale om særlige forhold, som behandlingssystemet ikke har haft indflydelse på.

At 25 pct. af dem, der udskrives fra stoffri behandling, udskrives færdigbehandlede og stoffri

Sektorplan for stofafhængige

FAU 341/2001

I april 2003 er 31 af de 145, der er udskrevet som stoffri iblandt dem der har påbegyndt stoffri behandling ½-1½ år tilbage udskrevet færdigbehandlede og stoffri. Disse 21 pct. svarer til 84 pct. målopfyldelse. Målet er dermed ikke opfyldt

Målopfyldelsen har over en længere periode været under 25 pct., men til gengæld har den ligget stabilt på mellem 20 og 23 pct.. Forvaltningen følger op på de institutionsspecifikke resultater.

Handicappede

Mål (resultatkrav)

Kilde

Resultat

Bemærkninger

Hvis handicappet først konstateres efter at barnet er fyldt et år, skal visitationen til specialdagtilbud gennemføres senest tre måneder efter anmodningen herom.

Socialplan 1997-2000

BR 280/97

I 2002 er alle visitationer sket indenfor 3 måneder fra anmodningen er indgivet. Målet er dermed opfyldt.

Nye tal kan oplyses ved regnskabsprognosen i juli 2003.

Familier med børn, der får konstateret et vidtgående handicap, skal have tilbud om specialrådgivning samt orienteres om øvrige tilbud senest 14 dage efter henvendelse er modtaget. Børn med vidtgående handicap skal have tilbudt dagpasning, når de er et år gamle.

Socialplan 1997-2000

BR 280/97

I alle tilfælde har familierne fået tilbud om specialrådgivning samt orientering om øvrige tilbud senest 14 dage efter henvendelse. For ca. 58 pct. af ansøgningerne er pladsgarantien opfyldt for børn med handicap. Målet er dermed ikke opfyldt.

Opfølgning på målet sker på handicapcentrene og i visitationen på børnehandicapområdet. Der er pt. venteliste til specialdagtilbud, hvorfor der ikke umiddelbart har kunnet anvises plads.

Forældres anmodning om aflastning skal imødekommes inden for 3 måneder.

Socialplan 1997-2000

BR 280/97

I ingen tilfælde har målet kunne opfyldes.

Der er i øjeblikket venteliste til aflastningspladser. Opfølgning på målet sker i visitationen på børnehandicapområdet.

FAU svarfrist for personlig hjælp, omsorg og pleje mm. til voksne (Serviceloven kap. 14 og 15): Personlig hjælp og pleje og hjælp til borgere under 67 år (om nødvendigt ydes hjælpen straks) 1 uge.

Lov om Social Service kapitel 14 og 15

I gennemsnit 98 pct. af sagerne har kunnet opfylde svarfristen. Målet er dermed ikke opfyldt.

Opfølgningen er sidst sket ved temakontrollen i november 2002. Ved indførelse af Erindringssystemet i FAF vil opfølgningen kunne ske en gang årligt.

FAU svarfrist for hjælpemidler og forbrugsgoder (Serviceloven kap. 19): Tekniske hjælpemidler, forbrugsgoder og boligindretning 8 uger.

Lov om Social Service kapitel 19

I gennemsnit 65 pct. af sagerne har kunnet opfylde svarfristen. Målet er dermed ikke opfyldt.

Opfølgningen er sidst sket ved temakontrollen i november 2002. Ved indførelse af Erindringssystemet i FAF vil opfølgningen kunne ske en gang årligt.

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Se ovenstående

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

HØRING

Ingen

BILAG:

  • Forventet regnskab pr. 7. maj 2003
  • Første kvartalsregnskab 2003

 

 

Grethe Munk

/ Sven Bjerre

 

Til top