Mødedato: 14.01.2004, kl. 15:30

3. kvartalsopfølgning 2003 på resultatkontrakter for beskæftigelsescentrene (Bilag)

3. kvartalsopfølgning 2003 på resultatkontrakter for beskæftigelsescentrene (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 14. januar 2004

 

7. 3. kvartalsopfølgning 2003 på resultatkontrakter for beskæftigelsescentrene (Bilag)

FAU 3/2004 J.nr. 3/2004

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager 3. kvartalsopfølgning 2003 på beskæftigelsescentrenes resultatkontrakter til efterretning.

RESUME

Se sagsbeskrivelse.

SAGSBESKRIVELSE

Der er nu gennemført den 3. kvartalsopfølgning på resultatkontrakterne for 2003, som de 10 beskæftigelsescentre under Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats har indgået med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Hovedresultaterne af 3. kvartalsopfølgningen ses af tabellen nedenfor:

Gennemsnitligt for KKB

1. kvartal

2. kvartal

3. kvartal

Belægningsgraden

105%

107%

102%

3-mdrs-effekten

38%

48%

49%

6-mdrs-effekten

46%

39%

51%

Antallet af personer placeret i fleks- og skånejob

1268

1323

1385

Antallet af personer placeret i jobtræning og individuel jobtræning

586

655

656

3. kvartalsopfølgningen viser, at tendensen til overbelægning på beskæftigelsescentrene er faldet fra 2. til 3. kvartal. Dog er der stadig forskelle på beskæftigelsescentrenes belægningsgrad og dermed forskelle på kapacitetsudnyttelsen på centrene.

Forskellene i belægningsgraden rejser spørgsmål om, hvorvidt der er sket ændringer i visitationsmønstre, i målgrupperne samt i behovene for bestemte projekter og tilbud, som der skal ske større justeringer i beskæftigelsesindsatsen på baggrund af. Dette er spørgsmål, som vil blive fulgt op i forbindelse med indgåelsen af kontrakterne for 2004.

Derudover viser 3. kvartalsopfølgningen, at der fortsat er en positiv udvikling i 3-måneders-effekten i beskæftigelsesindsatsen. Hvor 3-måneders-effekten i 1. kvartal gennemsnitligt lå på 38%, er den i 3. kvartal steget til 49%.

I sidste kvartalsopfølgning var der sket et fald i 6-måneders-effekten i beskæftigelsesindsatsen. Det tydede på, at langtidseffekten af beskæftigelsesindsatsen generelt var faldet. Dette synes dog ikke længere at være tilfældet, idet 6-måneders-effekten er steget betydeligt i 3. kvartal.

Forvaltningen har nærmere undersøgt de mulige årsager til det markante fald i 6-måneders-effekten i 2. kvartal og giver i 3. kvartalsopfølgningen forklaringer herpå. Først og fremmest skyldes faldet, at effektmålingerne påvirkes af sæsonudsving – en tendens, der ikke tidligere har været tydelig i statistikkerne.

Endelig viser 3. kvartalsopfølgningen en stigning i beskæftigelsesindsatsens samarbejde med virksomhederne. Dette er dog primært i forhold til fleks- og skånejob. Antallet af jobtræningspladser er kun moderat stigende.

Årsagen til den svage stigning i antallet af personer placeret i jobtræning skal ikke findes i en manglende indsats i KKB i fht. det virksomhedsopsøgende arbejde, men først og fremmest i de lovændringer, der blev indført i juli 2003. Lovændringerne betød, af der blev indført begrænsninger på tilbudsafgivelsen til visse målgrupper. Således har andelen af personer, for hvem et jobtræningstilbud er relevant at afgive, ændret sig fra 2. til 3. kvartal på grund af lovændringerne pr. 1. juli 2003.

Dog skal det bemærkes, at praktikker endnu ikke indgår i kvartalsopfølgningerne, på grund af en uensartet opgørelsespraksis i KKB. Fra 2004 vil praktikker indgå i kvartalsopgørelserne og det vil dermed være muligt at fremstille et mere nuanceret og korrekt billede af beskæftigelsescentrenes samarbejde med virksomhederne.

Alt i alt viser den 3. kvartals opfølgning, at flere af de resultatområder, der under sidste kvartal var inde i en problematisk udvikling, nu er blevet forbedret betydeligt. Dog viser 3. kvartals-opfølgningen ligeledes, at der fortsat er visse forhold, der vanskeliggør en fuld opfyldelse af måltallene i kontrakterne. Disse forhold vil der blive fulgt op på ved indgåelsen af kontrakterne for 2004.

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Ingen.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Ingen.

BILAG

  • 3. kvartalsopfølgning for 2003

 

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

Til top