Mødedato: 12.11.2003, kl. 15:30

Sektorplan for Børnefamilier med behov for almene serviceydelser (bevillingsområde 1)

Sektorplan for Børnefamilier med behov for almene serviceydelser (bevillingsområde 1)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 12. november 2003

 

Sager til beslutning

17. Sektorplan for Børnefamilier med behov for almene serviceydelser (bevillingsområde 1)

FAU 587/2003 J.nr. 587/2003

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder, at der ikke i det nuværende Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgs valgperiode vedtages en sektorplan på området Børnefamilier med almene servicebehov.

RESUME

Under henvisning til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets tidligere vedtagelse af en samlet tids- og handleplan for udarbejdelse af sektorplaner (vedtaget 30. maj 2003), samt den af udvalget vedtagne reviderede standardproces (vedtaget 1. april 2003) indstilles, at der ikke udarbejdes sektorplan på området Børnefamilier med almene servicebehov, idet en sådan plan bør bygge på de overordnede mål og rammer, der forventes politisk fastsat i en kommende Børne- og Familiepolitik for Københavns Kommune.

Det indstilles derfor, at en sektorplan på området udskydes til foråret 2006 - dvs. efter kommunevalget 2005 og dermed efter at et nyt Familie- og Arbejdsmarkedsudvalg er valgt.

SAGSBESKRIVELSE

Den 5. februar 2003 behandlede og vedtog Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget en tids- og handleplan for udarbejdelse af Sektorplan for børn og familier med behov for almene serviceydelser (bevillingsområde 1). I følge den godkendte tidsplan skulle sektorplanen være færdig ultimo 2004.

Den 30. maj 2003 vedtog udvalget en samlet tids- og handleplan for sektorplaner inden for udvalgets område, herunder at udarbejdelsen af sektorplan på børneområdet først sker, efter at der foreligger en Børne- og familiepolitik i Københavns Kommune.

Den 13. august 2003 behandlede Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget forvaltningens forslag til kommissorium med henblik på udarbejdelse af forslag til Børne- og Familiepolitik i kommunen. Forvaltningen havde indstillet, at udvalget dels godkendte kommissoriet og dels godkendte, at sektorplanen for børnefamilier med behov for almene serviceydelser først blev udarbejdet efter at Børne- og Familiepolitikken var vedtaget.

Udvalget besluttede på mødet at udsætte sagen, så partierne kan aflevere input til arbejdet med udarbejdelse af politikken, hvorimod udvalget ikke på mødet tog stilling til indstillingen om at udskyde sektorplanprocessen.

Eftersom processen omkring udarbejdelse af en Børne- og Familiepolitik peger i retning af, at en sådan først kan foreligge politisk godkendt ved udgangen af 2004, vil arbejdet med en sektorplan først kunne igangsættes primo 2005 og derfor vanskeligt kunne nå at blive politisk behandlet og vedtaget inden kommunevalget i oktober 2005.

Bevillingsområdet Børnefamilier med almene behov dækker overordnet 2 store indsats-områder: Tilbud om pasning og sundhedsplejen. For så vidt angår pasningsområdet er den politiske mål- og rammestyring allerede i betydelig grad fastlagt gennem beslutningen om Børneplanen og gennem den politiske vedtagelse af den Pædagogiske Perspektivplan, hvilket betyder, at udskydelsen af sektorplanen ikke får den store betydning. Arbejdet med Perspektivplanen har også indeholdt en meget betydelig brugerinddragelse, hvorfor også de procesmæssige krav til sektorplanarbejdet er opfyldt.

For så vidt angår sundhedsplejeområdet er dette et område, der i betydelig grad politisk er styret gennem mål og rammer i lovgivningen. I kommunen er fastsat mål for området i Socialplan 1997 - 2000 med revision af målene i forbindelse med budget 2001. Der er således politisk vedtaget en række mål for, hvor tit sundhedsplejebesøg skal tilbydes, og til hvem.

Eventuelle justeringer af mål og rammer vil ske gennem konkrete indstillinger til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget.

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Ingen.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Ingen.

BILAG

Ingen.

Grethe Munk

/

Carsten Stæhr Nielsen

 

Til top