Mødedato: 12.10.2005, kl. 15:30

Henvist medlemsforslag vedr. støtte til fonden "Det bliver sagt" (Bilag)

Se alle bilag

Henvist medlemsforslag vedr. støtte til fonden "Det bliver sagt" (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 12. oktober 2005

 

 

3.      Henvist medlemsforslag vedr. støtte til fonden "Det bliver sagt" (Bilag)

 

FAU 495/2005  J.nr. 495/2005

 

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller

 

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget drøfter det af Søren Pind, Pia Allerslev, Leslie Arentoft, Martin Geertsen, Jesper Schou Hansen, Lise Helweg, Wallait Khan, Heidi Wang og Annette Engell (alle V) fremsatte medlemsforslag i Borgerrepræsentationen den 26. maj 2005 vedr. støtte til fonden "Det bliver sagt".

 

 

RESUME

Søren Pind, Pia Allerslev, Leslie Arentoft, Martin Geertsen, Jesper Schou Hansen, Lise Helweg, Wallait Khan, Heidi Wang og Annette Engell (alle V) har i Borgerrepræsentationen stillet medlemsforslag om, at Københavns Kommune undersøger mulighederne for at støtte fonden "Det bliver sagt" med bl.a. et driftstilskud på ca. 250.000 kr. samt faglig ekspertise. Fonden er et privat initiativ, som på sigt ønsker at blive landsdækkende. Dens formål er bl.a. at oplyse om og støtte aktiviteter vedr. forebyggelse og bekæmpelse af pædofili gennem annoncer, pjecer, en telefonlinje, foredrag, teaterforestillinger mv.

 

Formanden for fonden har i telefonsamtale af d. 24. august 2005 med kontoret for børnefamilier med særlige behov oplyst, at fonden er baseret på frivillighed. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har derfor pr. telefon og e-mail gjort opmærksom på, at den kan søge om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde jf. § 115-midlerne, hvorefter fonden har ansøgt om 100.000 kr.

 

SAGSBESKRIVELSE

Venstres gruppe i Borgerrepræsentationen stillede d. 26. maj 2005 forslag om, at Københavns Kommune indgår en dialog med fonden "Det bliver sagt" i forhold til at undersøge mulighederne for at støtte fondens arbejde i kommunen. Sagen blev efterfølgende henvist til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget. Ifølge vedlagte beslutningsprotokol fra mødet stemte Venstre og Konservative imod dette.

 

Fonden er et privat initiativ, som ønsker at etablere et samarbejde med Københavns Kommune vedr. oplysning om pædofili. F ondens formål er at:

·        Støtte aktiviteter, som forebygger, behandler og resocialiserer seksuelt misbrugte børn og deres pårørende

·        Yde økonomisk, lægelig eller psykisk støtte og bistand til disse

·        Yde bistand til at bekæmpe pædofili

·        Oplyse om pædofili

·        Støtte uddannelse af personer, som arbejder med området

·        Deltage i internationale aktiviteter ift. området

·        Medvirke til eller støtte indsamling af dokumentation eller litteratur

 

Fonden har anmodet Københavns Kommune om ca. 250.000 kr. til drift, redskaber og pr-arbejde. Fonden ønsker, at Københavns Kommune derudover bidrager med ekspertise og etablerer kontakt til øvrige eksperter på området, herunder HS, psykologer mv. Målgruppen er voksne, som er i kontakt med børn, børn, institutioner, organisationer, sportsklubber m.fl.  

 

Fonden vil koncentrere sit arbejde omkring:

·        Etablering af telefonlinje

·        Annoncekampagner

·        Foredrag

·        Teaterforestillinger

·        Pjecer/foldere

 

Formanden for fonden, Kristian Ditlev Jensen, kunne i telefonsamtale af d. 24. august 2005 oplyse, at fonden i forvejen støttes af Kulturministeriet. Støtten udgør et beløb på 500.000 kr., som bl.a. er blevet anvendt på stiftelse og etablering af fonden samt indkøb af bil. På sigt vil fonden gerne kunne anvende nogle af pengene fra Kulturministeriet på en annoncekampagne mod pædofili samt priser til organisationer eller folk, som har gjort en indsats i forhold til området. De 250.000 kr., der søges om hos Københavns Kommune, skal hovedsagelig bruges på husleje, telefon, indretning af lokaler mv. Kristian Ditlev Jensen kunne endvidere oplyse, at driftstilskuddet fra Københavns Kommune ikke skal anvendes på lønninger, da projektet indtil videre er baseret på frivilliges hjælp.

 

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skal gøre opmærksom på, at der på indeværende tidspunkt forefindes forskellige landsdækkende organisationer, som bekæmper pædofili samt projekter for seksuelt krænkede, deres pårørende og for krænkere. Følgende støttes med statslige midler:

·        Team for Seksuelt Misbrugte Børn (SMB), Rigshospitalet, som tilbyder samtaler og behandling for børn og unge ml. 0-15 år og deres familier

·        Videnscentret for sociale indsatser ved seksuelle overgreb mod børn (SISO), Åbenrå, som tilbyder telefonrådgivning til sagsbehandlere, sundhedspersonale, pædagoger, lærere, forældre og andre pårørende

·        Projekt Janus, København, som tilbyder behandling til børn og unge fra 12-18 år med seksuelt krænkende adfærd

 

Københavns Kommune støtter ligeledes forskellige tiltag, heriblandt:

·< span style='font:7.0pt "Times New Roman"'>        Sct. Stefans Rådgivningscenter, København, som tilbyder rådgivning, undersøgelse og behandling til børnefamilier, hvor der foregået krænkelser, eller hvor der er mistanke herom

·        Ungdomsklinikken, København, som tilbyder rådgivning, vejledning og behandling til unge ml. 14-25 år

·        Børnetelefonen, København, som tilbyder telefonrådgivning til børn og unge

 

Derudover eksisterer der flere private tiltag, som oplyser om pædofili, laver rådgivningsarbejde samt hjælper seksuelt misbrugte. Iblandt kan nævnes Red Barnet, Thora Centret, Landskomiteen Børns Beskyttelse, Børnerådet, Joan-Søstrene, som alle er beliggende i København.

 

Udover at kontoret for børnefamilier med særlige behov har kontaktet fondens formand, Kristian Ditlev Jensen, for at få afklaret nogle spørgsmål om fondens formål og organisering, er Kristian Ditlev Jensen også blevet orienteret om, at fonden på lige fod med andre frivillige organisationer har mulighed for at ansøge om § 115-midler gennem Københavns Kommune. Denne orientering er sket via e-mail og almindeligt brev samt en telefonisk samtale d. 6. september 2005. Årsagen til orienteringen er, at medlemsforslaget ikke nåede at blive behandlet inden d. 16. september 2005, hvor der var ansøgningsfrist i forhold til § 115-midlerne. Fonden har efterfølgende søgt om 100.000 kr.

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

ØKONOMI

Ingen

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen                                                                                                                        

 

HØRING

Ingen

 

BILAG

·        Telefonnotat af d. 24.august 2005 vedr. samtale med formand Kristian Ditlev Jensen.

·        E-mail af d. 5. september 2005 vedr. orientering til formand Kristian Ditlev Jensen om mulighederne for at søge om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til § 115.

·        Beslutningsprotokol fra møde i Borgerrepræsentationen den 26. maj 2005

 

 

                      Grethe Munk

                                                                                       /

                                                Carsten Stæhr Nielsen

 

 

 

 


 

Bilag

Til top