Mødedato: 09.11.2005, kl. 15:30

Ansøgninger om støtte til projekt København Matchning (Bilag)

Ansøgninger om støtte til projekt København Matchning (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 9. november 2005

 

 

12.      Ansøgninger om støtte til projekt København Matchning (Bilag)

 

FAU 602/2005  J.nr. 602/2005

 

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

 

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder ansøgningen om København Matchning til Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, puljen Byer for alle.

 

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder ansøgning om København Matchning til Arbejdsmarkedsstyrelsen, Puljen til udvikling af den sociale indsats på det rummelige arbejdsmarked.

 

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder ansøgning om København Matchning til Socialfondens Integrationsindsats

 

 

RESUME

Det Grønne Jobhus (DGJ), et af de 9 beskæftigelsescentre i Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats, har udviklet projekt Kgs. Enghave match, der er er et tilbud til marginaliserede ledige borgere, hvor borgerne tilbydes kvalificering indenfor ufaglærte eller kortuddannede jobåbninger på arbejdsmarkedet. Projektet fungerer indenfor rammerne af samarbejdsaftalen mellem Københavns Kommune, DA, LO, FTF og AF-Storkøbenhavn om udviklingen af det rummelige arbejdsmarked.

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkendte den 7. september 2005 projektets ansøgning til Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration for 2005. Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget blev her orienteret om at Forvaltningen undersøgte mulighederne for at projektets metodetilgange kan videreudvikles og herunder indgå i erfaringsudveksling som led i Forvaltningens internationale samarbejde, f.eks. i relation til Socialfondens Artikel 6.

 

På baggrund af dette arbejde har DGJ udarbejdet ansøgninger til:

·        Puljen Byer for alle, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og integration

·        Puljen til udvikling af den sociale indsats på det rummelige arbejdsmarked, Arbejdsmarkedsstyrelsen

·        Socialfondens Integrationsindsats

for projekt København Matchning.

 

Ansøgningerne er pga. ansøgningsfristen fremsendt med forbehold for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets godkendelse. Det indstilles at ansøgningerne godkendes.

 

SAGSBESKRIVELSE

Det Grønne Jobhus gennemfører, bl.a. med støtte fra Den Europæiske Socialfonds Mål 3 og Koordinationsudvalget, frem til udgangen af 2005 projekt Kongens Enghave Matchning.

 

Projekt Kongens Enghave Matchning er i dag et tilbud til marginaliserede ledige borgere, hvor borgerne tilbydes kvalificering indenfor ufaglærte eller kortuddannede jobåbninger på arbejdsmarkedet. Projektet fungerer indenfor rammerne af samarbejdsaftalen mellem Københavns Kommune, DA, LO, FTF og AF-Storkøbenhavn om udviklingen af det rummelige arbejdsmarked. Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget behandlede sidst projektet den 7. september 2005. 

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget blev her orienteret om, at Forvaltningen undersøgte mulighederne for at projektets metodetilgange kan videreudvikles og herunder indgå i erfaringsudveksling som led i Forvaltningens internationale samarbejde, f.eks. i relation til Socialfondens Artikel 6.

 

På den baggrund er der udarbejdet forslag til projekt "København matchning".

 

København Matchning

Med udgangspunkt i metodeudviklingen fra Kongens Enghaves match foreslås iværksat et bydækkende tilbud, benævnt Københavns Matchning, med særlig fokus på Tingbjerg, Kongens Enghave, Akacieparken, Møljerparken og AKB, Sjælør Boulevard.

 

Projektet forventes at få en periode på 3 år og omfatter:

·        Bred folkelig debat om arbejdsmarkedet i områderne med henblik på at bryde social og kulturel isolation i områderne

·        Konkret tilbud til mindst 600 marginaliserede ledige borgere om matchning pr. år i projektperioden.

 

Som led i etableringen af projektet arbejdes der med indgåelse af samarbejdsaftaler / partnerskaber med en lang række boligselskaber, virksomheder mv. Den endelige projektorganisering afventer resultaterne af disse sonderinger. AF-Storkøbenhavn indgår i projektet.

 

Projektet vil blive evalueret af Roskilde Universitet, Institut for Uddannelsesforskning.

Succeskriterierne for projektet er bl.a. at mindst 70 pct. af deltagerne får ordinært arbejde og at mindst 60 pct. af disse borgere deltager på arbejdsmarkedet

 

Mhp. på finansiering af projektet, har DGJ afgivet ansøgninger til:

·        Puljen Byer for alle, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og integration

·        Puljen til udvikling af den sociale indsats på det rummelige arbejdsmarked, Arbejdsmarkedsstyrelsen

·        Socialfondens Integrationsindsats.

 

Der er afgivet flere ansøgninger om medfinansiering, set i relation til muligheden for reduktion / afslag på en eller flere ansøgninger. Hvis der mod forventning modtages bevilling udover finansieringsbehov som forudsat i budget, vil aktivitetsniveauet blive søgt udvidet tilsvarende, især med fokus på ordinær uddannelse som en del af matchningen.

 

Ansøgningerne er pga. ansøgningsfristen fremsendt med forbehold for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets godkendelse. Det indstilles at ansøgningerne godkendes.

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

ØKONOMI

Projektet har et samlet budget på 38.160.542 kr. for den 3-årige projektperiode 2006 - 2008, fordelt med:                                    

·        Finansieringsbehov:                                                               24.005.983 kr.

·        Københavns Kommunes medfinansiering:    14.154.559 kr.

 

Københavns Kommunes medfinansiering omfatter lønudgifter til medarbejdere, betaling for køb af ordinær uddannelse for ledige borgere m.v. Udgiften afholdes indenfor Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats budget i projektperioden.

 

De tre ansøgte puljer er samlet anmodet om støtte på i alt 43.649.410 kr. i projektperioden. Det forvent es ikke, at der vil blive modtaget bevillinger som ansøgt. Hvis der mod forventning modtages bevilling udover finansieringsbehov som forudsat i projektbudgettet, vil aktivitetsniveauet blive søgt udvidet tilsvarende, især med fokus på ordinære uddannelse som en del af matchningen.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Forvaltningen arbejder videre med mulighederne for, at projektet kan indgå i erfaringsudveksling som led i Forvaltningens internationale samarbejde, f.eks. i relation til Socialfondens Artikel 6. Ansøgningsfristen er her den 25. januar 2006, evt. tilsagn meddeles medio september 2006. Egenfinansiering og evt. statslige bevillinger vil indgå som medfinansiering.

 

HØRING

Ingen.

 

BILAG

·        Ansøgning til Arbejdsmarkedsstyrelsen af 7. september 2005.

·        Ansøgning til Socialfondens Integrationsindsats af 14. september 2005.

·        Ansøgning til Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration af 30. september 2005.

 

 

                      Grethe Munk

                                                                                       /

                                                Torben Brøgger

 

 

 

 


 

Til top