Mødedato: 09.08.2000, kl. 08:00

Forventet årsregnskab 2000 (juli kalkulen 2000) (Bilag)

Forventet årsregnskab 2000 (juli kalkulen 2000) (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 9. august 2000

 

Sager til beslutning

2. Forventet årsregnskab 2000 (juli kalkulen 2000) (Bilag)

FAU 472/2000 J.nr. 139/00

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender det til Økonomiforvaltningen rapporterede forventede årsregnskab 2000 (juli kalkulen 2000).

RESUME

Forvaltningens første vurdering af forventet årsregnskab 2000 er rapporteret til Økonomiforvaltningen den 20. juli 2000 med forbehold for direktionens samt Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets eventuelle ændringer.

Vurderingerne tager udgangspunkt i det vedtagne budget 2000 korrigeret for de tillægsbevillinger Borgerrepræsentationen har vedtaget ved udgangen af juni 2000.

På drifts- og anlægssiden forventes merudgifter på i alt netto 135,1 mill. kr. fordelt med merudgifter på de rammebelagte driftsområder (49,2 mill. kr.), mindreudgifter på de rammebelagte anlægsområder (11,8 mill. kr.) og merudgifter på de lovbundne driftsområder (97,7 mill. kr.).

Finansposter fremtræder med et tilgodehavende fra staten på 78,8 mill. kr. som udtryk for Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens andel af restrefusion 1999 samt en modpostering vedr. de lovbundne driftsområder.

Rammebelagte driftsområder:

Hovedproblemstillingerne på de rammebelagte driftsområder er:

  • Børneanbringelsesområdet, hvor det på nuværende tidspunkt er vurderingen, at der må forventes et merforbrug på ca. 27 mill. kr. Det er dog fortsat målet at bringe området i balance i år 2000.

Der er iværksat en række tiltag på området. Der er bl.a. iværksat en omstilling af aflønningsmodellen på familieplejeområdet, og der er sat fokus på en væsentlig nedbringelse i antallet af anbringelser af over 18-årige. Endelig øges kvaliteten i sagsbehandlingen gennem en styrkelse af børnefamilie-teamene i år 2000.

  • Hjemmeplejen, der fordeler sig mellem handicapområdet og voksne med særlige behov. På nuværende tidspunkt er vurderingen, at der må forventes et merforbrug på ca. 20 mill. kr. Ved tilpasning af kapaciteten i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen forventes der at ske en reducering af merudgiften.
  • Botilbud til handicappede på døgnområdet, hvor der p.t. forventes et merforbrug på ca. 24 mill. kr., der skyldes mindreindtægter på køb/salg. Der er igangsat en analyse af økonomistyringen på institutionsområdet, der skal omfatte samtlige institutioner på dag- og døgntilbudsområdet samt vurdere økonomien omkring køb/salg af pladser.
  • Hjælpemidler, hvor forventningen p.t. er et merforbrug på ca. 16 mill. kr. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har i denne forbindelse sat en budgetanalyse af hjælpemiddelområdet i gang. Budgetanalysen vil koncentrere sig om de hjælpemiddeltyper, der har udvist markante omkostningsstigninger og skal bl.a. ende op med retningslinier ved bevillinger samt bedre styringsredskaber på baggrund af områdets generelle udgiftspres.

 

Rammebelagte anlægsområder:

Hovedproblemstillingen på anlægsområdet er handicapområdet. På nuværende tidspunkt er det vurderingen, at der må forventes et mindreforbrug på ca. 12 mill. kr., som forventes overført til år 2001 i forbindelse med udbygningsplanen på handicapområdet.

 

Lovbundne driftsområder:

Det største merforbrug på de lovbundne områder er regulering vedr. refusion fra tidligere år, hvor der forventes et merforbrug på ca. 76 mill. kr. Dette skyldes hovedsageligt en konteringsfejl vedr. beskæftigelsesordninger i 1999, hvilket betyder, at der i 2000 modposteres ca.84 mill. kr. vedr. beskæftigelsesordninger på finansposterne. Der er således netto i hele kalkulen en mindreudgift pga. refusionsreguleringen på ca. 7 mill. kr.

Hovedproblemstillingen på de lovbundne områder er øvrig forsørgelse. På nuværende tidspunkt er det vurderingen, at der må forventes et merforbrug på ca. 69 mill. kr. Dette skyldes, at budgettet er omplaceret fra passiv til aktiv forsørgelse, mens den forventede forøgelse af aktiveringsgraden endnu ikke er slået igennem.

Om specifikke bemærkninger til afvigelser henvises til vedlagte bilag.

HØRING

Ingen.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

BILAG

  • Udkast til forventet årsregnskab 2000 (juli kalkulen 2000)

 

 

 

Grethe Munk / Sven Bjerre

 

 

Til top