Mødedato: 09.02.2005, kl. 19:00

Indgåelse af virksomhedskontrakt mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Forældrebetalingen for perioden 1. januar 2005 - 31. december 2006 (Bilag)

Indgåelse af virksomhedskontrakt mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Forældrebetalingen for perioden 1. januar 2005 - 31. december 2006 (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 9. februar 2005

 

9. Indgåelse af virksomhedskontrakt mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Forældrebetalingen for perioden 1. januar 2005 - 31. december 2006 (Bilag)

FAU 63/2005 J.nr. 63/2005

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender, at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Forældrebetalingen indgår vedlagte virksomhedskontrakt for perioden 1. januar 2005 – 31. december 2006.

RESUME

Borgerrepræsentationen besluttede i 1997 at indføre målstyring i form af kontrakt- og dialogledelse. Fra sommeren 1999 og frem til 31. december 2004 har der været 2 indgåede kontrakter mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens direktion og Forældrebetalingen.

Da den seneste kontraktperiode nu er udløbet, og erfaringerne med at arbejde indenfor rammerne af en kontrakt er positive, ønsker Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen at indgå en tredje kontrakt med Forældrebetalingen.

SAGSBESKRIVELSE

Borgerrepræsentationen tiltrådte i 1997 en redegørelse om personalepolitiske aktiviteter. Vedrørende iværksættelse af kontraktledelse i Københavns Kommune blev der blandt andet vedtaget følgende:

"Som en forudsætning for en fortsat udvikling af ledelse og personalepolitik skal der indføres målstyring i form af kontrakt- og dialogledelse. På alle niveauer i organisationen skal kontraktledelse bruges som et væsentligt styringsredskab."

Med udgangspunkt i en aktiv inddragelse af medarbejderne via dialog om indflydelse på opstillingen af mål for eget arbejde, er kontraktens indhold blevet udformet. Den har således været drøftet på flere møder med afsnittets medarbejdere og kontorets chef.

Ved inddragelse af medarbejderne i processen ved kontraktens tilblivelse er opnået, at medarbejderne føler et ejerskab for indholdet i kontrakten, herunder realiseringen af de opstillede mål.

De resultater, som er blevet opnået i kontraktperioden, er vist som "seneste målinger" i den nye virksomhedskontrakt.

De opnåede resultater har medvirket til, at den samlede restance på betaling for ophold i dagtilbud er faldet , at der er en kort sagsbehandlingstid på ansøgning om økonomisk friplads, at der er kommet en hurtigere opfølgning på bevilgede økonomiske fripladser, at der foreligger en dokumenteret høj brugertilfredshed samt en dokumenteret god effektivitet på området.

Resultaterne af arbejdet med en virksomhedskontrakt vurderes at såvel ledelse som medarbejder som positivt.

Forvaltningen foreslår derfor, at der indgås en ny kontrakt for den kommende periode med reviderede resultatmål.

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

ØKONOMI

Forældrebetalingens budgetramme til lønninger og øvrig administration udgør årligt kr. 4.716.000. Dertil kommer indtægt fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen for opgaven opkrævning af klubbørn.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

HØRING

Ingen

BILAG

  • Virksomhedskontrakt mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Forældrebetalingen for perioden 1. januar 2005 – 31 december 2006.

 

Grethe Munk

/

Sven Bjerre

 

 

 

 

Til top