Mødedato: 08.09.2004, kl. 15:30

Svarbrev til Eva Hallberg om daginstitutionsområdet (Bilag)

Svarbrev til Eva Hallberg om daginstitutionsområdet (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 8. september 2004

 

29. Svarbrev til Eva Hallberg om daginstitutionsområdet (Bilag)

FAU 395/2004 J.nr. 395/2004

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager vedlagte udkast svarbrev til Eva Hallberg fra Bryggehuset på Amagerbro til efterretning.

RESUME

Eva Hallberg har på vegne af daginstitutionslederne under lokalcenter Amagerbro sendt et brev til FAU, hvor de udtrykker bekymring over planerne for udbygning af daginstitutionerne i området. De mener især ikke, at der er behov for flere børnehavepladser, hvor de frygter at stå med tomme pladser på trods af planerne for nye boliger i området.

Lokalcenter Amagerbro dækker bydelen Vestamager. Vestamager omfatter området ved Islands Brygge, den nye Havnestad samt Ørestaden. Vestamager er en af de bydele, hvor forvaltningen venter at behovet for daginstitutionspladser stiger kraftigt de kommende år bl.a. pga. af omfattende boligbyggerier i området. Derfor har forvaltningen også lagt planer for at udbygge daginstitutionerne. I et område der udvikler sig så hurtigt som Vestamager, kan der imidlertid nemt være forskel på det aktuelle behov for daginstitutionspladser, og det behov prognoserne forudser om få år.

Behovsvurderingen fra 2003 viste, udover den planlagte udbygning, et merbehov for pladser på Vestamager på 155 vuggestuepladser og 338 børnehavepladser frem til 2008. Det store behov skyldes en forventning om en større befolkningstilvækst på Vestamager i forbindelse med etablering af flere nye boliger. Behovsvurderingen for 2004 viser ligeledes et stort merbehov på Vestamager, der forventes en befolkningstilvækst på 678 børn alene i alderen 0-5 år fra 2004 til 2008.

Boligudbygningen, og dermed befolkningstilvæksten, kan vise sig at blive forsinket, men selv med et forsigtigt skøn, vurderer forvaltningen, at der bliver behov for de allerede planlagte pladser. I et område som Vestamager, hvor der planlægges en større boligudbygning er det vigtigt, at indtænke daginstitutionspladser allerede ved projektering af boligerne, således at der ikke kommer til at mangle pladser til de nyindflyttede børn.

Da lokalcentret i maj 2004 første gang orienterede forvaltningen om deres bekymringer for, om der kommer for mange pladser, holdt Byggekontoret derfor et møde med repræsentanter for centret, hvor baggrunden for udbygningsplanerne blev gennemgået. Repræsentanterne for lokalcenteret oplyste bl.a., at de aktuelt havde ledige børnehavepladser, mens de kunne bruge flere vuggestuepladser. Byggekontoret svarede, at normeringen af den planlagte institution i Gullfossgade uden problemer kunne ændres for at tage højde for dette. På det tidspunkt var Gullfossgade planlagt til 24 vuggestue- og 88 børnehavepladser. Efterfølgende har forvaltningen foreslået at ændre normeringen til 72 vuggestuepladser og ingen børnehavepladser for netop at tilpasse institutionen til det nuværende behov, hvor der er lange ventelister til vuggestuepladser. Pladsanvisningen bekræfter, at der i øjeblikket er stigende efterspørgsel efter vuggestuepladser i området.

Planlagte traditionelle daginstitutionspladser på Vestamager

Institution

Vuggestuepl.

Børnehavepl.

Planlagt i brugtagning

Bemærkning

Snorresgade

 

15

August 2004

Tidl. fritidshj.pl.

Sundholm nødinstitution

45

 

Januar 2005

 

Snorresgade

36

44

Februar 2005

 

Gullfossgade

72

 

Maj 2005

 

Ørestad Boulevard, M-huset

48

 

August 2005

 

Ørestad City Nord

15

 

Oktober 2005

Samt 45 vg.pl. fra Sundholm nødinst.

Ørestad Nord, Boligslangen

36

44

Februar 2006

 

I alt

252

103

  

Vedlagte svarbrev redegør for baggrunden for udbygningsplanerne på Vestamager, og hvad der er gjort for at tilpasse institutionerne til det aktuelle behov.

SAGSBESKRIVELSE

Se Resume

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Ingen økonomiske konsekvenser

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

HØRING

Ingen

BILAG

  • Brev fra Eva Hallberg til FAU
  • Udkast til svarbrev fra borgmesteren

 

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

Til top