Mødedato: 06.10.2004, kl. 15:31

Ingen titel

Ingen titel

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 6. oktober 2004

 

1. Godkendelse af dagsorden

FAU 463/2004

 

2. Medlemsforslag fra Jesper Schou Hansen (V) - Drøftelse af etnisk sammensætning på institutionerne

FAU 466/2004 J.nr. 466/2004

 

INDSTILLING

På baggrund af en borgerhenvendelse omkring børnehaven Labyrinten i Valby drøfter Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget problemet med skæv sammensætning i kommunens instituioner.

Baggrund:

Institutionen Labyrinten i Valby er på vej til at blive en rent etnisk instituion. Det har fået en forældre til at henvende sig til politikerne.

Noget tyder på, at det problem vi kender fra skolerne også erkendes på instituionsområdet.

På den baggrund drøfter udvalget problemstillingen - herunder hvad der kan gøres for at sikre, at instituionerne får en mere jævn sammensætning, så der sikres en bedre integration af børn med fremmed baggrund.

 

3. Medlemsforslag fra Thor Grønlykke (S), Finn Rudaizky (S) og Karen Hækkerup (S) og Manu Sareen (R) - "Sorte" og "hvide" daginstitutioner i Københavns Kommune

FAU 467/2004 J.nr. 467/2004

 

INDSTILLING

At Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget beder forvaltningen om udarbejde forskellige forslag som sikrer etnisk balance i daginstitutionerne ved hjælp af løsninger, som tilgodeser størst mulig valgfrihed for forældrene

 

Motivation:

Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre kan ikke acceptere problemerne med "sorte og "hvide" børnehaver og vuggestuer i Københavns Kommune. Det er nødvendigt, at integration skal være en naturlig del af alle københavnske børns opvækst. Også i kommunale tilbud. Vi bliver nødt til at erkende, at integration starter allerede fra starten af børnenes opvækst. Problemerne skal ikke løses ved at tvinge forældre væk fra bestemte ventelister. Vi ønsker heller ikke at lave hele vores anvisningssystem om 14 dage efter at vi netop har revideret det. Vi vil helst løse problemerne ved hjælp af fortrinsret, og ellers ved hjælp af løsninger, som stadigvæk tilgodeser størst mulig valgfrihed for forældrene. Hvis vi løser problemerne i daginstitutionerne, vil det gøre det meget lettere også at løse problemerne i de københavnske skoler. Samtidigt gør Børneplanens mange nye pladser, at vi under alle omstændigheder snart opfylder behovsgarantien.

 

4. Medlemsforslag fra Gunhild Legaard (O) vedrørende drøftelse af situationen på Sundbygård

FAU 474/2004 J.nr. 474/2004

 

INDSTILLING

Medlemsforslag fra Gunhild Legaard (O) vedrørende drøftelse af situationen på Sundbygård.

Til punktet skal vedlægges spørgsmål og svar til politikere fra de sidste 2 måneder.

 

 

5. Integrationsindsats i "Byer for Alle" - Tingbjerg-Utterslevhuse (Bilag)

FAU 473/2004 J.nr. 473/2004

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender, at tidligere afsatte midler til integrationsindsats på børn og ungeområdet i projekt "Byer for Alle"- Tingbjerg-Utterslevhuse på 2,4 mill. kr. anvendes til gennemførelse af strategi på børn- og ungeområdet, heraf

  • 800.000 kr. til at gennemføre model for differentieret undervisningstilbud for utilpassede børn og unge i samarbejde mellem Tingbjerg Skole, Ungdomsskolen og Københavns produktionsskole,
  • 150.000 kr. til gennemførelse af model for øget forældresamarbejde,
  • 150.000 kr. til inddragelse af unge aktivt i udvikling af skole- og fritidslivet og etablering af Ungeråd,
  • 100.000 kr. til at støtte og udvikle arbejdet i forældrebestyrelserne,
  • 700.000 kr. til udvikling og implementering af et fælles værdigrundlag for alle institutioner og foreninger i Tingbjerg - Utterslevhuse i arbejdet med børn og unge, herunder til styrkelse af det tværgående samarbejde,
  • 100.000 kr. til opsøgende arbejde overfor forældre til 6 - 9 årige, der skal øge antallet af børn der benytter områdets institutioner,
  • 250.000 kr. til opstart af magnetskolediskussion, og
  • 150.000 kr. til styrkelse af mønsterbrydere på Tingbjerg Skole.

RESUME

Borgerrepræsentationen besluttede den 16. januar 2003 at igangsætte "Byer for alle" - Tingbjerg – Utterslevhuse, der er et partnerskabsprojekt mellem Københavns Kommune og boligorganisationerne KAB og FSB i Tingbjerg-Utterslevhuse (BR 22/03). Projektet er igangsat med støtte fra Integrationsministeriet under "Byer for alle" - programmet, der har til formål at sikre en positiv udvikling i udsatte by- og boligområder.

Det overordnede formål med "Byer for Alle" - projektet i Tingbjerg - Utterslevhuse er, at Tingbjerg-Utterslevhuse udvikler sig til et attraktivt boligområde, der kan fastholde de nuværende beboere og tiltrække nye ressourcestærke beboere. Dette skal ske gennem en helhedsorienteret indsats på områderne Erhverv og beskæftigelse, Børn og unge, Kultur, idræt og fritid, Ansvar og rummelighed for beboere med særlige behov og Boligen.

"Byer for Alle - Tingbjerg - Utterslevhuse" startede 1.3.2003 og løber til 31.7.2006.

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget har på møde 8. august 2001 reserveret 2,4 mill. kr. til projektet til en styrkelse af integrationsindsatsen på børn og ungeområdet (FA 290/01).

Tingbjerg-Utterslevhuse er et boligområde med 6.500 beboere fordelt på cirka 2.700 husstande. Lidt over halvdelen af beboerne i området er af anden etnisk herkomst end dansk. En tredjedel af Tingbjerg-Utterslevhuses beboere er børn og unge under 18 år. Tingbjerg er planlagt som en idealby – en by i byen - og derfor indrettet med f.eks. alle de institutioner, der er nødvendige for beboerne fra "vugge til grav". Typisk vil børn og unge og deres søskende gå i eller være medlem af én eller flere forskellige institutioner og foreninger på samme tid. Nogle børn og unge benytter sig ikke af de eksisterende fritidstilbud.

I forhold til en integrationsindsats på børne- og ungeområdet betyder dette konkret, at der skal skabes et tæt samarbejde på tværs af 14 forskellige institutioner, herunder skolen, og mere end 270 ansatte. Dertil kommer de frivillige aktører på børne- og ungeområdet i foreninger og klubber.

Som led i en konkretisering af indsatsen på børn og ungeområdet har projektet afholdt 2 konferencer, hvor ca. 100 medarbejdere og forældre fra de mange institutioner har vær et samlet for at definere problemer og komme med forslag til indsatser. Desuden har en lang række unge været inddraget i denne proces. På konferencerne har der været stor enighed om, at samarbejdet med forældrene skal have en central placering i indsatsen, således at børn og unge oplever en sammenhæng mellem det liv, der leves i familierne og det liv, der leves i institutioner og skole. Der har ligeledes været enighed om, at det er vigtigt, at børn og unge oplever en sammenhæng mellem deres liv i de forskellige institutioner og foreninger.

På baggrund af konferencerne har 6 arbejdsgrupper bestående af repræsentanter for forældre og professionelle aktører på børn- og ungeområdet m.fl. udarbejdet forslag til udmøntning af integrationsindsatsen på børn- og ungeområdet. Forslagene omfatter

  • forsøg med et differentieret undervisningstilbud for utilpassede børn og unge,
  • styrkelse af forældresamarbejdet,
  • aktiv inddragelse af unge i udvikling af skole- og fritidslivet, herunder etablering af ungeråd,
  • udvikling af arbejdet i forældrebestyrelserne,
  • implementering af et fælles værdigrundlag og fælles regler i arbejdet med børn og unge og styrkelse af det tværgående samarbejde,
  • opsøgende arbejde med henblik på at få flere børn mellem 6 og 9 år til at benytte områdets institutionstilbud,
  • udvikling af et magnetskolebegreb tilpasset Tingbjerg – Utterslevhuse, samt
  • støtte til mønsterbrydere på Tingbjerg Skole.

SAGSBESKRIVELSE

"Byer for alle" – Tingbjerg-Utterslevhuse startede i marts 2003 og har siden arbejdet med at realisere projektets overordnede formål gennem en helhedsorienteret indsats på områderne Erhverv og beskæftigelse, Børn og unge , Kultur, idræt og fritid, Ansvar og rummelighed for beboere med særlige behov og Boligen. Projektet er organiseret med en overordnet partnerskabsbestyrelse kaldet Samrådet og temapartnerskaber for de forskellige indsatsområder.

 

"Byer for Alle" - Tingbjerg-Utterslevhuse" startede 1.3.2003 og løber til 31.7.2006.

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget har på møde 8. august 2001 reserveret 2,4 mill. kr. til projektet til integrationsindsats på børn- og ungeområdet (FA 290/01).

På børn- og ungeområdet er projektets overordnede mål, at forbedre børn og unges muligheder for integration i samfundet socialt, uddannelsesmæssigt og kulturelt. Målet er endvidere, at udvikle modeller for en styrket tværsektoriel indsats overfor børn og unge, samt at styrke børnene, de unges og forældrenes medansvar.

Tingbjerg-Utterslevhuse er et boligområde med 6.500 beboere, hvoraf en tredjedel er børn og unge under 18 år. Da Tingbjerg-Utterslevhuse er planlagt som en idealby – en by i byen - med f.eks. alle de institutioner på børn- og ungeområdet, der er brug for placeret i området, er det nødvendigt at skabe et tæt samarbejde på tværs af alle institutioner og foreninger i området i integrationsindsatsen. I området er der 14 forskellige institutioner inklusive skolen med mere end 270 ansatte. Dertil kommer de frivillige aktører på børne- og ungeområdet i foreninger og klubber.

Som led i konkretisering af indsatsen har projektet afholdt to konferencer med deltagelse af ca. 100 medarbejdere og forældre for at afdække problemer og komme med forslag til indsatser på børn- og ungeområdet. En lang række af unge har været inddraget i denne proces. På konferencerne har der været stor enighed om, at samarbejdet med forældrene skal have en central placering i indsatsen, således at børn og unge oplever en sammenhæng mellem deres familieliv og deres liv i institutioner og skole. Der har ligeledes været enighed om, at børn og unge skal opleve, at der er en sammenhæng mellem deres liv i de forskellige institutioner og foreninger. For at opnå dette er der enighed om, at det er nødvendigt at udarbejde og implementere et fælles værdigrundlag og fælles holdninger og regler i arbejdet med børn og unge i området, som alle kan bakke op om.

Aktørerne på børne- og ungeområdet har ligeledes påpeget, at det er meget problematisk, at det ikke er tilfældet i dag. Et eksempel kan være gruppen af problematiske unge i Tingbjerg-Utterslevhuse, der driver fra sted til sted for at finde steder, hvor reglerne er mindre stramme, eller hvor det er sværest at håndhæve dem. Fælles holdninger og regler vil være med til at styrke samarbejdet med forældrene og mellem institutioner og foreninger indbyrdes.

Samtidig ønsker de lokale parter at etablere et særligt tilbud for en gruppe utilpassede børn og unge i afgangsklasserne på skolen, der kan fastholde de unges i et positivt skoleforløb. Ligeledes ønsker projektet at medvirke til, at flere unge i området går videre i gymnasie- og ungdomsuddannelse og at flere 6-9 årige benytter sig af de eksisterende fritidstilbud.

Omdrejningspunktet for børne- og unge indsatsen i "Tingbjerg-Utterslevhuse er således:

  • Inddragelse af børn og unge, forældre og ansatte i området
  • Samarbejde på tværs af institutioner, foreninger, forvaltninger og boligorganisationer
  • Udarbejdelse af nye modeller for håndteringen af områdets udfordringer.

6 arbejdsgrupper bestående af repræsentanter for forældre og professionelle aktører på børn- og ungeområdet m.fl. har efterfølgende udarbejdet forslag til udmøntning af integrationsindsatsen på børn- og ungeområdet.

På baggrund heraf har projektets styregruppe den 28. juni 2004 godkendt følgende konkrete forslag til initiativer: (se bilag 1, der giver en nærmere beskrivelse af indholdet i de enkelte initiativer og bilag 2, der giver en nærmere beskrivelse af økonomien i de enkelte initiativer)

  1. Model for differentieret undervisningstilbud til utilpassede børn og unge i Tingbjerg-Utterslevhuse i samarbejde mellem Tingbjerg Skole, Ungdomsskolen og Københavns Produktionsskole. Der oprettes som forsøg i ét år 3 drømmeklasser for utilpassede børn og unge på henholdsvis 5-7, 8-9. og 10. klassetrin. Der gennemføres et intensiveret samarbejde med de unges familier i samarbejde med det lokale center. Ideen bag initiativet er, at problemer med utilpassede unge og unge med stærkt negativ adfærd, skal løses ved at gøre undervisningstilbuddet mere bredt og differentieret, som et alternativ og supplement til folkeskolens ældste klassetrin. Samtidig skal der være mulighed for at aflægge afgangsprøve. Formålet er dermed at fastholde eleverne i det lokale miljø frem for at isolere dem i et særligt undervisningsmiljø udenfor lokalområdet. Det indstilles at anvende 800.000 kr. til denne indsats, heraf 700.000 kr. til løn og 100.000 kr. til aktiviteter.
  2. Styrkelse af forældresamarbejdet i institutionerne– formålet med indsatsen er at øge forældre og medarbejderes kend skab til de eksisterende tilbud til børn og unge, at sætte fokus på forældrenes ansvar for børn og unge, og at udvikle og gennemføre en fælles politik for forældresamarbejdet i området, således at institutioner og foreninger giver de samme budskaber til forældrene. Det indstilles at anvende 150.000 kr. til styrkelse af forældresamarbejdet, heraf 35.000 kr. til fællesforældremøde, workshops m.m., samt 115.000 kr. til opfølgningsmøder og udgivelse af informationsmateriale på minimum 5 sprog m.m.
  1. Etablering af Ungeråd. En række allerede etablerede initiativer skal udvikles og konkretiseres, således at der kan etableres et formaliseret ungeråd, som skal have til opgave aktivt at bidrage til udviklingen på skole- og fritidsområdet. Det indstilles at anvende 150.000 kr. til etablering af Ungeråd m.m., heraf 60.000 kr. til ansættelse af 2 tovholdere, 40.000 kr. til 5 workshops for unge, 30.000 kr. til seminarer og studieture og 20.000 kr. til aktiviteter.
  2. Udvikling af arbejdet i forældrebestyrelserne – der skal afholdes møder og særligt tilrettelagte kursusforløb for forældrebestyrelserne. Indsatsen skal medvirke til at udvikle arbejdet i forældrebestyrelserne og øge information om interesse blandt beboerne for bestyrelsesarbejdet. Det indstilles at anvende 100.000 kr. til udvikling af arbejdet i forældrebestyrelserne, heraf 20.000 kr. til oplægsholdere og møder, 45.000 kr. til kursusvirksomhed, 35.000 kr. til udvikling af kursus- og informationsmateriale, formidling m.m.
  3. Udvikling og implementering af et fælles værdigrundlag for alle institutioner og foreninger i Tingbjerg - Utterslevhuse i arbejdet med børn og unge, herunder styrkelse af det tværgående samarbejde. Formålet med et fælles værdigrundlag er at styrke samarbejdet mellem forældre, institutioner og foreninger om et godt daginstitutions-, skole- og fritidsliv for børn og unge, og at styrke det tværgående samarbejde med henblik på en bedre indsats for udsatte børn og unge. Det indstilles at anvende 700.000 kr. til udvikling og implementering af fælles værdigrundlag, herunder 350.000 kr. til løn, 100.000 kr. til konsulentbistand, 20.000 kr. til møder i institutioner og foreninger, 50.000 kr. til workshops, 30.000 kr. til fyraftensmøder, 50.000 kr. til konference og 100.000 kr. til opbyggelse af ressourcebank og hjemmeside.
  4.  

  5. Opsøgende virksomhed overfor forældre til børn mellem 6 og 9 år. Børn mellem 6 og 9 år i Tingbjerg – Utterslevhuse går ikke i så høj grad som børn i andre dele af København i fritidshjem. Formålet med indsatsen er, at fremme børnenes integration socialt og kulturelt ved at forbedre forældrenes kendskab til fritidshjemsområdet og øge antallet af børn, der går i fritidshjem. Det indstilles at anvende 100.000 kr. til løn til opsøgende personale.
  6. Opstart af diskussion om Tingbjerg Skole som magnetskole. Magnetskolebegrebet er et meget bredt begreb. Ungdoms- og Uddannelsesforvaltningen har udarbejdet forslag til, hvorledes begrebet kan konkretiseres i Københavns Kommune. Der er enighed i aktørkredsen om, at dette forslag kun indeholder en del af løsningen for Tingbjerg Skole, og at det er nødvendigt med en tilpasning til de særlige udfordringer, der følger af boligområdets karakter og placering. Formålet med denne indsats er at nå frem til en fælles forståelse af, hvorledes skolen skal udvikles over de kommende år. Det indstilles at anvende 250.000 kr. til konkretisering af Tingbjerg Skole som Magnetskole, heraf 100.000 kr. til studieture, 75.000 kr. til workshops og 75.000 kr. til afholdelse af konference. Se bilag 3 for en uddybning af dette indsatsområde.
  7. Styrkelse af mønsterbrydere på Tingbjerg Skole. Målgruppen for denne indsats er elever i 8. klasse, som har potentialet for at komme på gymnasium eller anden ungdomsuddannelse, men som mangler den fornødne opbakning og tro på, at det kan lade sig gøre. Hovedformålet med indsatsen er at støtte og motivere de unge i forhold til valg af uddannelse, arbejde og fritidsliv. Dette skal bl.a. opnås ved at styrke de unges selvværd og sociale kompetencer og ved at inddragelse af frivillige. Det indstilles at anvende 150.000 kr. til styrkelse af mønsterbrydere, herunder 80.000 kr. til aktiviteter, 60.000 kr. til at hverve og uddanne nye frivillige og 10.000 kr. til møder m.m.

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

I projektets samlede økonomi (se bilag 4) er afsat 2,4 mill. kr. til finansiering af integrationsindsats på børn- og ungeområdet.

Tabel 1. indeholder en samlet oversigt over økonomien i de fremlagte forslag:

1000 kr.

FAF

UUF

A. Model for differentieret undervisningstilbud for utilpassede børn og unge

800

700

B. Model for øget forældresamarbejde

150

 

C. Inddragelse af unge aktivt i udvikling af skole- og fritidsliv, herunder etablering af Ungeråd

150

 

D. Støtte og udvikling af arbejdet i forældrebestyrelser

100

 

E. Udvikling og implementering af fælles værdigrundlag

700

 

F. Opsøgende arbejde overfor forældre til 6 – 9 årige

100

 

G. Opstart af diskussioner om Tingbjerg Skole som Magnetskole

250

 

H. Styrkelse af mønsterbrydere

150

 

I alt

2.400

 

Af de fremsendte forslag er alle forslag med undtagelse af forslag A. Model for differentieret undervisningstilbud til utilpassede børn og unge fuldt finansierede af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Tabel 2. viser finansieringen af forslag A. Model for differentieret undervisningstilbud til utilpassede børn og unge i Tingbjerg-Utterslevhuse

1000 kr.

heraf FAF (pædagog)

heraf UUF (lærer)

I alt

Drømmeklasse 1: 5.-7. klasse

350.

350

700

Drømmeklasse 2: 8.-9. klasse

350

350

700

Værkstedskolen: 10. klasse

-

-

-

Aktiviteter

100

 

100

   

1.500

Tilskud til forslag A. gives under forudsætning af, at der i Ungdoms- og Uddannelsesforvaltningen træffes beslutning om medfinansiering. Værkstedskolen forventes gennemført indenfor rammerne af Produktionsskolen (UUF).

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens tilskud finansieres ved en prioritering af grundtilskudsmidlerne i 2003, bevilling Voksne med behov for serviceydelser, funktion 5.60. Midlerne overføres successivt i perioden 2004-2006. Der er i overførselssagen overført 13,8 mill. kr. fra 2003 til 2004 til kvarterløftlignende projekter. Heraf er 2,4 mill. kr. reserveret til integrationsindsats på børn- og ungeområdet i Tingbjerg-Utterslevhuse.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

 

HØRING

Ansøgning om midler til udmøntning af integrationsindsats i "Byer for Alle" – Tingbjerg-Utterslevhuse har været i skriftlig høring i Integrationsrådet og Integrationsudvalget, der har afgivet høringssvar henholdsvis 21 og 22 september. Se bilag 5. og 6. Integrationsrådet kan tilslutte sig, at de afsatte midler anvendes som beskrevet af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Integrationsrådet undrer sig dog over, at der foreslås anvendt 250.000 kr. til opstart af magnetskolediskussion og studieture. Anvendelsen af midlerne er efterfølgende præciseret – se bilag 3.

Integrationsudvalget kan tilslutte sig, at de afsatte midler anvendes som beskrevet af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og har ingen yderligere kommentarer.

BILAG

  1. Integrationsindsats på børn- og ungeområdet i Tingbjerg-Utterslevhuse. Indstilling til Samrådets møde 28. juni 2004.
  2. Uddybning af økonomi – forslag til udmøntning af midler til integrationsindsats på børn og ungeområdet i Tingbjerg – Utterslevhuse.
  3. Notat om Igangsættelse af diskussionerne om Tingbjerg Skole som magnetskole.
  4. Oversigt over den samlede økonomi i "Byer for alle" – Tingbjerg-Utterslevhuse
  5. Høringssvar fra Integrationsrådet af 21. september 2004
  6. Høringssvar fra Integrationsudvalget af 22. september 2004

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

6. Tildeling af rammekontrakter 1 (Bilag)

FAU 476/2004 J.nr. 476/2004

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller:

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder Forvaltningens forslag til at følgende tilbudsgivere tildeles rammekontrakt indenfor udbudsområde 1:

  • Væksthuset
  • Kofoeds Skole
  • Fountain House
  • Hans Knudsen Instituttet
  • Beskæftigelseskonsortiet Settlementerne (tidl. Kristeligt Studenter- Settlement og Settlementet Askovgården)
  • Contra
  • Revacentret i København

  • Dag- og Døgncentret
  • Plan og Handling

  • Konsortiet af Daghøjskoler.

at kontrolbuddet fra Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats accepteres.

 

RESUME

Udbudsområde 1 omhandler redskaber beskrevet i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kapitel 10, § 32, stk. 1. Med henblik på borgeren selvforsørgelse kan benyttes korte vejlednings- og afklaringsforløb, særlig tilrettelagte projekter og uddannelsesforløb, herunder praktik under uddannelsesforløbet og danskundervisning. Der kan ligeledes købes tillægsydelse i form af mentor, beskrevet i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kapitel 14, §78 - §81.

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltrådte den 3. december 2003 proces og tidsplan for udbud af tilbud til borgere, om for- og revalidering, særlig beskæftigelsesfremmende indsats og beskyttet beskæftigelse. Efterfølgende har Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget den 14. januar 2004 tiltrådt udbudsbekendtgørelse, den 18. februar 2004 udbudsmaterialet og den 17. marts 2004 indstilling om prækvalifikation.

I overensstemmelse med tidsplanen forelægges hermed indstilling om hvilke tilbudsgivere der tildeles rammekontrakt.

Vurderingen af de afgivne tilbud er foretaget i forhold til fem kriterier; pris, kvalitet, fleksibilitet, bredde og leveringssikkerhed. Kriterierne er anført i prioriteret orden. Det betyder, at der skal en større forskel i f.eks. kvalitet til at opveje en forskel i pris. Den tilbudsgiverne, der er lidt billigere, skal vælges i forhold til den tilbudsgiver, der er lidt dyrere og kun lidt bedre på kvalitet.

Det indstilles, at følgende tilbudsgivere tildeles rammekontrakt inden for udbudsområde 1:

  • Væksthuset
  • Kofoeds Skole
  • Fountain House
  • Hans Knudsen Instituttet
  • Beskæftigelseskonsortiet Settlementerne (tidl. Kristeligt Studenter- Settlement og Settlementet Askovgården)
  • Contra
  • Revacentret i København

  • Dag- og Døgncentret
  • Plan og Handling

  • Konsortiet af Daghøjskoler.

Og at kontrolbuddet fra Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats accepteres.

Budget 2005 indenfor udbudsområde 1 forventes at udgøre 169,4 mill. kr. i 2004 priser med de nu kendte budgetforudsætninger.

Dette forudsætter, at den foreliggende budgetaftale vedtages samt at budgetaftalepunkterne på beskæftigelsesområdet udmøntes, således udbudsområdet 1 tilføres 44 millioner, mens det øvrige beskæftigelsesområde pålægges en besparelse på 2,5 millioner svarende til det beløb Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skal udrede til fortsættelse af daghøjskolernes drift i 2005.

Det betyder, at såfremt Borgerrepræsentationen ikke tiltræder budgettet 7. oktober 2004 skal sagen forelægges FAU igen til ny behandling, og der derfor ikke kan ske offentliggørelse af sagen overfor tilbudsgiverne før BR har vedtaget budgettet.

SAGSBESKRIVELSE

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget besluttede den 8. oktober 2003, at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skulle udarbejde et forslag til rammeudbud for forrevalidering, revalidering, særlig beskæftigelsesfremmende indsats (tidl. gråzoneaktivering) og beskyttet beskæftigelse med virkning fra 1. januar 2005, til behandling og beslutning i Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Den 3. december 2003 tiltrådte Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget, at udbuddet gennemføres som udbud med forhandling samt tidsplan for udbuddet. Dvs. at udbudsrunden finder sted i to omgange. Først en prækvalifikationsrunde og herefter en forhandlingsrunde med de prækvalificerede ansøgere, der har afgivet tilbud.

Den 14. januar 2004 tiltrådte Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget udbudsbekendtgørelsen med følgende udbudsområder:

  • Udbudsområde 1: Tilbud efter Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, kapitel 10, Vejledning og Opkvalificering , § 32, stk. 1,:
  • 1) Kortere vejlednings- og afklaringsforløb
  • 2) Særlig tilrettelagte projekter og uddannelsesforløb

og kapitel 14, § 78 - § 81, "Mentor".

  • Udbudsområde 2: Tilbud efter Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats:
    - Kapitel 11, formidling m.v. af virksomhedspraktik.
    - Kapitel 12, formidling m.v. af ansættelse med løntilskud
    og kapitel 14, § 78 - § 81, "Mentor".
  • Udbudsområde 3: Tilbud om manuelt arbejde på beskyttet beskæftigelsestilbud, jf. Lov om social service § 87.

Indeværende sagsfremstilling omhandler udbudsområde 1.

  • Udbudsområde 1 omhandler redskaber beskrevet i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kapitel 10, § 32, stk. 1. Med henblik på borgeren selvforsørgelse kan benyttes korte vejlednings- og afklaringsforløb, særlig tilrettelagte projekter og uddannelsesforløb, herunder praktik under uddannelsesforløbet og danskundervisning. Der kan ligeledes købes till&a elig;gsydelse i form af mentor, beskrevet i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kapitel 14, §78 - §81.

Som led i processen har et bedømmelsesudvalg deltaget i processen med henblik på vurdering af tilbudene. Bedømmelsesudvalget har bestået af følgende personer:

  • 2 centerchefer og en arbejdsmarkedsteamchef fra lokalcentrene
  • 1 centerchef fra handicapcentrene
  • 1 centerchef fra rådgivningscentrene
  • Kontorchefen for Arbejdsmarked / ØPA 3.

Derudover er der modtaget juridisk rådgivning fra Kommunens rådgiver, advokat Thorbjørn Sofsrud, advokatfirmaet Poul Schmith (Kammeradvokatens kontor).

Vurderingen af de afgivne tilbud, er foretaget i forhold til fem kriterier; pris, kvalitet, fleksibilitet, bredde og leveringssikkerhed. Kriterierne er anført i prioriteret orden. Det betyder, at der skal en støre forskel i f.eks. kvalitet til at opveje en forskel i pris. Den tilbudsgiver, der er lidt billigere, skal vælges i forhold til den tilbudsgiver, der er lidt dyrere og kun lidt bedre på kvalitet.

Kriterierne er gennemgået i deres prioriterede rangordning.

Ud fra en samlet vurdering af de samlet set økonomisk mest fordelagtige tilbud baseret på de anførte kriterier (prioriteret) fremtræder følgende rangordning:

Væksthuset vurderes samlet set at tilbyde det økonomisk mest fordelagtige tilbud. De vurderes lidt bedre end Kofoeds Skole i kraft af væsentlig bedre kvalitet, trods Kofoeds Skoles lavere pris.

Kofoeds Skole vurderes i kraft af en lavere pris lidt bedre end Københavns Kommunes Beskæftigelsestilbud.

Københavns Kommunes Beskæftigelsestilbud vurderes noget bedre end Fountain House i kraft af pris.

Hans Knudsen Instituttet vurderes i kraft af pris bedre end Beskæftigelseskonsortiet Settlementerne.

Beskæftigelseskonsortiet Settlementerne vurderes i kraft af pris en lille smule bedre end Contra.

Contra vurderes bedre end Revacentret i København i kraft af en lavere pris.

Revacentret i København vurderes i kraft af sin bredde en smule bedre end resterende tilbudsgivere.

Dag- og Døgncentret vurderes en smule bedre end Plan og Handling i kraft af pris.

Plan og Handling vurderes en smule bedre end Konsortiet af Daghøjskoler i kraft af fleksibilitet.

Konsortiet af Daghøjskoler vurderes som ringere end øvrige tilbudsgivere som følge af en kombination af pris, kvalitet og fleksibilitet samt leveringssikkerhed.

På baggrund af gennemgangen af tilbuddene og Københavns Kommunes kapacitetsbehov / købskapacitet (budget) indenfor udbudsområde 1 indstilles det, at følgende tilbudsgivere tildeles rammekontrakt:

  • Væksthuset
  • Kofoeds Skole
  • Fountain House
  • Hans Knudsen Instituttet
  • Beskæftigelseskonsortiet Settlementerne
  • Contra
  • Revacentret i København.

  • Dag- og Døgncentret
  • Plan og Handling
  • Konsortiet af Daghøjskoler

Og at kontrolbuddet fra Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats accepteres.

Kontrolbuddet

Som led i udbuddet har Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens egne institutioner indleveret, prækvalifikationsmateriale, på linje med de eksterne aktører, som led i afgivelse af kontrolbud jf. reglerne herfor.

Det er Forvaltningens vurdering, at materialet godtgør at Københavns Kommune fagligt, teknisk og kapacitetsmæssigt kan afgive kontrolbud på alle tre områder.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har indenfor udbudsområde 1 afgivet kontrolbud på vegne af følgende centre, institutioner og projekter:

  • JobPlan
  • Det Grønne Jobhus
  • Udgangspunktet
  • Værkstedet
  • Indre Nørrebro
  • Hotellet
  • Blindeinstituttet (IBOS)

Det bemærkes, at kontrolbuddet afgives jf. de statslige retningslinjer herfor.

Det bemærkes, at kompetence med hensyn til afgivelse af kontrolbud, jf. Direktør Grethe Munks instruks af 15. januar 2004, henhører under vicedirektør Sven Bjerre. Dette med henblik på at forebygge evt. problemstilling i forhold til inhabilitet hos vicedirektør Torben Brøgger og Arbejdsmarked / ØPA 3, der varetager gennemførelsen af udbudsforretningen.

Det indstilles, at kontrolbuddet accepteres, idet kontrolbuddet set i forhold til de øvrige tilbudsgivere er på linje med disse, i forhold til kvalitet, pris, fleksibilitet, bredde og leveringssikkerhed.

ØKONOMI

Budget 2005 indenfor udbudsområde 1 forventes at udgøre 169,4 mill. kr. i 2004 priser med de nu kendte budgetforudsætninger.

Dette forudsætter, at den foreliggende budgetaftale vedtages samt at budgetaftalepunkterne på beskæftigelsesområdet udmøntes, således udbudsområdet 1 tilføres 44 millioner, mens det øvrige beskæftigelsesområde pålægges en besparelse på 2,5 millioner svarende til det beløb Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skal udrede til fortsættelse af daghøjskolernes drift i 2005.

Det betyder, at såfremt Borgerrepræsentationen ikke tiltræder budgettet 7. oktober 2004 skal sagen forelægges FAU igen til ny behandling, og der derfor ikke kan ske offentliggørelse af sagen overfor tilbudsgiverne før BR har vedtaget budgettet.

I forbindelse med de gennemførte forhandlinger er det fra flere tilbudsgiveres side tilkendegivet, at Københavns Kommune er en vigtig samarbejdspartner for at sikre en fornuftig drift af tilbudsgiverens virksomhed.

Københavns Kommune har af samme årsag under forhandlingerne tilkendegivet, at der vil ske en vurdering af den nødvendige kapacitet set i forhold til de kendte budgetforudsætninger indenfor udbudsområderne, hvorfor Københavns Kommune ikke kan indgå rammekontrakt med alle tilbudsgiverne, selvom deres tilbud vurderes at være nogenlunde lige gode mht. de fastlagte kriterier.

Københavns Kommune beregner i dag alene enhedsomkostninge r indenfor udbudsområde 1 på basis af de særligt tilrettelagte projekter og uddannelsesforløb.

Den tilbudte kapacitetsplads for særlige tilrettelagte projekter og uddannelsesforløb fremgår af tabel 1:

Tabel 1 - Kapacitetstilbud for særligt tilrettelagte projekter & uddannelsesforløb –

helårspersoner.

Tilbudsgiver

Kapacitet

Væksthuset

145

Kofoeds Skole

237

Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats

139 (133/6)

Fountain House

17

Hans Knudsen Instituttet

168

Beskæftigelseskonsortiet Settlementerne

183

Contra

70

Revacentret i København

639

Dag- og Døgncentret

21

Plan & Handling

45

Konsortiet af Daghøjskoler

162

I alt

1.826

Udgiften til køb af en helårsplads er jf. regnskabsprognose 2004 i alt 128.183 kr. Der kan på den baggrund estimeres et muligt køb af ca. 1.321 helårspladser i 2005 med det i dag kendte budget for 2005 i 2004 priser. Herudover skal Københavns Kommune sikre en vis mulighed for fleksibilitet, borgerens valgmulighed samt mulighed for sæsonsvingninger, hvorfor det vurderes at der er behov for en kapacitet på ca. 30 pct. mere. Dvs. ca. 1.718 årspladser.

Som det fremgår af tabel 1 er den samlede tilbudte kapacitet kun lidt højere end der er budgetmæssig mulighed for at købe. Endvidere betyder vurderingen af behovet og det forhold, at en leverandør accepteres med sit samlede tilbud, at der hermed ikke er grundlag for at foretage reduktion i antallet af tilbudsgivere ud fra kapacitetshensyn.

Københavns Kommune vil hermed få en rigelig kapacitet til rådighed, men det skal bemærkes, at Københavns Kommune ikke forpligter sig til mindstekøb af pladser hos tilbudsgiverne.

 

Udgifterne til overgangen fra driftsaftalemodel til entreprisemodel, afholdes over Omstillingspuljen på revalideringsområdet 2003 – 2005.

 

MILJØVURDERING

Det forventes ikke, at beslutningen vil påvirke miljøet. Det skal i den sammenhæng bemærkes, at de produktioner der finder sted, som led i tilbuddene, er underkastet arbejdsmiljølovgivningen.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Det bemærkes, at ved gennemførsel af udbudsforretning kræves det, at alle nuværende og alle potentielle udbydere stilles lige. Materiale i forbindelse med udbudsforretning er dermed fortroligt, og skal offentliggøres samtidigt for alle, efter der er truffet beslutning. Manglende overholdelse af de gældende retningslinjer m.v. for udbudsforretning, kan betyde, at Københavns Kommune pådrager sig erstatningsansvar.

Hele udbudsmaterialet samt spørgsmål og svar i anonymiseret form offentliggøres på www.kk.dk/udbud-faf.

 

HØRING

Ingen.

 

BILAG

  • Notat Sammenfatning af tilbuddene – udbudsområde 1.
  • Referencedokumenter for udbudsområde 1.
  • Selve ansøgningsmaterialer kan tilvejebringes via Sekretariatet.

 

Grethe Munk /

Torben Brøgger

 

7.

 

8. Tildeling af rammekontrakter 3 (Bilag)

FAU 478/2004 J.nr. 478/2004

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder Forvaltningens forslag til at følgende tilbudsgivere tildeles rammekontrakt indenfor udbudsområde 3:

  • Revacentret i København
  • Blindes Arbejde
  • Hans Knudsen Instituttet

RESUME

Udbudsområde 3 omhandler redskaber beskrevet i Lov om social service §87, der beskriver tilbud om manuelt arbejde i beskyttede beskæftigelsestilbud for borgere med:

  • Synshandicap
  • Psykisk sygdom
  • Fysisk og /eller sociale forhold, der fordrer anvendelse af beskyttet beskæftigelse

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltrådte den 3. december 2003 proces og tidsplan for udbud af tilbud til borgere, om for- og revalidering, særlig beskæftigelsesfremmende indsats og beskyttet beskæftigelse. Efterfølgende har Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget den 14. januar 2004 tiltrådt udbudsbekendtgørelse, den 18. februar 2004 udbudsmaterialet og den 17. marts 2004 indstilling om prækvalifikation.

I overensstemmelse med tidsplanen forelægges hermed indstilling om hvilke tilbudsgivere der tildeles rammekontrakt.

Vurderingen af de afgivne tilbud, er foretaget i forhold til fem kriterier; pris, kvalitet, fleksibilitet, bredde og leveringssikkerhed. Kriterierne er anført i prioriteret orden. Det betyder, at der skal en større forskel i f.eks. kvalitet til at opveje en forskel i pris. Den tilbudsgiverne, der er lidt billigere, skal vælges i forhold til den tilbudsgiver, der er lidt dyrere og kun lidt bedre på kvalitet.

Det indstilles, at følgende 3 tilbudsgivere tildeles rammekontrakt inden for udbudsområde 3:

  • Revacentret i København
  • Blindes Arbejde
  • Hans Knudsen Instituttet

Og der gives afslag på tilbud fra Kofoeds Skole og kontrolbuddet fra Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats (IBOS).

Budget 2005 indenfor udbudsområde 3, forventes at udgøre 5,670 mill. kr. i 2004 priser, med de nu kendte forudsætninger for budget 2005.

Dette forudsætter, at den foreliggende budgetaftale vedtages samt at budgetaftalepunkterne på beskæftigelsesområdet udmøntes, således udbudsområdet 1 tilføres 44 millioner, mens det øvrige beskæftigelsesområde pålægges en besparelse på 2,5 millioner svarende til det beløb Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skal udrede til fortsættelse af daghøjskolernes drift i 2005.

Det betyder, at såfremt Borgerrepræsentationen ikke tiltræder budgettet 7. oktober 2004 skal sagen forelægges FAU igen til ny behandling, og der derfor ikke kan ske offentliggørelse af sagen overfor tilbudsgiverne før BR har vedtaget budgettet.

SAGSBESKRIVELSE

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget besluttede den 8. oktober 2003, at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skulle udarbejde et forslag til rammeudbud for forrevalidering, revalidering, særlig beskæftigelsesfremmende indsats (tidl. gråzoneaktivering) og beskyttet beskæftigelse med virkning fra 1. januar 2005, til behandling og beslutning i Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Den 3. december 2003 tiltrådte Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget, at udbuddet gennemføres som udbud med forhandling samt tidsplan for udbuddet. Dvs. at udbudsrunden finder sted i to omgange. Først en prækvalifikationsrunde og herefter en forhandlingsrunde med de prækvalificerede ansøgere, der har afgivet tilbud.

Den 14. januar 2004 tiltrådte Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget udbudsbekendtgørelsen med følgende udbudsområder:

  • Udbudsområde 1: Tilbud efter Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, kapitel 10, Vejledning og Opkvalificering , § 32, stk. 1,:
  • 1) Kortere vejlednings- og afklaringsforløb
  • 2) Særlig tilrettelagte projekter og uddannelsesforløb

og kapitel 14, § 78 - § 81, "Mentor".

  • Udbudsområde 2: Tilbud efter Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats:
    - Kapitel 11, formidling m.v. af virksomhedspraktik.
    - Kapitel 12, formidling m.v. af ansættelse med løntilskud
    og kapitel 14, § 78 - § 81, "Mentor".
  • Udbudsområde 3: Tilbud om manuelt arbejde på beskyttet beskæftigelsestilbud, jf. Lov om social service § 87.

Indeværende sagsfremstilling omhandler udbudsområde 3.

  • Udbudsområde 3 omhandler redskaber beskrevet i Lov om social service §87, der beskriver tilbud om manuelt arbejde i beskyttede beskæftigelsestilbud for borgere med:
  • Synshandicap
  • Psykisk sygdom
  • Fysisk og /eller sociale forhold, der fordrer anvendelse af beskyttet beskæftigelse

Som led i processen har et bedømmelsesudvalg deltaget i processen med henblik på vurdering af tilbudene. Bedømmelsesudvalget har bestået af følgende personer:

  • 2 centerchefer og en arbejdsmarkedsteamchef fra lokalcentrene
  • 1 centerchef fra handicapcentrene
  • 1 centerchef fra rådgivningscentrene
  • Kontorchefen for Arbejdsmarked / ØPA 3.

Derudover er der modtaget juridisk rådgivning fra Kommunens rådgiver, advokat Thorbjørn Sofsrud, advokatfirmaet Poul Schmith (Kammeradvokatens kontor).

Vurderingen af de afgivne tilbud, er foretaget i forhold til fem kriterier; pris, kvalitet, fleksibilitet, bredde og leveringssikkerhed. Kriterierne er anført i prioriteret orden. Det betyder, at der skal en støre forskel i f.eks. kvalitet til at opveje en forskel i pris. Den tilbudsgiver, der er lidt billigere, skal vælges i forhold til den tilbudsgiver, der er lidt dyrere og kun lidt bedre på kvalitet.

Kriterierne er gennemgået i deres prioriterede rangordning.

Ud fra en samlet vurdering af de samlet set økonomisk mest fordelagtige tilbud baseret på de anførte kriterier (prioriteret) fremtræder følgende rangordning:

Revacentret i København vurderes, i kraft af pris og kvalitet bedre end øvrige tilbudsgivere.

Blindes Arbejde vurderes at være det næst økonomisk mest fordelagtige tilbud og derefter rangeres Hans Knudsen Instituttet. Det sker i kraft af Blindes Arbejdes kvalitet og fleksibilitet som vurderes at være lidt bedre end Hans Knudsen Instituttet, trods Hans Knudsen Instituttet lavere pris. Blindes Arbejde og Hans Knudsen Instituttet vurderes lidt bedre end Kofoeds Skole og Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats i kraft af kvalitet og fleksibilitet.

Kofoeds Skole vurderes bedre end Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats i kraft af en lavere pris.

På baggrund af gennemgangen af tilbuddene og Københavns Kommunes kapacitetsbehov / købskapacitet (budget) indenfor udbudsområde 3 indstilles det, at følgende tilbudsgivere tildeles rammekontrakt, i prioriteret rækkefølge:

  • Revacentret i København
  • Blindes Arbejde
  • Hans Knudsen Instituttet

Og at der gives afslag til følgende ansøgere:

  • Kofoeds Skole

Og at kontrolbuddet fra Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats (IBOS) dermed ikke accepteres.

Kontrolbuddet

Som led i udbuddet har Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen egne institutioner indleveret, prækvalifikationsmateriale, på linje med de eksterne aktører, som led i afgivelse af kontrolbud jf. reglerne herfor.

Det er Forvaltningens vurdering, at materialet godtgør at Københavns Kommune fagligt, teknisk og kapacitetsmæssigt kan afgive kontrolbud på alle tre områder.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har indenfor udbudsområde 3 afgivet kontrolbud på vegne af følgende centre, institutioner og projekter:

  • Blindeinstituttet (IBOS)

Det bemærkes, at kontrolbuddet afgives jf. de statslige retningslinjer herfor.

Det bemærkes, at kompetence med hensyn til afgivelse af kontrolbud, jf. Direktør Grethe Munks instruks af 15. januar 2004, henhører under vicedirektør Sven Bjerre. Dette med henblik på at forebygge evt. problemstilling i forhold til inhabilitet hos vicedirektør Torben Brøgger og Arbejdsmarked / ØPA 3, der varetager gennemførelsen af udbudsforretningen.

Det indstilles, at kontrolbuddet afslås, idet kontrolbuddet set i forhold til øvrige tilbudsgivere er samlet set er noget ringere, bl.a. i forhold til pris og brede.

ØKONOMI

Budget 2005 indenfor udbudsområde 3, forventes at udgøre 5,670 mill. kr. i 2004 priser, med de nu kendte forudsætninger for budget 2005.

Dette forudsætter, at den foreliggende budgetaftale vedtages samt at budgetaftalepunkterne på beskæftigelsesområdet udmøntes, således udbudsområdet 1 tilføres 44 millioner, mens det øvrige beskæftigelsesområde pålægges en besparelse på 2,5 millioner svarende til det beløb Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skal udrede til fortsættelse af daghøjskolernes drift i 2005.

Det betyder, at såfremt Borgerrepræsentationen ikke tiltræder budgettet 7. oktober 2004 skal sagen forelægges FAU igen til ny behandling, og der derfor ikke kan ske offentliggørelse af sagen overfor tilbudsgiverne før BR har vedtaget budgettet.

Københavns Kommune køber i dag følgende kapacitet indenfor de 3 beskrevne karakteristikker som følger:

  • Synshandicap: Ca. 15 – 20 pladser årligt
  • Psykisk sygdom: Ca. 15 – 20 pladser årligt
  • Fysisk og / eller sociale forhold: Ca. 45 – 50 pladser årligt

Det bemærkes, at en borger kan have flere af ovenstående karakteristika. Kapaciteten kan svinge indenfor de beskrevne karakteristika i forhold til det konkrete behov for tilbud. Købet er for 2004 indenfor udbudsområdet normeret til 79 pladser eks overbelægning.

Den tilbudte kapacitet plads / gennemsnitlige helårspris fremgår af tabel 1:

Tabel 1 - Kapacitetstilbud og helårsudgift ved fuld belægning

Tilbudsgiver

Kapacitet

Helårsudgift i kr.

Revacentret i København

30

2.566.200

Blindes Arbejde

17

2.420.392

Hans Knudsen Instituttet

70

6.616.621

Kofoeds Skole

36

3.250.080

Københavns Kommunes Beskæftigelsesindsats

4

1.017.120

I alt

157

15.870.413

Som det fremgår af tabel 1 er den samlede tilbudte kapacitet / pris væsentlig højere end det for 2004 normerede pladsantal og budget for 2005 i 2004 priser.

For at sikre de tilbudsgivere, der modtager rammekontrakt en fornuftig drift, indstilles det på den baggrund, at der alene indgås rammekontrakter med de tre højest vurderede tilbudsgivere, Revacentret i København, Blindes Arbejde og Hans Knudsen Instituttet, idet Revacentret i København og Blindes Arbejde, ikke tilsammen alene kan dække Københavns Kommunes kapacitetsbehov.

Det skal bemærkes, at Københavns Kommune ikke forpligter sig til mindstekøb af pladser hos tilbudsgiverne.

Udgifterne til overgangen fra driftsaftalemodel til entreprisemodel, afholdes over Omstillingspuljen på revalideringsområdet 2003 – 2005.

 

MILJØVURDERING

Det forventes ikke, at beslutningen vil påvirke miljøet. Det skal i den sammenhæng bemærkes, at de produktioner der finder sted, som led i tilbuddene, er underkastet arbejdsmiljølovgivningen.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Det bemærkes, at ved gennemførsel af udbudsforretning kræves det, at alle nuværende og alle potentielle udbydere stilles lige. Materiale i forbindelse med udbudsforretning er dermed fortroligt, og skal offentliggøres samtidigt for alle, efter der er truffet beslutning. Manglende overholdelse af de gældende retningslinjer m.v. for udbudsforretning, kan betyde, at Københavns Kommune pådrager sig erstatningsansvar.

Hele udbudsmaterialet samt spørgsmål og svar i anonymiseret form offentliggøres på www.kk.dk/udbud-faf.

 

HØRING

Ingen.

 

BILAG

  • Notat Sammenfatning af tilbuddene – udbudsområde 3.
  • Referencedokumenter for udbudsområde 3.
  • Selve ansøgningsmaterialer kan tilvejebringes via Sekretariatet.

 

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

9. Ansøgninger til Puljen for integrationsfremmende tiltag 2004 (bilag)

FAU 472/2004 J.nr. 472/2004

 

INDSTILLING

Underudvalget indstiller,

At Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget giver bevilling og afslag på ansøgningerne til Puljen for integrationsfremmende tiltag 2004 jf. vedlagte indstillinger.

 

RESUME

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget besluttede den 16. juni 2004 at nedsætte et underudvalg, til behandling af ansøgningerne til Puljen for integrationsfremmende tiltag 2004.

Underudvalget har nu behandlet ansøgninger og afgiver vedlagte indstillinger til bevillinger og afslag på ansøgningerne til puljen i 2004.

SAGSBESKRIVELSE

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget fastlagde den 14. april 2004 følgende prioriterede indsatsområder for Puljen til integrationsfremmende tiltag 2004:

  • Børne- og ungeaktiviteter
  • Boligsociale aktiviteter
  • Samfundsoplysende aktiviteter.

Ansøgningsfristen for puljen var den 17. maj 2004 og der blev modtaget i alt 70 ansøgninger rettidigt i Københavns Kommune.

Med henblik på vurdering og prioritering af ansøgninger til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget besluttede Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget den 16. juni 2004, at nedsætte et underudvalg til behandling af ansøgningerne.

Underudvalget har nu afsluttet sit arbejde og indstillinger jf. vedlagte skemaer til hhv. bevilling og afslag på ansøgningerne til puljen 2004.

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Der er 1.021.000 kr. i puljen i 2004, hvoraf 50.000 er afsat til administrativ bevilling i forbindelse med mindre enkeltinitiativer m.v.

Udgifterne til annoncering i dagspressen udgjorde 43.803 kr.

Der resterer hermed 927.197 kr. til bevilling for 2004.

Der er i alt modtaget ansøgninger om støtte på 8.382.321 kr.

Såfremt underudvalgets indstillinger tiltrædes, er midlerne for 2004 disponeret.

På grund af tidspunktet for bevilling, vil bevillingsmodtagerne blive orienteret om muligheden for administrativt, at få godkendt overførelse af mindreforbrug i 2004 til forbrug i 1. halvår 2005 under forudsætning af, at ansøgning afgives herom til forvaltningen, og at midlerne anvendes til samme formål som bevilget inden

1. juli 2004.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Ingen. Puljens prioriteringer for 2004 er hørt i Det Rådgivende Integrationsudvalg og Integrationsrådet før fastlæggelse af puljens prioriteringer for 2004 den 14. april 2004.

BILAG

  • Oversigtsliste med indstillingsforslag.
  • Skema for hver ansøgning med underudvalgets indstilling.


Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

10. Udtalelse til Revisionsdirektoratets Beretning om revisionen af Københavns Kommunes regnskab for 2003

FAU 469/2004 J.nr. 469/2004

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget beslutter at udtale, at udvalget ikke har bemærkninger til revisionsberetningen.

 

RESUME

Revisionsdirektoratet har afgivet Beretning om revisionen af Københavns Kommunes regnskab for 2003 til Borgerrepræsentationen, som i mødet den 30. september 2004 forventes at vedtage, at oversende beretningen til behandling i Revisionsudvalget.

Revisionsberetningen er omdelt i dueslaget til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets medlemmer.

Revisionsdirektoratet har udbedt sig Familie - og Arbejdsmarkedsudvalgets stillingtagen til den del af revisionsberetningen, som angår udvalgets forvaltning snarest belejligt og senest den 7. oktober 2003.

Revisionsberetningen er en gengivelse, i nogle tilfælde i uddrag, af de revisionsprotokollater som Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget behandlede i møderne den 18. august 2004 og den 8. september 2004. Gengivelsen/uddragene giver ikke anledning til bemærkninger.

Revisionsberetningen indeholder herudover i afsnittet Tværgående revisionsopgaver en omtale af tværgående undersøgelser vedrørende Københavns Kommunes repræsentationsudgifter (opfølgning) , kommunens indkøbsordning og udgifter til rejser i udlandet. Disse undersøgelser har ikke været omtalt i de protokollater, som Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget har behandlet.

I undersøgelserne er der dog ikke særskilt omtale af forhold i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, og omtalen ikke giver forvaltningen anledning til bemærkninger.

SAGSBESKRIVELSE

Se resumé

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser

ØKONOMI

Ingen

HØRING

Ingen

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

BILAG

Ingen.

 

Grethe Munk /

Sven Bjerre

 

 

 

 

11. Tidligere indskrivning til fritidsinstitutioner (bilag)

FAU 470/2004 J.nr. 470/2004

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget,

at Uddannelses- og Ungdomsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender, at der indføres mulighed for tidligere indskrivning i fritidshjem og KKFO fra og med år 2005, således at den tidligere indskrivning rykkes fra 1. maj til 1. april

at Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i november 2004 udsender informationsmateriale til kommende skolebørn og til børnehaver og fritidsinstitutionerne om 1. april ordningen.

 

RESUME

I forlængelse af "Børneplanen" har Økonomiforvaltningen, Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen undersøgt mulighederne for at nedbringe ventelisterne til 0 – 6 års institutionerne ved dels, at omstrukturere fritidshjemspladser til 0 – 6 års pladser, og dels at foretage tidligere indskrivning i fritidshjem/KKFO.

Nærværende indstilling omhandler alene forslag om fremrykning af indskrivningen i fritidsinstitutioner fra 1. maj til 1. april gældende fra og med år 2005. En undersøgelse har vist, at ventelistekurven (vedrørende vuggestuepladser) kan "knækkes" i foråret ved at fremrykke praksis for start i fritidsinstitutioner, hvorved der samtidig skabes mulighed for en reduktion i udbygningsbehovet af 0-6 års institutioner.

Den tidligere indskrivning vil i praksis kun gælde i det omfang, der er mulighed for at udnytte ledige fritidsinstitutionspladser og lignende, og det medvirker til at afhjælpe ventelisterne i 0-6 års institutioner.

Forslaget har været fremlagt for forligskredsen omkring "Børneplanen". Endvidere har Uddannelses- og Ungdomsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget den 4. august besluttet at udsende forslaget til høring hos institutioner, skoler og forældreorganisationer.

Ved høringsfristens udløb, er der indkommet høringssvar fra 35 fritidsinstitutioner og 18 skoler, samt en udtalelse fra daginstitutionernes landsorganisation og fra et medlem af Det centrale Forældreforum.

Det er forvaltningernes vurdering, at høringssvarene ikke giver anledning til at ændre forslaget, og på denne baggrund indstiller forvaltningerne, at der med virkning fra og med år 2005 indføres tidligere indskrivning i fritidsinstitutioner, således at indskrivningen rykkes fra 1. maj til 1. april.

SAGSBESKRIVELSE

I forlængelse af "Børneplanen" har Økonomiforvaltningen, Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen undersøgt mulighederne for at nedbringe ventelisterne til 0 – 6 års institutionerne ved at foretage tidligere indskrivning i fritidshjem/KKFO.

I den udstrækning der - som følge af ledige institutionspladser og/eller tilpasning af pladsnormering - kan tilvejebringes pladser i fritidsinstitutioner har børn kunnet indskrives til fritidsinstitutioner pr. 1. maj forud for skolestart.

I 2003 var der ca. 560 ledige pladser i fritidshjem/KKFO i april. Der var således mulighed for, at indskrive 560 børn i fritidshjem/KKFO allerede i april måned. Sammenholdes dette med, at ca. 1340 børn begyndte i fritidshjem/KKFO i maj måned, efter at forældrene havde accepteret tilbuddet om plads, ses at efterspørgslen efter pladserne i foråret kan formodes at være til stede.

Det bemærkes, at såfremt forslaget om at omstrukturere ca. 160 fritidsinstitutionspladser til 0-6 års institutionspladser gennemføres, vil antallet af ledige fritidsinstitutionspladser selvsagt blive reduceret. Sagen om omstrukturering af pladser forventes behandlet på et fællesmøde mellem Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget og Uddannelses- og Ungdomsudvalget i november måned.

Begynder de kommende skolebørn i fritidshjem/KKFO den 1. april, vil det medføre, at ventelisten til vuggestue/dagplejen knækkes i marts måned (se diagram 1).

Diagram 1: Skønnet effekt på ventelisten for børn over 1 år ved tidligere indskrivning fra 1. april 2005

Erfaringen med ventelisterne vuggestue/dagpleje er, at de er stigende i foråret indtil april måned. Når de kommende skolebørn er indskrevet og begynder i fritidshjem/KKFO i maj måned falder ventelisterne (se fuldt optrukket linie ovenfor). Indføres tidligere indskrivning den 1. april, kan det således forventes, at ventelisterne vil falde allerede i april måned (se stiplet linie ovenfor). Tidligere indskrivning kan således reducere ventelisterne. I diagrammet er vist et sk&osl ash;nnet fald på 214 pladser, svarende til at nettoeffekten på ventelisteudviklingen fra april til maj forskydes en måned bagud.

Endvidere kan tidligere indskrivning reducere udbygningsbehovet. Udbygningsbehovet for 0-6 års pladser er beregnet for den måned, hvor ventelisten er længst - typisk april måned. Tidligere indskrivning i fritidshjem vil nedbringe ventelisten betydeligt i netop denne måned. Dermed vil "toppunktet" for udbygningsbehovet blive forskubbet fra april til marts, og effekten på udbygningsbehovet er dermed differencen mellem ventelisterne for de to måneder, svarende til et fald på 62 helårspladser.

Såfremt forslag om tidligere indskrivning i fritidsinstitutioner gennemføres, skal der udarbejdes supplerende informationsmateriale herom i forbindelse med udsendelse af materiale om indskrivning til folkeskole og fritidsinstitutioner, jf. den herom fastlagte procedure med indskrivning i folkeskole/institution i november måned. Ydermere skal der sendes informationsmateriale til børnehaver. I de områder af byen, hvor der tilbydes tidligere indskrivning i fritidsinstitutioner, vil skolerne i forbindelse med indskrivningen af elever i folkeskolen til kommende skoleår kunne oplyse forældrene om tilbudet.

 

Høringssvar

Forslaget har været i høring hos institutionerne, skolerne og forældreorganisationerne. Ved høringsfristens udløb er der indkommet høringssvar fra 35 institutioner og 18 skoler, samt udtalelse fra Daginstitutionernes Landsorganisation og fra et medlem af Det centrale Forældreforum.

Det fremgår af svarene, som er vedlagt indstillingen, at de spænder over en bred vifte af tilkendegivelser og bemærkninger til forslaget. Svarene indeholder dels pædagogiske overvejelser vedrørende forslagets betydning for børnene, dels ressourcemæssige overvejelser af betydning for den enkelte institution og dels praktisk/administrative overvejelser af betydning for den enkelte institution.

 

Pædagogiske overvejelser vedrørende børnene

Flere institutioner ser fordele i forslaget, idet fremrykningen giver børnene en måned mere til indkøring i fritidshjem/KKFO før skolestarten i august.

"Efter min bedste overbevisning må det være en fordel, at børnene starter til april i stedet for maj. Indkøringsperioden bliver længere inden skolestarten."

Fritidshjemmet / Klub 89, Sundholmsvej 89 og 93.

"Vi har erfaring for at indskrivning af børn i fritidshjem pr. 1. maj giver en langt mere rolig og overskuelig skolestart i august for de pågældende børn. Og dette vil kun forbedres yderligere ved en indskrivning allerede 1. april."

O. H. Bærentzens fritidshjem & Klub, Grækenlandsvej 76

Omvendt hæfter andre institutioner sig ved, at forslaget kan medføre børn i fritidshjem/KKFO, som ikke er modne, og evt. gøre vurderingen af børnenes skolemodenhed vanskeligere.

"Jo før børnene starter i fritidshjem, desto større er risikoen for, at børnene ikke er parate i deres udvikling."

Klittens Fritidshjem, Klitmøllervej 7.

I denne forbindelse må forvaltningerne dog bemærke, at børnene er fundet modne til at begynde i skole til august og er indskrevet i skole, inden de begynder i fritidshjem/KKFO.

Flere deltagere i høringen ser det som en forudsætning for en vellykket indskrivning, at børnene kan indskrives i kammeratskabsgrupper m.v.

"..vil jeg gerne tilslutte mig indstillingen såfremt: der ikke er tale om at enkelte børn flyttes, men at der er tale om mindst 5 børn af gangen, og at disse bør flytte til samme fritidshjem/KKFO"

Jens T. Hansen, Det centrale Forældreforum

I denne forbindelse kan forvaltningerne bemærke, at indskrivning i april vil foregå på samme måde som indskrivning i maj som et frivilligt tilbud for forældrene, og at der vil blive taget hensyn til kammeratskabsgrupper m.v. i videst muligt omfang.

Ressourcemæssige overvejelser

Flere institutioner hæfter sig ved, at tidligere indskrivning vil medføre et behov for tilførsel af flere ressourcer til institutionerne.

"Vores opfattelse af situationen er den, at der skal tilføres midler svarende til en børnehavenormering i perioden fra opstarten på fritidshjemmet til skolestarten"

Fritidshjemmet Hvepsereden, Nørre Søgade 25.

Forvaltningerne skal her gøre opmærksom på, at forslaget forudsætter, at indskrivning 1. april foregår efter samme retningslinier som den nuværende indskrivning 1. maj, herunder normering m.v.

Praktisk/administrative overvejelser

Flere institutioner har i deres svar hæftet sig ved, at forskellige praktisk/administrative forhold umiddelbart må tilpasses til tidligere indskrivning, såfremt forslaget om tidligere indskrivning vedtages. Herunder behov for tilpasning af personalets ferieplanlægning, afvikling af koloni, aktiviteter specielt for kommende skolebørn m.v.

Endvidere har nogle institutioner hæftet sig ved, at forslaget om tidligere indskrivning kan kollidere med fritidsinstitutionernes samtænkning med skolerne.

"Problemet er bare, at de faste voksne – personalet – allerede har planlagt deres tid resten af skoleåret, nemlig til samtænkning med skolerne"

Labyrinten, Worsaaesvej 8.

Forvaltningerne er opmærksomme på , at forslaget kan medføre behov for tilpasninger af ferieplanlægningen, afvikling af koloni, aktiviteter for kommende skolebørn, samtænkning m.v. i institutionerne.

Ligeledes har nogle institutioner påpeget, at institutioner med sproggrupper, hvor sproggrupperne opholder sig i fritidshjemmet om formiddagen, kan få pladsproblemer. Hertil må forvaltningerne dog bemærke, at tidligere indskrivning forudsætter, at der er ledige pladser i det pågældende fritidshjem/KKFO. Endvidere har forvaltningerne tiltro til, at der kan findes en praktisk løsning i de konkrete tilfælde.

 

Økonomi

Efter gældende praksis og retningslinier overføres driftsmidler fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen til Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen til d&ael ig;kning af udgifter forbundet med tidligere indskrivning i fritidsinstitutioner – ca. 4.800 kr. pr. barn pr. måned.

 

Miljøvurdering

Forslaget har ingen væsentlige miljømæssige konsekvenser.

 

Høring

Ingen yderligere bemærkninger.

 

BILAG VEDLAGT

  • Høringssvar samt oversigt over indkomne høringssvar

 

Peter Rasmussen Grethe Munk

 

12. Handleplaner for integrerede institutioner med problemer med overgangen mellem vuggestue- og børnehavedelen, 2. del

FAU 471/2004 J.nr. 471/2004

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget vedtager handleplanerne for to skævt normerede integrerede institutioner Grostedet og Søstjerne, og at udgiften til handleplanerne på 428.000 kroner finansieres indenfor de 5 mill. kr. (funktion 5.14.1), som FAU afsatte til formålet på mødet den 13. november 2002 (FAU 505/2002).

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder, at merudgiften til indkøb af busser til de allerede godkendte handleplaner på 11.507 kroner, der var afsat for lidt i den forrige indstilling, ligeledes finansieres af de afsatte 5 mill. kr.

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder, at driftsudgiften ved den foreslåede omlægning af institutionerne, der samlet set øger antallet af børnehavepladser med to helårspladser udover Børneplanen, finansieres over Børneplanen. Fra 2005 bliver den årlige bruttodriftsudgift på i alt 133.994 kroner i 2004 P/L. Finansieringen kan konkret gennemføres ved, at reducere antallet af planlagte børnehavepladser i Børneplanen med cirka 2 pladser. Opgjort i helårspladser vil omlægningen være neutral i forhold til Børneplanen.

RESUME

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkendte d. 14. januar 2004 Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens oplæg om handleplaner for integrerede institutioner med problemer med overgangen mellem vuggestue- og børnehavedelen . I den forbindelse tog Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget til efterretning, at handleplanerne for de resterende 4 daginstitutionerne Grostedet, Søstjernen, Københavns Kommunes integrerede institution i Esromgade og Lundehus Kirkes Børneinstitution er under udarbejdelse, og at forvaltningen snarest vil fremlægge indstilling om disse resterende handleplaner.

I forbindelse med udarbejdelse af handleplaner for skævt normerede integrerede institutioner, foreligger der nu handleplaner for to af ovennævnte institutioner, der manglede at udarbejde handleplan.

Der er tale om institutionen Grostedet i Brønshøj, der har søgt om 50.000 kroner til forbedring af legeplads, og Søstjernen i Sundby Syd der ligeledes har søgt om 50.000 kroner til forbedring af legeplads, samt en minibus til at sikre, at børnene kan blive optaget i børnehavedelen i vintermånederne. Udgiften er på i alt 428.000 kroner, som foreslås finansieret over puljen for de skæve integrerede institutioner.

Handleplanerne vil således give 6 ekstra pladser i fire måneder, eller 2 helårspladser, der foreslås finansieret over Børneplanen.

SAGSBESKRIVELSE

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget besluttede den 13. november 2002 FAU (505/2002), at forvaltningen indretter sin praksis sådan, at det kan garanteres, at alle familier, der får deres børn optaget i en vuggestue i en integreret institution, kan forblive i den integrerede institution også i børnehavedelen. Baggrunden var et medlemsforslag fra Thor Grønlykke som blev behandlet på FAU den 20. oktober 2002 (417/2002). I forbindelse med beslutningen blev der afsat 5 mill. kr. til at implementere beslutningen for de integrerede institutioner, hvor antallet af vuggestuepladser udgør mere end 45 procent af det samlede antal vuggestue- og børnehavepladser. Beløbet finansieres af budgetoverførsel på daginstitutionsområdet på 40 mill. kr. fra 2002 til 2003.

På baggrund af beslutningen orienterede Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen d. 6. december 2002 de berørte institutioner om beslutningen og bad lokalforvaltningen udarbejde handleplaner for de integrerede institutioner, der har over 45 procent vuggestuepladser.

I forbindelse med, at implementeringen af beslutningen om, at alle børn der starter i vuggestuedelen i en integreret institution, skal kunne fortsætte i børnehavedelen, har der skullet udarbejdes handleplaner for de 20 berørte institutioner.

For 16 daginstitutioner: Blikfang, Valby bydels integrerede institution, Smørhullet, Rypen, Damhuset, Ørnen, Valnødden, Carolineskolen, Børnehuset Nansensgade, Sundby Asyls integrerede institution, Riiset, Ved Parken, Børnehuset, Studsgården, Københavns Kommunes integrerede børneinstitution i Ryesgade og Syvstjernen med skæv normering er handleplanerne blevet eller under gennemførelse. Det samlede beløb for omstruktureringerne i institutionerne var 3.394.351 kroner i 2003 P/L.

Nu er handleplanerne på plads for to af de resterende institutioner: Grostedet og Søstjernen. Der mangler således stadig handleplaner for Esromgade og Lundehus Kirkes Børneinstitution, begge disse institutioner har måtte revidere deres handleplaner og er derfor endnu ikke på plads. Handleplanerne har skullet holdes indenfor den resterende ramme på 1.605.649 kr.

HANDLEPLANER

Fire institutioner manglede afklaring omkring deres handleplan, da handleplanerne for de første 16 institutioner blev forelagt. Der er tale om Grostedet, Søstjernen, Syvstjernen Københavns Kommunes integrerede institution i Esromgade og Lundehus Kirkes Børneinstitution.

Handleplanerne for Grostedet og Søstjernen er nu på plads. De pladsmæssige konsekvenser betyder tilknytning af en minibus til Søstjernen, som vil betyde en sæsonmæssig opnormering på 6 børnehavepladser i 4 måneder af året eller 2 helårspladser.

Børnehuset Grostedet, Grostedet 16 i Brønshøj garanterer, at alle vuggestuebørnene kan fortsætte i børnehavedelen. Institutionen har i den forbindelse udført bygningsmæssige forbedringer samt renovering af legeplads, som der søges 50.000 kroner til dækning af. Konvertering af fritidshjemspladserne til børnehavepladser har været undersøgt, det vurderes imidlertid ikke som hensigtsmæssigt at udvide antallet af børnehavepladser i Tingbjerg, hvor Grostedet ligger. Desuden hører institutionen ikke til blandt dem, som Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen ønsker nedlagt.

Søstjernen Grækenlandsvej 90B i Sundby Syd er stjernemarkeret med 105 børn, institutionen søger om en fortsat stjernemarkering på max. antal indskrevne børn på 111. Institutionen søger om en minibus til at tage toppen af sæsonudsvinget ved den skæve normering, udgifterne til minibussen vil være 315.000 kroner plus 8.000 kroner i montering til de ekstra 6 børn. Samtidig søges der om 50.000 kroner til indkøb af legetøj til flere børnehavebørn, stole-slagbænk, kasser til flere børns tøj, klapvogne og motorcykler med gummihjul. Den samlede udgift bliver 373.000 kroner.

MILJØVURDERING

Minibussen er udstyret med benzinmotorer med 3- vejs katalysatorer, der opfylder EU 3 kravene (krav om udstødningsgassers renhed).

ØKONOMI

Der foreligger nu handleplanerne for to skævt normerede integrerede institutioner, der kan vedtages. Handleplanerne for de to institutioner bliver i alt 423.000 kroner i engangsudgifter, udgifterne afholdes i 2004.

Der anvises kassemæssig dækning for udgiften i 2004 på 423.000 kroner indenfor den afsatte pulje på 5 mill. kr. til implementering af handleplaner for integrerede institutioner på funktion 5.14.1 integrerede institutioner.

De resterende 1.182.649 kroner søges budgetoverført fra 2004 til 2005 til implementering af de sidste to institutioners handleplaner.

Samlet set medfører de foreslåede omlægninger for de institutioner, hvor handleplanerne er klar, en tilgang på 6 børnehavepladser 4 måneder om året, eller 2 helårspladser.

Omlægningerne betyder derfor en årlig ekstra driftsudgift, som ligger udover det afsatte i Børneplanen.

Den årlige driftsudgift vil blive 133.994 kroner fra 2005 og frem (2004 p/l).

Merudgifter til driften er beregnet eksklusiv ejendoms- og faste udgifter, merudgifterne foreslås finansieres over Børneplanen. Dette kan ske ved, at reducere antallet af planlagte børnehavepladser med 2 pladser i den bydel, der tilføres minibussen. En konkret udmøntning forelægges ved næste revision af Børneplanen.

ANDRE KONSEKVENSER

Samlet set medfører de foreslåede omlægninger for de institutioner, hvor handleplanerne er klar en tilgang på 6 børnehavepladser i fire måneder af året, eller to helårspladser.

HØRING

Handleplanerne er udarbejdet i dialog med lokalforvaltning og de berørte institutioner.

BILAG

Ingen

 

Grethe Munk

/

Carsten Stæhr Nielsen

 

13. Invitation fra Dansk Flygtningehjælp til at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget afholder sit næste møde i deres lokaler på Nørrebrogade (Bilag)

FAU 475/2004 J.nr. 475/2004

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget med udgangspunkt i vedlagte bilag drøfter invitationen fra Dansk Flygtningehjælp til at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget afholder sit næste møde i deres lokaler på Nørrebrogade.

RESUME

Ved brev af 21. september 2004 har Dansk Flygtningehjælp inviteret Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget til at afholde sit næste møde i Dansk Flygtningehjælps lokaler på Nørrebrogade 32.

SAGSBESKRIVELSE

Se Resumé

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Ingen.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Ingen.

BILAG

  • Brev af 21. september 2004 med bilag

 

Grethe Munk

/

Thomas Larsen

 

 

 

 

14.

 

15. Oversigt over kommende sager til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets møder

FAU 479/2004 J.nr. 479/2004

 

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager oversigten over fremtidige sager til udvalgets dagsorden til efterretning.

RESUME

Forvaltningen bemærker, at der kan ske ændringer og forsinkelser af tidspunktet for de enkelte sagers behandling af Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget, bl.a. på grund af manglende eller nye oplysninger i sagen eller på grund af andre presserende sager.

SAGSBESKRIVELSE

20. oktober

  • Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens høringssvar vedr. BST til Økonomiforvaltningen
  • Høring af Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget vedr. nye budgetmodel på klubområdet
  • Budgetmodel for døgninstitutionsområdet
  • Halvårsopfølgning 2004 på kontrakter for KKB
  • Redegørelse for sikkerheden i forbindelse med metadonbehandling samt fordele og ulemper ved at stramme procedurerne ved metadonudleveringen.
  • Frit valg i hjemmeplejen - anvendelse af SUFs levarandører
  • Belysning af etablering af Handicapråd og kontaktpersonordning for handicappede
  • Kvalitetsstandarder for botilbud efter §92 i lov om social service
  • § 115-ansøgning fra Boligfonden for enlige mødre

3. november

  • Status på implementering af økonomifordelingsmodellen på daginstitutionsområdet
  • Opdatering af hvilke projekter forvaltningen har i gang på integrationsområdet og status på de enkelte projekter med udgangspunkt i den redegørelse, som laves til Integrationsudvalget
  • Undersøgelse af mulighederne for at indføre et brand for virksomheder, der tager del i det sociale ansvar
  • Retningslinier for gennemførelse af eftersyn
  • Omstrukturering af fritidshjemspladser
  • Forslag til regler vedrørende behovsdatoerne på ventelisten samt muligheden for ved hjælp af reservering af pladser at give forældre mulighed for at planlægge tilbagevenden til arbejdsmarkedet.
  • Uforbrugte § 115-midler i 2004
  • Sektorplan for Københavns Kommunes indsats overfor stofafhængige
  • Fastsættelse af timepriser i hjemmeplejen
  • Kvalitetsstandarder i hjemmeplejen
  • Oplæg til ekstern evaluering af Servicebutikkerne
  • Regnskabsprognose 2004, oktober
  • Partikelfiltre

10. november

  • Evaluering af projektet Hjælp til administrative opgaver på daginstitutionerne
  • Kvalitetsstandarder på stofmisbrugsområdet
  • Unge på kontanthjælp, hvor kontanthjælpen ikke rækker til betaling af husleje

17. november

  • Ansøgning fra Samfundsinnovation
  • Ansøgning fra Job-Basar
  • Evaluering af forsøgsordning med Folkekirkens Nødhjælp for så vidt angår forvaltningens aflagte IT-udstyr

1. december

  • Fordeling af midler til julearrangementer

8. december

  • Undersøgelse af brugertilfredsheden med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens handicaptilbud

 

Sager, hvor dato ikke er fastlagt

Personale-, organisationsudvikling og service

  • Orientering om resultaterne af videnopsamling- og –delingprojektet

Børnepasning og sundhed

  • Børne- og Familiepolitik II
  • Undersøgelse af behovet for deltidspasning

Børnefamilier med særlige behov

  • Opfølgning på ansøgning til Socialministeriet om projekt "Familien i Centrum"

Voksne med særlige behov

  • Evaluering af indsatsen overfor stofmisbrugere
  • Redegørelse for udviklingen i antallet af hjemløse og status på indsatsen overfor denne gruppe

Handicappede og psykisk syge

  • Handlingsplan mv på baggrund af den handicappolitiske strategi
  • Evaluering af ændring med et misbrugsfrit bo-miljø på Sundbygård og eventuelt behov for oprettelse af yderligere en misbrugsfri boenhed.
  • Plan for misbrugsfrie bosteder

Arbejdsmarked

  • Retningslinier for udbetaling af godtgørelse ved deltagelse i tilbud efter beskæftigelsesloven

MILJØVURDERING

Sagen vurderes ikke at have miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Ingen.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Ingen.

BILAG

Ingen.

Grethe Munk

/

Thomas Larsen

 

Til top