Mødedato: 06.02.2002, kl. 17:00

Orientering om det boligsociale beredskab (Bilag)

Orientering om det boligsociale beredskab (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 6. februar 2002

 

Sager til beslutning

8. Orientering om det boligsociale beredskab (Bilag)

FAU 31/2002 J.nr. 19/2002

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager vedlagte orientering om opfølgning på Lisberg Managements fokusevaluering af det boligsociale beredskab til efterretning.

RESUME

I foråret 2000 gennemførte konsulentfirmaet Lisberg Management som led i opfølgningen af omstillingsplanen på hjemløseområdet en fokusevaluering af Det Boligsociale Beredskab – i daglig tale kaldet boligrådgiverne.

På baggrund af konsulentfirmaets anbefalinger besluttede Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget på sit møde den 15. november 2000, at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skulle arbejde videre med at:

  • præcisere udslusnings- og forebyggelses/fastholdelseopgaverne, herunder samspillet imellem institutioner, boligrådgivere og lokalcentrenes øvrige medarbejdere
  • opstille faglige standarder for det boligsociale beredskab, som kunne sikre en tilstrækkelig ensartet høj kvalitet i ydelserne. Dette skulle ske i samarbejde med boligrådgiverne.

På denne baggrund skulle de enkelte lokale centre herefter overveje og formulere hvorledes de får den bedst mulige nytte af boligrådgiverne.

SAGSBESKRIVELSE

I 1998 ændredes boliganvisningen i Københavns Kommune til en social boliganvisning rettet mod at løse påtrængende boligsociale behov. Samme år besluttede Borgerrepræsentationen, at der skulle etableres et boligsocialt beredskab, som kunne være med til at forbedre integrationen af borgere med særlige sociale vanskeligheder i bolig- og lokalområderne. Det boligsociale beredskab er bl.a. et vigtigt element i omstillingsplanen på hjemløseområdet.

Som opfølgning på Lisberg Managements fokusevaluering af beredskabet er der i løbet af 2001 gennemført en række kursus- og temadage for boligrådgivere, udslusningsmedarbejdere fra § 94 og repræsentanter fra relevante medarbejdere og ledere på institutionerne og i de lokale centre.

Som en del af kursusforløbet har det boligsociale beredskab arbejdet med at opstille "faglige standarder" for deres arbejde.

Udtrykket "faglige standarder" er hentet fra Lisberg Managements fokusevaluering, og ikke et udtryk som normalt anvendes i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens kvalitetsstyringsmodel. Der er derfor arbejdet med det som et udtryk for det serviceniveau, der lægges for det boligsociale beredskab.

Resultatet forligger nu i form af en "Vejledning for boligrådgiverfunk-

tionen". Vejledningen kan både bruges af nuværende og kommende

boligrådgivere, og af andre teammedarbejdere, som er involveret i arbejdet med indslusning og fastholdelse af borgere i egen bolig.

Næste fase i udviklingsarbejdet ligger i de lokale centre. De lokale centre skal som en del af deres udviklingsplaner arbejde videre med, hvorledes de kan styrke det lokale samarbejde om indslusning til og fastholdelse i egen bolig. Herunder samspillet imellem boligrådgiverne og lokalcentrenes øvrige teammedarbejdere og § 94 – botilbuddene.

 

MILJØVURDERING

Ingen.

 

ØKONOMI

Ingen.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

 

HØRING

Ingen.

BILAG

  • Vejledning til boligrådgiverfunktionen.

 

 

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

Til top