Sektorplanopfølgning på arbejdsmarkedsområdet - 3. kvartal 2003 samt temanummer med 6-by sammenligning (Bilag)
Sektorplanopfølgning på arbejdsmarkedsområdet - 3. kvartal 2003 samt temanummer med 6-by sammenligning (Bilag)
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 3. december 2003
Sager til beslutning
3. Sektorplanopfølgning på arbejdsmarkedsområdet - 3. kvartal 2003 samt temanummer med 6-by sammenligning (Bilag)
FAU 638/2003 J.nr. 638/2003
INDSTILLING
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen om Sektorplanopfølgning på arbejdsmarkedsområdet – 3. kvartal 2003 til efterretning
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender at målet på målsætningen om at alle skal have et aktivt tilbud inden 12 måneder udgår af sektorplanopfølgningen fremover
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen om temanummeret om 6-by sammenligningen til efterretning.
RESUME
Sektorplanopfølgning på arbejdsmarkedsområdet – 3. kvartal 2003 beskriver udviklingen for kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister, fleks- og skånejob og etniske minoriteter samt udviklingen på sygedagpengeområdet.
Målsætningen om at alle skal have et aktivt tilbud inden 12 måneder kan ikke fyldestgørende måles med de eksisterende data og IT-programmer. Det indstilles at målet udgår indtil de nødvendige IT-redskaber er til stede.
Endvidere er der vedlagt et temanummer. Det beskriver udviklingen for kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister, fleks- og skånejob og etniske minoriteter samt udviklingen på sygedagpengeområdet i de 6 største byer i Danmark.
SAGSBESKRIVELSE
Sektorplanopfølgningen for arbejdsmarkedsområdet er en kvartalsvis opfølgning på Sektorplan 2000-2002 - Arbejdsmarkedsområdet.
Den beskriver udviklingen for kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister, fleks- og skånejob og etniske minoriteter samt udviklingen på sygedagpengeområdet.
I denne sektorplanopfølgning indstilles det, at målet der belyser målsætningen om, at alle skal have et aktivt tilbud inden 12 måneder, udgår indtil de nødvendige IT-redskaber er til stede. Det begrundes i, at de eksisterende IT-systemer ikke kan understøtte en relevant måling på målsætningen. Således belyses kun halvdelen af målsætningen i øjeblikket og siger intet om om Københavns Kommune overholder kravet om aktivering efter 12 måneder.
Temanummeret om 6-by sammenligningen viser udviklingen i de 6 største byer i Danmark.
Fra Sektorplanopfølgningen fremhæves følgende konklusioner:
- Aktiveringsgraden er 43 procent, hvilket er 7 procentpoint over målet. Endvidere skal det bemærkes at antallet af kontanthjælpsmodtagere fortsat er faldende. Det er specielt interessant i det ledigheden er stigende i København.
- Aktiveringsbarometret er faldet til 63 procent og målsætningen i sektorplanen er derfor ikke længere opfyldt, hvilket skyldes at godt nok udsluses flere, men også en relativt set større gruppe vender tilbage til passiv forsørgelse. Revalideringsbarometret ligger stadig stabilt på 72 procent. Forrevalideringsbarometret er på 67 procent. For de to sidstnævnte er målsætningen opfyldt.
- Den gennemsnitlige sagsvarighed i sygedagpengesager er på 38 uger. Målet er 33 uger. Sektorplanens mål er dermed ikke opfyldt.
- Tilkendelserne af førtidspension er faldende som følge af den nye førtidspensionsreform.
- Der er nu 1.269 flexjob og 156 skånejob.
- Kontanthjælpsgraden for etniske minoriteter falder stadig og er nu på 24,3 procent. Målet på 25 procent er dermed nået. Der er endvidere færre etniske minoriteter på passiv hjælp og flere i aktivering.
MILJØVURDERING
Der er ingen miljømæssige konsekvenser
ØKONOMI
Ingen
ANDRE KONSEKVENSER
Ingen
HØRING
Ingen
BILAG
- Sektorplanopfølgning for arbejdsmarkedsområdet - 3. kvartal 2003
- Temanummer - 6 by
Grethe Munk
/ Torben Brøgger