Projekt "Effektiv arbejdsfastholdelse efter arbejdsskader og ulykker i bevægeapparatet" (bilag)
Projekt "Effektiv arbejdsfastholdelse efter arbejdsskader og ulykker i bevægeapparatet" (bilag)
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 2. november 2005
18. Projekt "Effektiv arbejdsfastholdelse efter arbejdsskader og ulykker i bevægeapparatet" (bilag)
FAU 569/2005 J.nr. 569/2005
INDSTILLING
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens deltagelse i projekt "Effektiv
arbejdsfastholdelse efter arbejdsskader og ulykker i bevægeapparatet".
RESUME
Arbejdsmiljøinstituttet har afgivet ansøgning til Puljen til udvikling af den sociale indsats på det rummelige arbejdsmarked, der administreres af Arbejdsmarkedsstyrelsen. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har med forbehold for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets godkendelse givet tilsagn om deltagelse i projektet, idet projektet vurderes at kunne bidrage med viden til forebyggelse af udstødelse fra arbejdsmarkedet og nedbringelse af udgifterne til sygemeldte borgere.
Det forventes at der skal deltage 400 borgere i forsøget. Københavns Kommune har ikke ved deltagelsen i projektet forpligtet sig til at visitere et bestemt antal borgere til forsøget. Medfinansiering fra Københavns Kommune består alene af tidsforbrug til systematisk visitation og registrering. Der er anmodet om 1.000 kr. pr. borger fra Arbejdsmarkedsstyrelsen til dækning af mertidsforbruget til dataindsamlingen ved denne opgave.
SAGSBESKRIVELSE
Projekt "Effektiv arbejdsfastholdelse efter arbejdsskader og ulykker i bevægeapparatet" omhandler udvikling af metoder m.v. med henblik på at fastholde / bringe arbejdsskaderamte borgere på / tilbage til arbejdsmarkedet. Dette via gennemførsel af forsøg, baseret med svenske erfaringer med tidlig indsats for borgerne. Forsøget tænkes gennemført ved, at ca. 200 borgere får tidligt tilbud, mens ca. 200 borgere modtager normalt tilbud.
Projektet vurderes hensigtsmæssigt i forhold til Københavns Kommunes mål om, at forebygge udstødelsen fra arbejdsmarkedet og reducere udgifterne til sygemeldte borgere.
Valby lokalcenter samarbejder i anden sammenhæng i forvejen med Arbejdsmiljøinstituttet om indsats for målgruppen.
Andre samarbejdspartnere i projektet er Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik på Bispebjerg Hospital og Jobliv Danmark as.
Projektet søges medfinansieret af Puljen til udvikling af den sociale indsats på det rummelige arbejdsmarked, der administreres af Arbejdsmarkedsstyrelsen, der havde ansøgningsfrist den 7. september 2005.
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har på den baggrund afgivet erklæringer om samarbejde, med forbehold for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets godkendelse.
Der er i samarbejdserklæringen tillige tilkendegivet, at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen ikke forpligtiger sig til, at visitere et bestemt antal arbejdsskadede borgere til tilbuddet. I forhold til medfinansiering er der alene givet tilsagn i forhold til den ekstra arbejdstid, der går til en mere systematisk visitation og registrering.
Idet indsamling af data vil betyde merarbejde, er Arbejdsmarkedsstyrelsen anmodet om dækning af 1.000 kr. pr. skadesramt borger, der indgår i projektet.
MILJØVURDERING
Sagstypen er ikke omfattet af Familie- og Arb ejdsmarkedsforvaltningen positivliste over sager, der skal miljøvurderes.
ØKONOMI
Projektet har et samlet budget på 10.360.344 kr., hvoraf Arbejdsmarkedsstyrelsen er anmodet om 4.892.064 kr.
Københavns Kommunes medfinansiering består alene af tid. Der er anmodet om 1.000 kr. til dækning af tidsforbrug til data pr. skadesramt borger, der indgår i projektet. Såfremt der opnås fuld bevilling fra puljen og Københavns Kommune visiterer 400 borgere til forsøget, vil der blive modtaget kompensation svarende til 400.000 kr. for dataindsamlingen.
ANDRE KONSEKVENSER
Ingen.
HØRING
Ingen.
BILAG
· Ansøgning med bilag.
· Brev af 6. september 2005 til Arbejdsmiljøinstituttet.
Grethe Munk
/
Torben Brøgger