Mødedato: 01.11.2000, kl. 08:00

Kvartalsregnskab pr. 20. oktober 2000 (Bilag)

Kvartalsregnskab pr. 20. oktober 2000 (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 1. november 2000

 

Sager til beslutning

3. Kvartalsregnskab pr. 20. oktober 2000 (Bilag)

FAU 642/2000 J.nr. 202/00

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender det til Økonomiforvaltningen rapporterede kvartalsregnskab pr. 20. oktober 2000.

RESUME

Forvaltningens kvartalsregnskab pr. 20. oktober 2000 er rapporteret til Økonomiforvaltningen med forbehold for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets eventuelle ændringer.

I kvartalsregnskabet forklares afvigelser på bevillingsniveau og afvigelser på over 5 mill. kr.

Regnskabet er opgjort med udgangspunkt i det vedtagne budget 2000 korrigeret for de tillægsbevillinger Borgerrepræsentationen har vedtaget ved udgangen af september 2000. Forbruget i regnskabet omfatter udgifter og indtægter i perioden januar til september 2000.

På drifts- og anlægssiden udviser kvartalsregnskabet et mindreforbrug på i alt netto 263,6 mill. kr., når der korrigeres for mellemregning, som udlignes ved regnskabsårets udløb.

De rammebelagte driftsområder udviser et mindreforbrug på 196,7 mil kr. og anlægsområdet et mindreforbrug på 66,9 mill. kr.

På lovbundne områder er der et mindreforbrug på 106,5 mill. kr.

Mindreforbruget i kvartalsregnskabet kan sammenholdes med et forventet helårsresultat med merforbrug på de rammebelagte driftsområder på 4,8 mill. kr., et mindreforbrug på anlæg på 29,3 mill. kr. og et mindreforbrug på lovbundne områder på 31,9 mill. kr.

Mindreforbruget i kvartalsregnskabet giver dog ikke anledning til at ændre vurderingen i oktober kalkulen, og hovedårsagen er en række udgifter, der først afregnes sidst på året.

SAGSBESKRIVELSE

Kvartalsregnskabet viser et mindreforbrug på rammebelagte driftsområder, samtidig med, at der for året som helhed forventes et merforbrug. Denne forskel kan navnlig henføres til områderne handicappede og administration.

På handicapområdet er mindreforbruget 95,9 mill. kr., hvorimod det forventede regnskab (oktoberkalkulen) viser et forventet merforbrug i 2000 på 36,9 mill. kr. Hovedparten af denne forskel vedrører dagtilbud og botilbud til handicappede, hvor en stor part af udgifterne til køb af pladser i andre amter først afregnes sidst på året. De to områder udviser sammenlagt et mindreforbrug på 67,9 mill. kr. i kvartalsregnskabet , hvorimod der forventes et samlet merforbrug på knap 33,5 mill. kr. for året som helhed.

Desuden forventes et merforbrug vedrørende hjælpemidler på 17 mill. kr. for året som helhed, hvor der i kvartalsregnskabet fremgår et merforbrug på 9,4 mill. kr.

På administrationsområdet udviser kvartalsregnskabet et mindreforbrug på 79,9 mill. kr. For året som helhed forventes et mindreforbrug på 11,5 mill. kr. Heraf skyldes 9,5 mill. kr., at budget til specialinstitutionsområdet fejlagtigt er placeret på budgetområde 7. Udgifterne til disse specialinstitutioner hører under budgetområde 1. Endvidere forventes et mindreforbrug på ca. 2,0 mill. kr., der anvendes til medfinansiering af hjemmeplejeområdet.

Mindreforbruget i kvartalsregnskabet vedrørende administration forklares med udgifter, der først afholdes sidst på året: Huslejeudgifter, udgifter til IT, lønudgifter og varekøb, hvor konsekvensen endnu ikke kan aflæses.

Området Voksne med behov for serviceydelser udviser i kvartalsregnskabet et mindreforbrug på 85 mill. kr. Det forventes imidlertid, at mindreforbruget vil mindskes hen mod årets slutning som følge af en række udgifter vedrørende introduktionsprogram og beskæftigelsesordninger, der først kan aflæses sidst på året.

Området Voksne med særlige behov udviser i kvartalsregnskabet et merforbrug på 3,5 mill. kr. Området forventes imidlertid at udvise et merforbrug på 21,1 mill. kr. ved årets udgang. På dette område forventes ligeledes stigende udgifter hen i mod årets slutning, der kan henføres til, at en væsentlig part af udgifterne til køb af pladser til Københavns Kommunes borgere i andre amter først afregnes sidst på året.

Områderne Servicetilbud til børnefamilier og Børnefamilier med særlige behov udviser begge et merforbrug i kvartalsregnskabet på henholdsvis 16 mill. kr. og 42,2 mill. kr. De to områder forventes derimod ved årets udgang at udvise henholdsvis et mindreforbrug på 5,1 mill. kr. og et merforbrug på 27 mill. kr. Årsagen til forskellen, forklares med a conto tilskud til selvejende dag- og døgninstitutioner. Merforbruget i regnskabet fremkommer ved, at a conto tilskuddene udbetales og driftsbogføres i forvaltningens regnskab forskudsvis, hvilket betyder, at der indgår et registreret forbrug i regnskabet for perioden januar til september, som vedrører forbrug i institutionerne i årets sidste del (oktober måned).

På anlægsområdet udviser kvartalsregnskabet et mindreforbrug på 66,9 mill. kr. Mindreforbruget forklares med, at en række anlægsudgifter først afregnes sidst på året.

På de lovbundne områder udviser regnskabet et mindreforbrug på 106,5 mill. kr. Mindreforbruget forklares hovedsageligt med refusion oktober kvartal på 129,9 mill. kr., der er bogført i regnskab for tredje kvartal.

ØKONOMI

Se ovenfor.

 

HØRING

Ingen.

ANDRE KONSEVENSER

Ingen.

BILAG

  • Kvartalsregnskab pr. 20. oktober 2000

 

Grethe Munk

/

Sven Bjerre

 

Til top