Mødedato: 01.04.2003, kl. 11:00

Forslag til ny procedure for behandling af sektorplaner i Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget (Bilag)

Forslag til ny procedure for behandling af sektorplaner i Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 1. april 2003

 

Sager til beslutning

22. Forslag til ny procedure for behandling af sektorplaner i Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget (Bilag)

FAU 181/2003 J.nr. 181/2003

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender, at udvalgets behandling af sektorplaner sker i henhold til nedenstående forslag til disposition og standardproces

RESUME

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget har på sit møde den 5. februar 2003 udtrykt behov for en præcisering af udvalgets rolle i standardprocessen i forbindelse med behandling af sektorplaner. Der er i overensstemmelse hermed udarbejdet forslag til ny proces samt revideret standarddisposition for fremtidige sektorplaner.

SAGSBESKRIVELSE

Udvalgets arbejde med sektorplaner er hidtil sket ud fra en standardproces, der blev vedtaget på udvalgets møde den 9. april 2002. Imidlertid har udvalget på møde den 5. februar 2003 udtrykt behov for en præcisering af udvalgets rolle i standardprocessen, herunder hvornår i processen udvalgets medlemmer kan fremlægge synspunkter og forslag til sektorplanen. Desuden ønskes en proces med en "tættere" dialog med brugere og medarbejdere.

Der er i overensstemmelse hermed udarbejdet forslag til ny proces samt revideret standarddisposition for fremtidige sektorplaner.

Revideret standarddisposition:

………………………………………………………….

  1. Eksterne rammer (afgræsning af området ud fra lovgivning og kommunale rammer).
  2. Status:
    1. Beskrivelse af brugere (målgrupper), indsats og økonomiske rammer.
    2. Nuværende kvalitetsniveau
  1. Perspektivering og fremtidens udfordringer.
  2. Formål, målsætninger og kvalitetsmål
  3. …………………………………………………………..

  4. Handlingsplan (fokusområder der særligt skal udvikles i den kommende periode) samt plan for måling, evaluering og opfølgning.

………………………………………………………….

Forvaltningens 1. udkast indeholder kapitlerne 1 til 4, mens forvaltningens 2. udkast også omfatter kapitel 5. Handlingsplanen indgår ikke i 1. udkast og dermed i høringsgrundlaget ud fra, at handlingsplanen for det første tager sit udgangspunkt i de endelige målsætninger og mål, og for det andet fordi kravet om, at sektorplanen skal være udgiftsneutral, ikke vil kunne forventes efterlevet af de, der afgiver svar i høringen.

Ny standardproces (eksisterende proces vedlagt som bilag )

  1. Forslag til tids- og handleplan
  2. Forslag til tids- og handleplan udarbejdet af forvaltningen forelægges Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget til godkendelse. Plan for temamøde (indledende møde med brugere, medarbejdere og interessenter) og offentlig høringsmøde fastlægges samtidig, herunder tidspunkter for møderne samt invitationsliste.

  3. 1. behandling af udkast til sektorplan
  4. Forvaltningen udarbejder 1. udkast til sektorplan, som sendes ud minimum 14 dage før mødet afholdes.

    Sektorplanudkastet indeholder kapitlerne 1 til 4 jf. ovenstående disposition (ramme, status, perspektivering samt formål, målsætninger og kvalitetsmål).

    Ved 1.behandlingen i udvalget gives en mundtlig redegørelse for indholdet i sektorplanen. På samme måde som ved budgetforelæggelsen har udvalgets medlemmer mulighed for at stille spørgsmål til både status- og udviklingsdelen.

  5. Temamøde
  6. Her har FAU mulighed for at drøfte sektorplanens enkelte dele med brugere og medarbejdere. Resumé fra mødet indgår som en del af høringsmaterialet.

     

  7. 2. behandling af udkast til sektorplan – FAU kommer med politiske udmeldinger

De enkelte udvalgsmedlemmer kan fremkomme med skriftlige ændringsforslag m.v. til sektorplanudkastet inden dette møde (frist 14 dage før mødet) og udsendes til FAU-medlemmer før mødet.

Høringsmaterialet med udkastet til sektorplanen med ændringsforslag samt evt. øvrige bemærkninger fra de politiske partier vedtages og sendes til høring. Der er 1 ½ måned høringsfrist på den skriftlige høring.

En alternativ fremgangsmåde er at indarbejde de politiske forslag, der er flertal for, i selve sektorplanudkastet. Dette vil imidlertid kunne give anledning til forskellig behandling af de enkelte partiers forslag / bemærkninger.

Ændringsforslag til sektorplanen skal beskrive overordnede retningslinjer på området jf. Økonomiforvaltningens retningslinjer for behandling af sektorplaner. Udgiftskrævende aktiviteter ud over eksisterende økonomiske ramme kan ikke besluttes i sektorplanen, men skal tages op i.f.m. budgetforhandlingerne eller besluttes konkret med finansiering. Hvis der er politiske ønsker, der forudsætter merfinansiering skal disse derfor være formuleret som langsigtede målsætninger.

  1. Intern og offentlig høring
  2. Skriftlig intern høring i forvaltningen samtidig med skriftlig høring af andre udvalg , forvaltninger, samarbejdspartnere og andre udvalgte. Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget holder offentligt møde, hvor organisationer, interessegrupper, samarbejdspartnere, brugere og brugergrupper inviteres via annoncer i dagspressen og via KK-nettet.

    Forvaltningen udarbejder resumé af det offentlige møde. Alt materiale, der modtages på mødet samt ved de skriftlige høringer tilgår udvalget.

  3. 3. behandling af sektorplanen

Forvaltningen udarbejder 2. udkast til sektorplanen på baggrund af det i høringen modtagne skriftlige materiale samt resuméet fra det offentlige møde. Udkast til sektorplan indeholder alle kapitler jf. dispositionen, altså også forslag til handlingsplan og plan for måling, evaluering og opfølgning. Udkastet drøftes på mødet og vedtages.

De centrale beslutninger er formål, målsætninger, kvalitetsmål og handlingsplanen. Evt. må udvalget stemme sig igennem, hvis der ikke kan opnås konsensus om planen i dens helhed.

Planen sendes herefter til Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen til endelig vedtagelse.

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Ingen.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Ingen.

BILAG

  • Hidtidige standardproces for udarbejdelse af sektorplaner

 

Grethe Munk

/

Sven Bjerre

 

Til top