Godkendelse af statusrapport (IU 27/2002)
Godkendelse af statusrapport (IU 27/2002)
Det rådgivende Integrationsudvalg
DAGSORDEN
for ordinært møde fredag den 30. august 2002
Sager til beslutning
1. Godkendelse af statusrapport (IU 27/2002)
IU 65/2002 J.nr. IU 27/2002
INDSTILLING
Økonomiforvaltningen indstiller til Det Rådgivende Integrationsudvalg, at udvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler
at statusrapporten for Københavns Kommunes integrationsindsats 2001 godkendes,
at statusrapporten for Københavns Kommunes integrationsindsats 2002 ikke udarbejdes.
RESUME
Borgerrepræsentationen besluttede ved godkendelsen af den overordnede integrationspolitik for Københavns Kommune (BR 274/2000, punkt 4) at der årligt skal udarbejdes en statusrapport vedrørende arbejdet med integrationsområdet. Opgaven blev henlagt til Det Rådgivende Integrationsudvalg.
Statusrapporten er udarbejdet i to versioner. En version, der er relativ kort, samt en version, der har en mere brugervenlig form. Denne version skal bl.a. bruges som informationsmateriale både i forhold til kommunens medarbejdere som til udenforstående.
Statusrapporten blev forelagt Det Rådgivende Integrationsudvalg første gang den 27. maj 2002. Her bad udvalget om at få uddybet forskellige områder samt omstruktureret dele af rapporten.
Den ændrede rapport fremlægges nu på ny for udvalget med henblik på videre behandling i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.
Der peges desuden på, at det vil være hensigtsmæssigt såfremt statusrapporten for 2002 ikke udarbejdes, men at de stående udvalg i stedet får mulighed for at indarbejde de anbefalinger, som der peges på i rapporten.
SAGSBESKRIVELSE
Borgerrepræsentationen vedtog den 14. juni 2000 den overordnede integrationspolitik med tilhørende indsatsområder for Københavns Kommune (BR 274/2000).
Samtidig blev det besluttet, at de stående udvalg og Økonomiudvalget hvert år i februar – første gang i 2002 – skulle afgive en årlig status til Det Rådgivende Integrationsudvalg omkring arbejdet på integrationsområdet. På denne baggrund skal Det Rådgivende Integrationsudvalg afgive en samlet redegørelse til Borgerrepræsentationen i form af en statusrapport.
I indstillingen (BR 274/2000) blev det forudsat, at den under Det Rådgivende Integrationsudvalg nedsatte arbejdsgruppe, hvori alle syv forvaltninger er repræsenteret, skal "medvirke ved udvalgets udarbejdelse af den årlige statusrapport til Borgerrepræsentationen om kommunens arbejde med integrationsarbejdet."
Det Rådgivende Integrationsudvalg har med godkendelse af indstillingen Procesplan for udarbejdelse af statusrapport 2001 (IU 10/02) på møde den 13. marts 2002 besluttet, at statusrapporten skal udarbejdes i 2 versioner. En version, som er relativ kort og som forelægges Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen til godkendelse. Derudover udarbejdes en mere uddybende version, som er mere brugervenlig, og vil kunne bruges som informationsmateriale til såvel kommunes ansatte som udefrakommende personer, der er interesserede heri. Den uddybende version er vedlagt som bilag 2.
Følgegruppen vedr. integration fremlagde den 27. maj 2002 statusrapporten for Det Rådgivende Integrationsudvalg. Udvalget ønskede, at rapportens struktur blev ændret således, at rapporten blev inddelt efter indsatsområder. De allerede vedtagne mål skal trækkes ud, der skal rettes særlig opmærksomhed på ansættelse af etniske minoriteter i Københavns Kommune. Desuden skal følgegruppen indarbejde nye mål og indsatsområder.
Den ændrede rapport fremlægges nu på ny for udvalget med henblik på videre behandling i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.
Følgegruppen peger yderligere på, at det vil være uhensigtsmæssigt, hvis der skal udarbejdes en statusrapport for 2002, da udarbejdelsen vil betyde, at de stående udvalg skal besvare en ny anmodning i løbet af få måneder. Dermed vil de stående udvalg ikke have mulighed for at indarbejde de anbefalinger, som bliver anført i statusrapporten inden næste års rapport. Dermed vil de to års statusrapporter til en vis grad være identiske, og det vil betyde, at der skitseres et ukorrekt billede af integrationsindsatsen i 2002 i forhold til 2001. Grunden hertil er, at statusrapporten for 2001 har taget længere tid at udarbejde end først antaget, da det var nødvendigt at stille uddybende spørgsmål. Dette problem forventes for fremtiden imødekommet ved, at spørgsmålene, der ligger til grund for statusrapporten fremover udarbejdes anderledes. Det forventes derfor at statusrapporten for 2003 vil blive færdiggjort i tilstrækkelig god tid til, at anbefalingerne kan nå at blive iværksat inden udarbejdelse af den næste statusrapport.
ØKONOMI
Omkostningerne til trykning afholdes indenfor Det Rådgivende Integrationsudvalgs budget for år 2002.
MILJØVURDERING
---
ANDRE KONSEKVENSER
---
HØRING
Integrationsrådet vil få statusrapporten forelagt med henblik på en udtalelse herom.
BILAG
Bilag 1: Indstilllingsversionen af status for arbejdet med integrationspolitikken 2001
Bilag 2: Publiceringsversionen af status for arbejdet med integrationspolitikken 2001
Bilag 3: BR 274/2000
Erik Jacobsen
/Flemming D. Hansen