Mødedato: 25.09.2003, kl. 17:30

Godkendelse af spørgsmål til brug for statusrapporten 2003

Godkendelse af spørgsmål til brug for statusrapporten 2003

 

Det rådgivende Integrationsudvalg

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 25. september 2003

 

 

Sager til beslutning

 

1.      Godkendelse af spørgsmål til brug for statusrapporten 2003

 

IU  44/2003  J.nr. IU 23/2003

 

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller til Det rådgivende Integrationsudvalg,

at udvalget godkender og afsender de i bilag 1-7 optrykte breve til Økonomiudvalget og de stående udvalg til brug for udarbejdelse af statusrapporten for 2003.

 

RESUME

Borgerrepræsentationen har i juni 2000 besluttet, at de stående udvalg og Økonomiudvalget årligt skal afgive en kort status på integrationsområdet. Det blev samtidig besluttet, at det er Det rådgivende Integrationsudvalg, der skal forestå en sammenskrivning heraf.

Følgegruppen vedr. integration, som er en tværgående embedsmandsgruppe, har på baggrund af erfaringerne med udarbejdelsen af den forrige statusrapport udarbejdet de spørgsmål, som efter gruppens opfattelse er relevante og dækkende for den redegørelse, som såvel Det rådgivende Integrationsudvalg og Borgerrepræsentationen har givet udtryk for, at der ønskes.

Det er følgegruppens opfattelse, at det vil give et bedre overblik over kommunens integrationsarbejde såfremt der stilles fagspecifikke spørgsmål frem for udelukkende generelle spørgsmål. Der vil desuden blive spurgt mere kritisk ind til enkelte tiltag, som i det forgange år har haft et særligt fokus rettet mod sig. Herved søges undgået, at statusrapporten bliver en lang opremsning af de mange tiltag og projekter, som Københavns Kommune hvert år i værksætter.


SAGSBESKRIVELSE

Borgerrepræsentationen besluttede i forbindelse med godkendelsen af den overordnede integrationspolitik for Københavns Kommune (BR 274/2000, punkt 4), at de stående udvalg hvert år i februar, første gang i 2002, skal afgive en årlig status til Det rådgivende Integrationsudvalg vedrørende arbejdet med integrationsområdet. Det rådgivende Integrationsudvalg skal på denne baggrund afgive en samlet redegørelse til Borgerrepræsentationen.

I indstillingen (BR 274/2000) blev det forudsat, at den under Det rådgivende Integrationsudvalg nedsatte arbejdsgruppe, hvori alle syv forvaltninger er repræsenteret, skal "medvirke ved udvalgets udarbejdelse af den årlige statusrapport til Borgerrepræsentationen om kommunens arbejde med integrationsarbejdet."

Statusrapporten blev udarbejdet første gang for 2001 og det blev med godkendelsen heraf samtidig besluttet, at der ikke skulle udarbejdes en rapport for 2002 men først for 2003. Dette arbejde skal nu i gangsættes.

Det blev i forbindelse med udarbejdelsen af den første statusrapport udtrykt ønske om, at statusrapporten fremover skal være relativ kort og overskuelig. Samtidig ønskede Det rådgivende Integrationsudvalg, at rapporten skulle have en kritisk vinkel således at den ikke udelukkende blev en opremsning af samtlige integrationstiltag, som er igangsat i det forløbne år. Følgegruppen vedrørende integration har på baggrund af erfaringerne med den første statusrapport valgt at stille nogle ændrede spørgsmål i forhold til de spørgsmål, der dannede udgangspunktet for statusrapporten for 2001. Følgegruppen har desuden valgt at stille fagspecifikke spørgsmål til de enkelte udvalg frem for at samtlige udvalg skal besvare de samme spørgsmål, idet det efter følgegruppens opfattelse vil give et mere nuanceret billede af kommunens integrationsarbejde som helhed. Ved at stille fagspecifikke spørgsmål undgås for det første, at de udvalg/forvaltninger, som qua ressortfordelingen ikke har mulighed for at iværksætte mange og store integrationstiltag ikke skal besvare spørgsmål indenfor samtlige indsatsområder, mens de udvalg/forvaltninger, som netop beskæftiger sig med integrationsarbejdet indenfor et givent indsatsområde vil få stillet spørgsmål i relation hertil. Der vil dog blive stillet spørgsmål til samtlige udvalg indenfor indsatsområderne beskæftigelse og kommunikation, idet følgegruppen vurderer, at disse områder vedrører alle udvalg/forvaltninger.

Det rådgivende Integrationsudvalg udtrykte ved udarbejdelsen af statusrapporten for 2001 ønske om, at udvalget ikke ønskede at statusrapporten skulle være en opremsning af samtlige integrationsprojekter, der iværksættes i Københavns Kommune, men derimod en redegørelse, der kritisk vurderer kommunens integrationsindsats. Samtidig ønskes en relativ kort og tilgængelig redegørelse. Følgegruppen har på den baggrund valgt at spørge ind til enkelte tiltag, som i det forgange år har haft et vist fokus rettet mod sig frem for at nævne samtlige tiltag iværksat indenfor diverse indsatsområder. Herudover vil udvalgene få mulighed for at beskrive indsatsområder, som ikke umiddelbart er dækket af spørgsmålene, men som udvalgene finder relevante og væsentlige at fremhæve. Statusrapporten for 2003 vil dermed få en mere kritisk vinkel i forhold til de nævnte tiltag. Dette vil omvendt betyde, at statusrapporten ikke kan tages som udtryk for en samlet oversigt over kommunens integrationsprojekter.

Tidsplan:

Brevene/spørgsmålene vil efter godkendelse i Det rådgivende Integrationsudvalg blive afsendt til Økonomiudvalget og de stående udvalg med svar frist den 2. februar 2004. Sammenskrivningen vil herefter finde sted, og Det rådgivende Integrationsudvalg vil få forelagt rapporten medio april, med efterfølgende forelæggelse og godkendelse i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen snarest herefter. Statusrapporten for 2003 forventes således endelig godkendt i løbet af foråret 2004. Når rapporten er endeligt godkendt af Borgerrepræsentationen vil den blive offentliggjort og lagt på kommunens hjemmeside.

 

ØKONOMI

Det forudsættes, at det arbejde, der er forbundet med udvalgenes besvarelse samt den efterfølgende sammenskrivning ligger indenfor forvaltningernes almindelige arbejdsopgaver.

 

HØRING

--

 

MILJØMÆSSIGE KONSEKVENSER

Indstillingen indebærer ingen miljømæssige konsekvenser

 

ANDRE KONSEKVENSER

--

 

BILAG

Bilag 1: Brev til Brev til Bygge- og Teknikudvalget

Bilag 2: Brev til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Bilag 3: Brev til Kultur- og Fritidsudvalget

Bilag 4: Brev til Miljø- og Forsyningsudvalget

Bilag 5: Brev til Sundheds- og Omsorgsudvalget

Bilag 6: Brev til Uddannelses- og Ungdomsudvalget

Bilag 7: Brev til Økonomiudvalget

 

 

                      Erik Jacobsen

                                                                 /Flemming D. Hansen

 

 


 


Til top