Mødedato: 25.09.2003, kl. 19:00

Temadrøftelse omkring diskrimination på diskoteker

Temadrøftelse omkring diskrimination på diskoteker

 

Det rådgivende Integrationsudvalg

 

DAGSORDEN

for fællesmøde torsdag den 25. september 2003

 

 

Sager til beslutning

 

3.      Temadrøftelse omkring diskrimination på diskoteker

 

IU  47/2003  J.nr. IU 25/2003

 

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller til Det rådgivende Integrationsudvalg

at Det rådgivende Integrationsudvalg tager den på mødet afgivne mundtlige orientering til efterretning,

at Det rådgivende Integrationsudvalg sammen med Integrationsrådet drøfter temaet racediskrimination på københavnske diskoteker.

 

 

RESUME

Det rådgivende Integrationsudvalg og Integrationsrådet har på fællesmødet den 26. maj 2003 bedt om at få sat et punkt på dagsordenen omkring racediskrimination på de københavnske diskoteker. Økonomiforvaltningen har i samarbejde med Integrationsrådets Sekretariat indbudt to oplægsholdere, som – under forudsætning af Det rådgivende Integrationsudvalgs godkendelse - vil give et kort overblik over den aktuelle situation på området. Udvalget og rådet skal på den baggrund drøfte problemstillingen.


SAGSBESKRIVELSE

Det rådgivende Integrationsudvalg og Integrationsrådet udtrykte på fællesmødet den 26. maj 2003 ønske om at få sat et punkt på dagsordenen omkring racediskrimination på københavnske diskoteker. Øk onomiforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen blev i den forbindelse bedt om i fælles skab at give et kort overblik over den aktuelle situation på området.

Bevillingsnævnet inviterede i marts 2003 medlemmer af Det rådgivende Integrationsudvalg til at deltage i et møde mellem Mellemfolkeligt Samvirke, Restauratører, dørmænd og Integrationsrådet omkring racediskrimination på københavnske diskoteker. Mødet blev afholdt den 19. marts 2003, men der var imidlertid ingen af Integrationsudvalgets medlemmer, der havde mulighed for at deltage i mødet. Der var repræsentanter fra Integrationsrådet tilstede ved mødet. Mødet var hovedsageligt et forum, hvor de forskellige repræsentanter havde mulighed for at lufte deres holdninger, og der blev ikke på mødet besluttet noget konkret.

Der har blandt Integrationsrådets medlemmer været nedsat en arbejdsgruppe, som skulle arbejde med ovennævnte problematik. Der har imidlertid endnu ikke været afholdt møder i arbejdsgruppen.

Bevillingsnævnets Sekretariat har ved telefonisk henvendelse oplyst, at der med udgangspunkt i den nuværende lovgivning ikke er mange muligheder for at gribe ind overfor den "påståede" racediskrimination. Der er ikke hjemmel til at fratage en restauration bevillingen alene på baggrund af en henvendelse fra en borger om udøvet racediskrimination – såkaldt påstået diskrimination. Der skal således foreligge en dom før bevillingsnævnet har mulighed for at gribe ind. Alternativt kan bevillingsnævnte ved gentagne anmeldelser om diskrimination på den samme restauration afvise at forny en bevilling. Da der skal være tale om gentagne tilfælde, er denne mulighed også begrænset, og det finder i praksis kun sted i yderst sjældne tilfælde.

Det vil således kræve en lovændring i restaurationsloven såfremt denne praksis skal ændres.

Økonomiforvaltningen har i samarbejde med Integrationsrådets Sekretariat indkaldt 2 oplægsholdere, som vil give Det rådgivende Integrationsudvalg og Integrationsrådet et kort oplæg omkring problematikken forud for den fælles drøftelse. Der vil på mødet – under forudsætning af udvalgets godkendelse – være foretræde for Niels Erik Hansen fra Dokumentations- og Rådgivningscenter om Racediskrimination (DRC) samt Simon Christensen fra Mellemfolkeligt Samvirke.

 

ØKONOMI

Indstillingen medfører ingen økonomiske konsekvenser for Det rådgivende Integrationsudvalg.

 

HØRING

--

 

MILJØMÆSSIGE KONSEKVENSER

Indstillingen indebærer ingen miljømæssige konsekvenser.

 

ANDRE KONSEKVENSER

--

 

BILAG

--

 

                      Erik Jacobsen

                                                                 /Flemming D. Hansen

 

 


 


Til top