Mødedato: 13.03.2002, kl. 19:00

Ingen titel

Ingen titel

Det rådgivende Integrationsudvalg

Det rådgivende Integrationsudvalg

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 13. marts 2002

 

Sager til beslutning

1. Procesplan for udarbejdelse af statusrapport 2001

IU 17/2002 J.nr. IU 10/2002

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller til Det rådgivende Integrationsudvalg,

at procesplanen for statusrapporten 2001 godkendes.

RESUME

På mødet d. 22. februar blev det godkendt, at følgegruppen udarbejder forslag til procesplan for sammenskrivningen af statusrapporten 2001. Udvalget godkendte indstillingen med følgende bemærkning:

"Følgegruppens sammenskrivning skal også indeholde en kritisk vurdering af hvor langt forvaltningerne er nået med etnisk ligestilling, opgjort på forskellige indikatorer. Samtidig skal følgegruppen anvise hensigtsmæssige handlemuligheder samt steder, hvor der skal gøres en bedre indsats med henblik på integration. Endelig skal følgegruppen komme med bud på nye indsatsområder, som Integrationsudvalget kan indstille til Borgerrepræsentationen."

Følgegruppen har på sit møde d. 6. marts 2002 udarbejdet et forslag til proces- og tidsplan for udarbejdelsen af statusrapporten.

SAGSBESKRIVELSE

Borgerrepræsentationen pålagde i forbindelse med godkendelsen af den overordnede integrationspolitik for Københavns Kommune (BR 274/2000, punkt 4) de stående udvalg hvert år i februar, første gang i 2002, at afgive en årlig status til Det Rådgivende Integrationsudvalg vedrørende arbejdet med integrationsområdet. Det Rådgivende Integrationsudvalg skal på denne baggrund afgive en samlet redegørelse til Borgerrepræsentationen.

Seks af de faste udvalg har nu afleveret deres bidrag og udvalget venter på det sidste udvalgs bidrag. Fristen var sat til 1. februar 2002.

På Integrationsudvalgets møde d. 22. februar 2002, var der enighed om, at følgegruppen på mødet d. 13. marts 2002 skulle fremlægge en procesplan for det videre arbejde med sammenskrivningen af udvalgenes bidrag.

Følgegruppen vedrørende integration har på sit møde d. 6. marts 2002 udarbejdet et forslag til procesplan, som nu ligger til godkendelse.

Fremlæggelse af statusrapport til Det Rådgivende Integrationsudvalg: 7. juni 2002.

(afleveringsfrist 24.maj 2002. kl. 12.00)

Fremlæggelse af statusrapport til Økonomiudvalget: 25. juni 2002.

(afleveringsfrist 11. juni 2002 kl. 16.00)

Fremlæggelse for Borgerrepræsentationen: 22. august 2002.

Økonomiforvaltningen foreslår, at rapporten udarbejdes i to forskellige modeller. Én version, som er relativ kort. Det er denne version, der i indstillingsformat via behandling i Økonomiforvaltningen vil blive fremlagt for Borgerrepræsentationen.

Den anden version skal udarbejdes i en mere brugervenlig form. Denne model skal være mere dybdegående end indstillingsversionen. Det er hensigten, at denne version skal udarbejdes i pjeceform eller lignende, så den kan bruges som decideret informationsmateriale blandt andet i forhold til udenforstående. Det er Økonomiforvaltningens opfattelse, at der er stor efterspørgsel på denne type produkt fra såvel borgere som forskellige myndigheder.

Økonomiforvaltningen indstiller, at proces- og tidsplan bliver godkendt.

ØKONOMI

- omkostningerne til trykning afholdes indenfor Det Rådgivende Integrationsudvalgs budget for år 2002.

MILJØVURDERING

-

ANDRE KONSEKVENSER

-

HØRING

-

BILAG

  • udkast til dispositon

 

Erik Jacobsen

/ Flemming D. Hansen

 

2. Studietur 2002.

IU 18/2002 J.nr. IU 11/2002

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller til Det Rådgivende Integrationsudvalg,

at den primære tidsplan for studieturen, den 27-29. juni 2002, godkendes.

at den alternative tidsplan for studieturen, den 20-22. maj 2002, godkendes såfremt 1. at ikke kan godkendes.

RESUME

På mødet d. 1. februar 2002 blev der fremsat ønske om, at det nye Integrationsudvalg gerne ville på en kort studietur.

På mødet d. 22. februar 2002 blev det bestemt, at der til mødet d. 13. marts skulle udarbejdes forslag til datoer samt destination.

SAGSBESKRIVELSE

Det nuværende Integrationsudvalg tiltrådte pr. 1. januar 2002, og har i forbindelse men sin tiltrædelse udtrykt ønske om, at udvalget gerne vil på en kort studietur. Der var på udvalgets møde d. 22. februar enighed om, at studieturen skulle have et højt fagligt niveau, at turen skulle have en varighed af ca. 3 dage, og at den gerne måtte placeres i juni måned. Der var desuden enighed om, at Amsterdam og Rotterdam var oplagte emner, idet situationen på det integrationsmæssige område for tiden er interessant og af stor relevans for Det Rådgivende Integrationsudvalg.

Den tidsmæssige placering af en studietur for et udvalg vil i sagens natur være problematisk, idet medlemmerne alle har travle kalendere, og der i alle måneder - undtagen juli – ligger andre udvalgsmøder. Økonomiforvaltningen har naturligvis forsøgt at placere studieturen på den baggrund forsøgt at placere studieturen på det mest hensigtsmæssige tidspunkt, så den ikke falder sammen med møder i Borgerrepræsentationen og Økonomiudvalget.

Økonomiforvaltningen foreslår defor, at studieturen placeres i dagene den 27-29. juni 2002.

Udvalget har lagt op til at studieturen primært placeres i juni måned. Økonomiforvaltningen er opmærksom på at det foreslåede tidspunkt ligger i starten af folkeskolernes skoleferie. Det har ikke været muligt at finde en anden periode i juni, hvor det kunne lade sig gøre, idet studieturen i så fald ville falde sammen med enten møder i Borgerrepræsentationen, Økonomiudvalget eller Grundlovsdag.

Alternativt kan studieturen lægges i dagene den 20-22. maj 2002.

Hertil gør Økonomiforvaltningen opmærksom på, at afrejsedagen er Pinsedag. Årsagen til at turen ikke i stedet bliver rykket en dag fremad er, at der er udvalgsmøde i både Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget og Uddannelses- og Ungdomsudvalget onsdag den 22. maj. Hjemrejsen vil blive tilrettelagt således, at de medlemmer, der skal deltage i disse møder så vidt muligt kan nå hjem hertil.

Økonomiforvaltningen er opmærksom på, at såfremt den primære løsning vælges, er hjemrejsedagen en lørdag. Det vil derfor så vidt muligt blive valgt en flyrute, der er i København i løbet af eftermiddagen.

Det er Økonomiforvaltningens erfaring, at en studietur af denne varighed, til en destination lig Holland og for samme antal deltagere ligger i størrelsesordenen 250.000 kr. Det er en forudsætning for at Økonomiforvaltningen kan indstille til en godkendelse, at budgettet ligger indenfor disse rammer.

ØKONOMI

- de økonomiske konsekvenser forventes at ligge indenfor udvalgets egen budgetramme

MILJØVURDERING

ANDRE KONSEKVENSER

HØRING

BILAG

Erik Jacobsen

/Flemming D. Hansen

 

 

Til top