Mødedato: 11.10.1999, kl. 08:00

Nedsættelse af Integrationsråd i Københavns Kommune

Nedsættelse af Integrationsråd i Københavns Kommune

Det rådgivende Integrationsudvalg

Det rådgivende Integrationsudvalg

DAGSORDEN

for ekstraordinært møde mandag den 11. oktober 1999

 

Sager til beslutning

1. Nedsættelse af Integrationsråd i Københavns Kommune

IU 7/1999INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller, at Det rådgivende integrationsudvalg godkender vedlagte forslag til høringssvar til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget vedrørende nedsættelse af Integrationsrådet.

RESUME

Borgerrepræsentationen fik ved mødet den 23. september 1999 forelagt en indstilling fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen om udpegning af medlemmer til Integrationsrådet (BR 387/99). Ved sagens behandling begærede Borgmester Winnie Larsen-Jensen sagen direkte udvalgshenvist til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget med høring af Integrationsudvalget.

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget vil, på grundlag af vedlagte indstilling fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen (bilag A), behandle sagen på sit møde den 13. oktober 1999 med henblik på forelæggelse for Borgerrepræsentationen på mødet den 28. oktober 1999. Borgmester Winnie Larsen-Jensen har på denne baggrund besluttet at høre Integrationsudvalget om resultatet af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens nærmere undersøgelser af sagen, inden denne forelægges for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget.

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Københavns Kommune modtog den 2. november 1998 en anmodning fra 50 borgere om oprettelse af Integrationsråd. Efter det i bilag B beskrevne forløb besluttede Borgerrepræsentationen ved sit møde den 26. august 1999 at nedsætte Integrationsrådet efter Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets indstilling (BR 345/99).

Efterfølgende blev den i forslaget beskrevne valgprocedure blandt de etniske foreninger iværksat.

Der er foretaget valg på 6 nationale lister og på den blandede liste (bilag C), medens 5 nationale lister må ud i et suppleringsvalg. Imidlertid vil det, under forudsætning af Borgerrepræsentationens udpegning af Integrationsrådets øvrige medlemmer, være muligt at konstituere Integrationsrådet på det nuværende grundlag. Københavns Kommune kan herefter nå at blive repræsenteret i Rådet for Etniske Minoriteter, som nedsættes under Indenrigsministeriet for 4 år ad gangen.

Inden mødet i Borgerrepræsentationen den 23. september 1999, hvor Borgerrepræsentationen skulle udpege medlemmerne af Integrationsrådet, blev der rejst tvivl om, hvor vidt valget blandt de etniske foreninger har fundet sted efter de af Borgerrepræsentationen vedtagne retningslinier. På denne baggrund valgte Borgmester Winnie Larsen-Jensen at foreslå sagen direkte udvalgshenvist til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget med høring af Integrationsudvalget, så disse forlydender nærmere kunne undersøges.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har ikke kunnet konstatere uregelmæssigheder ved det afholdte valg, og indstiller derfor at det foretagne valg godkendes, så Integrationsrådet kan konstituere sig jf. bilag A. Endvidere indstilles, at der afholdes suppleringsvalg til de ubesatte pladser, og at hele valgproceduren evalueres inden der næste gang skal foretages nyvalg til Integrationsrådet.

 

På baggrund af gældende demokratiske traditioner vil det ikke være muligt at foretage nyvalg til de besatte pladser, med mindre der konkret kan påpeges forhold som f.eks. valgsvindel, der vil kunne medføre, at valget må erklæres ugyldigt. Der er ikke fremkommet påstande herom, der har kunnet dokumenteres.

Det skal endvidere oplyses, at en yderligere udsættelse af sagen på Borgerrepræsentationens møde den 28. oktober 1999 kan indebære en risiko for Københavns Kommunes mulighed for at blive repræsenteret i Rådet for Etniske Minoriteter. Yderligere vil en udsættelse medføre, at Integrationsrådet ikke vil have mulighed for at komme til orde i forhold til Integrationsudvalgets forslag til en overordnet integrationspolitik for Københavns Kommune, der efter beslutning i Borgerrepræsentationen skal afgives til Økonomiudvalget med udgangen af året (BR12/99).

Økonomiforvaltningen indstiller derfor, at Det Rådgivende Integrationsudvalg i sit høringssvar tilslutter sig Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens indstilling .

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Der er ingen høring foretaget.

Ingen.

 

BILAG VEDLAGT

  1. Indstilling fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.
  2. Notat fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen om processen.
  3. Liste over valgte personer ved det afholdte valg blandt de etniske foreninger
  4. Forslag til Høringssvar

 

 

 

Kurt Bligaard Pedersen

/Vibeke Iversen

 

 

Til top