Mødedato: 01.02.2002, kl. 08:00

Høring om forankring af værestedet Joker

Høring om forankring af værestedet Joker

for mødet «MDAT» kl

Det rådgivende Integrationsudvalg

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde fredag den 1. februar 2002

Fraværende med afbud: Taner Yilmaz, Wallait Khan.


Fraværende uden afbud: Carl Christian Ebbesen (til kl. 8.25 – ankom under behandlingen af punkt 4 på dagsordenen) Rikke Fog-Møller, Abderrahman Ben Haddou.

Udvalget godkendte dagsordenen. Udvalget behandlede dagsordenens punkt 4 efter punkt 2.

Udvalget tilkaldte udviklingskonsulent Merete Papapetros fra Uddannelses- og Ungdomforvaltningen til foretræde vedr. dagsordenens punkt 3 (IU 2/2002), jf. lov om kommunernes styrelse § 20, stk. 4, 1. pkt.

Udvalget besluttede på forslag fra formanden at tillade kontorchef Flemming D. Hansen fra Økonomiforvaltningen samt fuldmægtig Trine Schaldemose fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen at overvære mødet, jf. lov om kommunernes styrelse § 20, stk. 4, 1. pkt.

Udvalget tilkendegav endvidere, at fuldmægtig Trine Schaldemose fra Familie- og Arbejdsmarkedforvaltningen også fremover kan overvære udvalgets møder i medfør af lov om kommunernes styrelse § 20, stk. 4, 1. pkt. med henblik på dels at bistå udvalget med oplysning af sagerne, dels at bistå udvalgets faste sekretær med dennes funktioner.

 

Sager til beslutning

3. Høring om forankring af værestedet Joker

IU 2/2002

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller til Det rådgivende Integrationsudvalg,

at det under sagsfremstillingen foreslåede høringssvar til Uddannelses- og Ungdomsudvalget afgives.

 

Det rådgivende Integrationsudvalgs beslutning i mødet den 1. februar 2002

Godkendt med bemærkning om, at der i høringssvaret indføjes, at Integrationsudvalget er bekendt med Integrationsrådets høringssvar af 11. januar 2002 og kan tilslutte sig rådets synspunkter, herunder opfordringen til at lade etnisk minoritetsbaggrund og flerkulturelle kompetencer vægte som kvalifikation ved ansættelse af personale til væresteder som Joker, hvor en stor andel af brugerne har anden etnisk baggrund end dansk.

 

RESUME

Uddannelses- og Ungdomsudvalget har tiltrådt, at Værestedet Joker forankres som en satellit til Fritids- og Ungdomsklubben i Sundby Algård pr. 1. januar 2002, idet der samtidig ansættes en daglig leder. Sagen er efterfølgende sendt i høring til Integrationsrådet og Det rådgivende Integrationsudvalg.

Værestedet Joker er etableret i begyndelsen af 1999 i det almene boligbyggeri Dyveke- og Remisevænget i Sundby Syd, hvor der bor ca. 250 unge mellem 13 og 18 år, hvoraf en stor del har en anden etnisk baggrund end dansk.

Værestedets målgruppe er de større børn og unge i lokalområdet, som i større eller mindre grad har problemer i forhold til familie, skole og arbejde. Af sagen fremgår, at der er sket en positiv udvikling både i målgruppen og lokalområdet efter værestedets åbning.

Økonomiforvaltningen indstiller, at Det Rådgivende Integrationsudvalg afgiver det under sagsfremstillingen foreslåede høringssvar.

 

Til top