Mødedato: 27.01.2016, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

Ønsker til kommunens Budget 2017

Christianshavns Lokaludvalg skal drøfte og beslutte ønsker til kommunens Budget 2017.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Christianshavns Lokaludvalg drøfter de foreslåede ønsker til kommunens Budget 2017, der fremgår af løsningsafsnittet, og beslutter, hvilke der skal der skal sendes til Borgerrepræsentationen og de relevante forvaltninger.

Problemstilling

Lokaludvalget har bedt arbejdsgrupperne komme med forslag til ønsker til kommunens Budget 2017.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget drøfter de foreslåede ønsker og beslutter hvilke, der skal sendes til Borgerrepræsentationen og de relevante forvaltninger.

Forretningsudvalget

  • Københavns kommune er pålagt et omprioriteringsbidrag til staten på 1% af budgettet. Vores første ønske til det kommende budget er, at Københavns Kommune prioriterer at udligne denne nedskæring. Det kan ske ved en skatteforhøjelse, ved øgende indtægter, eller brug af formuen. En skatteforhøjelse kan dog betyde at kommunen får reduceret sit bloktilskud, hvis mange kommuner sætter skatten op. Øgende indtægter fra de 100.000 nye københavnere må give et større provenu. Brug af formuen kan ramme det såkaldte udgiftsloft. Vi opfordrer Københavns Kommune til at imødegå nedskæringerne ved at bruge elementer fra de tre nævnte  metoder, alt efter hvad der er mest hensigtsmæssigt.

Arbejdsgruppen By, Trafik og Havn

  • Renovering af Refshalevej
    Der er behov for at få afklaret forholdene og få lagt en plan for, hvad der skal ske med Refshalevej. Der er sket en tilflytning til Margretheholm, og Noma vil etablere en restaurant i verdensklasse ved Charlotte Amalies Bastion. I enden ved Prinsessegade er vejen parkeringsplads for christianitternes biler. Og ved Tømmergraven ligger Fredens Havn, der i september 2015 af Kystdirektoratet fik besked på at forlade området, og hvor der om sommeren holder autocampere med overnattende gæster. Der bør afsættes midler til en afklaring af, hvad der skal ske med Refshalevej. Afklaringen bør ske med inddragelse af de involverede parter.


  • Renovering af belægning under Knippelsbro – cykeltilgængelighed
    Der er allerede nu en betydelig trafik af cyklister og gående fra Langebrogade via Cirkelbroen og under Knippelsbro og forbi Udenrigsministeriet ved Asiatisk Plads til Strandgade.

    Forvaltningen har oplyst, at kommunen er opmærksom på, at promenaden ud for det tidligere Danisco, nu C.W. Obel ejendomme, er i en dårlig forfatning. Det skyldes, at bolværkerne er i en ringe stand. Bolværkernes tilstand gør, at grus/jord eroderes bort, hvilket får belægningen til at synke. C.W. Obel ejendomme er ejer af promenaden og de oplyser, at de er i gang med forstærkning af bolværket og dermed også en opretning af promenadearealets overflade. Afhængigt af vinterens vejrlig forventes dette arbejde færdiggjort i løbet af foråret. Promenaden fra Cirkelbroen og hen til Knippelsbro er ejet af ATP-ejendomme.

    Kommunen bør sikre cykel- og gangvenlige forhold på den rekreative rute under Knippelsbro, hvilket kan ske ved en tilpasning af belægningen. Ruteforløb i forhold til sommeraktiviteter under broen bør fastlægges.

    Arbejdsgruppen foreslår, at der rettes henvendelse til ATP-ejendomme om behovet for at gøre de små cykel- og gangbroer bredere, så det bliver mindre utrygt at færdes her. Og der bør etableres en trappe fra sydsiden af Knippelsbro ned til Havnebussens stoppested.

 

  • Idekonkurrence og etablering af cykelparkering på og ved Christianshavns Torv
    Christianshavns Torv har gennemgået en omfattende renovering, som har forbedret forholdene på pladsen og ved kanalen. Desværre er der ikke fundet en brugbar løsning på cykelparkeringen. For pendlere er der problemer med at finde en betryggende cykelparkeringsplads, og de mange henkastede cykler på pladsen og specielt i Dronningensgade skæmmer bybilledet. Kombination af cykel og Metro bør understøttes, og eksemplet fra den ny Nørreport station viser, at der kan gøres meget.
    Arbejdsgruppen foreslår, at der udskrives en arkitektkonkurrence i budget 2017. 
     

  • Idekonkurrence om Fleksible boliger
    De boliger, der skal bygges på Papirøen og eventuelt senere på Refshaleøen, bør være fremtidssikrede og nytænkende. Det forslås, at der udskrives en idékonkurrence til, hvordan der kan bygges fleksible boliger.

  • Forlængelse af Bus 9A til Refshaleøen
    Forvaltningen har i sit svar ikke lagt på til ændringer, men der bor 2.000 mennesker på Margretheholm, som bør sikres en bedre kollektiv transport, hvorfor forslaget fastholdes.

  • Renovering af Torvegade – Torvegade korridoren
    Torvegade udgør et trængselsproblem for cyklisterne, og Knippelsbro er med mere end 43.000 cyklister dagligt den mest cykeltrafikerede strækning i København. Kommunen skriver i sin plan for den såkaldte Torvegade cykelkorridor:

    Der bør etableres bredere cykelstier på hele strækningen, så cyklisternes fremkommelig­hed forbedres. Derudover kan svingbevæ­gelser for biltrafikken samles i de signalregu­lerede kryds ved Strandgade, overgaderne og Prinsessegade. Det giver bedre fremkom­melighed, en roligere trafikafvikling og færre konflikter mellem cyklister og svingende biler. Den bedste løsning opnås ved at forbyde alle svingbevægelser, men det kan vise sig nød­vendigt at bevare højresving ind og ud af de mindre gader.

    Der er et påtrængende behov for at gennemføre dette forslag, som bør medtages i kommunens 2017 budget.
     
  • Skt. Annæ Gade som sivegade mellem Overgaden Neden Vandet og Strandgade
    Dette kan også gennemføres som led i en samlet trafikplan for Christianshavn, hvor bl.a. hastighed og trafik reduceres på de mindre veje.

  • Gennemførelse af ”Den blå Rute” med reetablering af Værftsbroen og Kongebroen
    Som led i bestræbelsen på at fremme rekreative muligheder for kajakker og mindre både bør de nuværende dæmninger erstattes af broer, som må antages tillige at give en bedre vandgennemstrømning. Forslaget kan gennemføres i etaper, så ugiften fordeles over flere år.

 

Arbejdsgruppen om Miljø

  • Begrønning af Bodenhoff plads, projektforslag 8 i bydelsplanen.

  • Lommepark og klimatilpasning ved Johan Semps Gade.

  • Refshalevej fra Prinsessegde til Kongebrovej laves om til 2-minus-1-vej. Se beskrivelse af 2-minus-1-veje her: http://vejdirektoratet.dk/DA/om-os/nyheder-og-presse/nyheder/Sider/Ny-vejtype-skaber-mere-tryghed-for-fodg%C3%A6ngere-og-cyklister.aspx. Brostensbelægningen skal dog beholdes.

  • Kloakrørene, der ligger i Stadsgraven omlægges til at gå fra pumpestationen og langs Kløvermarksvej og til Lynetten. Derved undgås forurening af Stadsgraven. Et lignende projekt blev vurderet til at koste ca 80 mio kr for nogle år siden. Den nuværende kloak blev etableret i 1979.

  • Københavns kommune anlægger steder i alle bydele, hvorfra der udlånes ladcykler. Det kan evt. gøres som el-bycyklerne. Vi mener det er en kommunal opgave at udlåne og vedligeholde ladcyklerne.

 

Arbejdsgruppen Kultur, Skole Fritid, Børn og unge

  • Vi mener, at økonomisk opfølgning på den kulturelle del af Papirøsprojektet (jfr. Lokaludvalgets brev til Kultur- og Fritidsforvaltningen 30.10.15) skal højprioriteres.
     
  • Ungehus i Brobergsgade 10. Vi har ikke glemt vore gamle bydelsplansprojekter, så vi må tale i lokaludvalget om hvilke af disse, der skal prioriteres ved budgetønsker-17.

  • Selvom det ikke er vores område vil vi i øvrigt gerne pege på trafikken på Trangravsvej som et problem.

 

Arbejdsgruppen Sociale Forhold, Sundhed og Omsorg

  • Bedre tilgængelighed.
    Problemer med tilgængelighed pga mange kantsten ved fodgængerovergang og fortsat problemer med området omkring indgangen til det offentlige toilet på Torvet.

  • Ensomhed. Noget der løbende drøftes i ’Samarbejdsforum’, idet det ofte vil være hjemmeplejen, der kan opfordre til brug af de forskellige muligheder, der findes.

  • Plejeboliger på Christianshavn.

 

Arbejdsgruppen Hjemløse og Fattigdom

  • Indsats for 13-18 årige unge på Christiania
    Vi foreslår et pædagogisk undervisningsforløb for nogle af de lidt ældre unge, der kan arbejde for ”Vilde Liv-projektet” som frivillige eller assistenter (de har pt. 1 tidligere ung ansat som assistent og 1 tidligere ung tilknyttet som frivillig). Undervisningsforløbet skal omhandle pædagogisk viden og praksis og træne de unge i at lave opsøgende arbejde i forhold til at finde nye unge og screene unge-miljøet på Christiania. Det er Vilde Livs erfaring. at det er nemmere at opsøge nye unge, når de bruger vores egne unge. Projektet mangler finansiering.

  • Mobilt suppekøkken
    Vilde Liv laver hver mandag et udgående folkekøkken for unge, der kommer på Christiania, i samarbejde med et projekt der hedder "Igen-Igen" som er en del af Christianias sociale indsats under "Herfra og videre". Vilde Liv ønsker i den forbindelse at etablere et mobilt suppekøkken på en lad-cykel. De har rigtig god erfaring med at bruge folkekøkkenet som opsøgende og screenende arbejde og har mødt mange nye unge herigennem de sidste 5 måneder hvor det har kørt.

  • Yogaundervisning
    Vilde Liv ønsker at at tilbyde de unge yoga-undervisning, men mangler penge til indkøb af måtter og tæpper og leje af lokale på Christiania. 

  • Fodboldtræning
    Vilde Liv vil til foråret opstarte fodboldtræning for de unge i en af gymnastiksalene på gymnasiet eller folkeskolen. De mangler penge til indkøb af bolde, kegler, træningsveste og målmandshandsker.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Formanden og sekretariatet sender ønskerne til Borgerrepræsentationen og de relevante forvaltninger.

 

Beslutning

  • Poul Nielsen bad om afstemning om, hvorvidt følgende skal sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Københavns kommune er pålagt et omprioriteringsbidrag til staten på 1% af budgettet. Vores første ønske til det kommende budget er, at Københavns Kommune prioriterer at udligne denne nedskæring. Det kan ske ved en skatteforhøjelse, ved øgende indtægter, eller brug af formuen. En skatteforhøjelse kan dog betyde at kommunen får reduceret sit bloktilskud, hvis mange kommuner sætter skatten op. Øgende indtægter fra de 100.000 nye københavnere må give et større provenu. Brug af formuen kan ramme det såkaldte udgiftsloft. Vi opfordrer Københavns Kommune til at imødegå nedskæringerne ved at bruge elementer fra de tre nævnte  metoder, alt efter hvad der er mest hensigtsmæssigt."

    For stemte 19 lokaludvalgsmedlemmer.
    Imod stemte 2 lokaludvalgsmedlemmer.
    Ingen undlod at stemme.

    Dermed havde lokaludvalget tiltrådt, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Københavns kommune er pålagt et omprioriteringsbidrag til staten på 1% af budgettet. Vores første ønske til det kommende budget er, at Københavns Kommune prioriterer at udligne denne nedskæring. Det kan ske ved en skatteforhøjelse, ved øgende indtægter, eller brug af formuen. En skatteforhøjelse kan dog betyde at kommunen får reduceret sit bloktilskud, hvis mange kommuner sætter skatten op. Øgende indtægter fra de 100.000 nye københavnere må give et større provenu. Brug af formuen kan ramme det såkaldte udgiftsloft. Vi opfordrer Københavns Kommune til at imødegå nedskæringerne ved at bruge elementer fra de tre nævnte  metoder, alt efter hvad der er mest hensigtsmæssigt."
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Renovering af Refshalevej
    Der er behov for at få afklaret forholdene og få lagt en plan for, hvad der skal ske med Refshalevej. Der er sket en tilflytning til Margretheholm, og Noma vil etablere  en restaurant i verdensklasse ved Charlotte Amalies Bastion. I enden ved Prinsessegade er vejen parkeringsplads for christianitternes biler. Og ved Tømmergraven ligger Fredens Havn, der i september 2015 af Kystdirektoratet fik besked på at forlade området, og hvor der om sommeren holder autocampere med overnattende gæster. Der bør afsættes midler til en afklaring af, hvad der skal ske med Refshalevej. Afklaringen bør ske med inddragelse af de involverede parter."
     
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Renovering af belægning under Knippelsbro – cykeltilgængelighed
    Der er allerede nu en betydelig trafik af cyklister og gående fra Langebrogade via Cirkelbroen og under Knippelsbro og forbi Udenrigsministeriet ved Asiatisk Plads til Strandgade. Kommunen bør sikre cykel- og gangvenlige forhold på den rekreative rute under Knippelsbro, hvilket kan ske ved en tilpasning af belægningen. Ruteforløb i forhold til sommeraktiviteter under broen bør fastlægges. Og der bør etableres en trappe fra sydsiden af Knippelsbro ned til Havnebussens stoppested. Lokaludvalget har rettet henvendelse til ATP-ejendomme om behovet for at gøre de små cykel- og gangbroer bredere, så det bliver mindre utrygt at færdes her. "
  • Jane Lytthans bad om afstemning om, hvorvidt følgende skal sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Idekonkurrence og etablering af cykelparkering på og ved Christianshavns Torv
    Christianshavns Torv har gennemgået en omfattende renovering, som har forbedret forholdene på pladsen og ved kanalen. Desværre er der ikke fundet en brugbar løsning på cykelparkeringen. For pendlere er der problemer med at finde en betryggende cykelparkeringsplads, og de mange henkastede cykler på pladsen og specielt i Dronningensgade skæmmer bybilledet. Kombination af cykel og Metro bør understøttes, og eksemplet fra den ny Nørreport station viser, at der kan gøres meget. Arbejdsgruppen foreslår, at der udskrives en arkitektkonkurrence i budget 2017." 

    For stemte 4 lokaludvalgsmedlemmer.
    Imod stemte 10 lokaludvalgsmedlemmer.
    7 lokaludvalgsmedlemmer undlod at stemme.

    Dermed havde lokaludvalget besluttet, at forslaget "Idekonkurrence og etablering af cykelparkering på og ved Christianshavns Torv" ikke sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017.
       
  • Lotte Barfod bad om afstemning om, hvorvidt følgende skal sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Idekonkurrence om Fleksible boliger
    De boliger, der skal bygges på Papirøen og eventuelt senere på Refshaleøen, bør være fremtidssikrede og nytænkende. Det forslås, at der udskrives en idékonkurrence til, hvordan der kan bygges fleksible boliger."

    Et flertal tilkendegav og lokaludvalget besluttede derpå, at "Idekonkurrence om Fleksible boliger" ikke skal sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017.
       
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Forlængelse af Bus 9A til Refshaleøen
    Forvaltningen har i sit svar ikke lagt op til ændringer, men der bor 2.000 mennesker på Margretheholm, som bør sikres en bedre kollektiv transport, hvorfor forslaget fastholdes."
       
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Renovering af Torvegade – Torvegade korridoren
    Torvegade udgør et trængselsproblem for cyklisterne, og Knippelsbro er med mere end 43.000 cyklister dagligt den mest cykeltrafikerede strækning i København. Der er et påtrængende behov for at få forbedret cyklisternes fremkommelig­hed.
     
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017, idet ønsket på forslag fra Jane Lytthans blev omformuleret til:
    "Fredeliggørelse af Skt. Annæ Gade mellem Overgaden Neden Vandet og Strandgade
    Den netop gennemførte fredeliggørelse af Skt Annæ Gade foran Vor Frelsers Kirke bør følges op med en fredeliggørelse af strækningen mellem Overgaden Neden Vandet og Strandgade, så hastighed og trafik i gaden reduceres."
       
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Gennemførelse af ”Den blå Rute” med reetablering af Værftsbroen og Kongebroen
    Som led i bestræbelsen på at fremme rekreative muligheder for kajakker og mindre både bør de nuværende dæmninger erstattes af broer, som må antages tillige at give en bedre vandgennemstrømning. Forslaget kan gennemføres i etaper, så ugiften fordeles over flere år."
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Begrønning af Bodenhoff plads, jf. projektforslag 8 i bydelsplanen."
       
  • På forslag fra Jens B. Sørensen besluttede lokaludvalget, at følgende ikke sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Lommepark og klimatilpasning ved Johan Semps Gade".

  • På forslag fra Jette Arendrup besluttede lokaludvalget, at følgende ikke sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Refshalevej fra Prinsessegde til Kongebrovej laves om til 2-minus-1-vej. Se beskrivelse af 2-minus-1-veje her: http://vejdirektoratet.dk/DA/om-os/nyheder-og-presse/nyheder/Sider/Ny-vejtype-skaber-mere-tryghed-for-fodg%C3%A6ngere-og-cyklister.aspx. Brostensbelægningen skal dog beholdes."
       
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Kloakrørene, der ligger i Stadsgraven omlægges til at gå fra pumpestationen og langs Kløvermarksvej og til Lynetten. Derved undgås forurening af Stadsgraven. Et lignende projekt blev vurderet til at koste ca 80 mio kr for nogle år siden. Den nuværende kloak blev etableret i 1979."

  • Poul Nielsen bad om afstemning om, hvorvidt følgende skal sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Københavns kommune anlægger steder i alle bydele, hvorfra der udlånes ladcykler. Det kan evt. gøres som el-bycyklerne. Vi mener det er en kommunal opgave at udlåne og vedligeholde ladcyklerne."
    For stemte 10 lokaludvalgsmedlemmer.
    Imod stemte 2 lokaludvalgsmedlemmer.
    9 lokaludvalgsmedlemmer undlod at stemme.

    Dermed havde lokaludvalget tiltrådt, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Københavns kommune anlægger steder i alle bydele, hvorfra der udlånes ladcykler. Det kan evt. gøres som el-bycyklerne. Vi mener det er en kommunal opgave at udlåne og vedligeholde ladcyklerne." 
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Vi mener, at økonomisk opfølgning på den kulturelle del af Papirøsprojektet (jfr. Lokaludvalgets brev til Kultur- og Fritidsforvaltningen 30.10.15) skal højprioriteres."
     
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Ungehus i Brobergsgade 10. Vi har ikke glemt vore gamle bydelsplansprojekter, så vi må tale i lokaludvalget om hvilke af disse, der skal prioriteres ved budgetønsker-17."

  • På forslag fra Ruth Plovgaard besluttede lokaludvalget, at følgende ikke sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Vi vil  øvrigt gerne pege på trafikken på Trangravsvej som et problem." 
  • Poul Nielsen bad om afstemning om, hvorvidt følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Bedre tilgængelighed.
    Problemer med tilgængelighed pga mange kantsten ved fodgængerovergang og fortsat problemer med området omkring indgangen til det offentlige toilet på Torvet."
    Et flertal tilkendegav og lokaludvalget besluttede derpå, at "Bedre tilgængelighed" sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017.

  • Poul Cohrt foreslog og lokaludvalget besluttede derpå at bemyndige formanden til at spørge sundheds- og omsorgsborgmesteren om, hvad forvaltningen gør i forhold til ensomhed blandt ældre på Christianshavn.

  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    Plejeboliger på Christianshavn.
  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    "Indsats for 13-18 årige unge på Christiania
    Vi foreslår et pædagogisk undervisningsforløb for nogle af de lidt ældre unge, der kan arbejde for ”Vilde Liv-projektet” som frivillige eller assistenter (de har pt. 1 tidligere ung ansat som assistent og 1 tidligere ung tilknyttet som frivillig). Undervisningsforløbet skal omhandle pædagogisk viden og praksis og træne de unge i at lave opsøgende arbejde i forhold til at finde nye unge og screene unge-miljøet på Christiania. Det er Vilde Livs erfaring. at det er nemmere at opsøge nye unge, når de bruger vores egne unge. Projektet mangler finansiering."

  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017
    "Mobilt suppekøkken
    Vilde Liv laver hver mandag et udgående folkekøkken for unge, der kommer på Christiania, i samarbejde med et projekt der hedder "Igen-Igen" som er en del af Christianias sociale indsats under "Herfra og videre". Vilde Liv ønsker i den forbindelse at etablere et mobilt suppekøkken på en lad-cykel. De har rigtig god erfaring med at bruge folkekøkkenet som opsøgende og screenende arbejde og har mødt mange nye unge herigennem de sidste 5 måneder hvor det har kørt."

  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017
    "Yogaundervisning
    Vilde Liv ønsker at at tilbyde de unge yoga-undervisning, men mangler penge til indkøb af måtter og tæpper og leje af lokale på Christiania."

  • Lokaludvalget tiltrådte, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017
    "Fodboldtræning
    Vilde Liv vil til foråret opstarte fodboldtræning for de unge i en af gymnastiksalene på gymnasiet eller folkeskolen. De mangler penge til indkøb af bolde, kegler, træningsveste og målmandshandsker." 

  • Lokaludvalget tiltrådte et forslag fra Svend Aage Jensen om, at følgende sendes til Borgerrepræsentationen og den relevante forvaltning som et ønske til kommunens Budget 2017:
    Der er behov for en cykelsti fra Prinsessegade ad Danneskiold-Samsøes Allé til Margretheholm.

Hermed havde lokaludvalget godkendt, at ovennævnte tiltrådte forslag sendes til Borgerrepræsentationen og de relevante forvaltninger som ønsker til kommunens Budget 2017.

 


Til top