Offentligt møde om Christianshavnerpuljen
Indstilling og beslutning
- at Christianshavns Lokaludvalg beslutter at holde et borgermøde om Christianshavnerpuljen i april 2015.
- at Christianshavns Lokaludvalg afsætter en ramme på 4.000 kr. til mødet, jf. økonomiafsnittet. Midlerne tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
- at Christianshavns Lokaludvalg udpeger tovholdere til at planlægge og gennemføre borgermødet, herunder at beslutte tid og sted for mødet. Sekretariatet bistår.
Problemstilling
Løsning
De udpegede tovholdere står for planlægningen og gennemførelsen af borgermødet. Det er foreløbigt planen, at mødet holdes enten d. 21. eller 22. april 2015, og stedet, det holdes, kan oplagt være Dansk Arkitektur Center (DAC) i Strandgade, da de på det tidspunkt har en udstilling, der stiller skarpt på den danske tradition for at tænke i fællesskaber, inddragelse og borgerdrevne initiativer i arkitekturen og på byniveau. .
Der bliver reklameret for arrangementet via et lokalt medie, lokaludvalgets facebook og hjemmeside samt med plakater på Christianshavns Torv.
Oplæg til programmet
- Tidligere modtagere af puljemidler fortæller om deres aktivitet. Bud på aktiviteter, som har fået penge, hvor ansøger har adresse på Christianshavn:
- Tørst og tegning, 12 croquisarrangementer på Refshaleøen
- 100 % Kbh, en fotoudstilling på biblioteket
- Fastelavnsfest i beboerhuset
- Kolonihistorisk center på Papirøen
- Før Olaf F får sko på, teaterstykke på Christiania
- La Nativité du Seigneur, en lillejuleaftenskoncert i Vor Frelser Kirke
- Gyoku Ryu Kan dojo, Christianshavns Karateklub: 5 års jubilæum
- Foreningen P:I:G: 4 gratis kultur-arrangementer på Papirøen
- Holmen Dirt Jam / foreningsopstart
- Gadefest i Prinsessegade 2014
- Urban køkkenhave: Byhaven Spir
- Sofiebadet: Musikprogram i foråret 2014
2. Retningslinjer for tildeling af støtte
Kort orientering om retningslinjerne.
3. Potentielle ansøgere (som vi inviterer på forhånd)
De potentielle ansøgere præsenterer deres idéer (fx ved Pecha Kucha metoden, hvor de, der præsenterer, hver viser 20 elementer og bruger max. 20 sekunder per element. I alt en præsentationstid på max. 6 minutter og 40 sekunder pr. præsentation. Et element kan være et billede, et lydklip, en performance, et spoken word osv.. Rammen er altså 20 elementer x 20 sekunder. Indholdet varierer frit).
4. Projektrådgivningen
ProjektVærkstedet er et rådgivningstilbud Københavns Kommune til foreninger, netværk og projektmagere, som har brug for hjælp til at søge tilskud til folkeoplysning eller kulturaktiviteter i Københavns Kommune. En repræsentant herfra kan give generelle gode råd til det gode projekt, samt give feedback på de interesserede ansøgere, der har præsenteret deres idé.
5. Opsamling og afslutning
Økonomi
Videre proces
Beslutning
- Lokaludvalget besluttede at holde et borgermøde om Christianshavnerpuljen i april 2015.
- Lokaludvalget afsatte en ramme på 4.000 kr. til mødet, jf. økonomiafsnittet. Midlerne tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
- Lokaludvalget udpegede Arbejdsgruppen Kultur, Skole, Fritid, Børn og Unge v/Ruth Plovgaard til i samarbejde med sekretariatet at planlægge og gennemføre borgermødet, herunder at beslutte tid og sted for mødet, idet man stiler efter, at mødet holdes i DAC den 21. eller 22. april.