B-sag: Genhusning af Christianshavns Skole
Indstilling
Formanden foreslår,
- at Christianshavns Lokaludvalg godkender henvendelsen til Børne- og Ungdomsforvaltningen, der fremgår af løsningsafsnittet, om genhusning af Christianshavns Skole, mens skolen renoveres.
Problemstilling
Byggeriet på Christianshavns Skole – både ved hovedskolen og ved Filialen – vil efter planen starte til sommer 2017 og er planlagt til at forløbe over 1½ år. I den periode er der behov for at placere en del af skolens klasser uden for skolen, som en midlertidig genhusning, da der vil være dele af skolen, som ikke kan anvendes mens der bygges. Dette er også tilfældet for fritidsinstitutionens lokaler i Philip de Langes hus.
Børne- og Ungdomsforvaltningen har undersøgt forskellige muligheder for genhusning med det fokus at holde børn og personale så samlet som muligt. Løsningen er blevet at dobbeltanvende de nybyggede lokaler til fritidsinstitution og fritidsklub i Børnebyen således, at de anvendes til undervisning for en del af skolens klasser indtil om eftermiddagen, hvor fritidsinstitutionen og fritidsklubben åbner. Det vil efter planen være børn og personale fra tre årgange fra indskolingen, der fast skal være i Børnebyen under genhusningen. Den sidste årgang fra indskolingen vil blive på skolen. Indtil sommer 2018 vil børnene om eftermiddagen være i hhv. fritidsinstitutionen i Børnebyen og i Brobergsgade. Fra august 2018 forventes fritidsinstitutionens lokaler ved skolen færdigbyggede.
Løsning
Formanden foreslår at lokaludvalget skriver til Børne- og Ungdomsforvaltningen:
"Christianshavns lokaludvalg vil lige som Forældrerådet ved Fritidscenter Indre By-Christianshavn udtrykke tvivl om, hvorvidt dobbeltanvendelse af Børnebyen er den rette løsning, mens Christianshavns Skole renoveres. I lignende sager har dobbeltanvendelse måttet opgives indenfor få måneder. Vi henviser til Øster Farimagsgade Skole og Sølvgades Skole. På begge skoler forsøgte man en midlertidig samlokalisering, der måtte opgives.Det en forkert prioritering af ressourcerne at afprøve en tvivlsom løsning, som kan få store menneskelige og økonomiske omkostninger, sådan som Forældrerådet har redegjort for.
Christianshavns Lokaludvalg foreslår som Forældrerådet, at Børne- og Ungdomsforvaltningen undersøger alternative muligheder i lokalområdet for genhusning af Christianshavns Skole, fx.
- Spejderhusene på spejdergrunden. Spejderkorpset har tidligere været i dialog med Københavns Kommune, og vil gerne genoptage en dialog om udlejning. Der er blandt andet både toilet og køkkenfaciliteter.
- Orlogsmuseet står tomt og er til salg. Det lader til at en potentiel køber af bygningen vil udvikle bygningen til kulturfaciliteter. Det er værd at undersøge, om leje i de lokaler er mulige. Der er allerede en indre legesal.
- En dialog med Christianshavns Beboerhus er en mulighed. Mange lokaler i beboerhuset står tomt det meste af dagen, og huset åbner kl. 13. på hverdage.
- Pavilloner på Kultur- og Fritidsforvaltningens område. Den mest simple løsning er opstilling af pavilloner på området mellem Base Camp og Hal C. Denne løsning giver direkte adgang til et stort grønt udeområde. Området er allerede ejet af Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen. Der er en større asfalteret plads, der hører til boligerne ved Halvtolv, som man muligvis ville kunne lave en lejeaftale med eller pavillonerne kan lægges i kanterne af boldbanerne. Alternativt i skovbrynet, hvor en god del er uden for fortidsmindebeskyttelseslinjen. Vi foreslår at forvaltningen kigger på brug af de nuværende pavilloner fra indskolingen ved Phillip de Langes Hus.
Med venlig hilsen
Poul Cohrt,
formand"
Økonomi
Intet
Videre proces
Når lokaludvalget har godkendt henvendelsen, sender sekretariatet den til Børne- og Ungdomsforvaltningen.
BILAG
1. Nyhedsbrev november 2016: Midlertidig genhusning af en del af Christianshavns Skole
http://chr.skoleporten.dk/sp/file/2870c1e1-8366-40a8-98e2-0fc8cf3f8e79
Beslutning
Lokaludvalget tiltrådte et ændringsforslag fra Ruth Plovgaard om at supplere henvendelsen med en bemærkning om, at lokaludvalget undrer sig over opsigelsen af Christianshavns Fritidshjem, Prinsessegade 15, og beder om en redegørelse om grunden til det.
Lokaludvalget tiltrådte et ændringsforslag fra Asbjørn Kaasgaard om at formulere næstsidste afsnit i henvendelsen således:
”- En dialog med Christianshavns Beboerhus om at benytte Beboerhusets lokaler om formiddagen er en mulighed. Beboerhuset åbner kl. 13 på hverdage.”
Lokaludvalget godkendte henvendelsen til Børne- og Ungdomsforvaltningen, der fremgår af løsningsafsnittet, med de tiltrådte ændringsforslag.