Mødedato: 19.06.2024, kl. 18:30
Mødested: Hal C, Arsenalvej 6

Vejgenopretning

Indstilling

Indstilling om,

  1. at Christianshavns Lokaludvalg tager en mundtlig orientering fra Teknik- og Miljøforvaltningen om vejgenopretning til efterretning
  2. at Christianshavns Lokaludvalg beslutter bemærkninger til Teknik- og Miljøforvaltningen, som kan indgå i forvaltningens arbejde med vejgenopretning.

Problemstilling

I processen for vejgenopretningsprojekter inddrager Teknik- og Miljøforvaltningen lokaludvalgene, inden projekterne besluttes.

Løsning

I lokaludvalgets møde den 19. juni 2024 holder Teknik- og Miljøforvaltningen et oplæg om, hvad der muligt indenfor rammen for 1:1-vejgenopretningsprojekter og inden for rammen for  vejgenopretningsprojekter med mulighed for byrumsforbedrende tiltag.

I mødet beslutter lokaludvalget eventuelle bemærkninger om sagen.

Der afsættes op til 30  minutter til dette punkt på dagsordenen.

 

Nedenfor er beskrivelser af de tiltag, der kan indgå i vejgenopretningsprojekterne i 2025.

Byrumsforbedringer
Etablering af nyt eller supplerende byrumsinventar kan eksempelvis være bænke, skraldespande, cykelstativer og udbygninger, der skaber mere opholdsareal til bløde trafikanter og cykelparkering. Byrumsforbedringer kan også dreje sig om ændringer fra cykelbane til cykelsti eller forlængelse af eksisterende cykelsti, samt inddragelse af side-/midterarealer i forbindelse med indsnævring af kørebaner med det formål at opdatere til nutidige forhold i forhold til hastighed. Derudover kan der være funktionsændringer som kantstensflytning inkl. afvanding.

Trafiksikkerhedstiltag
Trafiksikkerhedstiltag kan fx være etablering af hastighedsdæmpende foranstaltninger samt foranstaltninger, der forbedrer oversigten og krydsningsmuligheder for fodgængere og cyklister - fx ved etablering af fortovsudbygninger samt krydsningsheller. Der vil særligt være fokus på disse tiltag i tilknytning til skoler, institutioner og fritidstilbud for børn og unge.

Tilgængelighed
Eksempler på tilgængelighedstiltag kan være udførsel af sammenhængende ledelinjer også til omkringliggende områder, etablering af ramper, forberedelse af signalanlæg til lydfyr, etablering af gangarealer med jævne belægninger og fribredde. 

Begrønning/biodiversitet
Tiltag til øget begrønning eller biodiversitet kan være etablering af træer og anden beplantning, der kan skabe større biodiversitet, modvirke varmeøeffekten og skabe oplevelser i gaderummet. Det kan fx dreje sig om etablering af træplantebede i fortovsudbygninger eller i forbindelse med hastighedsnedsættende foranstaltninger, udvidelse/forbedring af eksisterende træplantebede for at sikre længere levetid for gamle træer og sikre beplantning af forskelligartet flora. Inkorporering af tiltagene implementeres i overensstemmelse med kommunens biodiversitetsstrategi og handleplan.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Teknik- og Miljøforvaltningen noterer lokaludvalgets eventuelle bemærkninger, så de kan indgå i den videre proces.

I fjerde kvartal 2024 forelægges projektforslagene til politisk godkendelse.

Beslutning

  1. Lokaludvalget tog en mundtlig orientering fra Teknik- og Miljøforvaltningen om vejgenopretning til efterretning.

  2. Lokaludvalget drøftede vejgenopretning. Der var følgende bemærkninger fra lokaludvalgets medlemmer i drøftelsen:
    • På Bodenhoffs Plads bør der lægges chaussesten i stedet for brosten.
    • Bådsmandsstræde mellem Prinsessegade og Christianshavns Vold bør genoprettes nu. Der er bl.a. problemer med vand.
    • Genopretningen af Sankt Anne Gade og Bådsmandsstræde mellem Christianshavns Kanal og Prinsessegade skal koordineres med Torvegade-projektet.
    • Genopretningen af Brobergsgade, Burmeistergade og Andreas Bjørns Gade har stået på siden 2022. Hvad er forklaringen?

  3. Lokaludvalget bemyndigede Henrik Vilsbøll til at sende ovennævnte bemærkninger til Teknik- og Miljøforvaltningen.
Til top