Mødedato: 18.12.2008, kl. 18:30

Fællessekretariat for Indre by og Christianshavns Lokaludvalg

Fællessekretariat for Indre by og Christianshavns Lokaludvalg

Christianshavns Lokaludvalg

 

DAGSORDEN

fra ordinært møde torsdag den 18. december 2008

 

 

3.      Fællessekretariat for Indre by og Christianshavns Lokaludvalg

CHL  38/2008

INDSTILLING

Formanden indstiller til Christianshavns Lokaludvalg

 

1.       at Lokaludvalget tager orienteringen fra formand Bent Lohmnann, Indre By Lokaludvalg, til efterretning og som oplæg til en indledende drøftelse om ansættelse af en ekstra medarbejder i fællessekretariatet for Christianshavns og Indre By Lokaludvalg.

 

Christianshavns Lokaludvalgs beslutning på mødet den 18. december 2008:

1.       Formand for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann, indledte drøftelserne om en ekstra medarbejder i det fælles sekretariat, ved at redegøre for erfaringer fra det fælles sekretariat for Kongens Enghave og Vesterbro Lokaludvalg, som fortalt af formanden for Vesterbros lokaludvalg på Indre Bys lokaludvalgsmøde den 16. december 2008. Vurderingen her er, at det ikke kan lade sig gøre for en lokaludvalgssekretær alene at betjene to lokaludvalg, idet arbejdstiden ved et lokaludvalg fordeler sig på 70 procent administration og mødeforberedelse/-afholdelse og 10 procent er afsat til kompetenceudvikling. På den led vil der kun være 20 procent tilbage af sekretærens tid til mere udadvendte eller borgerrettede aktiviteter eller alternativt til betjening af endnu et udvalg.

Bent Lohmann r efererede, at formanden for Vesterbros lokaludvalg, Niels Vestergaard, mente at lokaludvalgene derfor dels skulle arbejde på et principielt plan, hvor udvalgene gør Borgerrepræsentationen opmærksomme på nødvendigheden af større budgetter til fællessekretariaterne, og dels på et praktisk plan, hvor lokaludvalgene for Indre By og Christianshavn går sammen om at finansiere en ekstra medarbejder ud fra puljemidlerne. Som reaktion på dette oplæg pointerede lokaludvalgsmedlemmerne blandt andet, at en solid sekretariatsbetjening er vigtig for, at Christianshavns Lokaludvalg kan opfylde sin demokratiske funktion. Der kan i øjeblikket være et problem ved at finansiere en sådan medarbejder med lokaludvalgets puljemidler, fordi disse som udgangspunkt ikke kan støtte lønudgifter til kommunale medarbejdere. En ændring kunne derfor blive nødvendig, blev det påpeget.

I drøftelsen blev det endvidere fremhævet, at en ekstra medarbejder vil gøre det lettere for en sekretær at have sin gang på Christianshavn, hvilket vil være med til at gøre lokaludvalget mere synligt, og det blev understreget, at lokaludvalget i fald man støtter en ekstra medarbejder, samtidig skulle prøve at få hævet bevillingerne til sekretariatsbetjeningen, så hvert udvalg kan få sin egen fuldtidssekretær.

På baggrund af drøftelsen vil formandskabet overveje, at indstille til lokaludvalget på næste møde at træffe beslutning om ansættelse af en ekstra medarbejder i fællesskab med Indre By Lokaludvalg.

 

 

 

 

 

 

Sagsfremstilling:

Borgerrepræsentationen besluttede den 14. juni 2006 – i forbindelse med beslutning om ny bydelsinddeling – at give mulighed for, at der i bydelen Indre By kan oprettes to lokaludvalg, ét for Indre By-området og ét for Christianshavn inklusive Holmen.

 

Med etableringen af de to lokaludvalg er det nu Indre By Lokaludvalg og Christianshavns Lokaludvalgs opgave at sikre dialogen mellem på den ene side borgerne i henholdsvis Indre By og på Christianshavn og på den anden side Borgerrepræsentationen og forvaltningerne i alle spørgsmål, der har særlig betydning for henholdsvis Indre By-området og Christianshavn-området.

Christianshavn Lokaludvalg har dermed opgaven med at forestå møder og høringer med borgerne på Christianshavn, mens Indre By Lokaludvalg har opgaven med at forestå møder og høringer med borgerne i Indre By-området.

 

Da Indre By og Christianshavn samlet udgør én bydel, har Borgerrepræsentationen stillet følgende to særlige betingelser for oprettelsen af de to lokaludvalg:

  • at de to lokaludvalg har sekretariatsfællesskab
  • at der udarbejdes én samlet bydelsplan for bydelen.

 

For at opfylde betingelsen om, at Indre By og Christianshavn Lokaludvalg har sekretariatsfællesskab, skal følgende være gældende:

 

  • De to lokaludvalgssekretariater skal have fælles adresse.
  • Lokaliseringen skal være handikapvenlig.

 

Der ansættes en leder (lokaludvalgssekretær) for det fælles sekretariat, som har det overordnede juridiske ansvar for budget og personale for begge lokaludvalg. Denne sekretær er nu ansat pr 1. januar 2009 til fællessekretariatet for de to lokaludvalg.

Begge lokaludvalg skal på deres møder i januar forholde sig til, om der skal ansættes en medarbejder mere i fællessekretariatet. I givet fald vil lokaludvalgene skulle bevilge midler til løn mv. til medarbejderen fra puljemidlerne. Lokaludvalgene for Vesterbro og Kongens Enghave har ligeledes kun ét sekretariat og de to lokaludvalg har i 2007 stået over for den samme beslutning om ansættelse af yderligere en medarbejder.

 

For at give lokaludvalget det bedst mulige grundlag for at træffe denne beslutning, vil formanden for Indre By Lokaludvalg deltage på lokaludvalgsmødet d.d. med henblik på at søge at videreformidle de overvejelser, Vesterbro Lokaludvalg har orienteret ham om, at lokaludvalget gjorde sig ved oprettelsen af fællessekretariatet og om Vesterbro Lokaludvalgs efterfølgende erfaringer.

 

LØSNING

Formand Bent Lohmann fra Indre By Lokaludvalg orienterer om de overvejelser, han er bekendt med, at Vesterbro Lokaludvalg gjorde sig ved oprettelsen af fællessekretariatet med Kongens Enghave Lokaludvalg, og om lokaludvalgets efterfølgende erfaringer. På denne baggrund vil der være mulighed for at drøfte mulighederne ved at ansætte en ekstra medarbejder til fællessekretariatet.



 

Til top