Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Classensgade, Østerbrogade og Willemoesgade
Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Classensgade, Østerbrogade og Willemoesgade
Bygge- og Teknikudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 29. august 2001
Sager til beslutning
1. Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Classensgade, Østerbrogade og Willemoesgade
BTU 355/2001 J.nr. 451:118.0001/95
INDSTILLING
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,
at det i Borgerrepræsentationen i mødet den 16. juni 1999 vedtagne forslag til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt i karreen begrænset af Classensgade 3A-B, 5-11, 11A, 11C-F, 13-17, 17A-C, 19, 19A-B, 21-25, 25A, Østerbrogade 44-50 og Willemoesgade 2-36 – efter fremlæggelse for offentligheden i henhold til byfornyelseslovens bestemmelser – nu vedtages endeligt
RESUME
Formålet med forslaget er at forbedre karreens friarealer ved etablering af et fælles gårdanlæg, som ejerne efterfølgende skal drive og vedligeholde.
Udgifterne til anlæggets etablering skønnes at udgøre 14.000.000 kr., der betales af stat og kommune med hver 50%.
Forslaget har været ude i høring, og der er ved offentlighedsperiodens afslutning – og i månederne efter – modtaget 165 positive bemærkninger, indsigelser og ændringsforslag til forslaget.
Bygge- og Teknikforvaltningen har efterfølgende foretaget en række undersøgelser omkring især det største og ældste af baghusene på ejendommen Classensgade 7 (Kunstnerbaghuset).
På grundlag heraf har forvaltningen udarbejdet en redegørelse, der har været drøftet i Bygge- og Teknikudvalgets møde den 20. september 2000, samt en yderligere redegørelse, der blev drøftet i udvalgets møde den 7. februar 2001.
Det er Bygge- og Teknikforvaltningens opfattelse, at der ikke er fremlagt den fornødne dokumentation for, at det økonomiske grundlag er til stede for en bevarelse af Kunstnerbaghuset.
Nærværende sag var på dagsordenen i Bygge- og Teknikudvalgets møde den 4. april 2001, hvor den – efter afstemning – blev udsat. Sagen blev herefter behandlet på dagsordenen den 18. april 2001, hvor den – efter forslag fra Jens Johansen (F) – blev udsat til august. Siden er modtaget brev af 3. august 2001 fra advokat for Den Erhvervsdrivende Fond Kunstnerhuset i Classensgade, Leif Djurhuus, vedrørende støttetilsagn og finansiering. Brevet var vedlagt sagen som supplerende bilag, da den behandledes på dagsordenen den 15. august 2001. I mødet den 15. august 2001 blev sagen – efter forslag fra Jens Kjær Christensen (Ø) –udsat til det ordinære møde den 29. august 2001.
SAGSBESKRIVELSE
Baggrund
Borgerrepræsentationen vedtog i mødet den 16. juni 1999 (sag nr.254/99) at offentliggøre forslaget til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt. Indsigelsesfristen blev fastsat til 8 uger.
Offentlighed
Forslaget har været offentliggjort i perioden 1. august - 27. september 1999 og er udsendt og omdelt til de berørte grundejere og lejere samt bydelsrådet. Forslaget har endvidere været fremlagt i Københavner Information og på Biblioteket, Dag Hammarskjölds Alle 19.
Indsigelser og drøftelser
I offentlighedsperioden – og i månederne efter – er der modtaget de i kopi vedlagte 165 positive bemærkninger, indsigelser og ændringsforslag.
Bygge- og Teknikforvaltningen har efterfølgende foretaget en række undersøgelser omkring især det største og ældste af baghusene på ejendommen Classensgade 7 (Kunstnerbaghuset) med henblik på en eventuel bevarelse af baghuset.
Indsigelserne, ændringsforslagene, bemærkningerne samt undersøgelserne omkring Kunstnerbaghuset er kommenteret i en af Bygge- og Teknikforvaltningen udarbejdet redegørelse, som blev drøftet i mødet i Bygge- og Teknikudvalget den 20. september 2000.
Redegørelsen samt de modtagne indsigelser, ændringsforslag og bemærkninger vedlægges som bilag til gennemsyn.
På baggrund af drøftelsen i Bygge- og Teknikudvalget den 20. september 2000 anmodede udvalget Bygge- og Teknikforvaltningen om at foretage yderligere undersøgelser af muligheden for en bevarelse af Kunstnerbaghuset med henblik på en fornyet forelæggelse af sagen for udvalget.
Bygge- og Teknikudvalget drøftede herefter sagen på ny i udvalgets møde den 7. februar 2001 på grundlag af en af forvaltningen udarbejdet redegørelse.
Redegørelsen vedlægges på ny som bilag til gennemsyn.
På baggrund af drøftelsen i udvalget den 7. februar 2001 bad udvalget borgmester Søren Pind om at afklare en række finansieringsmæssige forhold til belysning af muligheden for at bevare Kunstnerbaghuset.
Det er Bygge- og Teknikforvaltningens opfattelse – efter den finansieringsmæssige afklaring har fundet sted – at der ikke foreligger den fornødne dokumentation for, at det økonomiske grundlag er til stede for en bevarelse af Kunstnerbaghuset.
Bygge- og Teknikforvaltningen finder ikke, at de fremførte indsigelser, ændringsforslag og bemærkninger giver anledning til at ændre forslaget, udover hvad der er tilkendegivet i den redegørelse, der blev drøftet i mødet i Bygge- og Teknikudvalget den 20. september 2000.
BILAG VEDLAGT
Forslaget til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt
Udsendt med dagsordenen til Bygge- og Teknikudvalgets møde den 19. maj 1999
Endvidere vedlagt
Brev af 3. august 2001 fra advokat for Den Erhvervsdrivende Fond Kunstnerhuset i Classensgade, Leif Djurhuus, vedrørende støttetilsagn og finansiering
Udsendt med dagsordenen til Bygge- og Teknikudvalgets møde den 15. august 2001
BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36
- Modtagne bemærkninger til det offentliggjorte forslag
- Forvaltningens nævnte 2 redegørelser, som Bygge- og Teknikudvalget drøftede i møderne henholdsvis den 20. september 2000 og 7. februar 2001
- Brev af 13. september 1999 fra Bydelsrådet i Indre Østerbro Bydel og tillæg til brev af 13. september 1999 fra Bydelsrådet i Indre Østerbro Bydel, dateret 14. september 1999
Ole Sperling