Mødedato: 25.10.2000, kl. 14:00

Ny køreplan for busser og tog pr. 17. juni 2001

Ny køreplan for busser og tog pr. 17. juni 2001

Bygge- og Teknikudvalget

Bygge- og Teknikudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 25. oktober 2000

 

 

Sager til beslutning

 

6. Ny køreplan for busser og tog pr. 17. juni 2001

 

BTU 459/2000 J.nr. 21330.0006/00

 

 

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

at nedenstående udtalelse fremsendes til Hovedstadens Udviklingsråd som Københavns Kommunes svar ved HUR's høringsrunde i anledning af køreplanskiftet juni 2001

 

RESUME

Hovedstadens Udviklingsråd gennemfører for tiden en høringsrunde blandt kommunerne i HT-området om de kommende års ændringer af den kollektive trafik. Bygge- og Teknikforvaltningen har i den anledning en række forslag til lokale forbedringer ved sommerkøreplanen 2001. Forvaltningen har derimod ikke væsentlige forslag til overordnede ændringer i betjeningsstrukturen ved dette køreplansskift, idet det forventes, at sådanne ændringer sker efterfølgende i forbindelse med Metroens ibrugtagning.

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Bygge- og Teknikforvaltningen har fra HUR's trafikdivision modtaget den som bilag vedlagte høringsskrivelse af 4. august 2000. Med henblik på udarbejdelsen af en fælles udtalelse fra Københavns Kommune er de fire bydelsforvaltninger anmodet om eventuelle bemærkninger. De modtagne svar er refereret i nedenstående udkast til udtalelse.

 

Udkast til udtalelse til HUR

"Hovedstadens Udviklingsråd
Trafikdivisionen
Gammel Køge Landevej 3
2500 Valby

 

 

Ny køreplan for busser og tog pr. 17. juni 2001

Københavns Kommune har modtaget trafikdivisionens høringsskrivelse af 4. august 2000, hvori der efterlyses Københavns Kommunes ønsker og forslag til brug for planlægningen af køreplanskiftet juni 2001. Følgende skal bemærkes:

  • Københavns Kommune har ikke bemærkninger til togbetjeningen.
  • Hvad angår busbetjeningen er det med tilfredshed noteret, at en forbedring af betjeningen langs Københavns Havn indgår i planlægningen som et hovedområde. Dette forventes også at gælde på Amagersiden, herunder udviklingsområdet på Islands Brygge.
  • På Amager findes det allerede inden Metroens ibrugtagning ønskeligt at styrke busforbindelserne på tværs af øen.
  • Muligheden for at anvende dobbeltdækkerbusser på visse passagertunge linier, som Københavns Kommune har givet tilladelse til, ses gerne udnyttet. Her må det dog være en forudsætning, at den øgede kapacitet af den enkelte bus ikke medfører lavere busfrekvens.
  • Det er fortsat Københavns Kommunes håb, at det på et tidspunkt bliver muligt at anvende mindre bustyper end standardbussen til betjening af de centrale bydele.
  • Det har tilsyneladende været fast praksis i de senere år, at natbusser holder ved alle stoppesteder. Da kommunen har modtaget en del henvendelser om beboergener som følge heraf, skal denne praksis foreslås revurderet.
  • Københavns Kommune foreslår endvidere, at gennemkørende S-busser så vidt muligt ledes uden om brogaderne, hvor de kun er til ulempe uden at give betjeningsfordele.
  • Kommunen har ikke derudover forslag til overordnede ændringer i betjeningsstrukturen ved sommerkøreplanen 2001, da Vej & Park forventer, at dette vil ske efterfølgende i forbindelse med metroens ibrugtagning.
  • Københavns Kommune konstaterer med beklagelse, at HUR's nuværende økonomiske situation kan gøre en mindre reduktion af det samlede kørselsomfang nødvendig og skal henstille, at reduktionen sker med størst muligt hensyn til især ældre medborgere.

 

På Vej & Parks forespørgsel til de enkelte bydele er fremkommet en række ønsker og forslag til forbedret busbetjening i lokalområderne:

  • Østerbro Bydel ønsker at gøre indsigelse mod, at linie 29 afkortes i aftentimerne, så de nye boligområder i Sdr. Frihavn/Indiakaj ikke betjenes. Desuden bør de rekreative arealer ved Fiskerihavnen betjenes bedre. Videre ønsker bydelen, at havnebussens rute forlænges nordpå med betjening af Nordhavnen, Nordhavn station og Sdr. Frihavn. Østerbro Bydelsråd beklager de bebudede nedskæringer. Endelig har Østerbro Bydel bemærket HUR's samarbejde med Rigshospitalet om oprettelse af busrute 17 som forsøg. Bydelsrådet finder det positivt, at HUR på denne måde udviser fleksibilitet og imødekommenhed i forbindelse med løsningen af lokale trafikale problemer.
  • Kongens Enghave Bydel har to helt konkrete ønsker: Bydelen ønsker, at linie 3 forlænges fra den nuværende endestation på Hammelstrupvej med hver anden afgang til haveforeningerne Kalvebod og Musikbyen og hver anden afgang til Rosenhaven. Hver af forlængelserne svarer til et stoppested. Desuden ønsker bydelen, at natbus 80 N skal køre alle ugens dage mod i dag kun fredag og lørdag nat, da store dele af bydelen er uden daglig natbusbetjening.
  • Valby Bydel lægger vægt på, at køreplanen indrettes, så det er nemt at benytte HT's transporttilbud, ikke mindst for byens ældre borgere. Specielt i Folehavekvarteret og på Sjælør Boulevard fornemmes stor utilfredshed med det kollektive trafiktilbud. Bydelen vil i den anledning kraftigt gentage tidligere fremførte behov om en bedre betjening af disse områder, specielt for ældre og gangbesværede. Endelig ønsker Valby Bydelsråd fortsat en ringbus/servicebus etableret, som er beskrevet i samarbejde med HUR.

 

Med venlig hilsen

 

Søren Pind"

 

Høring

Der er modtaget udtalelser fra bydelene Indre Østerbro, Kongens Enghave og Valby. De fremkomne ønsker er medtaget i ovenstående svarudkast.

 

BILAG VEDLAGT

Hovedstadens Udviklingsråds høringsskrivelse af 4. august 2000

 

 

Ole Bach

 

 

Til top