Mødedato: 24.08.2005, kl. 14:00

Implementering af parkeringsstrategien

Implementering af parkeringsstrategien

Bygge- og Teknikudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 24. august 2005

 

 

Sager til beslutning

 

36.      Implementering af parkeringsstrategien

 

BTU 460/2005  J.nr. 310.0003/03

 

 

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

at parkeringsstrategien realiseres som beskrevet i nedenstående indstilling.

 

 

RESUME

Borgerrepræsentationen vedtog den 15. juni 2005 (BR 399/05) en strategi for forbedring af parkeringsforholdene i brokvartererne gennem etablering af 4.000 nye parkeringspladser i konstruktion. Samtidig nedlægges 1.000 pladser i gadeplan, således at der kan skabes et bedre trafikmiljø og mere velfungerende byrum til ophold og rekreation.

Borgerrepræsentationen vedtog ligeledes den 15. juni 2005 (BR 398/05) en strategi for regulering af trafikken gennem forhøjelse af parkeringstaksterne og udvidelse af betalingsområderne.

Bygge- og Teknikforvaltningen etablerer nu i Vej & Park en projektorganisation, som i samarbejde med Parkering København og Økonomiforvaltningen skal gennemføre parkeringsstrategien og de dertil knyttede opgaver. Projektorganisationen består dels af en projektchef med en stab på 4 medarbejdere samt projektledere for hver af delopgaverne, som er forankret i Vej & Parks fagkontorer (bilag 1, 2 og 3).

Personalet er sammensat af både eksterne og interne medarbejdere. Opgavernes fordeling er beskrevet i afsnit 2.

Bilag 4 og 5 viser en oversigt over aktiviteternes tidsmæssige afvikling i forenklet form. Det er endvidere markeret, hvornår der skal træffes politiske beslutninger inden for de forskellige projekter. Forvaltningen gør opmærksom på, at der på dette tidlige stadie af projektet vil kunne komme forskydninger. Oversigten vil derfor løbende blive revideret.

De bevilgede 10 mio. kr. anvendes som beskrevet i økonomiafsnittet til brug for planlægning, information og gennemførelse af de første ændringer af skiltningen i de berørte byområder. Til Bygge- og Teknikudvalget vil der senere blive udarbejdet en mere detaljeret økonomigennemgang af de enkelte delprojekters realisering.

Forvaltningen ønsker specielt Bygge- og Teknikudvalgets godkendelse af

·        projektets samlede organisering,

·        de planlagte aktiviteter

·        tidsplanen, herunder rækkefølgen for opsætning af billetautomater,

·        budgetdisponeringen.

 

På et Bygge- og Teknikudvalgsmøde i november 2005 forventes udvalget at skulle beslutte følgende:

·        godkendelse af udbudsgrundlag for indkøb og opsætning af billetautomater,

·        igangsætning af de konkrete vejovertagelser

 


SAGSBESKRIVELSE

1. Baggrund

Den 15. juni 2005 vedtog Borgerrepræsentationen en parkeringsstrategi, der består af to dele.

Første del er rettet mod adfærdsregulering af trafikanterne, således at trængslen formindskes og miljøet forbedres. Denne del omfatter:

·        Udvidelse af betalingsområdet til også at omfatte de indre brokvarterer.

·        Opdeling af betalingsområdet i 3 zoner med timetakster på hhv. 25, 15 og 9 kr. mellem kl. 8 og 22 (lørdag kl. 17).

·        Indførelse af natbetaling nætterne mellem mandag og lørdag. Taksten er 2 kr. i timen.

·        Overtagelse af private fællesveje og almene veje i betalingsområdet i de indre brokvarterer.

·        Fastholdelse af beboer- og erhvervslicensregler frem til 2010, hvor taksterne forøges fra hhv. 175 kr. og 1.375 kr. om året til hhv. 600 kr. og 2.500 kr. Med beboerlicensen følger 6 gæstekort fra 2010.

·        Årlig regulering af takster efter løn- og prisindeks.

Anden del af parkeringsstrategien er rettet mod at forbedre parkeringsmulighederne for beboerne og de lokale erhverv samt bidrage til trafikal fredeliggørelse og kvalitet i byens rum i de indre brokvarterer. Denne del omfatter:

·        Etablering af 4.000 parkeringspladser i konstruktion i de indre brokvarterer i perioden 2006 – 2014.

·        Nedlæggelse af 1.000 gadeparkeringspladser i det samme område i takt med etableringen af de nye pladser i konstruktion.

·        Byrumsforbedringer på de frigjorte arealer i gadeplan.

2. Organisering

Parkeringsstrategien er en af de mest omfattende politiske aftaler, der er indgået på et enkelt fagområde i de senere år. Både i tid, økonomi, borgerinddragelse og faglig kompleksitet er opgaven betydelig. Især i de første 3 år er der en række delopgaver, som er afhængige af hinanden i tid. Deres korrekte håndtering er afgørende for, at forliget kan implementeres i overensstemmelse med den vedtagne tidsplan. Det er derfor væsentligt, at projektet organiseres således, at sammenhængen med det forudgående strategiarbejde bevares. Samtidig tilknyttes der ekspertise, som skal sikre udnyttelsen af forligets store potentiale for systematisk byrumsforbedring gennem tværfagligt samarbejde inden og uden for forvaltningen.

Organisationen skal være så selvstændig, at den kan fastholde fremdriften i implementeringen og samtidig fastholde forbindelsen til den politiske strategiudvik ling. Desuden skal den håndtere det komplekse samarbejde med de fleste fagområder i Bygge- og Teknikforvaltningen, hvor der besiddes detailviden inden for en lang række af de opgaver, der skal løses.

Opgaven håndteres ved, at der i Vej & Park oprettes en projektorganisation, der har til opgave at sikre implementeringen af parkeringsstrategien, jf. BR beslutningen 15. juni 2005, og løse andre løbende opgaver omkring udvikling af parkeringsforholdene i København.

Vej & Parks direktør er projektejer. Projektchefen for parkeringsstrategien refererer direkte til Vej & Parks direktør jf. bilag 1: "Vej & Parks organisation".

Bilag 2 viser projektets organisering. De formelle, politiske beslutninger tages i Bygge- og Teknikudvalget/Borgerrepræsentationen. Økonomiforvaltningen varetager sekretariatsbetjeningen af forligskredsen. Direktøren for Vej & Park er ansvarlig for, at projektet koordineres med andre enheder i og uden for Bygge- og Teknikforvaltningen, herunder med Økonomiforvaltningen. Der nedsættes en koordineringsgruppe med adm. dir. for Bygge- og Teknikforvaltningen Mette Lis Andersen, direktør for ParkeringKøbenhavn  Anders Møller, direktør i Økonomiforvaltningen Paul Sax Møller og direktør for Vej & Park Ole Bach.

Projektchefen er leder af projektorganisationen. Projektchef er Søren Kastoft, som kommer fra Vej & Parks projektkontor, hvor han tidligere var projektchef for p-anlæggene i Indre By.

Projektchefen har en stab til at hjælpe med de tværgående opgaver, som projektstyring, økonomi, jura, evaluering, planopfølgning etc.

Staben består af:

·        Projektsekretær (AC på fuld tid) – Vibeke Forsting

·        2 planmedarbejdere, der har udført det administrative forarbejde til parkeringsstrategien    – Poul Sulkjær og Nina Bonnevie

·        En informationsansvarlig (deltid) – Lone Spliid

 

Juridisk assistance købes via DLA

Udover staben består projektorganisationen af følgende projektledere:

·        En projektleder til billetautomatindkøb og opstilling – Adeel Munir (Projektkontoret)

·        En projektleder til anlæg af p-konstruktioner – Michael Jørgensen (Projektkontoret) 

·        En projektleder til 2-timersordning/billetautomatplacering og overtagelse af private fællesveje  - Steffen Rasmussen (Trafik & Plankontoret)

·        En projektleder til placering af p-anlæg, nedlæggelse af p-pladser i gaderummet og koordinering med byrumsudviklingen – Barbara Wandall (Byrumskontoret)

Projektlederne er fysisk placeret i de fagkontorer, hvorfra de pågældende opgaver primært skal løses. Derved sikres, at opgaven er solidt forankret i organisationen, til fordel for såvel samarbejde som fleksibilitet.

 

3. Opgaver

I det følgende beskrives de delopgaver, som implementeringen af parkeringsstrategien udløser. Der gives en overordnet beskrivelse af opgaven og dens hovedaktiviteter.

 

 

 

3.A. Projektledelse

Projektchefen har ansvaret for, at projektet realiseres i overensstemmelse med de trufne beslutninger. Projektchefen har en stab til at hjælpe sig med styringen af projektet.

Projektchef og stab tager sig af:

·        Overordnet projektstyring og koordinering

·        Økonomistyring

·        Kommunikation/information

·        Jura

·        Strategiudvikling og effektmålinger

Den vigtigste opgave for projektchefen er den overordnede projektstyring, således at der altid er overblik over projektets udvikling, herunder i særlig grad økonomistyringen. Kompleksiteten i økonomistyringen beror dels på, at de mange delprojekter er tidsmæssigt og økonomisk afhængige af hinanden, dels på, at parkeringsstrategien ikke må belaste kommunens økonomi udover de oprindeligt bevilgede midler.

Projektet berører en lang række interessenter, der alle har behov for at blive holdt informeret om projektet og dets fremdrift. Derfor er den løbende information/kommunikation til både borgere, trafikanter og andre interne og eksterne interessenter afgørende for projektet. I forbindelse med informations- og kommunikationsarbejdet vil Parkering København gøre en særlig indsats på den del, som vedrører brugerinformationen til borgere og erhvervsliv i de berørte områder med internet og personlig service som primære kontaktformer.

Vejlovgivningen baserer sig på et forholdsvis gammelt og kompliceret lovkompleks, der skal håndteres korrekt, ligesom forvaltningslov, udbudslove m.fl. skal tages i agt. Den juridiske assistance er derfor væsentlig i denne sag.

Endelig skal parkeringsstrategien løbende evalueres, således at vi kan følge med i, hvilken effekt de gennemførte ændringer i parkeringen giver anledning til, ligesom der løbende vil være planlægningsrelaterede problemstillinger, der skal håndteres. Eksempelvis skal følgende opgaver og problemstillinger håndteres i det videre forløb:

·        Før- og eftertællinger mhp. at dokumentere, hvordan belægningsgraderne udvikler sig som følge af udvidelsen af betalingsområdet.

·        Pilotundersøgelse på Indre Østerbro mhp. at optimere gadeparkeringen.

·        Hvordan skal betalingsområdet afgrænses? (billetautomater i randgaderne?)

·        Hvordan kan eventuelle parkeringsproblemer i de nye betalingsområders randområder løses, herunder sikring af ensartet beboerbetjening?

·        Afklaring af behov og procedurer for overtagelse af almene veje.

·        Hvordan kan parkeringsforholdene i stationsoplande på Metroens 3. etape reguleres?

·        Hvordan kan parkeringsforholdene i det indre frihavnsområde  koordineres med betalingsområdet?

·        Udbudsproblematikken ifm. vejovertagelser

 

3.B. Indkøb og opstilling af billetautomater

I brokvartererne skal opstilles små 900 billetautomater, mens der i Indre By skal udskiftes godt 600 billetautomater. Der vil derfor med fordel kunne gennemføres et samlet udbud af billetautomater til Indre By og til de indre brokvarterer. Opstilling af billetautomater i de indre brokvarterer er tidskritisk i forhold til ordningens implementering. Jo før udbudet gennemføres, jo før vil betalingsområdet kunne udvides. Opgaven er desuden udbudsmæssigt krævende, idet kriterierne for valg af leverandør - udover økonomi - vil være f.eks. æstetik, funktionalitet og energiforbrug.

Opgaven omfatter følgende aktiviteter:

·        Opstilling af kravspecifikationer (funktionalitet, æstetik, energi/miljø etc.)

·        Udarbejdelse af udbudsmateriale

·        Politisk godkendelse

·        Udbud og valg af leverandør

·        Levering og opsætning

I parkeringsforliget er det forudsat, at billetautomatordningen i brokvartererne kan etableres i løbet af 2006 og 2007, og at det samlede provenu i disse 2 år i alt vil udgøre ca. 85 mio. kr. Tidsplan og rækkefølge for opsætning af billetautomaterne fremgår af nedenstående kort (Fig. 1) og af tidsplanen i bilag 4 og 5.

Der er lagt følgende forudsætninger til grund for planen:

·        Betalingsområdet etableres først på de steder, hvor belægningsprocenten i dag er højst midt på dagen, og hvor der er færrest private fællesveje (Indre Nørrebro, Østerbro og Vesterbro)

·        Betalingsområdet etableres sidst, hvor belægningsprocenten er lavest og hvor flest veje er private fællesveje, som skal overtages af kommunen (Amagerbro)

·        Etableringen kan ske over en periode på 11-12 måneder

 

Udrulningen vil kunne ske ved, at der opsættes ca. 440 billetautomater på Nørrebro og Østerbro i løbet af 2. halvår 2006 og ca. 440 billetautomater på Vesterbro og Amagerbro i løbet af 1. halvår 2007. Dvs. at der skal opsættes 80-100 billetautomater om måneden. Udrulningen er vist grafisk nedenfor.

Billetautomaterne i Indre By udskiftes i sidste halvdel af 2006.

 

Fig. 1. Plan for opsætning af billetautomater i de indre brokvarterer


3.C. Myndighedsopgaver (placering af billetautomater, afvikling af 2-timers zone, overtagelse af private fællesveje og almene veje, takstændring i Indre By)

Placering af billetautomater

De konkrete placeringer af billetautomaterne skal nøje planlægges. Billetautomatplaceringen skal leve op til en række krav: billetautomaterne skal være synlige for trafikanterne, gangafstanden skal være acceptabel, gener for grundejere/beboere skal minimeres, og byrummets visuelle miljø belastes så lidt som muligt. Endelig skal den lokale skiltning omkring billetautomaterne gennemgås, således at mulighederne for at misforstå de gældende parkeringsregler minimeres. Dette sidste hensyn gælder både billetautomaterne i brokvartererne og billetautomaterne i Indre By.

Opgaven omfatter følgende aktiviteter:

·        Opsamling af erfaringer fra billetautomatplacering i Indre By

·        Fastlæggelse af kriterier for placering af billetautomaterne

·        Politisk godkendelse

·        Placeringsforslag for billetautomaterne

·        Høring af grundejere og andre interessenter

·        Fastlæggelse af endelig placering

Resultaterne af ovenstående vil indgå i udbuddet af billetautomaterne.

Tidsplan for placering af billetautomater: Se bilag 4 og 5.

Indskrænkning og senere afvikling af 2-timers zonen

Det er vigtigt, at implementeringen af betalingsområdet i brokvartererne sker på en for borgerne forståelig måde. Den eksisterende 2-timers zone skal pr. 1. januar 2006 indskrænkes til at omfatte det fremtidige betalingsområde i brokvartererne. Det har været overvejet samtidig at opstille informationstavler i det reducerede 2-timersområde med oplysning om de gældende og fremtidige parkeringsregler, ligesom det er gjort på Frederiksberg. Imidlertid vurderer forvaltningen, at udgifterne ikke står i rimeligt forhold til den tid, tavlerne skal stå der, idet de skal nedtages, når der kommer billetautomater i området. Forvaltningen foreslår i stedet, at informationen styrkes ved at der skiltes ved indgangen til 3-7 veldefinerede delområder inden for det reducerede 2-timers-område. Efterhånden som billetautomaterne opsættes i delområderne, indskrænkes 2-timers området tilsvarende.

 

Opgaven indeholder følgende aktiviteter:

·        Information om de forestående ændringer

·        Flytning af eksisterende zoneskilte til de nye 2-timers zonegrænser

·        Nedtagning af zoneskilte i takt med, at billetautomaterne opsættes

·        Besvarelse af borgerhenvendelser

Tilpasning af 2-timers zonen påbegyndes 1. januar 2006 og er efter planen bragt til ende, når de sidste billetautomater er opstillet sommeren 2007.

 

Overtagelse af private fællesveje og almene veje

Denne overtagelse skal dels følge de lovbestemte procedurer, dels gennemføres med et højt informationsniveau til grundejerne. Grundejerne skal betale for, at vejene istandsættes, så de lever op til kravene til private fællesveje. Disse retningslinier skal beskrives, vurderingerne foretages og grundejerne høres. Dette er en både teknisk, tidsmæssigt og kommunikationsmæssigt krævende opgave. Vejovertagelsen gælder alene i de nye betalingsområder.

Opgaven omfatter følgende aktiviteter:

·        Information til alle grundejere og beboere/lejere om den forestående proces

·        Fastlæggelse af den standard, vejene skal oprettes til, før de overtages

·        Vurdering af hver enkelt vej for at tage endelig stilling til, om der er tilstrækkelige almene begrundelser for overtagelse, herunder trafikale

·        Politisk godkendelse

·        Varsling om overtagelse af udførelse af fællesarbejde

·        Fastlæggelse af genopretningsarbejder

·        Høring af grundejere

·        Udstedelse af påbud

·        Udbud og udførelse af påbudte arbejder

·        Overtagelse af veje

Aktiviteterne udføres efter tidsplanen vist i bilag 4 og 5.

 

3.D. Byrumsstrategi (placering af p-anlæg, nedlæggelse af gadeparkeringspladser og strategi for byrumsforbedring)

Placering af p-anlæg

Parkeringsforliget medfører, at der skal etableres 4.000 parkeringspladser i brokvartererne. Der skal tages stilling til, hvor de pågældende parkeringspladser skal placeres. Pladserne skal betjene beboerne i brokvartererne. Derfor skal gangafstandene minimeres. Dette kræver, at pladserne fordeles på så mange mindre anlæg som muligt, under hensyn til anlægsøkonomien, som – alt andet lige – vil vokse pr. plads jo mindre anlægget er. Der foreslås en proces, hvor forvaltningen på baggrund af byrumsmæssige, trafikale, tekniske og økonomiske vurderinger udvælger en foreløbig bruttoliste på et antal mulige lokaliteter. Disse lokaliteter underkastes derefter en offentlighedsproces, hvor de forskellige lokalområder får mulighed for at udtale sig om placeringsforslagene samt komme med forslag til alternative placeringer. På baggrund heraf fastlægges den endelige bruttoliste med mulige placeringer. Først derefter kan evt. VVM-vurderinger af de konkrete anlæg påbegyndes.

Opgaven omfatter følgende aktiviteter:

·        Opstilling af kriterier for placering af p-anlæggene

·        Udvælgelse af en foreløbig bruttoliste over mulige lokaliseringer af parkeringsanlæg, herunder koordinering med byrumshandlingsplanen og øvrige fysiske anlægsarbejder i byrummet

·        Offentlig høring af forslagene, således at lokale har muligheden for at komme med nye forslag eller protestere mod de foreslåede lokaliserings muligheder

·        Endelig valg af bruttoliste

·        Politisk godkendelse

·        VVM-screening/vurdering af krav til plangrundlag

·        Politisk godkendelse

 

Aktiviteterne gennemføres efter tidsplanen vist i bilag 4 og 5.

& nbsp;

Nedlæggelse af 1.000 gadeparkeringspladser og strategi for byrumsforbedringer

I takt med at de enkelte anlæg etableres, skal der nedlægges 1.000 gadeparkeringspladser. Etableres f.eks. 100 p-pladser i et enkelt anlæg foreslås, at der nedlægges 25 pladser i det nærområde, der betjenes af anlægget. Det tilstræbes, at pladserne kan nedlægges gennem en egentlig gadeombygning, således at det ledige gadeareal så effektivt som muligt kan nyttiggøres til lokalområdets behov. Der skal udarbejdes en særlig proces for udvælgelse af lokaliteter, der skal ombygges, og der skal forsøges skaffet sponsorer til at supplere evt. kommunale midler til ombygningen. Hele processen vil med fordel kunne gennemføres med udgangspunkt i den byrumshandlingsplan, som Bygge- og Teknikudvalget behandler i øjeblikket.

Opgaven omfatter følgende aktiviteter:

·        Udarbejdelse af strategi for parkeringsnedlæggelser

·        Politisk godkendelse

·        Konkret plan for parkeringsnedlæggelser (eksakt udpegning af de pladser der nedlægges) – opdelt i 3 faser med nedlæggelse af henholdsvis 325, 375 og 300 P-pladser

·        Forslag til supplerende fysiske ombygninger mhp. at udnytte det frigjorte gadeareal til optimering af både bylivet og trafiksikkerheden i det konkrete gaderum med samlede forløb for fodgængere, cyklister og bilister

·        Projektudvikling, herunder koordinering med byrumshandlingsplanen og med øvrige fysiske anlægsarbejder i byrummet

·        Politisk godkendelse

·        Tilvejebringelse af finansiering til ombygningerne

·        Udbud

·        Anlæg

Aktiviteterne gennemføres som vist i tidsplanen i bilag 4 og 5.

 

 

3.E. Anlæg af 4.000 nye parkeringspladser

Når bruttolisten for nye p-anlæg er vedtaget og plangrundlaget på plads jf. opgave 3.D. skal der udarbejdes en egentlig udbudsstrategi. Det skal fastlægges, hvor mange p-pladser et udbud om anlæg og drift skal omfatte. Jo flere pladser udbuddet omfatter, jo billigere forventes tilbuddet at blive. Omvendt skal der også være mulighed for at nyttiggøre udviklingen på markedet, når anlægsperioden er så lang.

Udbudsbetingelserne skal nøje bearbejdes med henblik på at minimere antallet af uforudsete konflikter i det videre forløb og optimere samarbejdet mellem kommunen og de firmaer, der vil stå for anlæg og videre drift. Ved at arbejde med en bruttoliste for mulige placeringer af p-anlæg vil muligheden for at entreprenørerne kan påvirke byggeproces sen holdes åben længst muligt.

I forbindelse med udbud af anlægsopgaven skal der fastlægges en detaljeret faseplan for etablering af p-anlæg. Den detaljerede faseplan skal godkendes politisk. Samtidig skal der træffes beslutning om fremtidige ejerforhold mhp. drift af p-anlæggene.

Opgaven omfatter følgende aktiviteter:

·        Udarbejdelse af udbudsstrategi, herunder detaljeret faseplan og forslag til ejerforhold og driftsorganisation

·        Politisk godkendelse

·        VVM-vurdering

·        Udarbejdelse af udbudsmateriale

·        Politisk godkendelse

·        Gennemførelse af udbud

·        Valg af tilbud og opførelse af anlæg

·        Politisk godkendelse af næste fase

Aktiviteterne gennemføres på baggrund af tidsplanen i bilag 4 og 5.

 

4. Økonomi

I forbindelse med vedtagelsen af parkeringsstrategien blev der vedtaget følgende omkring økonomien:

at der gives en anlægsbevilling under Vej & Parks driftsramme på 3 mio. kr. i 2005 til de indledende opgaver til planlægning, forvaltning og information. I 2006 indarbejdes en rammeudvidelse på 2 mio. kr. under Vej & Parks driftsramme.

at der gives en tillægsbevilling til Bygge- og Teknikudvalgets bevilling Vej & Parks driftsramme på 3 mio. kr. i 2005 til fornyet områdeskiltning mhp. implementering af de i indstillingen beskrevne ændringer. I 2006 indarbejdes tilsvarende rammeudvidelse på 2 mio. kr. til Vej & Parks driftsramme til fornyet områdeskiltning mhp. på at implementere de i indstillingen beskrevne ændringer.

Da budgettet blev sammensat, var der ikke foretaget en detailplanlægning af arbejdet. Derfor blev der alene sat penge af til de indledende planlægningsarbejder og til de mest hastende opgaver omkring skilteflytning.


Budgetskitse 2005 og 2006 vedrørende planlægning, forvaltning og information

1. Projektledelse

 

 

 

 

 

Projektchef/stab

2.005

2.006

Sum

 

 

Projektchef

325

650

 

 

 

Planlægger *

 

 

 

* Overføres fra VP-budget

 

Planlægger

175

350

 

 

 

Projektsekretær

200

450

 

 

 

Inf-medarbejder

250

500

 

 

 

Sum

950

1.950

2.900

 

 

 

 

 

 

 

 

Information

500

880

 

 

 

Juridisk rådgivning

500

500

 

 

 

Teknisk rådgivning/tællere mv.

200

400

 

 

 

Sum

1.200

1.780

2.980

 

 

I alt Projektledelse

 

 

5.880

 

 

 

 

 

 

 

2. Opgaver

 

 

 

 

I.

Billetautomater

 

 

 

 

 

Juridisk rådgivning

20

20

 

 

 

Ekstern rådgivning til udbudsmaterialet

100

200

 

 

 

Ekstern rådgivning til design spørgsmål

100

200

 

 

 

Gennemførelse af udbud og indkøb

400

580

 

 

 

Sum

620

1.000

1.620

 

 

 

 

 

 

 

II.

Myndighedsopgaver

 

 

 

 

 

Placering af parkomater

500

200

 

 

 

Skiltning

1.000

1.000

 

 

 

Private fællesveje

500

500

 

 

 

Sum

2.000

1.700

3.700

 

 

 

 

 

 

 

III.

Byrumsstrategi

 

 

 

 

 

Placering af p-anlæg

200

500

 

 

 

Nedlæggelse af p-pladser

100

300

 

 

 

Sum

300

800

1.100

 

 

 

 

 

 

 

VI.

Anlæg

 

 

 

 

 

Gennemførelse af udbud og anlæg

200

1.500

 

 

 

Sum

200

1.500

1.700

 

 

 

 

 

 

 

 

I alt opgaver

3.120

5.000

8.120

 

 

 

 

 

 

 

 

Samlet

 

 

14.000

 

 

 

 

 

 

 

 

Sum af markerede felter

 

 

4.000

 

 

 

 

 

 

 

 

* Markerede felter: finansieres senere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den videre planlægning har vist et samlet budgetbehov i 2005 og 2006 på i alt knap 14 mio. kr.. De bevilgede midler er givet til "planlægning, forvaltning og information" (5 mio. kr.) og skiltning (5 mio. kr.). Budgetbehovet til disse 2 poster skønnes at være 6 mio. kr og 2 mio. kr. i 2005 og 2006. Altså i alt knap 8 mio. kr., hvilket er lidt mindre end bevilget. Til gengæld er der ikke bevilget penge til opstart af de øvrige aktiviteter.

Forvaltningen foreslår, at de afsatte midler disponeres som foreslået ovenfor og at forvaltningen i løbet af efteråret vender tilbage med en mere detaljeret budgetoversigt.

 

5. Miljøvurdering

I forbindelse med parkeringsstrategiens gennemførelse vil de miljømæssige konsekvenser af den reducerede trafik blive vurderet, ligesom konsekvenserne af etableringen af de enkelte anlæg vil blive underkastet de nødvendige miljømæssige vurderinger, herunder evt. VVM-vurdering.

 

6. Andre konsekvenser

De forbedrede parkeringsforhold for beboere i de indre brokvarterer kan bidrage til at fastholde og tiltrække borgere og derigennem have en gunstig effekt på hovedstadens demografiske udvikling.

 

7. Høring

Høringer gennemføres i forbindelse med de enkelte delopgaver som beskrevet i afsnit 3 ovenfor.

 

 

Bilag vedlagt

 

Bilag 1. Diagram: Vej & Parks organisation

Bilag 2. Diagram: Projektorganisation

Bilag 3. Opgavediagram

Bilag 4. Oversigtlig tidsplan, del I

Bilag 5. Oversigtlig tidsplan, del II

 

 

 

Ole Bach


 

Til top