Høringssvar vedrørende anvendelse af Den Brune Kødby
Høringssvar vedrørende anvendelse af Den Brune Kødby
Bygge- og Teknikudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 24. maj 2000
Sager til beslutning
14. Høringssvar vedrørende anvendelse af Den Brune Kødby
BTU 261/2000 J.nr. 1624.0004/99
INDSTILLING
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,
at nærværende høringssvar vedrørende anvendelse af Den Brune Kødby sendes til Kultur- og Fritidsudvalget
RESUME
Kultur- og Fritidsudvalget traf den 11. maj 2000 en række principielle beslutninger vedrørende anvendelse af Den Brune Kødby og besluttede samtidig at sende disse til høring i Uddannelses- og Ungdomsudvalget, Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget, Bygge- og Teknikudvalget, Sundheds- og Omsorgsudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget med frist for afgivelse af høringssvar den 25. maj 2000 kl. 10.00.
Kultur- og Fritidsudvalgets principielle beslutninger blev truffet på baggrund af resultatet af den i perioden fra den 23. februar til den 23. marts 2000 foretagne offentlige høring om en række forslag til anvendelse af bygninger og arealer i Den Brune Kødby. Høringen affødte 51 svar.
Den Brune Kødby opdeles funktionsmæssigt i fire principielle delområder: A, B, D og E, der refererer til Københavns Kommunes "Handlingsplan for fremtidige aktiviteter i Brune Kødby", der er tiltrådt af Borgerrepræsentationen den 14. juni 1995. Delområde A står for "Medborgeraktiviteter", B står for "Kultur", D står for "Fællesformål" og E står for "Børnekultur".
Bygge- og Teknikudvalgets bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets principielle beslutninger koncentrerer sig om anvendelsen af den del af delområde D, der benævnes D/Areal I, og det konkluderes, at fornødne dispensationer fra lokalplan nr. 262 "Brune Kødby" kan anbefales til et byggeri på 1.200 m2, heraf 400 m2 placeret i kælder.
SAGSBESKRIVELSE
På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning den 27. januar 2000 har Kultur- og Fritidsudvalget i perioden fra den 23. februar til den 23. marts 2000 foretaget en offentlig høring om en række forslag til anvendelse af bygninger og arealer i Den Brune Kødby. Kultur- og Fritidsforvaltningen har i den forbindelse modtaget 51 høringssvar, som har dannet grundlag for udarbejdelse af nogle forskellige kombinationsmuligheder for anvendelse af området.
Kultur- og Fritidsudvalget traf den 11. maj 2000 en række principielle beslutninger vedrørende anvendelse af Den Brune Kødby og besluttede samtidig at sende disse til høring i Uddannelses- og Ungdomsudvalget, Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget, Bygge- og Teknikudvalget, Sundheds- og Omsorgsudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget med frist for afgivelse af høringssvar den 25. maj 2000, kl. 10.00. På baggrund af de berørte udvalgs høringssvar vil Kultur- og Fritidsudvalget efterfølgende træffe endelig beslutning om anvendelse af Den Brune Kødby til forelæggelse for Økonomiudvalget den 30. maj 2000 og Borgerrepræsentationen den 14./15. juni 2000 med indstilling om, at Borgerrepræsentationen bemyndiger de berørte udvalgs forvaltninger til i samarbejde at udarbejde konkrete forslag til udmøntning af Borgerrepræsentationens beslutninger, hvorunder det forudsættes, at efterf& oslash;lgende realisering af forslagene ikke medfører merudgifter for kommunen i forhold til de økonomiske rammer, som Borgerrepræsentationen har besluttet for budget 2000 og overslagsårene.
Udkast til høringssvar
"Kultur- og Fritidsudvalget
Kultur- og Fritidsforvaltningens sekretariat
Rådhuset
1599 København V
Høringssvar vedrørende anvendelse af Den Brune Kødby
Kultur- og Fritidsudvalget traf den 11. maj 2000 en række principielle beslutninger vedrørende anvendelse af Den Brune Kødby og besluttede samtidig at sende disse til høring i bl.a. Bygge- og Teknikudvalget.
Den Brune Kødby opdeles funktionsmæssigt i fire principielle delområder: A, B, D og E, der refererer til Københavns Kommunes "Handlingsplan for fremtidige aktiviteter i Brune Kødby". Delområde A står for "Medborgeraktiviteter", B står for "Kultur", D står for "Fællesformål" og E står for "Børnekultur".
Hvad angår delområderne A, B og E, giver den principielle beslutning om områdernes anvendelse ikke Bygge- og Teknikudvalget anledning til bemærkninger, idet de nævnte aktiviteter forudsættes indrettet i eksisterende bebyggelse, og idet anvendelsen er i overensstemmelse med bestemmelserne herom i den for området gældende lokalplan nr. 262 "Brune Kødby". De omhandlende bygninger og arealer indgår i lokalplanens underområde I, der er fastlagt til offentlige formål samt private institutioner m.v. af almennyttig karakter, som naturligt kan indpasses i området, og hvor bebyggelsesprocenten ikke må overstige 60 for området under ét. Ny bebyggelse skal opføres inden for et nærmere angivet byggefelt i højst 3 etager samt udnyttet tagetage. Bygningshøjden må ikke overstige 16 m. For bebyggelse i byggefeltet inden for en afstand af ca. 30 m fra den fredede og bevaringsværd ige bebyggelse må gesimshøjden ikke overstige 7 m. Friarealet (ekskl. parkerings- og tilkørselsarealer) skal for område I under ét være af størrelsesordenen 60 pct. af etagearealet og skal anlægges med opholdsarealer, der skal være offentligt tilgængelige. Lokalplanen forudsætter, at ind- og udkørsel til et parkeringsanlæg med adgang til Ingerslevsgade sker via Staldgade, idet lokalplanen endvidere forudsætter, at områdets ubebyggede arealer, inklusive parkerings- og tilkørselsarealer samt beplantning og belysning, skal anlægges efter en samlet godkendt plan med respekt for bevaringsværdierne og på en sådan måde, at de spiller sammen med de omgivende gader og pladser.
Hvad angår delområde D, betyder den principielle beslutning om anvendelse, at der indenfor området benævnt D/Areal I bl.a. skal ske nedrivning af en eksisterende lagerbygning ved hjørnet af Ingerslevsgade og Staldgade og efterfølgende opføres et nybyggeri til Musikskolen på ca. 1.200 m2 etageareal, samt at der kan etableres en underjordisk parkeringskælder.
D/Areal I: Nybyggeri
Til beslutningen om at nedrive en eksisterende lagerbygning ved hjørnet af Ingerslevsgade og Staldgade for efterfølgende her at opføre et nybyggeri til Musikskolen på ca. 1.200 m2 etageareal skal bemærkes, at opførelse af nybyggeri på dette sted ikke er i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser om bebyggelsens omfang og placering.
Bygge- og Teknikforvaltningen har ved forhandlinger med Kultur- og Fritidsforvaltningen udtrykt betænkelighed i forhold til de af Arkitektgruppen i København skitserede forslag til et mere omfattende nybyggeri i området, herunder at et sådant vil forudsætte tilvejebringelse af supplerende lokalplan. Bygge- og Teknikforvaltningen har samtidig tilkendegivet, at man vil være indstillet på – med forbehold for resultatet af forudgående naboorientering – at anbefale de nødvendige dispensationer fra lokalplanens bestemmelser om byggefelt og maksimal bebyggelsesprocent på 60 for det samlede område under ét ved det nu besluttede reducerede nybyggeri til brug for Musikskolen.
Bygge- og Teknikudvalget henholder sig til Bygge- og Teknikforvaltningens vurdering, hvor det samtidig er en forudsætning, at nybyggeriet opføres som en rektangulær, fritliggende bygning i fortsættelse af og i proportioner og arkitektonisk udtryk, der harmonerer med de eksisterende fredede og bevaringsværdige staldbygninger langs østsiden af Staldgade. Når lokalplanens bestemmelser om, at gesimshøjden for bebyggelse inden for en afstand af ca. 30 m fra den fredede og bevaringsværdige bebyggelse ikke må overstige 7 m, iagttages, og når nybyggeriet placeres i en afstand af ca. 10 m fra den sydligst beliggende bevaringsværdige staldbygning, vil der kunne opføres en bygning i to etager samt kælder med et bebygget areal på ca. 400 m2 og et etageareal på ca. 1.200 m2 svarende til det opgivne arealbehov for Musikskolen. Etagearealet på 800 m2 eksklusive kælder vil isoler et set medføre en forøgelse af bebyggelsesprocenten med 1,4 procentpoint.
D/Areal I: Underjordisk parkeringskælder
Bygge- og Teknikudvalget har tidligere vurderet forslaget fra DGI om etablering af en underjordisk parkeringskælder i området ved Ingerslevsgade og bemærket, at det er i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at ind- og udkørsel sker via Staldgade.
Nærværende høringssvar blev godkendt i Bygge- og Teknikudvalgets møde den 24. maj 2000.
Med venlig hilsen
Søren Pind
Jens Jacobsen".
BILAG VEDLAGT
- Lokalplantegning med angivelse af Bygge- og Teknikforvaltningens forslag til placering af nybyggeri til Musikskolen
OBS! Bilag 7 til gennemsyn – høringsmaterialesamlingen – er tillige udsendt til Bygge- og Teknikudvalgets medlemmer samt til Bygge- og Teknikforvaltningens direktion
BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36
- Kort over Den Brune Kødby
- Oversigt over forslag vedr. Den Brune Kødby opdelt på forslagsstillere
- Oversigt over forslag vedr. Den Brune Kødby opdelt på områder/bygninger
- Notat af 2. maj 2000 fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen
- Notat af 2. maj 2000 fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen
- Arkitektgruppen København A/S: "Vurdering af mulighed for nybyggeri i Brune Kødby til Musikskole og Daginstitution, maj 2000"
- Høringsmaterialesamlingen februar 2000
- Udskrift af BR 191/99 og udskrift af beslutningsprotokol (vedr. Måltidets Hus)
- Kultur- og Fritidsforvaltningens anmodning af 11. maj 2000 med bilag
Knud E. Rasmussen