Endelig vedtagelse af lokalplan "Irlandsvej"
Endelig vedtagelse af lokalplan "Irlandsvej"
Bygge- og Teknikudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 19. maj 2004
Sager til beslutning
21. Endelig vedtagelse af lokalplan "Irlandsvej"
BTU 246/2004 J.nr. 611:153.0001/03
INDSTILLING
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
at lokalplan "Irlandsvej" vedtages endeligt med den under sagsbeskrivelsen foreslåede ændringer af § 5, stk. 1, pkt. c om placering af ekstra etage, pkt. d om opførelse af skure og § 6, stk. 4 om vinduer i gavle.
RESUME
Lokalplanforslaget har været udsendt i offentlig høring i perioden fra 17. februar til 16. april 2004. I høringsperioden har der på internettet været oprettet en hjemmeside for planforslaget. I bibliotekshuset på Rodosvej har der været opsat en plancheudstilling og i Fritidscentret Store Krog blev der i marts holdt et borgermøde med 39 deltagere.
I høringsperioden er modtaget 8 henvendelser, heraf 2 fra henholdsvis offentlige myndigheder og fra øvrige forvaltninger.
Hovedstadens Udviklingsråd har ikke bemærkninger til planforslaget.
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen oplyser, at institutionen i lokalplanens område III skal opføres som let bebyggelse og forudsætter, at projektet vil kunne godkendes i forhold til lokalplanens bestemmelser. Det henstilles, at ibrugtagen af institutionen ikke gøres afhængig af boligbebyggelsens ibrugtagen. Det oplyses, at købsvilkårene for erstatningsarealet indeholder betingelse om økonomiske konsekvenser af en forureningsundersøgelse. Svar forventes at foreligge inden udvalgets behandling af nærværende indstilling.
Forvaltningen skal hertil bemærke, at ibrugtagning af
bebyggelse i henhold til lokalplanen er afhængig af, at der er etableret eller
sket tilslutning til et fællesareal. Da etablering af fællesarealet efter de
foreliggende byggeplaner har en længere tidshorisont end ibrugtagning af
børneinstitutionen, vil en ibrugtagningstilladelse til institutionen
forudsætte, at der meddeles dispensation fra lokalplanens bestemmelse herom.
Dette vil ske på vilkår, der sikrer den senere tilslutning til anlægget.
De øvrige 6 henvendelser er fra Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse, en grundejerforening, afdelingsbestyrelsen i Gyldenrisparken, B+arkitekter på vegne af SB Ejendomme ApS, foreningen "Trafiksanering Indre Irlandsvej" og ejer.
Henvendelserne indeholder synspunkter om følgende hovedpunkter:
A.) Bebyggelsens udformning, placering og ydre fremtræden. De modtagne bemærkninger knytter sig til rækkehusbebyggelsens etageantal, skyggeforhold og indbliksgener for den omgivende bebyggelse samt til spørgsmålet om fællesanlæg, skure og gavludformninger.
For at skabe variation skal 25-35 pct. af rækkehusbebyggelsen opføres i 2½-3 etager med en maksimal bygningshøjde på 9 m, som skal placeres spredt. Der er således generelt ikke større bygningshøjder i den vestlige del af bebyggelsen end den østlige. Højden af rækkehusene er under 0,4 og 0,25 gange afstanden til "Gyldenrisparken" ved henholdsvis 3 og 2 etager. Dette vurderes at være særdeles rimelige afstandsforhold, der ikke medfører gener for beboerne i "Gyldenrisparken" ud over, hvad der må forventes ved nybyggeri i området.
Vedrørende behov for
individuelle skure til rækkehusene foreslår
forvaltningen, at lokalplanens § 5, stk. 1, pkt. d, sidste punktum erstattes
med: "Herudover kan der opføres private skure på maksimalt 6 m2,
der skal udformes ens efter et af Bygge- og Teknikforvaltningen godkendt
projekt."
Placering af vinduer i gavle er
visse steder ikke mulig på grund af risikoen for brandsmitte, og det foreslås, at bestemmelsen i § 6, stk. 4,
tilføjes: "så vidt muligt."
Forvaltningen vurderer generelt, at vinduer mod villaerne ikke vil medføre indbliksgener. Det skal dog foreslås, at det sikres, at der ikke etableres ekstra etager eller tagterrasser ved gavlene mod villabebyggelsen ved følgende tilføjelse til § 5, stk. 1, pkt. c: "Den ekstra etage og tagterrasser må ikke placeres ved gavlene mod områdets nordgrænse."
B.) Trafik. De modtagne bemærkninger knytter sig særligt til spørgsmålet om den biltrafik nybyggeriet afkaster og til trafikforholdene på Irlandsvej.
Der i en henvendelse kritik af, at forvaltningen ikke har
efterkommet en anmodning fra
Hertil skal bemærkes, at Vej & Park har foretaget beregninger af forøgelsen af biltrafikken ved nybyggeriet. Rækkehusbebyggelsen og børneinstitutionen er skønnet til at afkaste en biltrafikforøgelse i størrelsesordenen 400 biltur i døgnet, svarende til en forøgelse af biltrafikken på Irlandsvej med ca. 7 pct. Dette er efter forvaltningens vurdering en mindre forøgelse, som ikke giver anledning til nye tiltag, hvilket blev nævnt på borgermødet. Forvaltningen skal beklage, at dette ikke tydeligt fremgår af lokalplanmaterialet. I den endelige udgave af lokalplanen vil bemærkningerne blive indføjet.
De øvrige bemærkninger om trafik vedrører forhold, der ikke er omfattet af lokalplanen.
C.) Stiforløb og parkering. De modtagne bemærkninger knytter sig særligt til et fastlagt stiforløb fra Irlandsvej til Amagerbrogade og anlæg af nye parkeringspladser.
Forvaltningen finder ikke, at der er grundlag for at ændre det i lokalplanen fastlagte stiforløb. Anlæg af nye parkeringspladser forudsættes at ske som led i den fremtidige samlede renoveringsplan for "Gyldenrisparken".
D.) Lokalplanens bestemmelser om fællesanlæg. De modtagne bemærkninger knytter sig særligt til krav om indretning af et areal til fællesanlæg for beboerne i rækkehusbebyggelsen.
Indretning af fællesanlæg af størrelsesordenen 1 pct. af etagearealet for bebyggelsens beboere i område I (rækkehusbebyggelsen) svarende til ca. 150 m2 fælleshus. muliggør forskellige fællesfunktioner og aktiviteter, der ikke er mulige inden for den enkelte boligs rammer. Der vurderes ikke, at være grundlag for at ændre bestemmelsen.
SAGSBESKRIVELSE
Borgerrepræsentationen tiltrådte i mødet den 5. februar 2004
(BR 56/04) Bygge- og Teknikudvalgets indstilling af 14. januar 2004 om
offentliggørelse af forslag til lokalplan "Irlandsvej". Indstilling med
tilhørende bilag er vedlagt til gennemsyn i borgmester Søren Pinds forkontor,
Rådhuset, 1. sal som bilag A.
Offentliggørelse
Planforslaget har været i offentlig høring i perioden fra den 17. februar til den 16. april 2004. Der er udsendt 927 pjecer til ejere, lejere og brugere og 87 pjecer til interessegrupper, lokalråd, foreninger m.v.
I biblioteketshuset på Rodosvej 4 har der i høringsperioden været opstillet en planceheudstilling om planforslaget, og den 23. marts 2004 blev der afholdt et borgermøde i Fritidscenteret Store Krog. Der mødte 39 borgere og følgende hovedsynspunkter og spørgsmål blev rejst:
· Rækkehusbebyggelsen anses for at ligge lidt for tæt på den eksisterende bebyggelse i Gyldenrisparken.
· Den forventede forøgelse af trafikmængden i området anses for uacceptabel.
· Der var ønsker om belysning af de interne stier samt sikring af, at stierne ikke benyttes til hurtigkørende knallerter.
· Der blev spurgt til opførelse af institutionen og om evt. forurening af grunden.
· Man fandt det urimeligt, at der ifølge skødeservitutten for Gyldenrisparken skal betales tillægskøbesum, hvis der skal opføres flere etagemeter.
Der er vedlagt et notat fra debatten opdelt i emner som bilag 1 og en opsummering af resultatet fra de uddelte evalueringsskemaer som bilag 2.
I høringsperioden har der via internettet været mulighed for at søge oplysninger om planforslaget på en særlig hjemmeside, komme med debatindlæg eller sende sine bemærkninger til planforslaget som mail. Der har alt i alt været ca. 600 besøg på hjemmesiden i perioden, og 3 indsigelser er modtaget som mail.
I høringsperioden er modtaget 8 henvendelser, heraf 2 fra henholdsvis offentlige myndigheder og
øvrige forvaltninger og 6 fra ejere, lejere og brugere samt interessegrupper.
Henvendelserne vedlægges til gennemsyn i borgmester Søren Pinds forkontor som bilag B. En liste over henvendelserne er
vedlagt som bilag 3.
Det nærmere indhold i henvendelserne beskrives og kommenteres i de efterfølgende afsnit.
Henvendelse fra
offentlige myndigheder.
1. Mail af 12. marts
2004 fra Hovedstadens Udviklingsråd.
HUR meddeler, at der ikke er bemærkninger til planforslaget.
2. Brev f 16. april
2004 fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.
Forvaltningen gør opmærksom på, at der ikke længere er husvildeboliger i Gyldenrisparken.
Det oplyses, med henvisning til lokalplanens bestemmelser om bebyggelsens ydre fremtræden, at der er truffet beslutning om, at institutionen i lokalplanens område III skal opføres som let bebyggelse. Efter totalentreprisen på institutionen vil resultatet blive forelagt bedømmelsesudvalget, hvor også Plan & Arkitektur er repræsenteret.
Der henvises til, at det fremgår af lokalplanen, at institutionen ikke må tages i brug, før der er sket tilslutning til friareal og parkeringsareal fælles med den tilstødende boligbebyggelse. Forvaltningen arbejder mod en ibrugtagen af institutionen i august 2005. Lokalplanen bør derfor justeres således, at ibrugtagen af institutionen ikke gøres afhængig af boligbebyggelsens ibrugtagen.
Endelig oplyser forvaltningen, at der i forbindelse med køb af erstatningsarealet er indgået aftale med grundejerforeningen om vilkårene. Det er en forudsætning for salget, at resultatet af en forureningsundersøgelse af arealet og økonomiske konsekvenser af en eventuel oprensning kendes. Forvaltningen har iværksat en jordforureningsundersøgelse, hvis resultat ventes at foreligge medio maj 2004.
Bemærkninger:
Vedrørende institutionens udformning skal det bemærkes, at der ikke i lokalplanen er krav til arkitektur, og materialer, der er til hinder for, at der kan opføres en let bygning.
I lokalplanen fastlægges et
areal inden for lokalplanens område I til fællesanlæg for boligbebyggelsen i
område I og institutionen i område III. Arealet skal indrettes til parkering
samt friareal med boldbaner mv. I den forbindelse gøres ibrugtagning af
bebyggelse afhængig af, at der er etableret eller sket tilslutning til det
fas
tlagte fælles areal. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen stiler imod en
ibrugtagning af den nye børneinstitution i august 2005. Rækkehusbyggeriet er
planlagt opført i 4 etaper, startende med opførelse af bygningerne længst mod
øst og de vestligste sidst, og først i den forbindelse forventes arealet langs
Irlandsvej færdiganlagt, herunder fællesarealet. Etablering af fællesarealet
har således en længere tidshorisont end indretning af børneinstitutionen.
Ibrugtagning af børneinstitutionen vil derfor forudsætte, at der meddeles
dispensation fra lokalplanens bestemmelse om tilslutning til fællesanlæg som
betingelse for ibrugtagningen. Dette vil ske på nærmere betingelser, der sikrer
den senere tilslutning til anlægget.
Det forudsættes, at der træffes aftale mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og SB Ejendomme ApS om de økonomiske vilkår for etablering af anlægget, gerne med deltagelse af repræsentanter for Bygge- og Teknikforvaltningen. Det skal bemærkes, at det ikke inden for planlovgivningens rammer er muligt at stille betingelser om de økonomiske forhold.
For så vidt angår resultatet af jordbundsundersøgelsen vil
konsekvenserne heraf blive vurderet når resultatet foreligger.
Henvendelser fra
ejere, beboere, brugere, interessegrupper m.fl.
3. Mail af 18. februar
2004 fra Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse.
Foreningen konstaterer, at skyggediagrammet på pjecens side 8 sammen med tegningen af bebyggelsens tværsnit på side 7 ret afslørende viser, at eftermiddagssolen om vinteren ikke er noget, som bebyggelsens beboere vil få ret meget af. Snittet viser desuden, at kun de vestligste boliger vil få sollys ind ad vinduerne sent på dagen om vinteren. Årsagen er, at husene i bebyggelsens østside er lavere end dem i vestsiden. Det foreslås derfor, at de højeste bygninger placeres i østsiden og de lavere i vestsiden af bebyggelsen. Det foreslås endvidere, at der gives plads til forarealer foran indgangsdørene med siddepladser, så stierne kan få et præg af halvprivate zoner.
4. Mail af 21. februar
2004 fra Carsten Flensburg, Irlandsvej 82.
Indsigeren er af den opfattelse, at lokalplanforslaget ikke forholder sig til de væsentlige trafikale påvirkninger af nærmiljøet, som den planlagte bebyggelse må antages at medføre. Irlandsvej, som er en bydelsgade, har på baggrund af bl.a. ændrede trafikmønstre på Amager, gennem de senere år udviklet sig til den foretrukne lufthavnsrute for lastbiler, busser og taxaer. En yderligere trafikal og miljømæssig belastning af Irlandsvej bør derfor involvere konkrete målinger og vurderinger samt konkrete projekter, som kan reducere de negative effekter af den kommende boligbebyggelse. Såfremt der evt. skal ske en tilpasning af trafikniveauet, foreslås det, at der foretages trafikdæmpende foranstaltninger på den "smalle" del af Irlandsvej. Det påpeges til slut, at det er vigtigt, at alle afledte omkostninger i forbindelse med den kommende boligbebyggelse erkendes så tidligt som muligt.
5. Brev af 5. april
2004 fra grundejerforeningen Ny Skelgaard.
Det anføres, at en forøgelse af trafikken med ca. 7 pct. fra den kommende boligbebyggelse set i sammenhæng med trafikstigningen til og fra den nyåbnede Føtex på hjørnet af Amagerbrogade og Gyldenrisvej betyder en kraftig stigning i trafikmængden på Irlandsvej. Grundejerforeningen foreslår derfor, at der opsættes lysregulering på hjørnet af Følfodvej og Irlandsvej.
6. Brev af 6. april
2004 fra Lejerbo afd. 128, Gyldenrisparken, afdelingsbestyrelsen.
Bestyrelsen konstaterer, at rækkehusene kommer til at ligge for tæt på Gyldenrisparken med forringede lysforhold til følge. Den kommende rækkehusbebyggelse skal derfor rykkes 10 -15 m frem mod Irlandsvej. Bestyrelsen har noteret sig, at det midterste rækkehus ind mod Store Krog er 1 etage højere. Denne ekstra etage foreslås flyttet til rækkehusene mod Vejlands Allé eller væk fra Gyldenrisparken, da den ellers vil skygge for beboerne i blok 17, Store Krog nr. 14, 16 og 18. Endelig ønsker bestyrelsen, at stiforløbet fra Irlandsvej over Store Krog til Gyldenrisparken stopper ved skellet mod Gyldenrisparken. Bestyrelsen ønsker at oprette skråparkering langs Store Krog mod rækkehusene, og beboerne i rækkehusene skal ikke have adgang hertil. Skellet mellem Gyldenrisparken og rækkehusene skal holdes lukket af hensyn til gener fra hundeluftning.
7. Brev af 14. april
2004 fra B+arkitekter og designere as.
Arkitektfirmaet anmoder om, at lokalplanens bestemmelse i § 3, stk. 1 b) om fællesanlæg ophæves. Der henvises til, at det vil være uhensigtsmæssigt, set ud fra en overordnet arkitektonisk synsvinkel, at der stille krav om placering af fællesanlæg enten uden for eller inden for den præcist definerede rektangulære bebyggelsesplan. Bebyggelsen består udelukkende af relativt store boliger, som ikke fordrer fællesanlæg.
I lokalplanforslagets § 5, stk. 1 d) muliggøres fællesskure samt enkelte skure til renovation på parkeringsarealerne. Herudover må der ikke opføres skure. Arkitektfirmaet skønner, at der på sigt vil blive behov for individuelle skure på egen grund. Firmaet vil derfor udarbejde et princip for etablering af skure for at sikre, at skure integreres i murforløbet inden for det arkitektoniske formsprog. Der anmodes om, at lokalplanen muliggør individuelle skure.
Med henvisning til lokalplanens § 6, stk. 2, om bebyggelsens ydre fremtræden, oplyses det, at bebyggelsen vil fremstå i hvid/knækket hvid farveskala.
I lokalplanens § 6, stk. 4, bestemmes det, at permanent fritstående gavle skal forsynes med vinduer, franske altaner eller lignende. Arkitektfirmaet er af den opfattelse, at vinduer i permanent fritstående gavle mod interne smøger ikke med rimelighed kan udføres grundet brandkrav. Det oplyses, at langs villagrundene mod Vejlands Allé vil vinduer i gavle alene blive udformet som højtsiddende vinduer/spalter for at undgå indkigsgener hos begge parter.
Det oplyses, at fællesanlæg ikke vil blive hegnet, og at omfanget af p-pladser, boldbaner m.v. samt ordensregler fastlægges alene af ejerne af område I. Eventuelle regler eller skærpede krav til vedligeholdelse m.v. på grund af anvendelse af område III til institution bekostes af dennes ejer. Firmaet ønsker det præciseret i lokalplanen, at der kun skal ske en planmæssig koordinering, og at hver lodsejer selv bekoster egne arbejder på egen grund.
Med henvisning til lokalplanens § 8 om særlige fællesanlæg, oplyses det, at bebyggelsen vil blive opført i fire etaper. Fastlagte friarealer vil først blive etableret samtidig med, at sidste etape udføres. Lokalplanen skal derfor sikre, at de enkelte etaper kan færdiggøres og ibrugtages her for sig.
8. Mail af 16. april
2004 fra "Trafiksanering Indre Irlandsvej" v/ Asger Bo Andersen, Breidablik
Allé 12.
I mailen gives der udtryk for, at forvaltningen mangler respekt for Bygge- og Teknikudvalgets beslutninger. Der henvises til indsigerens foretræde for udvalget i mødet den 29. oktober 2003 ved behandlingen af "Redegørelse om igangsætning af forslag til lokalplan "Irlandsvej". Indsigeren modtog senere et brev af 30. oktober 2003 fra sekretariatet, hvor det blev meddelt, at udvalget havde drøftet sagen, og at de trafikmæssige forhold ville blive analyseret i lokalplanforslaget. Dette løfte er ikke opfyldt. Hverken i lokalplanforslaget eller ved borgermødet den 23. marts 2004 i Fritidscentret Store Krog.
Forvaltningens
bemærkninger
Indholdet i de modtagne henvendelser kan grupperes under følgende punkter:
A.) Bebyggelsens udformning,
placering og ydre fremtræden
Lokalplanen fastlægger, at rækkehusbebyggelsen generelt skal opføres i 2 etager med en maksimal bygningshøjde på 6 m. For at skabe variation skal 25-35 pct. af bebyggelsen opføres i 2½-3 etager med en maksimal bygningshøjde på 9 m. Det er i lokalplanen fastlagt, at den ekstra etage skal placeres spredt, og at der således generelt ikke er større bygningshøjder i den vestlige del af bebyggelsen end den østlige.
Med hensyn til skyggevirkning i forhold til Gyldenrisparken, skal det bemærkes, at afstanden mellem rækkehusbebyggelsen og Gyldenrisparken er over 25 m, samt at stueetagen i Gyldenrisparken er hævet fra terræn. Den maksimale bygningshøjde i rækkehusbebyggelsen er 9 m for de 25-35 pct. af bebyggelsen, der er i 2½-3 etager og ellers 6 m. Dette svarer til, at den muliggjorte rækkehusbebyggelses højde er mindre end henholdsvis 0,4 og 0,25 gange afstanden til bebyggelsen. Dette vurderes at være særdeles rimelige afstandsforhold, der ikke medfører gener for beboerne i Gyldenrisparken ud over, hvad der må forventes ved nybyggeri i området.
Det anføres i henvendelsen fra B+arkitekter, at der til rækkehusbebyggelsen vil være behov for individuelle skure, som man foreslår udformet efter et ens koncept, indarbejdet i de mure, der omkranser de private haver. Forvaltningen skal på den baggrund foreslå, at lokalplanens § 5, stk. 1, pkt. d, sidste punktum erstattes med:
"Herudover kan der opføres private skure på maksimalt 6 m2, der skal udformes ens efter et af Bygge- og Teknikforvaltningen godkendt projekt."
Vedrørende vinduer i gavle skal det bemærkes, at forvaltningen vurderer, at vinduesåbningerne er vigtigst i gavle, der afgrænser bebyggelsen udadtil samt i gavle mod pladserne. I den forbindelse kan det bemærkes, at afstanden til skel mod villaerne langs Vejlands Allé er ca. 7 m, hvilket svarer til den indbyrdes afstand mellem mange af villaerne. Da villaerne ligger yderlige tilbagetrukket fra skel, er der en afstand til rækkehusene på ca. 25 m. Man finder på den baggrund ikke, at vinduer mod villaerne vil medføre større indbliksgener. Det skal dog foreslås, at det sikres, at der ikke etableres ekstra etager eller tagterrasser ved gavlene mod villabebyggelsen ved følgende tilføjelse til § 5, stk. 1, pkt. c:
"Den ekstra etage og tagterrasser må ikke placeres ved gavlene mod områdets nordgrænse."
Den endelige udformning af gavlene vil ligesom bebyggelsens arkitektoniske bearbejdning i det hele taget blive vurderet nærmere i forbindelse med det endelige byggeandragende. Der vil være gavle, hvor placering af vinduer ikke er mulig på grund af risikoen for brandsmitte, og det skal derfor foreslås, at der til kravet herom i § 6, stk. 4, tilføjes: "så vidt muligt."
B.) Trafik
Med hensyn til en analyse af trafikforholdene kan det oplyses, at forvaltningen, som der er praksis for ved udarbejdelse af lokalplanforslag, har foretaget beregninger af forøgelsen af biltrafikken ved nybyggeriet. Rækkehusbebyggelsen er skønnet til at afkaste en forøgelse i størrelsesordenen 300 bilture i døgnet og børneinstitutionen ca. 100 bilture. Dette svarer til en forøgelse af biltrafikken på Irlandsvej med ca. 7 pct. Det skal bemærkes, at der ved en vurdering af trafikforøgelsen skal tages højde for, at der fra det tidligere busanlæg og de efterfølgende erhvervsaktiviteter har været en del trafik, herunder tung trafik, som er forsvundet. Der er efter forvaltningen vurdering tale om en mindre forøgelse af trafikken, som ikke giver anledning til nye tiltag. Dette blev nævnt på borgermødet, men man skal beklage, at dette ikke tydeligt fremgår af lokalplanmaterialet, hvilket en indsiger var stillet i udsigt. I den endelige udgave af lokalplanen vil bemærkningerne blive indføjet.
De øvrige bemærkninger om trafik vedrører forhold, der ikke er omfattet af lokalplanen, da der er tale om trafikale forhold og temaer af mere vidtrækkende karakter.
Forvaltningen skal dog i den forbindelse bemærke, at i Trafikplan for Amager indgår
en trafiksanering af Irlandsvej med hastighedsdæmpning på strækningerne nord
for Vejlands Allé. Denne trafiksanering skal ifølge trafikplanen gennemføres i
sammenhæng med planlægningen for ombygning af Amagerbrogade.
Det er forvaltningens
vurdering, at det ikke vil være hensigtsmæssigt at opsætte lysregulering i
krydset Følfodvej / Irlandsvej. Hvis der senere viser sig væsentligt øgede
problemer med sikkerheden for krydsende fodgængere over Irlandsvej, vil forvaltningen
stille forslag om sikrede overgange eller andre løsninger.
C.) Stiforløb og
parkering
I lokalplanens § 4, stk. 4, er der fastlagt et overordnet stiforløb fra Irlandsvej over ejendommen med rækkehusene og gennem Gyldenrisparken til Amagerbrogade. Stiforløbet vil sikre adgangen til institutioner og busstoppesteder uden om det overordnede vejnet. Forvaltningen finder ikke at der er anledning til at ændre på det fastlagte stiforløb.
Det anføres i henvendelsen fra afdelingsbestyrelsen i Gyldenrisparken, at man har til hensigt at anlægge skråparkering langs Store Krog. I henhold til lokalplanen skal parkeringsdækningen være af størrelsesordenen 1 parkeringsplads pr. 100 m2 etageareal, dog kun 1 plads pr. 5 plejeboliger, inklusive servicearealer og 1 plads pr. 200 m2 etageareal til børneinstitutioner. Anlæg af nye parkeringspladser forudsættes at ske som led i den fremtidige samlede renoveringsplan for Gyldenrisparken.
D.) Lokalplanens
bestemmelser om fællesanlæg
Med hensyn til lokalplanforslagets krav om indretning af fællesanlæg for bebyggelsens beboere i område I af størrelsesordenen 1 pct. af etagearealet, vurderes dette, uanset boligernes gennemsnitlige størrelse på ca. 100 m2, som et rimeligt krav, der muliggør etablering af ca. 150 m2 etageareal, der kan rumme forskellige fællesfunktioner og aktiviteter, der ikke er mulige inden for den enkelte boligs rammer. Forvaltningen vurderer ligeledes, at dette er muligt inden for den stramme bebyggelsesplan og det arkitektoniske formsprog, der er lagt op til. Fællesanlæg kan f.eks. indrettes i et af rækkehusene med beboerlokaler og/eller værksteder i stueplan og beboerhotel på 1. sal. Det kan evt. også være skure til opbevaring af fællesgrill, haveredskaber og -maskiner samt affaldssorteringsanlæg.
Ændring af lokalplanen
Forvaltningen forslag til ændringer skønnes ikke at være af væsentlig betydning borgere eller andre myndigheder, og der er derfor ikke foretaget supplerende høring, jf. planlovens § 27, stk. 3.
Miljøvurdering
De foreslåede ændringer af lokalplanforslaget giver ikke anledning til bemærkninger i forhold til den miljøvurdering, som er afgivet i forbindelse med indstillingen om vedtagelse af lokalplanforslaget.
BILAG VEDLAGT
Bilag 1: Referat af borgermødet
Bilag 2: Resultatet af evalueringsskemaerne
Bilag 3: Liste over modtagne henvendelser
BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS
FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36
Bilag A: Offentliggørelsesmaterialet omfattende
indstilling med bilag samt orienter-
ingspjece.
Bilag B: Kopi af modtagne
henvendelser, jf. bilag 3.
Jens Ole Nielsen