Forslag til lokalplan "Kommunehospitalet"
Forslag til lokalplan "Kommunehospitalet"
Bygge- og Teknikudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 15. august 2001
Sager til beslutning
16. Forslag til lokalplan "Kommunehospitalet"
BTU 346/2001 J.nr. 611:171.0001/98
INDSTILLING
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
at forslag til lokalplan for et område ved Øster Farimagsgade (Kommunehospitalet) vedtages med henblik på offentliggørelse
at indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder
at offentliggørelse annonceres i områdets lokalpresse
at den foreslåede dialogstrategi bestående af en planens hjemmeside, en lokal udstilling samt et borgermøde vedtages
Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler,
at den aftale om boligindretning og konvertering af ejendomme i Indre By til boligformål, der er knyttet til lokalplanforslaget, tiltrædes som forudsætning for vedtagelse af lokalplanen
RESUME
Økonomiudvalget og Bygge- og Teknikudvalget drøftede i møderne henholdsvis 18. og 19. januar 2000 en redegørelse om udarbejdelse af lokalplan for Kommune-hospitalet med tilhørende kommuneplantillæg, der skulle muliggøre indretning af bygningerne til serviceerhverv, undervisning, forskning og beboelse, som det var ønsket af Ejendomsselskabet Norden A/S som Kommunehospitalets nye ejer.
Udvalgene anbefalede samtidig overfor Borgerrepræsentationen fremsendelse af nærmere anførte bemærkninger til Skov- og Naturstyrelsen som Københavns Kommunes synspunkter til forslag om udvidelse af fredningen af bebyggelsen på matr. nr. 33 Nørrevold Kvarter, København, Kommunehospitalet, med fem bygninger, beliggende mod Øster Søgade og Gammeltoftsgade, samt plankeværket omkring hospitalsområdet.
I Borgerrepræsentationens møde den 10. februar 2000 (pkt.15, BR 43/2000) blev der stillet følgende ændringsforslag: "Borgerrepræsentationen fastholder beslutningen af 4. marts 1999 om, at Københavns Kommune fortsat er interesseret i etablering af et center for folkesundhed og velfærd i Kommunehospitalets bygninger." På forslag fra Overborgmesteren godkendte Borgerrepræsentationen, at ændringsforslaget blev indarbejdet i redegørelsen. Høringssvaret blev herefter godkendt. I høringssvaret, der blev sendt medio februar 2000, blev det anbefalet, at fredningsforslaget gennemføres uden fredning af plankeværket og med mulighed for boligindretning, herunder i de af de fem bygninger, der har midter- eller sidekorridorer.
Skov- og Naturstyrelsens beslutning fra april 2000 om udvidelse af den eksisterende fredning af Kommunehospitalet uden hensyntagen til kommunens høringssvar er - trods påklage fra Københavns Kommune fra maj 2000 i relation til plankeværket og til muligheden for boligindretning i korridorbygninger - stadfæstet af Miljø- og Energiministeriet i oktober 2000. En principskitse til indretning af boliger i de nyfredede bygninger har været forelagt Det Særlige Bygningssyn, der på et møde i december 2000 har udtalt, at man ikke vil afvise, at der kan indrettes boliger i bygningerne, dog med forbehold for endelig stillingtagen indtil et egentligt skitseforslag foreligger.
Af ovennævnte redegørelse fra Økonomiudvalget og Bygge- og Teknikudvalget fremgår bl.a., at de nyfredede bygninger samt nybyggeri i et byggefelt mod Gammeltoftsgade i den kommende lokalplan påregnedes fastlagt til boligformål. Der vil derved kunne indrettes og opføres i størrelsesordenen 24.000 m2 etageareal til store familieegnede boliger.
Efterfølgende har der været ført en række forhandlinger med grundejeren og Københavns Universitet om behovet i forbindelse med ønsket om indretning af et center for Sundhed og Samfund indeholdende undervisnings- og forskningsinstitutioner m.v. I den forbindelse er det en forudsætning for indretning af et sådant center, at der kan disponeres over hele det tidligere Kommunehospitalsanlæg, bortset fra 2 bygninger i det nordvestlige hjørne mod Øster Søgade og Gammeltoftsgade, samt at der kan opføres en mindre auditoriebygning.
De 2 bygninger i det nordvestlige hjørne, der tilsammen indeholder ca. 9.500 m2 etageareal, reserveres til boligformål. Hertil kommer ca. 3.000 m2 etageareal i det ovenfor nævnte byggefelt mod Gammeltoftsgade. Der vil således umiddelbart være tale om væsentligt mindre etageareal til boligformål i lokalplanområdet end forudsat i ovennævnte redegørelse, men dog af et omfang så det respekterer det i Kommuneplanforslag 2001 indeholdte krav om at boligandelen i området skal være af størrelsesordenen 20 pct. af det samlede etageareal. De 2 bygninger rummer bl.a. kommunale børne- og ungdomsinstitutioner og Parkering København.
Undervisningsministeriets Byggedirektorat har ved de ovennævnte forhandlinger tilkendegivet, at man umiddelbart i forlængelse af Københavns Universitets fraflytning af ejendommene som led i etableringen af Centeret på Kommunehospitalet vil afhænde 3 boligegnede, bevaringsværdige ejendomme med i alt ca. 12.000 m2 etageareal i Indre By med henblik på indretning af familieegnede helårsboliger. De 3 ejendomme er oprindeligt overvejende boligejendomme, som i dag rummer universitetsfunktioner, og som frigives i forbindelse med centerindretningen. Der vil således samlet set i Indre By være tale om et tilsvarende etageareal til boligformål, som forudsat i ovennævnte redegørelse. Byggedirektoratet har herom fremsendt det til gennemsyn som bilag 5 vedlagte brev af 24. juni 2001, hvori det bekræftes, at 2 af de 3 ejendomme afhændes til boligformål. Det er en forudsætning for sagens behandling i Borge rrepræsentationen, at brevet suppleres med en dokumentation for, at også den 3. ejendom overgår til boligformål.
Ejendomsselskabet Norden A/S har nu i overensstemmelse med ovenstående udarbejdet revideret forslag om indretning af bygningerne til Center for Sundhed og Samfund samt til boliger.
Det foreliggende lokalplanforslag er udarbejdet på grundlag heraf med en anvendelse af den eksisterende bebyggelse til de beskrevne formål. Forslaget muliggør opførelse af en auditoriebygning i områdets sydvestlige del samt endvidere opførelse af en boligbebyggelse på arealet, hvor børneinstitutionen ved Gammeltoftsgade er beliggende, for det tilfælde, at institutionsbygningerne fjernes. Indretningen af boliger i området er fastlagt som store, familieegnede helårsboliger.
SAGSBESKRIVELSE
Ejendomsselskabet Norden A/S har som ejer af Kommunehospitalet anmodet om udarbejdelse af lokalplan for Kommunehospitalets område med tilhørende bygninger med henblik på indretning af et Center for Sundhed og Samfund, indeholdende undervisnings- og forskningsinstitutioner m.v., for Københavns Universitet. I forbindelse med denne anvendelse ønskes der muliggjort opførelse af en auditoriebygning i områdets sydvestlige del. Centret omfatter det tidligere Kommunehospitals bygningsanlæg, bortset fra 2 bygninger i den nordvestlige del af området (bygningene nr. 25 og 26) mod henholdsvis Øster Søgade og Gammeltoftsgade, som efter ophør af de nuværende funktioner vil kunne anvendes til boliger.
Borgerrepræsentationen behandlede i mødet den 10. februar 2000 (BR 43/2000) en redegørelse fra Økonomiforvaltningen og Bygge- og Teknikforvaltningen. I redegørelsen indgik bl.a. indretning af boliger i 5 nyfredede bygninger beliggende mod henholdsvis Øster Søgade og Gammeltoftsgade, samt et nybyggeri til boligformål på den kommunale institutionsejendom mod Gammeltoftsgade, matr. nr. 412 Nørrevold Kvarter, København. Borgerrepræsentationen godkendte samtidig på forslag af Overborgmesteren, at et ændringsforslag om at fastholde beslutningen af 4. marts 1999 om, at kommunen fortsat er interesseret i etablering af et center for folkesundhed og velfærd i Kommunehospitalets bygninger, blev indarbejdet i redegørelsen.
Fredning
Kommunehospitalets hovedanlæg mod Øster Farimagsgade blev fredet i 1959. Med baggrund i H:S´s meddelelse til Miljø- og Energiministeriet, Skov- og Naturstyrelsen, om det påtænkte salg af Kommunehospitalet, jf. bygningsfredningslovens § 26 om fredningsovervejelse ved nedrivning eller afhændelse af offentlige bygninger, blev spørgsmålet om fredning af den resterende del af bebyggelsen samt det omgivende plankeværk forelagt Det Særlige Bygningssyn. Kommunens bemærkninger til fredningsudvidelsen fremsendtes medio februar 2000 på baggrund af Borgerrepræsentationens ovennævnte behandling. Fredningsudvidelsen blev uden hensyntagen til kommunens bemærkninger besluttet af Skov- og Naturstyrelsen den 14. april 2000. Den samlede fredede bebyggelse samt det fredede plankeværk er vist på tegningsmaterialet hørende til redegørelse for lokalplanforslaget, der er vedlagt som bilag A.
Fredningsbeslutningen blev påklaget til Miljø- og Energiministeren ved brev af 15. maj 2000 fra Bygge- og Teknikforvaltningen og Økonomiforvaltningen. Miljø- og Energiministeriet, Departementet, har herefter i brev af 4. oktober 2000 meddelt, at Skov- og Naturstyrelsens afgørelse af 14. april 2000 stadfæstes, således at de fem omhandlede bygninger og plankeværket fredes efter bygningsfredningsloven. Afgørelsen blev truffet efter gentagne udvekslinger med Københavns Kommune angående mulighederne for boligindretning i de berørte bygninger.
Uenigheden om fredningen vedrører primært, at muligheden for ombygning til boligformål af de berørte bygninger vanskeliggøres, idet fredningen også omfatter bygningernes indvendige dele. Da de fleste af bygningene er udført med midter- og sidekorridorer, vil det af brandredningsmæssige årsager være en forudsætning for en boligindretning, at der opsættes lejlighedsskel, som dermed betyder en opdeling af korridorerne.
Efterfølgende har Skov- og Naturstyrelsen med brev af 26. januar 2001 oplyst, at et herfra tidligere fremsendt skitsemateriale vedrørende principper for indretning af boliger i de nyfredede bygninger har været forelagt Det Særlige Bygningssyn i mødet den 20. december 2000. Bygningssynet udtalte i den forbindelse: "Bygningssynet vil ikke afvise, at der kan indrettes boliger i bygningerne. Synet ønsker dog at se et egentligt skitseforslag til, hvordan lejlighederne kan indrettes i de eksisterende forhold efter de angivne principper som fremgår af fredningen, inden Synet tager endelig stilling". Der er dermed ikke sikkerhed for at et krav om indretning af større familieegnede boliger i de nyfredede bygninger vil kunne realiseres.
Grundlag for lokalplanen
Lokalplanforslaget vil blive udarbejdet på grundlag af det af Ejendomsselskabet Norden udarbejdede projekt og vil muliggøre indretning af et sundhedscenter samt i forbindelse hermed opførelse af en auditoriebygning.
De to bygninger i områdets nordvestlige del, som ikke påregnes anvendt til centerformål, forudsættes fastlagt til boligformål. Bygningerne rummer i dag bl.a. henholdsvis kommunale børne- og ungdomsinstitutioner og Parkering København. Etablering af boliger vil således først kunne ske i takt med ophør eller flytning af disse funktioner samt efter godkendelse af fredningsmyndighederne. Bygningerne indeholder tilsammen ca. 9.500 m2 etageareal.
Ved eventuelt ophør af børneinstitutionen på den kommunale ejendom forudsættes muliggjort et nybyggeri til boligformål i størrelsesordenen 3.000 m2.
Det samlede etageareal til boliger på ca. 12.500 m2 udgør godt 18 pct. af det samlede fremtidige etageareal på ca. 68.900 m2 inden for lokalplanområdet og vurderes dermed at overholde det i forslag til Kommuneplan 2001 stillede krav om at i størrelsesordenen 20 pct. af det samlede etageareal skal benyttes til boliger.
Undervisningsministeriets Byggedirektorat tilkendegivet, at 3 boligegnede bevaringsværdige ejendomme i Indre By, som i dag rummer universitetsfunktioner, i forbindelse med etablering af centret vil blive afhændet til boligformål med henblik på at etablere store familieboliger som helårsboliger. Ejendommene indeholder tilsammen ca. 12.000 m2 etageareal. Der henvises til det som bilag 5 vedlagte brev fra Byggedirektoratet af 24. juli 2001, hvori det bekræftes, at 2 af de 3 ejendomme afhændes til boligformål. Det er en forudsætning for sagens behandling i Borgerrepræsentationen, at brevet suppleres med en dokumentation for, at også den 3. ejendom overgår til boligformål.
I forbindelse med omdannelsen af Kommunehospitalet m.v. muliggøres således indretning af i alt ca. 24.500 m2 boliger i bydelen Indre By hvilket svarer til det boligareal, der var beskrevet i den ovenfor nævnte redegørelse fra Økonomiforvaltningen og Bygge- og Teknikforvaltningen, som blev tiltrådt af Borgerrepræsentationen i mødet den 10. februar 2000.
Forslag til lokalplan
Lokalplanforslaget omfatter matr. nr. 33 og 412 Nørrevold Kvarter, København (henholdsvis Kommunehospitalet og børneinstitutionen ved Gammeltoftsgade). Forslaget skal sikre omdannelse af det tidligere hospitalsområde til et område, der indgår som en del af byområdet med en anvendelse til undervisningformål, såsom større undervisnings- og forskningsinstitutioner m.v., samt til boligformål med fortrinsvis store og attraktive helårsboliger.
Den fredede bebyggelse fastlægges som bevaringsværdig bortset fra tre små 1-etages tilbygninger på bygningerne nr. 24 og 25 mod Øster Søgade. For det tilfælde at institutionsbebyggelsen ved Gammeltoftsgade fjernes, muliggøres der her opførelse af en boligbebyggelse tilpasset områdets bebyggelse. Endvidere muliggøres der i områdets sydvestlige del opførelse af et auditorium med tilknyttede funktioner for undervisningsinstitutionerne i området.
Forslagets bestemmelser om de ubebyggede arealer skal sikre en hensyntagen til de eksisterende gård- og haverum samt eksisterende værdifulde træer, således at friarealkravene i overensstemmelse med kommuneplanrammerne overholdes. Parkeringsdækningen skal være 1 parkeringsplads pr. 100 m² etageareal.
For så vidt angår indholdet af planforslaget samt baggrunden herfor henvises til den som bilag A vedlagte redegørelse og til forslaget til lokalplan, der er vedlagt som bilag B.
Det skal i forbindelse med lokalplanforslaget særligt bemærkes, at forvaltningen som udgangspunkt forudsætter, at grundejere/ bygherrer i området afholder nødvendige udgifter til etablering af vej- og stianlæg, tilslutning til eksisterende vejnet samt grønne anlæg, da der ikke i Bygge- og Teknikforvaltningens budgetter er afsat midler til dækning heraf. Endvidere skal det understreges, at områdets friarealer skal anlægges og indrettes for beboere og brugere efter Bygge- og Teknikforvaltningens nærmere godkendelse, herunder placering og udformning af vej- og stianlæg samt udformning af belægninger, belysning, beplantning og inventar i øvrigt på vej-, plads- og stiarealer.
Kommuneplanlægning
Området er i Kommuneplan 1997 beliggende i et O5-område og er dermed fastlagt til offentlige formål, institutioner og andre sociale formål, skoler og andre uddannelsesformål m.v.
I forslaget til Kommuneplan 2001 er området fastlagt som et C1*-område (boliger og serviceerhverv), men med den særlige bemærkning, at bebyggelsen kan anvendes til større undervisningsinstitutioner og lignende - center for folkesundhed m.m. Der fastsættes også bestemmelse om, at boligandelen mindst skal være af størrelsesordenen 20 pct. af det samlede etageareal.
Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med forslaget til kommuneplan 2001, som forventes endeligt vedtaget og bekendtgjort, inden den endelige vedtagelse af lokalplanen.
Forslag til dialogstrategi
I forlængelse af indstilling vedrørende koncept for dialog med borgerne om byens fysiske planlægning, der er tiltrådt af Borgerrepræsentationen i mødet den 29. marts 2001 (BR 111/01), foreslås følgende dialogstrategi:
- Etablering af en særlig hjemmeside, der opbygges med en informationsdel og en dialogdel.
- Gennemførelse af en udstilling i lokalområdet.
- Gennemførelse af et borgermøde i lokalområdet.
Høring
I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslaget har Bygge- og Teknikforvaltningen foretaget høring af Kultur- og Fritidsforvaltningen, Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Københavns Energi, Københavns Vand og Miljøkontrollen under Miljø- og Forsyningsforvaltningen.
Kultur- og Fritidsforvaltningen har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget.
Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen bemærker, at der for tiden er to institutioner på i alt ca. 1.200 m² med ca. 260 fritidshjems-, fritidsklub- og ungdomsklubpladser i bygning nr. 25. Institutionerne har et års opsigelse ifølge lejekontrakten. Nedlæggelse af institutionerne vil få alvorlige pladsmæssige konsekvenser for institutionsdækningen i lokalområdet, da det vurderes som næsten umuligt at finde erstatningslokaler. Det anbefales derfor, at udformning af lokalplanbestemmelser samt den efterfølgende nøjere planlægning af området tilsikrer, at det nuværende antal institutionspladser kan forblive inden for lokalplanområdet.
Bemærkning
Lokalplanforslaget indeholder en bestemmelse om, at lokalplanen ikke hindrer, at den eksisterende bebyggelse og dens anvendelse kan opretholdes, hvis såvel bebyggelsen som anvendelsen ikke strider mod de i givne byggetilladelser tagne forbehold og i øvrigt er lovlig.
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen oplyser, at der ikke foreligger planer om afvikling af den nuværende vuggestue og børnehave i bebyggelsen Gammeltoftsgade 13, uanset at institutionerne delvis har betjent ansatte i det tidligere Kommunehospital. Det tilføjes, at Indre By er højt prioriteret i udbygningsplanerne for daginstitutioner.
Bemærkning
Der henvises til ovenfor nævnte bemærkning til Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens høringssvar.
Københavns Vand oplyser, at der ikke er bemærkninger vedrørende drikkevandsledninger. I øvrigt bemærkes det, at to ledninger skal sikres ved deklaration, nemlig en kloakledning med tilhørende brønde og en muret søvandsledning ligeledes med tilhørende brønde. Begge ledninger er beliggende mellem Øster Søgade og Øster Farimagsgade parallelt med Gammeltoftsgade.
Bemærkning
Lokalplanforslaget indeholder en bestemmelse om, at der forudsættes tinglyst fornødne deklarationer vedrørende sikring m.v. af ledninger, herunder de to ledninger, som er nævnt af Københavns Vand. Søvandsledningen (Peymanns Rende) er via en fodnote i lokalplanteksten henført til en bestemmelse om, at arbejder, der forudsætter udgravning, kan medføre påbud om midlertidig standsning i henhold til lov om museer m.v. Bygge- og Teknikforvaltningen har herom været i telefonisk kontakt med Københavns Bymuseum.
Miljøkontrollen anbefaler, med henvisning til Borgerrepræsentationens tiltrædelse af forslaget til "Miljøorienteret byfornyelse og nybyggeri" i mødet den 3. december 1998, at der i lokalplanens formålsparagraf indgår et afsnit om økologiske tiltag og beskyttelse af beboere og brugere mod forurening og andre ulemper.
Det anføres om trafikstøj fra de tilstødende gader, at krav i Miljøstyrelsens vejledning om trafikstøj i boligområder vil være iagttaget, når nærmere angivne krav til facaders isoleringsevne mod gade opfyldes.
Miljøkontrollen vurderer, at der ikke findes virksomheder i området, som vil medføre miljømæssige gener for bebyggelsen. Miljøkontrollen er ikke i besiddelse af konkret viden om forurening af jorden eller grundvandet i området. Miljøkontrollen har heller ikke konkret viden om aktiviteter i området, som kan have medført forurening af jord eller grundvand. Ifølge Miljøkontrollens olietankregister blev der på adressen Øster Farimagsgade 5 (Kommunehospitalet) i 1968 nedgravet to olietanke á 40.000 l, som blev afblændet og fyldt op med sand i 1999. Disse tanke kan have medført jordforurening. Opmærksomheden henledes på, at der mange steder i København findes forurening i fyldjord og i overfladejord. Det oplyses endvidere, at arealet ligger i et område med begrænsede drikkevandsinteresser.
Der foreslås på den baggrund optaget konkrete lokalplanbestemmelser vedrørende foranstaltninger mod forureningsgener.
Bemærkninger
I forbindelse med Borgerrepræsentationens vedtagelse i 1998 af de miljømæssige retningslinier for "Miljøorienteret byfornyelse og nybyggeri" samt vedtagelse i mødet den 1. marts 2001 af en revision heraf er det tiltrådt, at de vedtagne minimumskrav optages som bestemmelser i lokalplanerne i det omfang, planloven giver hjemmel hertil. I den her omhandlede lokalplan indføjes i formålsparagraffen efter sædvanlig praksis i en fodnote en henvisning til Borgerrepræsentationens vedtagelser. Miljøkontrollens ønsker er endvidere tilgodeset gennem optagelse af bestemmelser i lokalplanforslaget i det omfang, planloven muliggør det.
Københavns Energi har på telefonisk forespørgsel fra Bygge- og Teknikforvaltningen oplyst, at der er ført gasledninger frem til gader omkring lokalplanområdet, herunder Gammeltoftsgade. Borgerrepræsentationen har i forbindelse med ovennævnte vedtagelse af revision af "Miljøorienteret byfornyelse og nybyggeri" godkendt, at nybyggeri som et nyt minimumskrav skal tilsluttes bygas, hvis ejendommene ligger inden for eller op til forsyningsområdet. Minimumskrav skal optages som bestemmelser i lokalplaner, når der er hjemmel hertil bl.a. i forbindelse med tilslutning til fællesanlæg. På den baggrund har Københavns Energi erklæret sig enig i, at der i lokalplanforslaget medtages en bestemmelse om, at ny bebyggelse skal tilsluttes bygassystemet. Københavns Energi har ikke andre bemærkninger til lokalplanforslaget.
Bemærkninger
Lokalplanforslaget indeholder bestemmelse om, at bebyggelse ikke må tages i brug før bebyggelsen er tilsluttet Københavns Energis bygassystem.
Supplerende oplysninger
I det af Ejendomsselskabet Norden udarbejdede projekt er der foreslået anlagt ca. 325 parkeringspladser på terræn, svarende til 1 plads pr. ca. 200 m² etageareal. Der argumenteres for anlæg alene af dette antal pladser under hensyn til dobbeltbrug af pladser i forhold til boliger og undervisning m.v., en rigelig disponering af cykelparkering (ca. 1.400 pladser) samt det forhold, at ethvert parkeringstillæg vil fragå opholdsarealet. I lokalplanforslaget er parkeringskravet som nævnt ovenfor 1 parkeringsplads pr. 100 m2 etageareal.
Hertil skal bemærkes, at der er tale om et stort set udbygget område med overvejende fredede bygninger, og at det er ønskeligt i størst muligt omfang at opretholde de fine gårdrum i det oprindelige anlæg med en havekarakter. Der er derfor begrænsede muligheder for etablering af parkering på terræn, ligesom det vil være vanskeligt og forbundet med store omkostninger at skulle etablere underjordisk parkering i større omfang i området. Det forhold, at området ligger stationsnært, tæt på Nørreport Station, må endvidere antages at have en begrænsende indvirkning på parkeringssituationen. Forvaltningen finder det rimeligt på det foreliggende grundlag, at der i forbindelse med den kommende byggesagsbehandling accepteres den ønskede lavere parkeringsdækning ved byggeriets ibrugtagning (anlægskrav) mod deklaration om anlæg af manglende pladser eventuelt andetsted s i kvarteret, såfremt det senere måtte vise sig nødvendigt. Det forudsættes i øvrigt, at fastlæggelse af omfang, placering og indretning af terrænparkering vil blive nærmere fastlagt i forbindelse med en mere detaljeret planlægning af de ubebyggede arealer.
BILAG VEDLAGT
- Redegørelse for lokalplanforslaget samt luftfoto af området.
- Lokalplanforslag "Kommunehospitalet".
BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36
- Høringssvar af 5. april 2000 fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen.
- Høringssvar af 5. april 2000 fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.
- Høringssvar af 10. april 2000 med bilag fra Københavns Vand.
- Høringssvar af 3. april 2000 fra Miljøkontrollen.
- Brev fra Undervisningsministeriets Byggedirektorat af 24. juli 2001.
Erik Jacobsen Jens Jacobsen