Dispensation fra lokalplan nr. 275 "Hestestalds-karreen" med henblik på lovliggørelse af fitnesscenter, Gasværksvej 16
Dispensation fra lokalplan nr. 275 "Hestestalds-karreen" med henblik på lovliggørelse af fitnesscenter, Gasværksvej 16
Bygge- og Teknikudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 7. december 2005
Sager til beslutning
9. Dispensation fra lokalplan nr. 275 "Hestestalds-karreen" med henblik på lovliggørelse af fitnesscenter, Gasværksvej 16
BTU 669/2005 J.nr. 611:206.0002/05
INDSTILLING
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,
at der meddeles dispensation fra lokalplan nr. 275
"Hestestalds-karreen" med henblik på lovliggørelse af anvendelsen af 2. sal i
forhuset, Gasværksvej 16, til fitnesscenter samt lovliggørelse af etableret dæk
på 47 m2 i baghuset.
Bygge- og
Teknikudvalgets beslutning i mødet den 10. august 2005
Drøftet og derefter udsat.
Mikkel Warming (Ø) deltog ikke i behandlingen af denne sag.
RESUME
Arkitekt Peter Hammer har en 18. januar 2005 på vegne af ejeren JeKa I/S søgt om tilladelse til indretning af fitnesscenter med et samlet etageareal på ca. 1.800 m2 på 1. og 2. sal, Gasværksvej 16. Fitnesscentret er taget i brug den 18. februar 2005 uden forudgående bygge- og ibrugtagningstilladelse. På baggrund af tilsidesættelse af mundtligt påbud af 7. februar 2005 om at indstille byggearbejdet og skriftligt forbud den 17. februar 2005 mod at tage bebyggelsen i brug er sagen indbragt for politiet med anmodning om, at sagen forfølges med henblik på bødestraf. Bygge- og Teknikudvalget blev orienteret om sagen i mødet den 23. februar 2005.
Indretning af fitnesscentret er – bortset fra etablering af et dæk på 47 m2 og anvendelsen af 2. sal i forhusbebyggelsen, der er fastlagt til boliger – i overensstemmelse med den for ejendommen gældende lokalplan nr. 275 "Hestestalds-karreen". Lovliggørelse af fitnesscentret kræver således dispensation fra lokalplanen.
På denne baggrund har forvaltningen foretaget naboorientering fra den 18. maj til den 8. juni 2005. På grund af henvendelser om manglende orientering af opgangene Eskildsgade 13 eller 13A er der foretaget en supplerende orientering af disse opgange fra den 13. juni til den 4. juli 2005.
I høringsperioden er der modtaget 6 henvendelser fra beboere og andelsboligforeninger i området samt 1 henvendelse fra Byfornyelse København. Indsigerne protesterer mod anvendelsen til fitnesscenter, idet der gives udtryk for, at der vil blive tale om belastning med øget parkering og øvrige gener i form af støj og trafik. Endvidere udtrykkes der frygt for, at den ubebyggede del af ejendommen Gasværksvej 16, der vender ud mod Eskildsgade, vil blive anvendt til parkering ud over den tid, der er fastsat i byfornyelsesbeslutningen fra 1996.
Dette areal er i byfornyelsesbeslutningen fastlagt som fælles friareal for erhvervsbygningen, Gasværksvej 16, og de to gårdlaug, hvis fællesgårde ligger henholdsvis syd og nord for arealet. Arealet kan anvendes erhvervsmæssigt i tilknytning til aktiviteterne på ejendommen Gasværksvej 16 fra kl. 06.00 til kl. 18.00 på hverdage. Den øvrige tid skal arealet stilles til rådighed for beboerne. Byfornyelsesselskabet henleder opmærksomheden på byfornyelsesbeslutningens indhold, og henstiller, at dispensationen ikke vil være til hinder for en gennemførelse af byfornyelsesbeslutningen.
For så vidt angår byfornyelsesbeslutningen er JeKa I/S af den opfattelse, at det er umuligt at administrere ordningen i byfornyelsesbeslutningen, og at den i øvrigt er ulovlig. Det er ikke lykkedes for kommunen gennem forhandling med parterne at finde en løsning på problemet, som begge parter kan acceptere. De juridiske aspekter i sagen behandles for øjeblikket af kommunens advokat.
Anvendelsen af forhuset reguleres gennem lokalplanen. Uoverensstemmelserne i forbindelse med byfornyelsesbeslutningen skal håndteres inden for byfornyelseslovgivningens rammer.
Forvaltningen indstiller, at dispensation meddeles. Dette
begrundes med, at det er i overensstemmelse med lokalplanen at anvende baghuset
og 1. sal i forhuset til fitnes
scenter. Dispensationen omfatter således alene
2. sal i forhuset, der hidtil har været anvendt erhvervsmæssigt. Arealet i
forhuset, der er mindre egnet til beboelse, udgør et mindre areal i forhold til
det samlede etageareal, der ifølge lokalplanen kan anvendes til fitnesscenter.
Endvidere vil en anvendelse til beboelse være i strid med bestemmelsen om, at
der ikke må indrettes beboelse under erhverv, idet 3. og 4. sal i forhuset
lovligt kan anvendes til erhverv i overensstemmelse med den hidtidige
anvendelse. Endelig har forvaltningen ingen indvendinger imod, at der lægges et
dæk på 47 m2 ind i en tidligere silo, da der er tale om et relativt
beskedent areal, beliggende inden for det eksisterende bygningsvolumen.
Sagen var på dagsordenen for Bygge- og Teknikudvalgets
møde den 10. august 2005, hvor den blev drøftet og derefter udsat. Mikkel
Warming (Ø) deltog ikke i behandlingen af sagen.
SAGSBESKRIVELSE
Baggrund
Arkitekt Peter Hammer har den 18. januar 2005 på vegne af ejeren Jeka I/S søgt om tilladelse til at indrette fitnesscenter med et samlet etageareal på ca. 1.800 m2 på 1. og 2. sal i de eksisterende bygninger på ejendommen matr. nr. 300 Udenbys Vester Kvarter, København, Gasværksvej 16. Fitnesscentret er taget i brug den 18. februar 2005 uden bygge- og ibrugtagningstilladelse på trods af mundtligt påbud fra forvaltningen den 7. februar 2005 om at standse det igangværende byggearbejde samt skriftligt forbud den 17. februar 2005 mod at tage bebyggelsen i brug. Der er efterfølgende indgivet politianmeldelse med anmodning om, at politiet nedlægger påstand om bøde under hensyn til sagsforløbet.
Planforhold
Ejendommen er omfattet af lokalplan nr. 275 "Hestestalds-karreen".
Ifølge lokalplanen indgår den del af bebyggelsen, der ligger mod Gasværksvej, i bevaringsværdig sammenhæng, og baghusbebyggelsen er på den til lokalplanen hørende tegning vist som en af de bygninger, der bevares i henhold til den samtidigt i 1996 vedtagne byfornyelsesbeslutning.
Lokalplanen fastlægger i § 3, stk. 2, pkt. a, anvendelsen af den nederste etage (stueetagen – eller kælderetagen, hvor dennes loft ligger mere end 1,25 m over gadeniveau) i bebyggelsen mod Gasværksvej til erhverv - nærmere betegnet administration, liberale erhverv, butikker og erhvervs- og fritidsundervisning, samt håndværk og andre virksomheder, der efter Magistratens (nu Bygge- og Teknikforvaltningens) skøn naturligt kan indpasses i området, jf. lokalplanens § 3, stk. 1. Etagen herover må anvendes til erhverv eller boliger, og de øvrige etager skal anvendes til boliger.
Baghusbebyggelsen skal i henhold til § 3, stk. 2, pkt. d, anvendes til småerhverv, såsom liberale erhverv, håndværk, mindre værksteder, lettere lager, teater, gallerier, øve- og træningslokaler samt beboerlokaler og lignende.
Endvidere indeholder lokalplanen i § 3, stk. 2, pkt. e, bestemmelse om, at erhverv ikke må indrettes over etager med boliger og boliger ikke under etager med erhverv.
Den ansøgte anvendelse til fitnesscenter er i overensstemmelse med lokalplanens anvendelsesbestemmelser – bortset fra den del af 2. sal, der ligger i bebyggelsen mod Gasværksvej, der som nævnt ifølge lokalplanens § 3, stk. 2, pkt. a, skal anvendes til boliger.
Den eksisterende randbebyggelse, der indgår i bevaringsværdig sammenhæng, må kun nedrives efter kommunens særlige tilladelse eller efter bestemmelser herom i en byfornyelsesbeslutning. Ny bebyggelse i karreen skal ifølge lokalplanens § 5 opføres i princippet som sluttet randbebyggelse i vejlinien efter de principper, der er vist på en til lokalplanen hørende tegning. Herudover kan der opføres enkelte mindre bygninger til fællesanlæg, herunder byøkologiske anlæg, i gårdrummene, ligesom der på gårdsiden af eksisterende bebyggelse, der er placeret i overensstemmelse med bebyggelsesplanen, kan tillades påbygning af installationstårne, glasinddækninger og lignende.
I
forbindelse med indretningen af fitnesscentret bliver der på 2. sal lagt et dæk
på 47 m2 ind i den tidligere silo, der ligger nord for hovedbebyggelsen.
Denne forøgelse af etagearealet er ikke i overensstemmelse med lokalplanen,
idet denne ikke muliggør byggeri det pågældende sted.
Forvaltningens
anbefaling af dispensation
Forvaltningen kan anbefale, at der meddeles dispensation fra bestemmelsen om, at 2. sal i bebyggelsen mod Gasværksvej skal anvendes til boliger. Dette begrundes med, at der er tale om et areal på ca. 335 m2, der udgør en lille del af det samlede etageareal på ejendommen (ca. 4.500 m2), der tidligere i sin helhed har været anvendt til erhverv, og at arealet på grund af lysforholdene og de bebyggelsesmæssige forhold er mindre egnet til beboelse. Endelig ville indretning af boliger på 2. sal være i strid med bestemmelsen om, at der ikke må indrettes boliger under etager med erhverv, da etagerne ovenover hidtil har været anvendt til erhverv, og således fortsat vil kunne anvendes til erhverv.
Endvidere kan man anbefale udvidelse af etagearealet ved etablering af dækket i den tidligere silo, da der er tale om et relativt lille areal, og da udvidelsen finder sted inden for bygningens eksisterende rammer.
Naboorientering
Forvaltningen har i perioden fra den 18. maj 2005 til den 8. juni 2005 foretaget den i henhold til planloven forudsatte forudgående naboorientering.
På baggrund af klage fra Hestestaldkarreens Gårdlaug over den foretagne orientering – har forvaltningen ikke kunnet udelukke, at beboerne i Eskildsgade 13 og 13A ikke blev hørt i forbindelse med orienteringen, hvorfor man har foretaget en supplerende orientering af disse i perioden fra den 13. juni til den 4. juli 2005.
En liste over henvendelserne er vedlagt som bilag 1. En kopi af naboorienteringen
samt af den supplerende høringsskrivelse er vedlagt til gennemsyn i
borgmesterens forkontor som bilag A
og kopi af de modtagne henvendelser som bilag
B.
I forbindelse med naboorienteringen er modtaget 7
henvendelser, som gennemgås nedenfor. Der er ikke i forbindelse med den supplerende
høring modtaget henvendelser.
1) Brev af 6. juni 2005 fra Anders Fjeldberg,
Gasværksvej 12 D, 1. th.
På baggrund af nærmere beskrevne dårlige erfaringer med støj i forbindelse med ombygningen til fitnesscenter, udtrykkes der bekymring for, at kommunen ikke vil være i stand til at gribe ind over for eventuelle støjgener fra fitnesscentrets drift. Indsigeren frygter, at sådanne gener vil indfinde sig, når fitnesscentret måtte blive lovliggjort.
Bemærkninger
Forvaltningen finder ikke, at gener i forbindelse med
ombygningen kan bruges som begrundelse for at tage stilling til dispensationen.
Det skal i denne forbindelse pointeres, at dispensationen ikke vedrører
spørgsmålet om, hvorvidt der kan tillades et fitnesscenter på ejendommen, idet
dette er i overensstemmelse med lokalplanen, men et spørgsmål, om hvorvidt 2.
sal i forhuset skal inddrages i centret, samt om der skal gives tilladelse til
at indlægge et dæk på 47 m2.
2) Brev af 7. juni 2005 fra
Andelsboligforeningen Gasværksvej 12, 12A-E, ved formanden Sune Hein Bertelsen.
Andelsboligforeningen er af den opfattelse, at ejeren af ejendommen bevist har foretaget de omhandlede indretninger uden hensyntagen til lokalplanen samt taget lokalerne i brug uden bygge- og ibrugtagningstilladelse, hvilket ikke bør komme ejeren til gode.
Endvidere mener man ikke, at begrundelsen i naboorienteringen for at tillade indretning af fitnesscenteret – at der i henhold til lokalplanen ikke må indrettes boliger under erhverv – holder, idet indretning af erhverv på 3. sal og opefter vil være i strid med lokalplanen. Endvidere finder man, at indretning af erhverv på 2. sal – som ansøgt - vil være i strid med lokalplanens principper, hvorfor kommunen ikke kan meddele dispensation hertil.
Vedrørende indretning af dagligvarebutik i stueetagen, giver andelsboligforeningen udtryk for, at der ikke er hjemmel til at træffe en sådan beslutning, idet også dette vil være i strid med lokalplanens principper.
Bemærkninger
Der er som nævnt den 18. januar 2005 søgt om tilladelse til bygningsændringer på ejendommen med henblik på indretning af fitnesscentret. Ved eftersyn på ejendommen den 7. februar 2005 blev det konstateret, at der var foretaget bygningsændringer på ejendommen uden forudgående byggetilladelse, og der blev i denne forbindelse givet mundtligt påbud om at standse byggeriet. Efterfølgende blev forvaltningen bekendt med, at fitnesscentret påregnede at åbne den 18. februar 2005. På denne baggrund nedlagde man den 17. februar 2005 forbud mod den påtænkte ibrugtagning af fitnesscentret. I forbudsskrivelsen blev gjort opmærksom på, at sagen ville blive indbragt for politiet til strafferetlig behandling, hvis forbudet ikke blev overholdt. Da centret åbnede den 18. februar, blev sagen af forvaltningen indbragt for politiet med anmodning om, at politiet nedlægger påstand om bøde under hensyn til sagsforløbet.
Kommunen kan ikke med baggrund i dette sagsforløb afholde sig fra at behandle ansøgningen af 18. januar 2005 i henhold til gældende lovgivning og praksis.
Vedrørende anvendelsen af 2. sal i forhuset skal anføres, at hele ejendommen hidtil har været anvendt til erhverv. Uanset lokalplanens bestemmelser kan den hidtidige lovlige anvendelse fortsætte. Forhuset kan således fortsat anvendes til sådant erhverv, som må betragtes som en fortsættelse af den hidtidige anvendelse. På denne baggrund vil indretning af boliger på 2. sal i forhuset i overensstemmelse med lokalplanen, kunne resultere i det forhold, at der er lovligt erhverv over boligen på 2. sal, hvilket vil være i strid med lokalplanens bestemmelse i § 3, stk. 2, pkt. e, om, at der ikke må indrettes erhverv over boliger.
Forvaltningen deler ikke den opfattelse, at en dispensation til at anvende 2. sal i forhuset til fitnesscenter er i strid med planens principper. Principperne fremgår bl.a. af lokalplanens formålsparagraf og af anvendelsesbestemmelser, som er en opfølgning herpå. Det er bl.a. anført i lokalplanens § 1 om formål, at der skal lægges vægt på områdets funktion som blandet bolig- og erhvervsområde, og at den del af baghusbebyggelsen, der bibeholdes efter byfornyelsen, delvis vil medvirke til en hensigtsmæssig opdeling af karreens indre, hvorved også historiske og arkitektoniske hensyn samt ønsket om at fastholde ikke-generende baggårdserhverv tilgodeses. En mindre ændring af fordelingen mellem de forskellige anvendelseskategorier, som er muliggjort i lokalplanen, vil ikke være et brud på planens principper.
Tilsvarende synspunkter gør sig gældende vedrørende
indretning af den dagligvarebutik i stueetagen, som forvaltningen tidligere har
givet principielt tilsagn til, og som tillige var omtalt i naboorienteringsskrivelsen.
3) Brev af 7. juni 2005 fra Yasemin Ygit og
Lotte Follin, Gasværksvej 14, henholdsvis st. th. og 2. th.
I brevet gives udtryk for, at det i forbindelse med byfornyelsen var opfattelsen i ejendommen Gasværksvej 14, at der i bygningen Gasværksvej 16 fortrinsvis skulle etableres erhverv, der mindst muligt generede beboerne og erhvervene i nr. 14. Man finder ikke, at indretning af fitnesscenter og dagligvarebutik er i overensstemmelse med disse forudsætninger. Det anføres endvidere, at der i forbindelse med den tunge kørsel, som foregik ved indretning af gårdanlæggene, skete skader på ejendomm en Gasværksvej 14, der er uden fundament. Man finder derfor, at etablering af fitnesscenter og butik vil være en uhensigtsmæssig yderligere belastning.
Bemærkninger
Lokalplanen muliggør umiddelbart indretning af fitnesscenter i baghuset og butikker i stueetagen i forhuset. Der er således ikke tale om at indrette erhverv, som ikke kunne forventes i området. Endvidere finder forvaltningen ikke, at de pågældende erhverv er af en sådan karakter, at de skulle være en trussel mod naboejendommens stabilitet.
4) Brev af 7. juni
2005 fra Jacob Schou, Gasværksvej18 A, 2. sal
I brevet anføres, at der i forbindelse med ibrugtagen af fitnesscentret er konstateret følgende gener for beboere Gasværksvej 18A, 2. sal: Ved ophold i egen stue er der larm fra spinningcykler og larm fra høj musik i forbindelse med aktiviteter i fitnesscentret. Ved ophold på altan mod gården er der larm fra løbebånd/cykler, og det er blevet meget sværere at finde parkeringspladser, hvilket betyder, at man som beboer ofte må parkere langt fra sit hjem, og at der er langt flere, som parkerer ulovligt i og omkring Gasværksvej, efter at centret er åbnet.
På baggrund heraf samt den generelle holdning, at love er til for at blive overholdt, finder indsigeren ikke, at der bør meddeles dispensation til fitnesscentret.
Bemærkninger
Der henvises til bemærkningen til brev nr. 1, idet
supplerende skal anføres, at eventuelle gener fra fitnesscentret må behandles i
henhold til miljølovgivningen. Det kan i øvrigt oplyses, at en repræsentant fra
JeKa I/S har oplyst, at man i begyndelsen af centrets åbningstid havde klager
over støj fra centret. Dette problem skyldtes, at der blev åbnet for vinduer ud
mod friarealet syd for bygningen. Efter at man har haspet disse vinduer til, så
de ikke kan åbnes, har der ikke været klager over støj.
5) Brev af 8. juni
2005 fra Andelsboligforeningen Eskildsgade 13, 13A og 15 ved formanden Ulrik
Christoffersen og
6) Brev af 6. juni 2005 fra beboerne Istedgade 44-46, Eskildsgade 23, ved Thomas Vahlun
Indledningsvis klages i brevet fra Andelsboligforeningen Eskildsgade 13, 13A og 15 over, at naboorienteringen ikke er omdelt i Eskildsgade 13, hvorfor foreningen først har fået kendskab til orienteringen den 8. juni 2005.
Herefter har begge breve identisk indhold.
Indsigerne ønsker oplyst, hvorfor kommunen udsender en naboorientering, når man som minimum kunne forvente en officiel høring. Det tages som udtryk for, at kommunen ønsker en meget ringe feedback, hvilket man finder både misvisende og værende et meget kedeligt træk.
Man finder, at de i naboorienteringen omhandlede forhold er i klar strid med byfornyelsesbeslutningen fra 1996 og lokalplanen, hvorfor man ikke kan acceptere de følger, som de allerede ombyggede forhold har skabt for beboerne i nærområdet. Det oplyses, at den parkeringsplads, der er lovet beboerne i forbindelse med byfornyelsesbeslutningen, er taget i brug til aften- og weekendparkering, hvilket er til stor gene for de beboere, der er nærmeste naboer til parkeringspladsen. Man kan kun til nød acceptere efterfølgende godkendelse af fitnesscentret, såfremt beboerne i området hurtigst muligt i 2005 får den brugsret til parkeringsarealet, som lovet i byfornyelsesbeslutningen. Det anføres, at ejendommen Gasværksvej 16 overhovedet står på grund af beboernes nåde, da man valgte at lade ejendommen stå på den betingelse, at beboerne fik brugsret til parkeringsarealet.
At kommunen har tilladt sig at give en forhåndsgodkendelse til at anvende ejendommen til dagligvareforretning, bekræfter beboernes bange anelser om en kommune, der ikke ofrer de ressourcer, der skal til at beskytte beboernes rettigheder. Hvis kommunen tillader fitnesscentret samt øvrige liberale erhverv, som beboerne ikke har været inddraget i, er det et krav, hvis man ikke får adgang til parkeringspladsen, at kommunen eksproprierer området til beboerne – det er deres område.
Bemærkning
Som anført i indledningen blev forvaltningen opmærksom på, at der ved en fejl ikke var sket orientering af Eskildsgade 13, og at der også var tvivl om, hvorvidt Eskildsgade 13A var blevet hørt. På denne baggrund foretog man en supplerende høring af de to opgange.
Herefter skal bemærkes, at naboorienteringen er sket efter bestemmelserne i planlovens § 20 og efter de retningslinier, der gælder for forvaltningens høringer i forbindelse med meddelelse af dispensationer fra lokalplaner.
Vedrørende forholdet til lokalplanen henvises til bemærkningen til brev nr. 1 og 2, idet supplerende skal anføres, at der ikke i forbindelse med indretningen af Gasværksvej 16 stilles krav om etablering af yderligere parkeringspladser, da der er tale om ændret anvendelse af en eksisterende bygning, som ikke medfører krav om tilvejebringelse af yderligere parkering.
Vedrørende forholdet til byfornyelsesbeslutningen skal indledningsvis anføres, at lokalplanen - og ikke byfornyelsesbeslutningen - regulerer anvendelsen af ejendommen. Det er således alene forholdet til lokalplanen, der skal tages stilling til. De uenigheder, der er omkring byfornyelsesbeslutningen, skal løses i medfør af reglerne i byfornyelseslovgivningen.
Ifølge byfornyelsesbeslutningen, der blev vedtaget af Borgerrepræsentationen den 9. maj 1996, er der etableret 3 fælles gårdanlæg med hver sit gårdlaug samt en fælles tagterrasse på taget af baghuset på ejendommen Gasværksvej 16. Der er endvidere truffet beslutning om opførelse af et beboerlokale i tilslutning til tagterrassen. Byfornyelsesbeslutningen indeholder herudover bestemmelse om anvendelsen af de ubebyggede arealer ud mod Eskildsgade på ejendommen Gasværksvej 16. Arealet er udlagt til fælles friareal for gårdlaug 2 og 3 samt erhvervsejendommen Gasværksvej 16 med erhvervsparkering og tilkørsel i et begrænset tidsrum. Arealet skal kunne benyttes erhvervsmæssigt fra kl. 06.00 til kl. 18.00 på hverdage. Erhvervsmæssig benyttelse ud over dette tidsrum skulle alene kunne ske med tilladelse fra gårdlaug 2 og 3. Friarealet skal udformes således, at der er mulighed for benyttelse til fritidsaktiviteter, eksempelvis boldspil.
I begyndelsen af 2003 blev ejendommen Gasværksvej 16 solgt til den nuværende ejer interessentskabet JeKa, der er af den opfattelse, at den fastlagte fælles anvendelse af de ubebyggede arealer på ejendommen ikke kan administreres i praksis, og at byfornyelsesbeslutningen er ulovlig.
Forvaltningen har forsøgt at finde en løsning på problemerne ved forhandling med de berørte parter. Det har dog ikke været muligt at nå frem til en løsning, som parterne kunne tilslutte sig. Ejeren af ejendommen ønsker ikke at indgå aftale om vilkårene omkring anvendelsen af tagterrassen og beboerhuset på taget uden, at der er fundet en løsning på anvendelsen af det ubebyggede areal mod Eskildsgade, som ejeren ønsker at disponere over uden beboernes ret til at benytte arealet.
Spørgsmålet omkring byfornyelsesbeslutningen er i øjeblikket
under juridisk vurdering hos kommunens advokat. En løsning på problemerne skal
findes inden for byfornyelseslovgivningens rammer.
7) Brev af 8. juni 2005 fra Byfornyelse
København
Byfornyelsesselskabet bemærker, at der forud for vedtagelsen af byfornyelsesbeslutningen fra en række beboeres side blev tilkendegivet ønsker om, at baghuset til Gasværksvej 16 blev nedrevet med henblik på tilvejebringelse af mere friareal, og der blev i diskussionen ytret modvilje mod megen trafik i området – specielt mod tilkørsel af store biler til den dengang på ejendommen værende erhvervsvirksomhed.
Resultatet heraf blev i forståelse med karrérådet en bevaring af baghuset, men samtidigt en bestemmelse i byfornyelsesbeslutningen om fælles anvendelse af et reduceret parkeringsareal på ejendommen ud mod Eskildsgade. Dette areal skal uden for tidsrummet kl. 06.00 til 18.00 på hverdage ikke kunne anvendes erhvervsmæssigt, men være forbeholdt rekreative forhold for beboerne i området.
Det anføres videre, at der efter aftale med den tidligere ejer af ejendommen er udfærdiget et gennemførelsesprojekt for etablering af fælles tagterrasse og beboerlokaler på baghuset til Gasværksvej 16, men at tagterrassen og beboerhuset – som bekendt – ikke er færdiggjort på grund af holdningen hos den nuværende ejer af ejendommen, der ligeledes har afvist den fælles anvendelse af parkeringsarealet.
På denne baggrund tillader man sig at bemærke, at man går ud fra, at hvis den ønskede anvendelse tillades, vil det ikke være til hinder for realiseringen af byfornyelsesbeslutningens bestemmelser om anvendelsen af parkeringsarealet.
Bemærkninger
Der henvises til bemærkningen til brev nr. 4 og 5, idet
supplerende skal bemærkes, at der ikke i forbindelse med ændret anvendelse af
bygningen Gasværksvej 16 vil blive stillet krav om etablering af yderligere
parkeringspladser, der i øvrigt ifølge lokalplanen ikke må indrettes på terræn,
medmindre det er muliggjort i byfornyelsesbeslutningen.
Miljøvurdring
Nærværende indstilling er ikke omfattet af Bygge- og Teknikforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.
BILAG VEDLAGT
Bilag 1 Fortegnelse over indsigelser
Udsendt med dagsordenen for Bygge- og Teknikudvalgets
møde den 10. august 2005
BILAG VEDLAGT TIL
GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36
Bilag A Kopi af naboorientering af 18. maj 2005 samt af supplerende brev af 13. juni 2005 til beboerne Eskildsgade 13 og 13 A
Bilag B Kopi af 7 henvendelser
i forbindelse med naboorienteringen
Ulrik Winge