Mødedato: 07.03.2001, kl. 14:00

Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Caprivej, Messinavej, Øresundsvej og Venedigvej

Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Caprivej, Messinavej, Øresundsvej og Venedigvej

Bygge- og Teknikudvalget

Bygge- og Teknikudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 7. marts 2001

 

 

Sager til beslutning

 

4. Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Caprivej, Messinavej, Øresundsvej og Venedigvej

 

BTU 94/2001 J.nr. 451:179.0001/00

 

 

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

at det i Borgerrepræsentationen i mødet den 7. december 2000 vedtagne forslag til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt i karreen begrænset af Caprivej 1-9, Messinavej 1-5, Øresundsvej 102-108 og Venedigvej 2-6 – efter fremlæggelse for offentligheden i henhold til byfornyelseslovens bestemmelser – nu vedtages endeligt

 

RESUME

Formålet med forslaget er at forbedre karreens friarealer ved etablering af et fælles gårdanlæg, som ejerne efterfølgende skal drive og vedligeholde.

Udgifterne til anlæggets etablering skønnes at udgøre 2.100.000 kr., der betales af stat og kommune med hver 50%.

Forslaget har været ude i høring, og der er modtaget 3 ændringsforslag samt positive tilkendegivelser til forslaget.

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Borgerrepræsentationen vedtog i mødet den 7. december 2000 (Sag nr.515/2000) at offentliggøre forslaget til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt. Indsigelsesfristen blev fastsat til 8 uger.

 

Offentlighed

Forslaget har været offentliggjort i perioden 19. december 2000 - 13. februar 2001 og er udsendt og omdelt til de berørte grundejere og lejere. Forslaget har endvidere været fremlagt i Københavner Information og på Biblioteket, Reberbanegade 3.

 

Indsigelser

I offentlighedsperioden er der modtaget de i kopi vedlagte ændringsforslag og positive bemærkninger.

 

  1. Brev af 20. december 2000 fra Mogens Rantsén, Caprivej 7, st. th. (formand for Ejerforeningen Sundgården)
  2. Mogens Rantsén takker, på bestyrelsens og beboernes vegne, Gårdrydningskontoret for en god behandling i forbindelse med forslagets udarbejdelse.

    Han tilføjer, at Sundgården, når forslaget er gennemført, vil have opnået en varig forbedring, som foreningen kan glæde sig over i mange år.

     

  3. Brev af 10. februar 2001 fra Knud Erik Kjøller, Toftelunden 26, Hasle (ejer af en lejlighed i Ejerforeningen Sundgården)
  4. Knud Erik Kjøller – der glæder sig til forslagets gennemførelse – har nogle ændringsforslag.

    Han foreslår, at dagrenovationen opbevares nærmere porten mellem vej og gård end angivet i forslaget.

    Som argument anføres, at det vil nedsætte afgiften og støjgenerne ved afhentning af dagrenovationen. Det vil i praksis kunne ske ved at bytte om på den foreslåede placering af storaffald/dagrenovation samt gårdmand/dagrenovation.

    Knud Erik Kjøller foreslår også, at der etableres et cykelskur – på tværs – i den vestlige del af gården ved Messinavej.

    Som argument anføres, at det vil medføre, at et af foreningens kælderrum kan bevares til tørring af tøj, hvilket han vil sætte stor pris på, idet han ikke mener, at alt tøj egner sig til at blive tørret, hverken i foreningens udmærkede tørretumblere, eller i den enkelte lejlighed, ligesom sidstnævnte vil øge risikoen for astma og allergi.

    Knud Erik Kjøller mener endvidere, at selv om der på en anden måde kan skaffes lokaler til tørring af tøj, vil der stadig med fordel kunne bygges et cykelskur i gården.

     

    Bemærkning

    Forvaltningen har udarbejdet forslaget i samarbejde med en arbejdsgruppe bestående af ejere og lejerrepræsentanter, ligesom arbejdsgruppen har holdt møder med øvrige beboere i karreen, forinden forslagets udarbejdelse.

    Skurenes omfang og indhold har været nøje drøftet i arbejdsgruppen, der har været helt enige i det i forslaget angivne omfang, indhold og placering.

    Det samme er tilfældet med nedlæggelsen af nogle af tørrerummene i ejendommens kældre. Ejerforeningen Sundgården ønsker at nedlægge nogle af tørrerummene i ejendommens kældre og i stedet indrette dem til cykelparkering for beboerne. Foreningen vil herudover søge om etablering af cykelstativer på gaden.

    Det er i øvrigt aftalt med arbejdsgruppen, at der i forbindelse med gårdanlæggets etablering opsættes et antal paraplytørrestativer i gården som supplement til øvrige tørremuligheder.

    Forvaltningen finder – under hensyn hertil – ikke, at der er baggrund for at imødekomme forslaget.

     

  5. Brev af 9. februar 2001 fra Ejerforeningen Sundgården v/advokat Torben Gertz (administrator for Ejerforeningen Sundgården)

Torben Gertz sender en kopi af brev af 6. februar 2001 fra Miljøkontrollen til Ejerforeningen Sundgården.

Han mener, at det i brevet beskrevne undersøgelsesresultat bør indgå i overvejelserne og i den igangværende planlægning af gårdanlægget.

Miljøkontrollens brev er en orientering til Ejerforeningen Sundgården om resultatet af en undersøgelse af overjorden i boligområdet ved det tidligere NKT-Valseværk.

Resultatet af prøver, udtaget fra blomster- og plantebede på foreningens ejendom, viser, at overjorden i fra 0 til 0,5 meters dybde, generelt er forurenet. Miljøkontrollen bemærker, at det kan skyldes aktiviteter fra NKT-Valseværk, men at det også kan komme fra den generelle diffuse forurening, der hidrører fra storbyaktiviteter, som blandt andet trafik og spredning af forurenet fyldjord.

Miljøkontrollen fremkommer – i anledning af undersøgelsens resultat – med forskellige anbefalinger til ejere og beboere om, hvorledes de bør forholde sig i den anledning.

 

Bemærkning

Forvaltningen vil i forbindelse med påbegyndelse af anlægsarbejderne – på sædvanlig måde – udtage jordprøver for analyse af jordens forureningsgrad.

På grundlag af resultatet heraf vil der – om nødvendigt – blive foretaget udskiftning af jord efter nærmere aftale med og godkendelse af Miljøkontrollen.

Bygge- og Teknikforvaltningen finder ikke, at de fremførte indsigelser, ændringsforslag og bemærkninger giver anledning til at ændre forslaget.

 

BILAG VEDLAGT

Forslaget til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt

Udsendt med dagsordenen til Bygge- og Teknikudvalgets møde den 8. november 2000

 

BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36

Bilag 1 : Brev af 20. december 2001 fra Mogens Rantsén.

Bilag 2 : Brev af 10. februar 2001 fra Knud Erik Kjøller.

Bilag 3 : Brev af 9. februar 2001 fra Advokat Torben Gertz.

 

 

Ole Sperling

 

 

Til top