Mødedato: 30.05.2024, kl. 18:30
Mødested: Fysiklokalet på 1. sal, EnergiCenter Voldparken, Kobbelvænget 65

Høringssvar til intern høring af Kommuneplan

Se alle bilag

Tidligere beslutninger

25.04.24: Brønshøj-Husum Lokaludvalg udsatte drøftelsen af høringssvar til intern høring af Kommuneplan.

21.03.24: Center for Byudvikling holdt møde med Brønshøj-Husum Lokaludvalg for at præsentere hovedstrukturen i forslag til Kommuneplan. Sekretariatet har eftersendt slides fra mødet til lokaludvalget.

21.03.24: Brønshøj-Husum Lokaludvalg tog en indledende drøftelse af forslag til Kommuneplan:

Lokaludvalget konstaterede, at mange af lokaludvalgets input til Kommuneplansstrategien er blevet medtaget i udkast til kommuneplanen.

Lokaludvalget drøftede, at der med kommuneplanen lægges op til mange små boliger til familier og at lokaludvalget skal være opmærksomme på at drøfte dette grundigt ift. om det er en menneskevenlig udvikling af byen.

Lokaludvalget drøftede at være opmærksom på kommende lokalplan for Bystævneparken og gøre opmærksom på lokaludvalgets tidligere pointer herfra i kommuneplanen.

Lokaludvalget besluttede, at fagudvalgene på kommende møder drøfter deres input til kommuneplanen, gerne konkret med sidetalshenvisninger. 

Læs mere her: Drøftelse af udkast til Kommuneplan | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)

21.09.23: Brønshøj-Husum Lokaludvalg drøftede og besluttede høringssvar til Kommuneplanstrategi. Læs høringssvaret her.

Indstilling

Forpersonen indstiller,

1. at Brønshøj-Husum Lokaludvalg drøfter og vedtager høringssvar til intern høring af Kommuneplan.

Problemstilling

Økonomiudvalget besluttede den 9. april 2024, at sende udkast til forslag til Kommuneplan 2024 i intern høring.

Beslutningen kan læses her: Beslutning om intern høring af udkast til forslag til Kommuneplan 2024 - Fremtidens klimavenlige hovedstad | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk).

Kommuneplanen sendes i intern høring i 8 uger i fagudvalg, råd og lokaludvalg. Høringen løber til og med torsdag den 6. juni 2024.

Læs kommuneplanen her: Politisk hovedstruktur for Kommuneplan 2024 - Sendt i intern høring den 11. april 2024.pdf (kk.dk)

Høringsmateriale

Følgende høringsmateriale er opdateret på baggrund af Økonomiudvalgets beslutning den 9. april 2024:

  1. Politisk hovedstruktur for udkast til forslag til Kommuneplan 2024.
  2. Den digitale kommuneplan kan tilgås på: www.kp24.kk.dk

Den politiske hovedstruktur er en videreførelse af kommuneplanstrategien til kommuneplanen. Det betyder, at den strategiske retning fra planstrategien videreføres som ny hovedstruktur for kommuneplanen, med følgende tilføjelser, der afspejler Økonomiforvaltningens indstilling til nye tiltag i kommuneplanens rammer og retningslinjer, hvilket kan ses i følgende opslag:

  • Nye væsentlige tiltag i kommuneplanens regulering (markeret med blå baggrundsfarve i hovedstrukturen) som beskriver forslag til ændringer i kommuneplanen indenfor følgende:
    • Rækkefølgeplanen (s. 24-25),
    • Tætheder i byen (s. 26-27),
    • Bilparkering (s. 36-39),
    • Cykelparkering (s. 40-41),
    • El- og delebiler (s. 42-43),
    • Boligstørrelser (s. 62-67),
    • Blandet by (s. 68-69),
    • Erhvervsudvikling (s. 84-85),
    • Grøn forsyning (s. 98-101),
    • Byens kulturarv (s. 106-107).

Opslagene svarer derudover på kommuneplanstrategiens arbejdsprogram. 

  • Bydele i fokus(s. 108-123), som beskriver de væsentligste rammeændringer til konkrete byudviklingsprojekter fordelt på fire overordnede bydelsafgrænsninger.   
  • Ajourføring af den strategiske retning fra kommuneplanstrategienmed udvalgte resultater fra baggrundanalyserne til kommuneplanen, som giver anledning til forslag om enkelte nye målsætninger og redegørende tekst herom. Det gælder følgende målsætninger: antal nye boliger, almene boliger og ungdomsboliger (s. 46), at sikre varierede boligstørrelser på tværs af bydelene (s. 46), målsætning for erhvervsbyggeri (s. 72). Dertil revideret redegørende tekst: opdateret prognose for befolkningstal og -udvikling (s. 16) restrummelighed for byudviklingsområderne (s. 18) redegørelse for nye mål for boligbyggeri (s. 46), status på detailhandel i København (s. 81), redegørelse af, hvordan den grønne arealplan understøtter at målet om maksimalt 300 meter til et grønt eller blåt område kan opnås i de tættest bebyggede kvarterer, herunder at der prioriteres nye grønne områder, der hvor der er flest boliger (s. 90-91), og omtale af mulighed for ny begrønningsprocent (s. 91). 

Derudover har Økonomiforvaltningen opdateret diverse nøgletal for byens udvikling i de tilfælde, at der er kommet nye data, samt indarbejdet nyt forord og resumé (s. 6-9). Det bemærkes, at der på mobilitetsmålets afrapportering på figur 2.8 er opgjort på rejser i DTU Transportvaneundersøgelse, mens målet er baseret på antal ture. Figurens data er således tilrettet så den er baseret på antal ture, hvilket medfører en marginal ændring i turfordelingen.

Høringssvar

Der er mulighed for at sende et høringssvar, som Økonomiforvaltningen vil behandle i en hvidbog. For at have de bedste forudsætninger for at formidle høringssvarene i hvidbogen, bedes lokaludvalgene emneopdele svar med klare overskrifter, såsom ’biodiversitet’ eller ’boligpolitik’. Økonomiforvaltningen modtager gerne høringssvar tidligst muligt i høringsperioden.

 

Løsning

Lokaludvalget drøfter og godkender udkast til høringssvar til intern høring af Kommuneplan.

Bagrund for udkast til høringssvar

Kirsten Vibeke Møller har påbegyndt et udkast til lokaludvalgets høringssvar på baggrund af lokaludvalgets høringssvar til Kommuneplansstrategi med struktureret opbygning efter afsnittene i Kommuneplanen med sidetalshenvisninger.

Fagudvalgene har drøftet Kommuneplanen på deres møder i enten april eller maj. 

Alternativets repræsentanter i lokaludvalget har udarbejdet input til lokaludvalgets høringssvar. Se bilag. Disse input er drøftet i Miljøudvalget, men drøftelserne blev ikke færdiggjort.

Forretningsudvalget har drøftet Alternativets input og indstiller, at bemærkninger til Bystævneforbindelsen og fortætning af Tingbjerg ikke indgår i lokaludvalgets høringssvar. Dette fordi lokaludvalget har behandlet høring af lovforslag til anlæg af Bystævneforbindelsen og der var flertal i lokaludvalget for at støtte forslaget. Forretningsudvalget har endvidere drøftet, at lokaludvalget med tidligere henvendelser til Wonderful Copenhagen bakker op om at sprede/tiltrække turisme til Brønshøj-Husum. Endvidere at lokaludvalget ønsker en udvikling af erhvervslivet, herunder vækst. Derfor indstiller Forretningsudvalget, at input om at begrænse eller standse vækst i København ikke indgår i høringssvaret.

Sekretariatet har - efter ønske fra Center for Byudvikling - samlet og opbygget et udkast til høringssvar med tematiske overskrifter med input fra fagudvalgene og Alternativets repræsentanter. Se bilag for udkast til høringssvar.

 

Videre proces

Sekretariatet tilføjer lokaludvalgets evt. rettelser og tilføjelser til høringssvaret og indsender dette inden høringsfristen d. 6. juni.

 

Beslutning

Brønshøj-Husum Lokaludvalg drøftede og vedtog høringssvar til intern høring af Kommuneplan med følgende tilføjelser:

Afsnit om boliger

Lokaludvalget ønsker ikke, at familieboliger (KP s. 62) ned mærkes fra 50 m2 til 40 m2.

Daginstitutioner

Lokaludvalget undrer sig over, at der planlægges opførsel af en lang række daginstitutioner samtidig med der lige nu pågår nedskalering af nuværende kapacitet.

 Bydele i fokus

Lokaludvalget savner, at der afsættes erhvervskvadratmeter til Brønshøj-Husum – og efterspørger tal herom og placering af erhvervskvadratmeter i bydelen. Lokaludvalget ønsker ikke, at Brønshøj-Husum kun præsenterer som et boligområde - specielt Bystævneparken skal fremhæves med lokaludvalgets ønsker til lokalområdet med erhverv, boliger, institutioner.  

Vinddiagrammer

Lokaludvalget ønsker, at der bygges, så man ikke ødelægger kvaliteten ved jordmiljø. Der er en lokalplan på vej vedr. Bystævneparken, hvor højdebyggeri, vindforhold og erhvervskvadratmeter bør indtænkes.

 

Lokaludvalget udpegede Elsebeth Thorlak til at formulere og indskrive tilføjelserne.

Sekretariatet sender høringssvaret efter godkendelse af forpersonerne.

 

 

Til top