Høring vedr. lokalplan for Bystævneparken
Tidligere beslutninger
Indstilling
Forpersonen indstiller,
1. at Brønshøj-Husum Lokaludvalg drøfter forslag til høringssvar til lokalplan for Bystævneparken.
2. at Brønshøj-Husum Lokaludvalg beslutter, om de vil medtage forslag til alternativ indledning i høringssvar. Se bilag.
3. at Brønshøj-Husum Lokaludvalg beslutter, om de vil medtage forslag til input til høringssvar fra Miljøudvalgsmedlemmer. Se bilag.
4. at Brønshøj-Husum Lokaludvalg beslutter et høringssvar til lokalplan for Bystævneparken.
Problemstilling
Forslag til lokalplan for Bystævneparken er i offentlig høring. Læs lokalplanforslaget på: blivhoert.kk.dk/hearing/142
Lokalplanen bidrager til at udvikle Bystævneparken fra et utidssvarende institutionsområde til et moderne bykvarter med boligområde, serviceerhverv og moderniserede institutioner på baggrund af Udviklingsplan for Tingbjerg/Utterslevhuse fra 2019 og Helhedsplan for Bystævneparken fra 2021.
Byvandring og borgermøde
Brønshøj-Husum Lokaludvalg inviterede sammen med Københavns Kommunes forvaltningen alle interesserede til byvandring og borgermøde torsdag d. 13. marts.
Arrangementet var annonceret på Brønshøj-Husum Lokaludvalgs Facebookside, hjemmeside, i lokaludvalgets nyhedsmails, på blievhoert.kk.dk, koebenhavntaler.kkk.dk samt med flyers og ophæng i nærområdet.
Der deltog ca. 45 borgere i byvandringen i Bystævneparken kl. 17.00-18.00.
Der deltog ca. 75 borgere i borgermødet om Bystævneparken kl. 19.00-21.00.
Fra Borgerrepræsentationen deltog Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod, Laura Rosenvænge og Troels Christian Jakobsen.
Se tidsplan, sammenlignende kort over Bystævneparken samt udkast til høringssvar i bilag.
Løsning
Lokaludvalget drøfter og beslutter et høringssvar.
Referat fra borgermødet d. 13. marts eftersendes til lokaludvalget og medsendes som bilag til lokaludvalgets høringssvar.
Byudviklingsudvalget og Miljøudvalget har udarbejdet vedlagte høringssvar i samarbejde med sekretariatet.
Alternativt forslag til indledning
Der var i Byudviklingsudvalget uenighed om indledningen til høringssvaret, og der er dermed indstillet et alternativt forslag til indledning.
Lokaludvalget beslutter,
1. at godkende høringssvaret som det er
eller
2. at vedtage høringssvaret med den alternative indledning. Se bilag. I fald det besluttes at den alternative indledning medtages, gennemskriver sekretariatet 2. afsnit under "Miljøvurdering - miljørapporten" så det harmonerer med indledningen.
Input fra Miljøudvalgsmedlemmer
Dertil har to medlemmer af lokaludvalgets Miljøudvalg, Chris Andersen og Dina Arnesen, eftersendt input til høringssvaret, som de ønsker, at lokaludvalget indarbejder. Se bilag.
Lokaludvalget drøfter og beslutter, om disse input skal indarbejdes. I fald lokaludvalget beslutter at et eller begge input skal indarbejdes, gennemskriver sekretariatet høringssvaret og tilføjer disse.
Sekretariatet bemærker, at lokaludvalgsmedlemmer som privatpersoner også kan indsende høringssvar, såfremt lokaludvalget beslutter ikke at indarbejde input i lokaludvalgets høringssvar.
Videre proces
Sekretariatet indsender høringssvaret inden høringsfristen udløb 30/3.
Lokalplansforslaget forventes behandlet i Teknik- og Miljøudvalget 25. august, i Økonomiudvalget 9. september og i Borgerrepræsentationen 18. august.
Beslutning
1) Brønshøj-Husum Lokaludvalg drøftede forslag til høringssvar til lokalplan for Bystævneparken.
2) Brønshøj-Husum Lokaludvalg tog beslutning om ikke at medtage forslag til alternativ indledning i høringssvar.
3) Brønshøj-Husum Lokaludvalg tog beslutning om ikke at medtage forslag til input til høringssvar fra Miljøudvalgsmedlemmer.
4) Brønshøj-Husum Lokaludvalg besluttede et høringssvar til lokalplan for Bystævneparken med følgende ændringer/tilføjelser:
a. Følgende formulering fra 'alternativ indledning' medtages i afsnittet om Miljøvurdering:
”I nybyggeri bør vi sætte en ære i at genbruge eksisterende materialer og vælge naturlige byggematerialer som træ, der har en langt lavere klimabelastning end traditionelle materialer som beton og stål. Ligeledes bør vi anvende el-drevne byggemaskiner for at reducere udledningen af drivhusgasser under byggeprocessen”.
b. Naturfremmende tiltag fra bilag 7.2 i Miljøvurderingsrapporten tilføjes i listeform.
c. Universelt design tilføjes som eksempel på inddragelse.
d. Følgende formulering: "Derudover vil det øgede befolkningstal i området skabe behov for ekstra kultur-, forenings-, og sportsfaciliteter i bydelen" tilføjes.
e. Det tilføjes, at lokaludvalget er 'helt' uforstående vedr. kloakering.