Meddelelser
Følgegruppemøde om Lynetteholmen
By & Havn inviterede til følgegruppemøde om Lynetteholmen d. 10. april. Chris Andersen deltog.
Halvårligt møde med Teknik- og Miljøforvaltningen
Tirsdag d. 16. april havde Teknik- og Miljøforvaltningen inviteret lokaludvalget til halvårligt møde for at orientere om kommende lokalplaner og aktuelle sager i bydelen: Tillæg til lokalplan 609 for Tingbjerg og kommende lokalplan for Bystævneparken.
Festivaldag for Vestvolden
En gruppe aktører: Alternativet, Almen Modstand, Grønne nabofællesskaber Husum, Danmarks Naturfredningsforening, Utterslev Moses Venner og Rollespilsfabrikken, arrangerer festivaldag for Vestvolden lørdag d. 20. april i Tingbjerg Kulturhus med aktiviteter og debat om Vestvolden.
Lokaludvalget er inviteret. Invitation og program er vedhæftet.
Invitation til dialogmøde om Københavns Kommunes Idrætsplan og plan for fremtidens svømmetilbud
Kultur- og Fritidsforvaltningen inviterer lokaludvalgene i Brønshøj-Husum, Bispebjerg, Nørrebro, Østerbro og Vanløse til dialogmøde om Idrætsplan og fremtidens svømmetilbud tirsdag d. 7. maj kl. 17.00-19.30 i Østerbrohuset (salen), Århusgade 103. Der er tilmelding senest d. 28. april.
Sekretariatet har udsendt invitation til lokaludvalget.
Proces for donation til boardwalk i Kirkemosen
Teknik- og Miljøforvaltningen vil i løbet af april komme med en vejledning til, hvorledes projektledelsen, der består af de to initiativtagere, en repræsentant for Utterslev Moses Venner samt lokaludvalgets miljømedarbejder, skal udarbejde en foranalyse.
Foranalysen skal herefter godkendes, og evt. kvalificeres i dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen, så det juridiske grundlag er i orden (fredninger, naturbeskyttelse mv.)
Når foranalysen er godkendt laves en indstilling til Teknik- og Miljøudvalget og herefter Borgerrepræsentationen med henblik på at acceptere donationen og frigive driftsmidler til vedligeholdelse. Herefter kan anlægget gå i gang. Der kobles en rådgiver på projektet, så forsikring og rådgiveransvar er på plads.
Den 27. maj afholdes der workshop i Mosehuset og den primære københavnerinddragelse vil ske i denne forbindelse.
Rytterskolens Have støttet af Biodiversitetspuljen
Der er på baggrund af ansøgning ved lokaludvalgsmedlem Søren Krøigaard, bevilget yderligere 113.000 kr. fra Københavns Kommunes Biodiversitetspulje til Rytterskolens have; konkret til løg og etablering af randbeplantning mellem haven og plænen.
Miljøudvalget planlægger at arrangere indvielse af haven i slutningen af juni.
Københavnerinddragelse om ny plan for udvikling af kulturhuse og biblioteker (KUBI-plan)
Flere af kulturudvalgets medlemmer deltog i et dialogmøde om KUBI-planen den 15. april.
På vegne af Kultur- og Fritidsudvalget inviterede kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard interesserede københavnere til et dialogmøde om fremtidens biblioteks- og kulturtilbud i Kvarterhuset, Amager. Formålet med mødet var at skabe et solidt fundament for KUBI-planen gennem en bred og åben inddragelsesproces med bidrag fra borgere, lokaludvalg, kulturelle aktører og relevante interessenter i København.
Når datoerne for den offentlige høring er fastlagt, vil Kulturudvalget arrangere borgermøder, ligesom sekretariatet udsender spørgeskemaundersøgelse i borgerpanelet.
KUBI-planen forventes politisk vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget i slutningen af 2024. Der vil også være en offentlig høring af KUBI-planen.
Invitation til møde om bydækkende paradigme for lokale trafikplaner
Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune er i gang med at udarbejde et bydækkende paradigme for lokale trafikplaner og inviterer til møde herom mandag den 13. maj på Njalsgade 13 kl. 16.30-18.00.
Dagsorden for mødet:
1. Introduktion til lokale trafikplaner og trafikplanlægning i København.
2. Rollefordeling ml. kommune og lokaludvalg i udarbejdelse af trafikplan.
3. Geografiske afgrænsning for en trafikplan.
4. Bindinger og begrænsninger for en trafikplan.
5. Drøftelse af trafikale fokusområder på baggrund af allerede modtagne input fra lokaludvalgene.
Sekretariatet har udsendt invitationen.
Der er plads til to deltagere fra hvert lokaludvalg. David Grolin, Claus Ringborg og Chris Andersen er interesseret.
Indvielse af Kulturhuset BRØK
Kultur og Fritid Brønshøj-Husum planlægger officiel indvielse af Kulturhuset BRØK torsdag d. 22. august. Lokaludvalget er inviteret til at deltage.
Borgerhenvendelse vedr. boldbanen ved Gadelandet
En repræsentant fra Fit&Sund på Kobbelvænget, har henvendt sig til sekretariatet med forslag om udvikling af boldbanearealet ved Gadelandet nær Husumvold Kirke.
Sekretariatet har efterspurgt information om kommunens planer med arealet og fået følgende tilbagemelding fra Økonomiforvaltningens kontor for Ejendomsstrategi og Kapacitet: "Status er, at frem mod forhandlingerne om Budget 2025 undersøger Økonomiforvaltningen sammen med Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen mulighederne for at konvertere græsbanen til kunstgræs. Hvis det viser sig muligt, vil Kultur- og Fritidsforvaltningen efter planen søge midler til at konvertere banen til en 11v11-kunstgræsbane i Budget 2025."
Forslaget til udvikling af boldbanen (med fodboldbaner, basketbaner, padelbaner og fitnessareal) er sendt til drøftelse i Børne-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget og Social- og Sundhedsudvalget.
Borgermøde om den nye multihal i Tingbjerg
Kultur- og Fritidsforvaltningen afholder et borgermøde 27. maj kl. 19.00 på Tingbjerg Bibliotek/Kulturhus om den nye multihal i Tingbjerg.
Spørgeskemaundersøgelse vedr. den nye Mulithal i Tingbjerg
På lokaludvalgsmødet 21. marts 2024 gav lokaludvalget sekretariatet mandat til at udsende en spørgeskemaundersøgelse i Brønshøj-Husum Borgerpanel i samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen.
Undersøgelsen blev udsendt i uge 16. Undersøgelsen er både distribueret i borgerpanelet og på sociale medier.
Høring om forslag til regulativ for erhvervsaffald
Forslag til regulativ for erhvervsaffald er sendt i høring frem til 17. maj.
Københavns Kommune forslår at indføre 16 ordninger for indsamling af affald fra kommunens egne institutioner og virksomheder i regulativet for erhvervsaffald. De foreslåede ordninger afspejler de forskellige affaldstyper, som kommunens egne institutioner og virksomheder producerer. Kompetenceoverdragelsen til ARC medfører bæredygtige fordele, da indsamlingsopgaven primært vil blive udført ved brug af elbiler.
Derudover forslår forvaltningen, at regulativet for erhvervsaffald ændres, så der fra 1. januar 2025, stilles krav om anvendelse af klare plastsække for følgende typer af affald, hvis det afleveres i affaldssække:
- Private virksomheder i den kommunale ordning: Restaffald (gælder allerede)
- Private virksomheder i den kommunale ordning: Plastaffald og mad- og drikkekartonaffald
- Kommunens egne institutioner og virksomheder: Plastaffald og mad- og drikkekartonaffald
- Kommunens egne institutioner og virksomheder: Restaffald
Kravet om klare sække forventes at øge sorteringen af virksomhedernes og institutionernes genanvendelige affald, at give virksomhederne og institutionerne bedre mulighed for selv at rette op på fejlsortering og at gøre tilsynene mere effektive.
Læs mere her: Forslag til regulativ for erhvervsaffald (kk.dk)